Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

«Θολό» τοπίο στην εστίαση λίγες ώρες πριν τα νέα μέτρα – Τι ισχύει για εμβολιασμένους και μη

εστίαση 

Η εστίαση λειτουργεί με νέα μέτρα από την Παρασκευή, 16.07.2021, ωστόσο το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο ως προς τι (θα πρέπει να) ισχύει κι ενώ απέχουμε μόλις λίγες ώρες από τη νέα πραγματικότητα στον κλάδο. 

Οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην εστίαση, μέσω του προέδρου του Σωματείου BARECA, Νεκτάριου Νικολόπουλου, που μίλησε στο newsit.gr, απευθύνουν έκκληση για σαφείς λεπτομέρειες ως προς το νέο πλαίσιο κανόνων, καθώς ακόμη δεν έχει εκδοθεί ΦΕΚ ή κάποια σχετική ΚΥΑ κι έτσι τονίζουν πως βρίσκονται στη θέση να πρέπει να τηρήσουν ένα πλαίσιο που δεν είναι ξεκάθαρο, ενώ την ίδια ώρα τα πρόστιμα για τις παραβάσεις είναι…

Πανελλήνιες 2021: Αύριο οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων

Πανελλήνιες 2021: Αύριο οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων 

Οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων στις Πανελλήνιες και οι βαθμοί επίδοσης στις πρακτικές δοκιμασίες των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ θα ανακοινωθούν αύριο Παρασκευή, 16 Ιουλίου, στις 11 π.μ., σύμφωνα το Υπουργείο Παιδείας.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους στην ειδική εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Επίσης, θα λάβουν τη βαθμολογία τους και για τα ειδικά μαθήματα με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν προηγουμένως εγγραφεί στην ειδική εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ, μέσω του gov.gr.

Τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν οι βαθμοί των δυο νέων Μουσικών μαθημάτων και θα αρχίσει η ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου.

 

Συναγερμός στον Πύργο: Το έσκασε κρατούμενος με κορονοϊό από τα κρατητήρια

 Συναγερμός στον Πύργο: Το έσκασε κρατούμενος με κορονοϊό από τα κρατητήρια 

Στο πόδι βρίσκεται η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας καθώς σύμφωνα με το patrisnews το έσκασε ένας κρατούμενος που είχε διαγνωστεί με κορονοϊό.

Ο κρατούμενος που είναι υπήκοος Πακιστάν κατάφερε να διαφύγει και κατά την διαφυγή του από την αστυνομία επιβιβάστηκε σε ταξί ώστε να μετακινηθεί στο χωριό που διέμενε, το οποίο και χτενίζουν οι αρχές για να τον βρουν.

Λίγη ώρα αργότερα οι αρχές κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν στο γήπεδο της Ξυλοκέρας.

Τσιόδρας: Κάποιοι χρησιμοποιούν τα fake news για να αρνηθούν τις ευθύνες τους

 Τσιόδρας: Κάποιοι χρησιμοποιούν τα fake news για να αρνηθούν τις ευθύνες τους 

Τιμώμενο πρόσωπο στην τελετή αποφοίτησης του Κολλεγίου Αθηνών ήταν ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος αναφέρθηκε στη μάχη που δίνουν οι υγειονομικοί με την πανδημία του κοροναϊού, ενώ έστειλε και το δικό του μήνυμα σε όλους όσοι επιλέγουν να μην εμβολιάζονται.

«Η ζωή μας είναι μία σύνθεση από ικανότητες που τις αναπτύσσουμε με σκληρή δουλειά πολλές φορές ευνοημένοι από μία ιδιαίτερη κλίση, ένα τάλαντο σε έναν τομέα, αλλά και αδυναμίες που όλοι έχουμε. Στη ζωή μας παλεύουμε για μία σύνθεση των δύο. Στην προσπάθεια αυτή είναι προτιμότερο να βλέπει κάποιος το ποτήρι μισογεμάτο, παρά μισοάδειο και να φροντίζει να αναζητεί, να ανακαλύπτει και να αποδέχεται τις θετικές πλευρές ακόμα και τις φοβερές και διφορούμενες

Ανακοινώθηκε η ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού

 Ανακοινώθηκε η ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού 

Τη λίστα με τους παίκτες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα παιχνίδια με την Νέφτσι Μπακού για τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League έστειλε το βράδυ της Πέμπτης (15/7) στην UEFA ο Ολυμπιακός.

