Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ - ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

https://cdn.agrotypos.gr/sites/default/files/styles/relative_new_800x420_/public/2020-09/photo_lemonia_6.jpg?itok=JeyjFcpD 

Συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής  ύστερα  από εκλογές το  νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λυκοποριάς.

Πρόεδρος   Καλεέσιος Παναγιώτης

Αντιπρόεδρος Παπαμεντζελοπουλος Γιώργος

Γραμματέας Κανακάρης Απόστολος 

Ταμίας Κραβαρίτης Χρήστος του Γεωργίου 

Μέλη  Κατσούλης Σωτήρης και Κανακάρης Δημήτρης.

 Εποπτικό Παππάς Δημήτρης ,  Γκολφινόπουλος Ιωάννης του Παναγιώτη, Τοτωνης Αθανάσιος .

Ολυμπιακός: Χωρίς Ραφίνια αλλά με Τιάγκο η αποστολή για τον Απόλλωνα

 

Κορωνοϊός: Αρνητικό ρεκόρ στην Ευρώπη – Πάνω από 10 εκατ. κρούσματα

Η Ευρώπη ξεπέρασε σήμερα στις 18:30 ώρα Ελλάδας τα 10 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού μετά την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων τον Ιανουάριο στη Γηραιά Ήπειρο, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε επίσημες πηγές.

Σοκ: Τραμπούκοι πέρασαν ταμπέλα στον λαιμό του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

 Αντιεξουσιαστές πέρασαν ταμπέλα στο λαιμό του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ!   

Σοκάρει η φωτογραφία που δημοσιοποιήθηκε από τους μπαχαλάκηδες που πραγματοποίησαν την καταδρομική επίθεση στο γραφείο του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Η εικόνα του Πρύτανη που του έχουν κρεμάσει πινακίδα με σκοινί από τον λαιμό με το μήνυμα «αλληλεγγύη στις καταλήψεις» έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου προσβάλλοντας τους πάντες.

Αυτός ο άνθρωπος τρομοκρατημένος στα χέρια των τραμπούκων υπομένει τον δημόσιο εξευτελισμό του και κάποια στιγμή σε αυτή την χώρα όλοι αυτοί πρέπει να λογοδοτήσουν. 

Στο ¨σφυρί" τα κτίρια των τ Ειρηνοδικείων στην Ανδρίτσαινα Ηλείας και στην Κλειτωρία Αχαΐας

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijSXyFzXg3nZ4Z6MYbtKTF-y2t3P6r09Zjw6YOgHxgV2693jstgROq1e62_JsI9tOoOiRKfrpw5H_fhOosLm4H32H2erhZQ2n7ImROL5hHIMsf5aPrpen0zb6qKSD2Qg_p7fGgkWjmJBA/w1200-h630-p-k-no-nu/eirinodikio2.png

Σε δημοπρασία βγάζει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε.), τα κτιρια των τ. Ειρηνοδικείων στην Ανδρίτσαινα Ηλείας και στην Κλειτωρία  Αχαΐας , συνεχίζοντας την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Κορωνοϊός: «Κλειδώνει» το… λουκέτο στην εστίαση – Τι θα ανακοινώσει αύριο ο Μητσοτάκης

 https://www.tovima.gr/wp-content/uploads/2020/10/30/%CE%9C%CE%97%CE%A4%CE%A3%CE%9F%CE%A4%CE%91%CE%9A%CE%97%CE%A3-213.jpg

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει το μήνυμα του στον ελληνικό λαό για τον κορωνοϊό που αναβλήθηκε την Παρασκευή εξαιτίας του σεισμού στη Σάμο.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες από τα έκτακτα μέτρα που θα ανακοινωθούν έχει «κλειδώσει» το κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων για τις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου) και στο «πορτοκαλί» επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης).

Κορωνοϊός: Τα κρούσματα στην Πελοπόννησο ανά νομό.

  

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας             396 (11)

Π.Ε. Αργολίδας      247 (0)

Π.Ε. Κορινθίας      195 (0) 

Π.Ε. Μεσσηνίας     188 (0) 

Π.Ε. Ηλείας            132 (1) 

Π.Ε. Λακωνίας       59 (0) 

 Π.Ε. Αρκαδίας       50 (0)

Η απάντηση Ερντογάν στον Μητσοτάκη: Πολύτιμο να δείχνουν αλληλεγγύη οι γείτονες σε δύσκολους καιρούς

 Η απάντηση Ερντογάν στον Μητσοτάκη: Πολύτιμο να δείχνουν αλληλεγγύη οι γείτονες σε δύσκολους καιρούς

Μηνύματα αλληλεγγύης αντάλλαξαν μέσω Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δείχνοντας έμπρακτα πως όποιες διαφορές και αν υπάρχουν ανάμεσα στις δύο χώρες, αυτές τις στιγμές χρειάζεται αλληλεγγύη.

Κάνοντας retweet το μήνυμα του πρωθυπουργού,  ο   Ερντογάν  έγραψε: 

Η φωτογραφία ταυτότητας της Αμερικής που έρχεται (;)

Του Κυριάκου Βελισσάριου

Στη βροχή. Όπως ο Μπαράκ Ομπάμα στο παρελθόν, και η Κάμαλα Χάρις πριν από μερικές μέρες.

Αυτό το φωτογραφικό στιγμιότυπο επέλεξε το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν, για να στείλει το επιλογικό μήνυμα της καμπάνιας του υποψηφίου των Δημοκρατικών για την Προεδρία των ΗΠΑ, 4 ημέρες πριν από τις κάλπες της 3ης Νοεμβρίου.

Η θύελλα θα περάσει. Μια καινούρια μέρα θα έρθει.

This  strorm will pas and  a new day will come.

 Για να δούμε, λοιπόν…

ysterografa.gr

Κορωνοϊός - Ο χαρτης της διασποράς: Χωρίς νέα κρουσματα η Κορινθία - Αυξηση κρουσμάτων στην Μεσσηνία .

 

Συνολικά 1.690 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν σήμερα, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Από τα 1.652 εγχώρια κρούσματα, τα 64 συνδέονται με γνωστές συρροές. Επιπλέον, εντοπίστηκαν 35 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας και 3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή:

Κορωνοϊός: Νέο σοκ με 1.690 κρούσματα στην Ελλάδα και 5 νεκροί – «Ασφυξία» στις ΜΕΘ

  \

Σήμερα, 30 Οκτωβρίου, ανακοινώνονται 1.690 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Από αυτά τα 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 35 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 37196, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες.

4083 (11.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 13107 (35.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

128 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 37 (28.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 286 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 620 θανάτους συνολικά στη χώρα. 236 (38.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Α΄ κατηγορία Κορινθίας ( 6η αγωνιστική) Σε κίνδυνο οι πρωτοπόροι των ομίλων 'Αγιοι Οεόδωροι και Πέλοπας Κιάτου

 https://stisentra.gr/wp-content/uploads/2019/11/irapel-681x453.jpg

Με την 6η αγωνιστική συνεχίζεται  αύριο Σάββατο  30/10/2020 και ώρα 15:00 το πρωτάθλημα στους δύο ομίλους  της Α’ κατηγορίας Κορινθίας

Στον  Ά΄ όμιλο  διεξάγεται  το  ντέρμπι  κορυφής ανάμεσα στον Τενεάτη Αθικίων  και στην πρωτοπόρο ομάδα των  Αγίων  Θεοδώρων , η οποία κινδυνεύει  να πέσει από το βαθμολογικό «ρετιρέ».  Ο  Τενεάτης με νίκη θα βρεθεί επικεφαλής με νίκη,  ενώ οι Άγιοι Θεόδωροι ,ίσως βρεθεί και στην 4η θέση της βαθμολογίας σε περίπτωση νίκης  του ΠΑΣ Κόρινθος  και του ΑΟ Λουτρακίου.  

 Ενδιαφέρον και το ντέρμπι του Συνοικισμού ανάμεσα στον Κύψελο Κορίνθου και τον ΠΑΣ Κόρινθος , την στιγμη που ΑΟ Λουτράκι υποδέχεται στο «Θώδειον»  τον Παννεμεατικό.   

Με στόχο την πρώτη τους νίκη  ο Σαρωνικός , στο Γαλατάκι και η Κόρινθος 2006 μάχονται κόντρα σε Ολυμπιακό Λουτρακόυ και Ισθμιακό , αντίστοιχα.

6η Αγωνιστική

Τενεάτης Αθικίων


Αγ. Θεόδωροι

ΑΟ Λουτράκι

-

Παννεμεατικός

Σαρωνικός Γαλατακίου

-

ΣΦΛ Ολυμπιακός

ΠΑΣ Κύψελος

-

ΠΑΣ Κόρινθος

Α.Σ. Κόρινθος 2006

-

Ισθμιακός

Ενδιαφέροντες  αναμετρήσεις θα διεξέχθουν  και στον Β΄ όμιλο της κατηγορίας, όπου  τόσο  ο πρωτοπόρος Πέλοπας  όσο και η Ελλάδα Βέλου δοκιμάζονται εκτός έδρας με Ολυμπιακό Άσσου  και Άρη Βοχαϊκού, αντίστοιχα.   

 Στο «ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ» ο Αστέρας Δερβενίου αγωνίζεται με τον ΑΟ Ζευγολατιού ενώ στο Ξυλοκαστρο διεξάγεται το τοπικό ντέρμπι μεταξύ του Πανκαμαριακού και του Ηρακλή Ξυλοκάστρου. 

