Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Η Περιφορά των Επιταφίων των Ιερων Ναών του Αγίου Ιωάννου και της Αγίας Τριάδος Δερβενίου ( φωτογραφίες)

Φωτογραφία του Κωστας Κουσουλος.
Η Περιφορά Επιταφίων των Ιερων Ναών του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και ΑγίαςΤριάδος Δερβενίου με την συνοδεια της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου!! 
 Φωτογραφία του Κωστας Κουσουλος.
Φωτογραφία του Κωστας Κουσουλος.
Φωτογραφία του Κωστας Κουσουλος.
Φωτογραφία του Κωστας Κουσουλος.
Φωτογραφία του Κωστας Κουσουλος.
 Φωτογραφία του Κωστας Κουσουλος.
Φωτογραφία του Κωστας Κουσουλος.

ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ - Απευθείας σύνδεση - ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΣΤΗ ΛΥΓΙΑ

Φωτογραφία του Giorgos Tarnaris.
Φωτογραφία του Giorgos Tarnaris.

Kόρινθος: Μετανάστες ανέβηκαν στη στέγη του κέντρου κράτησης

Kόρινθος: Μετανάστες ανέβηκαν στη στέγη του κέντρου κράτησης
Συναγερμός σήμανε στο στρατόπεδο της Κορίνθου το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής (14-04-2017) καθώς δύο μετανάστες, που κρατούνται στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών της Κορίνθου ανέβηκαν στην ταράτσα του ενός κτιρίου για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο. 
Στο Κέντρο Κράτησης έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις, ασθενοφόρα, όχημα της Πυροσβεστικής αλλά και διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι με τη συνδρομή διερμηνέα προσπαθούν να κατεβάσουν τους ανθρώπους από τη στέγη 

Πηγή: korinthostv.gr

ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

Φωτογραφία του Βασίλης Κανελλόπουλος.
Φωτογραφία του Βασίλης Κανελλόπουλος.
 Φωτογραφία του Βασίλης Κανελλόπουλος.

Φωτογραφία του Βασίλης Κανελλόπουλος.

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΙΕΡΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ( ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ)

ΔΕΡΒΕΝΙ: Όταν τα παιδιά δίνουν χρόνο και χαρά στους ηλικιωμένους

Όταν τα παιδιά δίνουν χρόνο και χαρά στους ηλικιωμένους
Στα πλαίσια ευαισθητοποίησης της κοινότητας σχετικά με την τρίτη ηλικία και πιο συγκεκριμένα  τους εξυπηρετούμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι» Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης, πραγματοποιήθηκε η παρακάτω δράση:
Παρασκευή πασχαλινών κουλουριών και ευχετήριων καρτών σε συνεργασία με τα παιδιά και το προσωπικό του Παιδικού Σταθμού Δερβενίου καθώς και τους εθελοντές από την Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία.
Τα παιδιά έμαθαν το σκοπό της υπηρεσίας «Βοήθεια στο Σπίτι», μέσα από ένα μικρό δρώμενο που έγινε από τους εργαζόμενους.
Απονομή ευχαριστηρίων και γλυκισμάτων στα παιδιά και το προσωπικό του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Δερβενίου.
Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε όσους συνέβαλαν να πραγματοποιηθεί η παραπάνω δράση :
  • Τα παιδιά και το προσωπικό του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Δερβενίου.
  • Την αρτοποιία του κ. Σταύρου Δενδρινέλλη, στα Ροζενά.
  • Τον πρόεδρο κ. Σκόνδρα Αθανάσιο και το Δ.Σ.  Δ.Η.Κ.Ε.Ξ.Ε., καθώς και τη Δημοτική Αρχή.
«Η ανάσταση του Χριστού ας φωτίσει τη ζωή όλων μας»
Καλό Πάσχα


Βοήθεια στο Σπίτι Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης

Ποιος είναι ο Πάνος Μυλωνάς που πήρε το όνομα του σήραγγα της Ολυμπίας Οδού στην Αιγείρα


Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» με συγκίνηση και υπερηφάνεια ενημερώνει ότι από την Τρίτη 11 Απριλίου 2017, μια σήραγγα της νέας εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών , στην Αιγείρα, φέρει το όνομα του Πάνου Μυλωνά, του νεαρού φοιτητή Μηχανολόγου Μηχανικού, ο άδικος χαμός του οποίου στην άσφαλτο πριν από 13 χρόνια, έγινε αφορμή για την ίδρυση του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας για την πρόληψη και μείωση των τροχαίων συμβάντων στη χώρα μας.

Ο ΕΠΙΤΑΦΕΙΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ

Ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ

Φωτογραφία της Mara Kon.

Τα Πασχαλινά μηνύματα των προκαθήμενων της Ορθοδοξίας

 http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/04/agio-fos-1300.jpg
Στα προβλήματα που μαστίζουν το σύγχρονο άνθρωπο καθώς και στην τρομοκρατία και στους πολέμους που σκορπούν το θάνατο και τη δυστυχία, απειλώντας την παγκόσμια ειρήνη, αναφέρονται στα πασχαλινά τους μηνύματά ορθόδοξοι Προκαθήμενοι.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις αναπληρωτών για την επόμενη σχολική χρονιά

Εν μέσω σχολικών διακοπών αλλά νωρίτερα από άλλες χρονιές ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων αναπληρωτών για την επόμενη σχολική χρονιά.

Μέχρι και την Παρασκευή 28 Απριλίου δάσκαλοι, καθηγητές, εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής και μουσικών σχολείων θα πρέπει να καταθέσουν ηλεκτρονικά την αίτηση-δήλωση στη διαδικτυακή πύλη του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης (ΟΠΣΥΔ) του ΥΠΠΕΘ (ιστοσελίδα: https://opsyd.sch.gr/).
Αφορά τους εκπαιδευτικούς κλάδους: ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ12, ΠΕ13, ΠΕ14, ΠΕ15, ΠΕ16.01, ΠΕ16.02, ΠΕ17, ΠΕ18, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΠΕ60, ΠΕ70, ΠΕ73, ΤΕ01, ΤΕ16 και ΔΕ01. Οι εκπαιδευτικοί θα υποβάλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα τους ζητηθούν από τον ιστότοπο για ένταξή τους στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών.
Οι ενδιαφερόμενοι δεν θα έχουν ακόμα τη δυνατότητα να επιλέξουν τις περιοχές προτίμησής τους, επιλογή που θα ανοίξει μετά το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς και για την οποία θα εκδοθεί σχετική εγκύκλιος.

eleftherostypos.gr

Προσλήψεις 200 ατόμων στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων


Το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων που εδρεύει στο Δήμο Αθηναίων, και οι Περιφερειακές του Υπηρεσίες ανά την Επικράτεια, κατόπιν της ΔΙΟΙΚ/Α/2088/21-02-2017, Ανακοίνωσης της Προέδρου του Δ.Σ. του ΤΑΠ, πρόκειται να προσλάβει προσωπικό με σύμβαση εργασίας Ιδ. Δικαίου ορισμένου χρόνου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν.2190/94, όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν σε συνδυασμό με τις διατάξεις της παρ.9 του άρθρου 25 του Ν.4440/2016 , συνολικού αριθμού διακοσίων (200) ατόμων:

Δωρεάν φάρμακα για συντάξεις έως 700 ευρώ


 Μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν έως 700 ευρώ, και αντιστοιχούν στο 40% του συνόλου των συνταξιούχων, προβλέπει το πακέτο των μέτρων που θα νομοθετηθούν από τώρα ως αντιστάθμισμα για την περικοπή της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1% από το 2019. 

NASA: Ενδέχεται να υπάρχει εξωγήινη ζωή σε δορυφόρο του Κρόνου

NASA: Ενδέχεται να υπάρχει εξωγήινη ζωή σε δορυφόρο του Κρόνου
Το σκάφος Cassini της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) ανίχνευσε μοριακό υδρογόνο στο δορυφόρο Εγκέλαδο του Κρόνου.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Καλή ανάσταση ψυχής, ιδεών και αξιών.
Χρόνια πολλά και καλά !!!!
Ενσωματωμένη εικόνα 1
Περιφέρεια Πελοποννήσου
Αγγελος Κ. Παπαγγελόπουλος 

Η iservices σας εύχεται Καλό Πάσχα & Χαρούμενες Γιορτές!

Καλό Πάσχα & Χαρούμενες Γιορτές!

Μεγάλη αύξηση στην κίνηση των οχημάτων Αθήνα - Πάτρα



Εντυπωσιασμένοι από το νέο δρόμο οι εκδρομείς του Πάσχα. Η ασφάλεια σε συνδυασμό με την μείωση του χρόνου διαδρομής που προσφέρει πλέον ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου -Πατρών  , που παραδόθηκε σε πλήρη κυκλοφορία τη Μεγάλη Τρίτη, μετά την εκδήλωση εγκαινιών παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, φαίνεται πως θα εκτινάξουν στα ύψη τα φετινά ποσοστά κυκλοφορίας κατά της ημέρες εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα. Τη Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με πληροφορίες

ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΛΥΓΙΑΣ

Φωτογραφία του Giorgos Tarnaris.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

Φωτογραφία της Gianna Antonopoulou.
Φωτογραφία της Gianna Antonopoulou.Φωτογραφία της Gianna Antonopoulou.
Φωτογραφία της Gianna Antonopoulou.Φωτογραφία της Gianna Antonopoulou.

Τα Εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής υπό την διεύθυνση του εκ Δερβενίου πρωτοψάλτη κ. Ηλία Γιουρούκου.

Τα ΕΓΚΩΜΙΑ της Μ. Παρασκευής από τηλεοπτικές εκπομπές στον ΑΝΤ1 & στον STAR, με την χορωδία Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής υπό την διεύθυνση του εκ Δερβενίου χοράρχη, πρωτοψάλτη & πρώην Προέδρου Ιεροψαλτών Ελλάδος κ. Ηλία Γιουρούκου.

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΜΕΝΤΟΥΡΙΑΝΙΚΩΝ (ΧΕΛΥΔΟΡΙΟΥ) ΤΟ ΣΤΟΛΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦιΟΥ

Φωτογραφία του Κωστας Κουσουλος.

