Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Σεισμός στην Αττική

Σεισμός  σημειώθηκε στην Αττική, στις 21.50 το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός ήταν 3 ρίχτερ και επίκεντρο  του ,  ήταν πολύ κοντά στο κέντρο της Αθήνας για αυτό και έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα.ιδιαίτερα αισθητός στα βόρεια και δυτικά προάστια της Αττικής. Συγκεκριμένα το επίκεντρο ήταν 4 χιλιόμετρα Δυτικά των Θρακομακεδόνων.Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 5 χιλιόμετρα…


Τι πρέπει να κάνετε την ώρα της δόνησης

Super League 1: Όλες οι ημερομηνίες του νέου πρωταθλήματος

 stoiximan-super-league-mpala1_133338

Λίγες ημέρες πριν την κλήρωση του νέου πρωταθλήματος (17/7) η Super League 1 γνωστοποίησε όλες τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων της κανονικής περιόδου αλλά και των play offs 

Η σέντρα στην ποδοσφαιρική σεζόν 2023-2024 θα γίνει το διήμερο 19-20 Αυγούστου με την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου να ορίζεται για τις 3 Μαρτίου. Να σημειώσιουμε ότι θα υπάρχει διακοπή από τις 21 Δεκεμβρίου έως τις 3 Ιανουαρίου.

Τα play offs της Super League 1 ξεκινούν στις 9-10 Μαρτίου και η αυλαία θα πέσει στις 11-12 Μαϊου ενώ θα διεξαχθούν τρεις εμβόλιμες αγωνιστικές.Εικόνα

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 1,8% ο πληθωρισμός τον Ιούνιο – Ανατιμήσεις 12,2% στα τρόφιμαΕΛΣΤΑΤ: Στο 1,8% ο πληθωρισμός τον Ιούνιο – Ανατιμήσεις 12,2% στα τρόφιμα

  

Σημαντική αποκλιμάκωση καταγράφει ο πληθωρισμός Ιουνίου καθώς αυξήθηκε κατά μόλις 1,8% έναντι αύξησης 12,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2022 με το 2021.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον μήνα Ιούνιο, σε σύγκριση με τον Μάιο 2023 παρουσίασε αύξηση 0,6%, έναντι αύξησης 1,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Την ίδια στιγμή, ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Ιούνιο μετρήθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ στο 2,8% έναντι αύξησης 11,6% στην αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2022 με το 2021. Υπενθυμίζεται ότι

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Πως το άρθρο 28 δίνει τη λύση πριν το άρθρο 16

 Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Πως το άρθρο 28 δίνει τη λύση πριν το άρθρο 16 

Το δρόμο προς το άνοιγμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε μη κρατικά πανεπιστήμια άνοιξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με το βλέμμα της κυβέρνησης να βρίσκεται σταθερά στην αναθεώρηση του άρθρου 16, οι διακρατικές συμφωνίες με κράτη που θα επιθυμούσαν να επενδύσουν στη χώρα μας στον τομέα της Παιδείας, προετοιμάζει το έδαφος για μία ιστορική αλλαγή και παράλληλα ασκεί πιέσεις στους διαφωνούντες

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται πασίγνωστα ζελεδάκια – Κίνδυνος πνιγμού

 ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται πασίγνωστα ζελεδάκια – Κίνδυνος πνιγμού 

 

Ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ότι ανακαλούνται ζελεδάκια σε σχήμα ράβδου.

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση του ΕΦΕΤ, ύστερα από ενημέρωση μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), για τη διακίνηση στην Ελλάδα, στα ζελεδάκια “Speshow Assorted Jelly Straws” από την ολλανδική εταιρεία “Beagley Copperman B.V.”, εντοπίστηκαν τα πρόσθετα κόμμι χαρουπιού (Ε407) και καραγενάνη (E410). 

Τα εν λόγω πρόσθετα δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται σε ζελεδάκια, διότι η παρουσία τους στα συγκεκριμένα τρόφιμα δημιουργούν κατά την κατανάλωσή τους συνθήκες ενδεχόμενου πνιγμού. O ΕΦΕΤ ζήτησε την ανάκληση/απόσυρση των εν λόγω προϊόντων, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί αυτά τα προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

Σεισμός τώρα στην Κεφαλονιά

 

 


Σεισμός στις 15:56 σημειώθηκε στην Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός ήταν 3,3 Ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίστηκε 13χλμ ΔΝΔ του Άσσου, ενώ το εστιακό βάθος ήταν 5χλμ.

