Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Καιρός – Meteo: Πτώση θερμοκρασίας και βροχές – Που θα χρειαστούμε ομπρέλες

Καιρός αύριο: Σε ποιες περιοχές θα βρέξει – Αναλυτική πρόγνωση

Ο καιρός αλλάζει και πάλι και μετά τον καύσωνα θα έχουμε αύριο Παρασκευή 24 Ιουνίου, πτώση θερμοκρασίας και βροχές.

Συγκεκριμένα τοπικές νεφώσεις αναμένονται την Παρασκευή κατά διαστήματα στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.

Τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στην Κεντρική Μακεδονία και από το μεσημέρι στη Θεσσαλία και στην Κεντρική Στερεά Ελλάδα. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες, κυρίως στα δυτικά και νότια.

Κουκάκι: Σύγχρονη, πράσινη «όαση» – Μεταμορφώθηκε το πάρκο «Περιβολάκι Εθνικής Αντίστασης»

  Κουκάκι: Σύγχρονη, πράσινη «όαση» – Μεταμορφώθηκε το πάρκο «Περιβολάκι Εθνικής Αντίστασης»

Στους σύγχρονους ρυθμούς της Αθήνας επανέρχεται, μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης, το εμβληματικό πάρκο Περιβολάκι Εθνικής Αντίστασης, στο Κουκάκι.

Αυτή η ξεχωριστή «όαση» πρασίνου, που δίνει διαχρονικά πολύτιμες «ανάσες» δροσιάς σε μικρούς και μεγάλους στο Κουκάκι, ξανασυστήνεται στους κατοίκους και τους επισκέπτες της γειτονιάς και γίνεται εκ νέου κομμάτι της καθημερινότητάς τους.

Πρόκειται για έναν ιστορικό χώρο πρασίνου, ο οποίος αναγεννιέται μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου» και με τη συνδρομή της FIX Hellas. Με τις σαρωτικές παρεμβάσεις του Δήμου Αθηναίων, δημιουργείται πλέον ένα ενιαίο, σύγχρονο διαδραστικό αστικό πάρκο.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας στην Πελοπόννησο - Σήμερα 757 νέα κρούσματα ( 123 στην Κορινθία, 139 στην Μεσσηνία, 245 στην Αχαΐα.)

 

Μικρή μείωση κρουσμάτων κορωνοϊού ,  (- 64) καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά  παρατηρήθηκαν 757 νέες μολύνσεις ,  εκ των οποίων  τρεις περιοχές  (Κορινθία, Μεσσηνία και Αχαΐα ) καταγράφουν  σήμερα διπλάσιο αριθμό  νέων κρουσμάτων (507) σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (250).  

  Συγκεκριμένα: