Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 59-63: Ιστορική πρόκριση Ερυθρόλευκο έπος, ξανά στο Final Four της Euroleague

 Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 59-63: Ιστορική πρόκριση στο Final Four της Euroleague για τους Πειραιώτες 

Ο Ολυμπιακός ταπείνωσε τη Μπαρτσελόνα μέσα στο σπίτι της (63-59) και θα είναι ξανά στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα άλωσε τη Βαρκελώνη και στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς των πλέι οφ της Μπαρτσελόνα και πήρε το τέταρτο εισιτήριο για το Βερολίνο, όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά. Μετά από 12 χρόνια, δύο ελληνικές ομάδες στο Final Four.

 Η τρομερή ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκλεισε θέση στο Final Four για τρίτη σερί σεζόν κι αυτή τη φορά το έκανε με τον πιο επικό τρόπο! 

Ένας μαγικός Ολυμπιακός στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τρομερούς Μακ Κίσικ, Παπανικολάου και Μιλουτίνοφ και όχι μόνο, «σκότωσε» τη Μπαρτσελόνα με 63-59 μέσα στο Παλάου Μπλαουγκράνα και κάνοντας το 3-2 πανηγύρισε την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας για 3η συνεχόμενη χρονιά! Αντίπαλος του Ολυμπιακού στον ημιτελικό η Ρεάλ.

Με τα χρώματα του Ερυθρού Σταυρού φωταγωγήθηκε το Μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων

  

Αθήνα, 8 Μαΐου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η Βουλή των Ελλήνων, με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, φωταγώγησε σήμερα το Μέγαρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου με τα χρώματα του Ερυθρού Σταυρού, τιμώντας το έργο του διεθνούς ανθρωπιστικού κινήματος.  

H 8η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (ΕΣ/ΕΗ), αποτελεί μια ετήσια εορτή, με έντονη διεθνή διάσταση, στο πλαίσιο της οποίας αναδεικνύονται οι 7 Θεμελιώδεις Αρχές του Διεθνούς Κινήματος ΕΣ/ΕΗ, και πιο συγκεκριμένα: ο Ανθρωπισμός, η Αμεροληψία, η Ουδετερότητα, η Ανεξαρτησία, ο Εθελοντισμός, η Ενότητα και η Παγκοσμιότητα. 

Η συγκεκριμένη ημερομηνία-ορόσημο συμπίπτει με την ημερομηνία γέννησης του Ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού και βραβευθέντος με το πρώτο Νόμπελ Ειρήνης, Ερρίκου Ντυνάν (8 Μαΐου 1828).

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης