Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Φεστιβάλ και διαγωνισμός παραστατικών τεχνών στο Λουτράκι

Φεστιβάλ και διαγωνισμός παραστατικών τεχνών στο Λουτράκι 

 Σε εξέλιξη είναι αυτές τις ημέρες στο Λουτράκι, το φεστιβάλ και ο διαγωνισμός των παραστατικών τεχνών.

Τα δρώμενα ολοκληρώνονται την Κυριακή 28 Μαίου 2023. Είναι μία πρωτοβουλία της διεθνούς οργάνωσης παραστατικών τεχνών Wapa, που οργανώνει αντίστοιχους διαγωνισμούς σ’ όλο τον κόσμο.

Στο φεστιβάλ, συμμετέχουν και διαγωνίζονται παιδιά και νέοι απ’ την Αρμενία, τη Λιθουανία, τη Λετονία, την Μολδαβία, την Αλβανία, την Ρουμανία, την Ελλάδα, αλλά και από άλλες χώρες.

Διαγωνίζονται στον χορό, στο τραγούδι και σε άλλες παραστατικές τέχνες. Υπάρχει κριτική επιτροπή, με κριτές από Ευρώπη, Ασία και Λατινική Αμερική.


Νέα κυβέρνηση: Οι τελετές παράδοσης παραλαβής των υπουργείων

 Υπηρεσιακή κυβέρνηση: Όλα όσα έγιναν στις τελετές παράδοσης παραλαβής των υπουργείων

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Ιωάννη Σαρμά ορκίστηκε και στη συνέχεια όπως συνηθίζεται έγινε η παράδοση παραλαβή των υπουργείων.

Τα χαμόγελα ήταν διάχυτα από όλους και φυσικά δεν έλειψαν οι ευχές στους νέους υπουργούς παρόλο που η θητεία της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα είναι σύντομη. Πολλοί από τους απερχόμενους υπουργούς έκαναν απολογισμό του έργου του… 

Τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Το 2023 οι δημόσιες επενδύσεις προβλέπεται να ανέλθουν στα 12 δισ. ευρώ, επισήμανε ο απελθών υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στην τελετή παράδοσης του Υπουργείου στην υπηρεσιακή υπουργό Ελένη Λουρή. «Θέλω να συγχαρώ την κ. Λουρή και να της ευχηθώ γι’ αυτές τις τέσσερις εβδομάδες καλή επιτυχία και να τη διαβεβαιώσω εκ μέρους όλων των Γενικών Γραμματέων, της υπηρεσιακής Γραμματέως, των Ειδικών Γραμματέων ΕΣΠΑ και όλων των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, αγαπητή κυρία Υπουργέ, ότι θα είναι στη διάθεσή σας 24 ώρες το 24ωρο για να κάνετε τη δουλειά σας σωστά, υπερασπιζόμενη το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών και του Ελληνικού Κράτους».

Από την πλευρά τη η κυρία Λούρη σημείωσε πως «με την συμβολή των υπηρεσιακών παραγόντων θα παρακολουθώ τα ζητήματα σε εξέλιξη». Στο έργο τους αναφέρθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης και οι υφυπουργοί Χρίστος Δήμας και Γιάννης Τσακίρης.

Ο κ. Γεωργιάδης προχώρησε σε έναν μικρό απολογισμό σημειώνοντας ότι 4 χρόνια στο Υπουργείο χαρακτηρίζονται από «ανάπτυξη για την Ελλάδα, Ανάπτυξη για όλους».

 

Τελετή Παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Εκλογές 2023: Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα για τις 21 Μαίου - Ο θρίαμβος της ΝΔ, το νταμπλ και στις ψήφους και η πεντακομματική Βουλή

 Εκλογές 2023: Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα για τις 21 Μαίου  Ο θρίαμβος της ΝΔ το νταμπλ και στις ψήφους και η πεντακομματική Βουλή 

Το υπουργείο Εσωτερικών και η Singular Logic έδωσαν τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών 2023, καθώς η ενσωμάτωση στην Επικράτεια έφτασε το 100%.

Στις εκλογές 2023, οι οποίες διεξήχθησαν με απλή αναλογική, η ΝΔ εξασφάλισε μια νίκη με διαστάσεις θριάμβου, με τον χάρτη της Ελλάδας να βάφεται μπλε, καθώς η διαφορά έφτασε τις 20,72 ποσοστιαίες μονάδες. Τα αποτελέσματα δίνουν πεντακομματική Βουλή με ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση, η οποία θα ορκιστεί το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής και στη συνέχεια θα διαλυθεί τη Δευτέρα προκειμένου να προκηρυχθούν οι επόμενες εκλογές με ενισχυμένη αναλογική στις 25 Ιουνίου.

Εκλογές 2023: Τα ποσοστά και οι έδρες των κομμάτων

Ιωάννης Σαρμάς στο υπουργικό: Να είμαστε ουδέτεροι, αμερόληπτοι, αντικειμενικοί

 Ιωάννης Σαρμάς στο υπουργικό: Να είμαστε ουδέτεροι αμερόληπτοι αντικειμενικοί

Τον χαρακτήρα της υπηρεσιακής κυβέρνησης περιέγραψε ο πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς στο πρώτο σύντομο υπουργικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την ορκωμοσία των υπουργών. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβησαν μετά την ορκωμοσία τους στο Προεδρικό Μέγαρο οι 20 υπουργοί ποy απαρτίζουν την υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννη Σαρμά o οποίος και τους έδωσε τις πρώτες οδηγίες και κατευθυντήριες γραμμές ανακοινώνοντας ότι αύριο, Σάββατο, θα ακολουθήσει η κανονική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου όπου θα καθοριστεί η κυβερνητική πολιτική που θα ασκήσει η υπηρεσιακή κυβέρνηση μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

ΠΑΟΚ Β' - Hρακλής 0-3: Προσπέρασμα με ...οδηγούς τους Άλεξιτς και Tομάς!

 ΠΑΟΚ Β' - Hρακλής 0-3: Προσπέρασμα με ...οδηγούς τους Άλεξιτς και Tομάς! 

Παρά τα διοικητικά του προβλήματα ο Ηρακλής αναδείχθηκε νικητής στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ Β' στη Νέα Ευκαρπία ,με το οποίο άνοιξε αυλαία η 27η αγωνιστική της Super League 2.

Με πρωταγωνιστή τον Κόστα Άλεξιτς που σκόραρε δις (45+1' και 76') είχε κι ένα δοκάρι (23') και έδωσε την ασίστ στον Τομάς (90+2') που τον είχε τροφοδοτήσει νωρίτερα ο «γηραιός» του Τσιώλη επιβλήθηκε της 2ης ομάδας του «δικεφάλου του βορρά» με 3-0 στη Ν. Ευκαρπία και την προσπέρασε στην βαθμολογία του Α' ομίλου.  

Στα αξιοσημείωτα ότι από τους μαυρόασπρους (που είχαν δοκάρι με τον Νινούα στο 39' αλλά λίγα πράγματα ακολούθως...) έλειψε ο τεχνικός Πάμπλο Γκαρσία που ήταν στην Aθήνα για της εξετάσεις για το προπονητικό δίπλωμα UEFA Pro.

ΠΑΟΚ Β (Σνάουτσερ*):
Μπαλωμένος, Μελετίδης (57′ Γκορντεζιάνι), Κωττάς, Μορικέλι (46′ Παναγιώτου), Κιτσάκης (67′ Σελιμάι), Ουεντραόγκο, Νινούα (46′ Γρόσδης), Τασιούρας, Χατζηστραβός, Δαρέλας, Μπράντονιτς (77′ Σπυράκος).

Ηρακλής (Τσιώλης): Παλαβράκης, Παπαστεριανός, Σιούτας, Βιτλής, Πανάγου (85′ Τότσκα), Αλβάρεζ (67′ Δόρης), Σίλβα (85′ λ.τ Χειρίτραντας), Πατράλης (67′ Δοϊρανλής), Τομάς, Κουντουριώτης (57′ Κούστα), Άλεξιτς.

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Super League 1: Στις 18-20 Αυγούστου η σέντρα του νέου πρωταθλήματος

 https://www.fosonline.gr/media/news/2023/05/26/248235/main/mpala.jpg 

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:
Ομόφωνα εγκρίθηκε το Ετήσιο Συνοπτικό Πρόγραμμα του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League αγωνιστικής περιόδου 2023-2024. Η έναρξή του ορίστηκε για τις 18-19-20/8/2023, η διακοπή για την περίοδο των Χριστουγέννων-Νέου Έτους (16η αγ.) ορίστηκε στις 20-21/12/2023, η επανέναρξή του (17η αγ.) στις 3-4/01/2024, η λήξη της κανονικής περιόδου (26η αγ.) στις 03/03/2024. Οι αγώνες κατάταξης (Playoffs και Playouts) θα ξεκινήσουν στις 10/03/2024 και θα ολοκληρωθούν στις 12/05/2024.

Ομόφωνα αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής, αποτελούμενης από τις ΠΑΕ ΑΕΚ, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος Αθ., Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, για το θέμα της Επαγγελματικής Διαιτησίας.

Ομόφωνα αποφασίστηκε η εκκίνηση διαπραγμάτευσης με την Ε.Π.Ο., για τη μείωση του ποσοστού που αποδίδουν οι ΠΑΕ-Μέλη της Super League υπέρ της Ε.Π.Ο., για τα συμβόλαια ποδοσφαιριστών και προπονητών και για τις μεταγραφές ποδοσφαιριστών.
Ομόφωνα επικυρώθηκαν οι βαθμολογικοί πίνακες Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 1 Ανδρών αγωνιστικής περιόδου 2022-23, καθώς και οι βαθμολογικοί πίνακες Πρωταθλημάτων Υποδομών Super League K19 και Κ15 αγωνιστικής περιόδου 2022-23».

Υπουργικό συμβούλιο, υπό τον Ιωάννη Σαρμά, μετά την ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης στις 12:00

 Υπουργικό συμβούλιο υπό τον Ιωάννη Σαρμά μετά την ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης στις 12:00

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης στις 12:00, ενώ στη συνέχεια οι υπουργοί θα μεταβούν στα υπουργεία τους για τις τελετές παράδοσης παραλαβής.

 

Ορκίζεται το μεσημέρι η υπηρεσιακή κυβέρνηση

Μυασθένεια Gravis. Προκαλεί βλεφαρόπτωση, κόπωση, μυϊκή αδυναμία (video)

 

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D. medlabnews.gr

Είναι μια αυτοάνοση πάθηση που προκαλεί αδυναμία και κάματο των μυών του σώματος, ειδικά εκείνων που ελέγχονται από τη θέληση. Στη χώρα μας υπάρχουν περίπου 200 με 300 ασθενείς ανά εκατομμύριο δηλαδή τουλάχιστον 3000 ασθενείς.

Η αδυναμία βελτιώνεται με την ξεκούραση, ενώ επιδεινώνεται με την κόπωση. Είναι χρόνια νόσος και συγκαταλέγεται στα αυτοάνοσα νοσήματα. Αυτό σημαίνει ότι το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται κατά λάθος εναντίον κάποιων ιστών του.

Το αίτιο είναι άγνωστο, υπάρχουν όμως κάποιες ενδείξεις ότι σχετίζεται με διαταραχές της λειτουργίας του θύμου. Πλήττει συνηθέστερα γυναίκες 20-40 ετών και εκδηλώνεται κύρια με πτώση των βλεφάρων και διπλωπία, αδυναμία των σκελετικών μυών και υπερβολικό αίσθημα κόπωσης ή «εξάντλησης» μετά από άσκηση. ..................

read more

Super League 2: Τετραήμερο δράσης στην 27η αγωνιστική.

Τετραήμερο αγωνιστικής δράσης, με  ματς, της 27ης αγωνιστικής στη Super League 2. Η αρχή θα γίνει σήμερα Παρασκευή (26/5) με την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ Β’ κόντρα τον Ηρακλή στην Νεάπολη της Θεσσαλονίκης. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Στέφεται Πρωταθλητής ο Αστέρας Δερβενίου που υποδέχεται τον Ολυμπιακό Λουτρακίου. Ντέρμπι για την άνοδο στη Νεμέα ο Παννεμεατικός κόντρα στον ΑΟ Ζευγολατιού.

 

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "PARTAT PEREIO 1971 ΡΟΣΚΛΗΣΗ To Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΣΤΕΡΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ σας προσκαλεί το Σάββατο 27 Μαίου 2023 & ώρα 16:30 στο γήπεδο "ΚΩΣΤΑΣΒ όπου θα πραγματοποιηθεί n απονομή του πρωταθλήματος στην ομάδας μας, για την άνοδο της στην A κατηγορία. Μετά τιμής ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΛΑΣΗΣ ΚΟΥΡΗΣ" 

https://protinewskorinthias.gr/wp-content/uploads/2022/11/pelderva-1.jpg 

Με την  διεξαγωγή της 29ης (πρωτελεταίας) αγωνιστικής ημέρας  συνεχίζετε  αύριο Σάββατο ( 27-5-2023, 17:00) ) το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας.

Μία αγωνιστική όπου στον ήδη πρωταθλητή  της κατηγορίας Αστέρα  Δερβενίου, στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ"  σε ειδική τελετή θα του απενεμεθεί ο τίτλος και το έπαθλο του Πρωταθλήματος. Η ομάδα του Αστέρα , αύριο Σάββατο δίνει τον τελευταίο αγώνα της στην έδρα  μπροστά στους οπάδούς της , απέναντι στον Ολυμπιακό Λουτρακίου.

Κατά τα άλλα η μάχη για το δεύτερο εισιτήριο ανόδου καλά κρατεί. Ο δεύτερος στο Βαθμολογικό πίνακα  ( - 23 βαθμούς πίσω από τον Ασρέρα Δερβενίου)  Άρης Βοχαϊκού αγωνίζεται στο σταδιο του Βέλου με την Κόρινθο 2006, ενώ το ντέρμπι της ημέρας θα διεξαχθεί στη Νεμέα ανάμεσα  στον Παννεμεατικό και τον ΑΟ Ζευγολατιού που θα δώσουν μάχη για την άνοδο. Επίσης την άνοδο διεκδικούν και ο ΑΟ Σπαθοβουνίου και ο ΠΑΣ Κλένιας όπου σε εντός έδρας παιγνίδια αντιμετοπίζουν την Δάφνη Εξαμιλίων και τον ΑΟ Λυκοποριάς, αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα της προτελευταίας αγωνιστικής συμπληρώνουν  οι αναμετρήσεις του Εθνικού Ξυλοκερίζης με τον ΑΟ Ασπροκάμπου , του Σαρωνικού Γαλατακίου με τον ΑΟ Μαψού και του Αστέρα Κορίνθου με την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου.

29η Αγωνιστική