Η κατανυκτική μυσταγωγία της περιφοράς του Επιταφίου θέλει κάθε χρόνο την ετοιμασία της. Ο στολισμός του έχει ιδιαίτερο εθιμοτυπικό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Η κατασκευή του δεν είναι τυχαία: Όπως πιστεύεται, το επάνω μέρος του συμβολίζει τον ουρανό και το επίπεδο που υπάρχει στη μέση συμβολίζει τη Γη. Η παράδοση που θέλει τις γυναίκες να ξενυχτούν στολίζοντας τον Επιτάφιο με λουλούδια όλων των χρωμάτων και των αρωμάτων, τηρείται πιστά κάθε χρόνο στο Χελυδόρι ( Μεντουριάνικα) .
Φωτογραφία του Κωστας Κουσουλος.
Φωτογραφία του Κωστας Κουσουλος. Η Ακολουθία των Αγίων και 'Άχραντων Παθών το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης έχει τελειώσει στο Ιερό ναό της Μεταμορφώσεως , στη Σωτήρα, όπως την αποκαλούν οι κάτοικοι του χωριού.
Ο ιερέας μόλις ανέγνωσε το τελευταίο 12ο ( το κατά Ματθαίο) Ευαγγέλιο,(θα αναγνωσθεί και αύριο μετά την περιφορά του Επιταφίου) και έγινε η Απόλυση, στο ναό παρέμειναν κοπέλες και γυναίκες για να στολίσουν τον επιτάφιο. Χρησιμοποιούν ποικιλόμορφα μυρωδάτα αγριολούλουδα αλλά και άλλα, ήμερα, που μάζευαν τα παιδιά από τους ανοιξιάτικους κήπους,τα χωράφια, τις αυλές των σπιτιών όχι μόνο από τα Μεντουριάνικα αλλά και κάτω από το Δερβένι. Ανεμώνες, μαργαρίτες, άσπρα, μωβ, κίτρινα και μπλε λουλουδάκια του αγρού, κρίνους, τριαντάφυλλα, άνθη λεμονιάς, βιολέτες, μενεξέδες, πασχαλιές, γαρίφαλα. Τα λουλούδια πλέκονται σε στεφάνια και γιρλάντες και όλος ο Επιτάφιος γίνεται μια κορόνα από άνθη που μοσχοβολούσαν.
 Μετά την Περιφορά του Επιταφίου,όλοι θα περάσουν κάτω από τον Επιτάφιο, για να τους πιάσει η χάρη. Όλοι οι πιστοί θα πάρουν ευλογημένα λουλούδια από τον Επιτάφιο.όπου θα τα τοποθετήσουν στο εικονοστάσι του σπιτιού τους, ενώ άλλοι τα χρησιμοποιούσαν σαν γιατρικό για τον πονοκέφαλο.

ΔΕΡΒΕΝΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΙΝ 22 ΧΡΟΝΙΑ ( 21 - 4 - 1995) video

   Μεγάλη Παρασκευή 21/4/1995  στο Δερβένι

Λεμονής: «Συμπλοκή παικτών, ΜΑΤ, για όνομα του Θεού»

Ολυμπιακός - ΑΕΚ, Λεμονής: «Συμπλοκή παικτών, ΜΑΤ, για όνομα του Θεού»Ο Τάκης Λεμονής δεν μπορούσε να πιστέψει τα όσα έγιναν μετά το τέλος του ημιτελικού στο «Γ. Καραϊσκάκης». Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε για τη συμπλοκή παικτών και ΜΑΤ, σχολιάζοντας: «Στο σπίτι μας μέσα να γίνεται αυτό το πράγμα, για όνομα του Θεού». Αποδέχτηκε ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν απέδωσαν όπως έπρεπε αλλά θεωρεί και καθοριστική για το αποτέλεσμα τη διαιτησία.

Αστυνομικοί επιτέθηκαν σε παίκτες και ανθρώπους του Ολυμπιακού μέσα στη φυσούνα

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Καταγγελίες για επίθεση αστυνομικών μέσα στη φυσούνα
Επεισοδιακό ήταν το φινάλε του αγώνα στο «Καραϊσκάκης» κατά την αποχώρηση των ομάδων προς τα αποδυτήρια, καθώς υπάρχουν καταγγελίες για επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στη φυσούνα ακόμα και σε ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού! Στο χώρο όπως είχε ζητηθεί από τον παρατηρητή υπήρχε πολύ ισχυρή αστυνομική παρουσία.

Με "χεράκι" η ΑΕΚ νίκησε τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη

Το καθάρισαν τα... κοράκια!
Η ΑΕΚ "χτύπησε" τον Ολυμπιακό στα στημένα και με γκολ των Αραούχο (6'), Πατίτο (64'), νίκησε τον Ολυμπιακό με σκορ 2-1 στο "Γ. Καραϊσκάκης" και απέκτησε προβάδισμα για να «σφραγίσει το εισιτήριο» στον επαναληπτικό στο ΟΑΚΑ., που θα διεξαχθεί στις 26/4, όπου οι  «ερυθρόλευκοι»  πλέον θα τα δώσουν όλα .