Σε αυτή δεν βρίσκονται οι Πορτογάλοι Πέπε και Τιάγκο Σίλβα, όπως επίσης ο Παπέ Αμπού Σισέ, αλλά και οι Ντρέγκερ, Αλγκασίμ Μπα, Αποστολόπουλος και Καλογερόπουλος. Αντίθετα, κανονικά δηλώθηκε για τα παιχνίδια με τους Αζέρους ο νεοαποκτηθείς Τσέχος τερματοφύλακας, Τόμας Βατσλίκ.

«Αρπάχτηκαν» Λοβέρδος και Παππάς στη Βουλή – Ο διάλογος

 Live η συζήτηση στη Βουλή για Novartis - Να αρθεί η ασυλία του ζητά ο Λοβέρδος  

Αρπάχτηκαν Λοβέρδος και Παππάς στη Βουλή με φόντο την εκλογή ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής.

Σύμφωνα με τα όσα λένε αυτόπτες μάρτυρες όταν ο κ. Λοβέρδος κατευθυνόμενος προς το βήμα της Ολομέλειας πέρασε δίπλα από το έδρανο που καθόταν ο κ. Παππάς και ο δεύτερος του είπε: «Θα μιλήσεις και για εμάς;». Ο Ανδρέας Λοβέρδος απάντησε «Κάτι θα πω. Αφού εσείς έχετε 32% και δεν ξέρετε τι να το κάνετε». Ο Νίκος Παππάς τότε είπε: «Θα μας το πάρεις;» με τον Ανδρέα Λοβέρδο να απαντά: «Και θα σας το πάρω και ξέρω τι θα το κάνω».

Φωτιά στη Σάμο: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Εκκενώθηκαν προληπτικά ξενοδοχεία και σπίτια

 Φωτιά στη Σάμο: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία 

Σε δύσβατη περιοχή προς τη θέση Μάνα Κοκκαρίου καίει η δασική πυρκαγιά στους Βουρλιώτες Σάμου.

Οι ισχυροί άνεμοι συνέτειναν στη δημιουργία ισχυρού μετώπου στην περιοχή που είναι δύσκολα προσεγγίσιμη από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις. Σε δύσβατη περιοχή προς τη θέση Μάνα Κοκκαρίου καίει η δασική πυρκαγιά στους Βουρλιώτες Σάμου.

Οι ισχυροί άνεμοι συνέτειναν στη δημιουργία ισχυρού μετώπου στην περιοχή που είναι δύσκολα προσεγγίσιμη από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις. Τα εναέρια μέσα αποχώρησαν με τη δύση του ηλίου και πλέον στη μάχη για τη φωτιά βρίσκονται 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα. Επίσης στο σημείο βρίσκονται εθελοντές πυροσβέστες των κλιμακίων του νησιού και υδροφόρες ΟΤΑ.

Κορονοϊός: «Καμπανάκι» Χαρδαλιά για έξι περιοχές – Για ποιους εργαζόμενους θα απαιτούνται δύο τεστ την εβδομάδα

Κορονοϊός: «Καμπανάκι» Χαρδαλιά για έξι περιοχές 

«Δεν έχει έρθει ακόμα το τέλος της πανδημίας» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο κ. Χαρδαλιάς «χτύπησε» καμπανάκι καθώς έχει καταγραφεί αύξηση των κρουσμάτων σε 64 περιφερειακές ενότητες ενώ ανακοίνωσε τον νέο επιδημιολογικό χάρτη της χώρας ανακοινώνοντας μια σειρά περιοχών, μεταξύ αυτών και σχεδόν όλης της Αττικής, οι οποίες ανεβαίνουν επίπεδο συναγερμού και συγκεκριμένα πάνε στο «πορτοκαλί».

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Books with Shoes το παιδικό βιβλίο της Βίκυς Σγουρέλλη "Δεν είμαι πριγκίπισσα!"

 

 Βίκυ Σγουρέλλη
Δεν είμαι πριγκίπισσα!
Εικονογράφηση: Παρασκευή Μαρκάτου
Σελίδες: 32, σκληρόδετο εξώφυλλο
Τιμή: €14, ISBN: 978-618-84374-7-0
Εκδόσεις Books with Shoes

 

«… H Ελένη μία μέρα αποφασίζει ότι δε θέλει να την αποκαλούν οι γονείς της πριγκίπισσα! Ξεκινά λοιπόν… την επανάσταση στο ροζ!»

Οι εκδόσεις Books with Shoes παρουσιάζουν ένα έμμετρο παιδικό παραμύθι για ανεξάρτητα και δυναμικά κορίτσια, κατάλληλο για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, με έντονη φαντασία, περιπέτεια και δραστηριότητες που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.