Καιρός - Καλλιάνος: Παρατεταμένη ζέστη με 40άρια από την Τετάρτη Μικρή υποχώρηση του υδράργυρου έως την Δευτέρα - Νέα άνοδος της θερμοκρασίας από την επόμενη εβδομάδα

 kairos-zesti1

Από την Αλγερία και το Μαρόκο οι θερμές αέριες μάζες που θα φέρουν τον καύσωνα στην χώρα μας από την ερχόμενη Τετάρτη. Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος άγνωστη παραμένει ακόμα η διάρκεια του καύσωνα και η ισχύ του. 

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΙΣΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΖΕΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΓΕΡΙΑ

ΜΙΚΡΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΥ ΕΩΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Από το προσεχές Σάββατο έως τη Δευτέρα οι θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά θα αγγίξουν τους 34-36°C. Μεταβατική ημέρα θα είναι η Τρίτη με τον υδράργυρο στα πεδινά ευπαθή στη ζέστη τμήματα της ηπειρωτικής χώρας να φτάνει στους: 36-37°C και τοπικά στους 38°C.

ΠΙΘΑΝΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΓΕΡΙΑ (ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΡΟΚΟ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ

Φωτιά σε δασική έκταση στη Μεσσηνία - Δεν απειλούνται οικισμοί

fotia-messinia1 

 

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (7/7) στη Μαθία Μεσσηνίας., κοντά στο όρος Λυκόδημο

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά καίει σε δασική έκταση και δεν απειλείται προς το παρόν κάποιος οικισμός.   Συνολικά κινητοποιήθηκαν 28 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 1 πεζοπόρο τμήμα και  2 αεροσκάφη.

Αντιπυρική προστασία: Απόλυτη εγρήγορση ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πυρκαγιά από τον Βασίλη Κικίλια

 Αναλυτικά ο σχεδιασμός - Σε θέση μάχης 14.040 πυροσβέστες, 3.654 οχήματα και 89 εναέρια μέσα 

  

Σειρά δράσεων περιλαμβάνει το σχέδιο για την αντιπυρική περίοδο που παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που επισκέφθηκε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο έχει προχωρήσει και υλοποιηθεί ένας πολύ μεθοδικός σχεδιασμός, με περισσότερα εναέρια μέσα και περισσότερες δράσεις πρόληψης. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο ζήτημα του συντονισμού και κάλεσε τους δήμους να συνεργαστούν, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που έχουν αναλάβει.

Συνολικά, φέτος 14.040 πυροσβέστες αποτελούν τη δύναμη πυρόσβεσης. Η Πυροσβεστική διαθέτει στόλο 3.654 οχημάτων (έναντι 3.410 το 2022) και 89 εναέρια μέσα (έναντι 83 το 2022).

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Κικίλιας απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν ενέργειες

Ξυπνάτε από βήχα; Πρέπει να ανησυχήσετε; Πώς θεραπεύεται ο βήχας; Βότανα και Ροφήματα

 

του Ξενοφώντα Τσούκαλη, Μ.D., medlabnews.gr

Ο βήχας είναι ένα σημαντικό αντανακλαστικό που βοηθά τον ανθρώπινο οργανισμό να ‘καθαρίσει’ τους αεραγωγούς του (το σύνολο των βρόγχων που οδηγούν στους πνεύμονες). Αποτελεί την ασπίδα του αναπνευστικού μας συστήματος απέναντι στα βλαβερά σωματίδια και τους μικροοργανισμούς που προσπαθούν να διεισδύσουν στους πνεύμονες. Συχνά, όμως, γίνεται ένα ιδιαίτερα ενοχλητικό σύμπτωμα, που δυσχεραίνει την καθημερινότητά μας και συχνά απειλεί τον ύπνο μας.

Αν η μύτη σας είναι «μπουκωμένη» και έχετε φλέματα, τότε είναι πολύ πιθανό οι εκκρίσεις να κατεβαίνουν από το πίσω μέρος της μύτης στο λαιμό (τον οποίο ερεθίζουν), με αποτέλεσμα να προκαλείται αντανακλαστικός βήχας.

Όταν, λοιπόν, είστε ξαπλωμένοι, διευκολύνεται η οπισθορρινική έκκριση και επιδεινώνεται ο βήχας. Για να γλιτώσετε την ταλαιπωρία και να μη χάσετε τον ύπνο σας, αρκεί να «συμπεριφερθείτε καλά» στη μύτη σας! .................

read more