Τέλος  στο Πετρί η τοπική Θύελλα μάχεται με την Θύελλα Κάτω Διμηνιού

6η Αγωνιστική

Θύελλα Πετρίου

-

Θύελλα Κ. Διμηνιού

Άρης Βοχαϊκού

-

Ελλάς Βέλου

Αστέρας Δερβενίου

-

ΑΟ Zευγολατιού

Ολυμπιακός Άσσου

-

Πέλοπας Κιάτου

Πανκαμαριακός

-

Ηρακλής Ξυλοκάστρου

 

Σμύρνη: Έξι νεκροί από τον σεισμό – Eπιχειρήσεις διάσωσης εγκλωβισμένων / Τηλεφώνημα Μητσοτάκη στον Ερντογάν

 https://www.ert.gr/wp-content/uploads/2020/10/Smirni-681x290.jpg 

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον σεισμό στη Σμύρνη ενώ σημειώθηκαν καταστροφές. Όπως μετέδωσε η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Τουρκίας υπάρχουν τέσσερις νεκροί. Επίσης, υπάρχουν 202 τραυματίες. Το κέντρο της πόλης δεν έχει υποστεί ζημιές και οι καταρρεύσεις των κτηρίων έχουν γίνει στα νότια προάστια, στις περιοχές Μπαϊρακλή και Μπορνόβα. Επίσης, η πόλη κατά τη

Ζημιές και στην Ικαρία – Έγιναν κατολισθήσεις

 

 

Ζημιές και στην Ικαρία προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός των 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στα ανοιχτά της Σάμου. 

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στους δρόμους του νησιού, με αποτέλεσμα να έχει κλείσει ο επαρχιακός δρόμος Ευδήλου-Ακαμάτρα.



Τραγωδία στη Σάμο! Νεκροί δυο μαθητές στο Βαθύ – Καταπλακώθηκαν από τοιχίο - Νέος ισχυρός μετασεισμός 5 Ρίχτερ .

  

Τραγικές είναι οι εξελίξεις μετά τον σεισμό των 6,7 ρίχτερ που έγινε στην Σάμο. Δυο μαθητές καταπλακώθηκαν από τοιχίο που κατέρρευσε στο κέντρο του νησιού στο Βαθύ. 

Τα δυο παιδιά ένα αγόρι και ένα κορίτσι ηλικίας 17 ετών είχαν τελειώσει από το σχολείο τους και περπατούσαν στον δρόμο την ώρα του σεισμού και έπεσε ο τοίχος και τα καταπλάκωσε.

Αναβλήθηκε για αύριο το μήνυμα Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό λόγω του σεισμού στη Σάμο και η live ενημέρωση από το υπουργείο υγείας

  

Αναβλήθηκε για αύριο  το μήνυμα που ήταν προγραμματισμένο να απευθύνει σήμερα στις 15:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στους πολίτες, λόγω του μεγάλου σεισμού που έγινε λίγο πριν τις 2 με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Σάμου και έγινε αισθητός σχεδόν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός θα ανακοίνωνε το κλείσιμο της εστίασης. Την ίδια ώρα ένα ακόμα μέτρο είναι η καθολική χρήση μάσκας παντού ακόμα και στις πράσινες περιοχές αλλά και η αύξηση της τηλεργασίας.

Αφιέρωμα στον Μαέστρο της ΣΟΝΕ Ευάγγελο Αραμπατζή

 

 Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη το έτος 1993, ασχολείται από μικρή ηλικία με την μουσική, ενταγμένος σε Παιδικές Χορωδίες και μουσικές σπουδές σε Ωδεία, προερχόμενος από μουσική οικογένεια. Στην παιδική του ηλικία, για 12 χρόνια ήταν μέλος και σολίστ της Παιδικής Χορωδίας Αγίας Τριάδος Θεσσαλονίκης. Αξίζει να σημειωθεί, ότι σημαντική υπήρξε αρχικά η βοήθεια των μαθημάτων μουσικής, που έλαβε από την καθηγήτρια κα. Ilona Welther. Το 2007 υπήρξε πρωταγωνιστής, σε ηλικία μόλις 14 ετών, της Παιδικής Όπερας '’Χένσελ & Γκρέτελ'’, όπου για πρώτη φορά Πανελλαδικώς, θεσπίστηκε και καθιερώθηκε το Φεστιβάλ, ''Παις Όπερα'' (2007), μια σύμπραξη: της Όπερας Θεσ/νίκης, του Κρατικού ωδείου, του Μουσικού Σχολείου Θεσ/νίκης και του Υπουργείου Πολιτισμού. 


   



Είναι αριστούχος των Πτυχίων: Ωδικής, Ενοργάνωσης, Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής, Βυζαντινής Μουσικής, Πιάνου, Μονωδίας καθώς και του Διπλώματος Μονωδίας (με βαθμό Άριστα και την διάκριση του Α' Βραβείου) και του Διπλώματος Διεύθυνσης Χορωδίας (με βαθμό Άριστα παμψηφεί και την διάκριση του Α' Βραβείου) με καθηγητή τον Μαέστρο και Συνθέτη κ. Ιωάννη Καρκάλα. Μαθήματα διεύθυνσης ορχήστρας και σύνθεσης έλαβε από τον καταξιωμένο Καθηγητή και Συνθέτη κ. Λάζαρο Δεληδήμο στο Κεντρικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.