Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ στη Βοιωτία

seismos-voiotia 

Σεισμός μεγέθους 3,8 Ρίχτερ σημειώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στις 22.39  στη Βοιωτία και συγκεκριμένα 8 χιλιόμετρα ανατολικά - νοτιοανατολικά της Θήβας.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 7,2 χιλιόμετρα. 

 

Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 6-1: Ερυθρόλευκη έκρηξη και συγκίνηση με τον Κανός!

 Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 6-1: Ερυθρόλευκη έκρηξη και συγκίνηση με τον Κανός!  

Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν ένα ξέσπασμα για να συνέλθει από το... χαστούκι που δέχτηκε από την ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια με το βαρύ 0-3. Δεν υπήρχε κανένα περιθώριο λάθους. Ο Παναιτωλικός λοιπόν εξελίχθηκε σε... έρμαιο στις ορέξεις των Πειραιωτών, οι οποίοι τον «κατασπάραξαν» και τον συνέτριψαν με 6-1, χάρη στα γκολ των Χάμες (δις), Μπακαμπού, Παπασταθόπουλου, Κανός και Βαλμπουενά, με τον Φορτούνη μάλιστα να αποχωρεί από το χορτάρι έχοντας βγάλει δύο ασίστ. Ήταν ένα ξέσπασμα από πλευράς πρωταθλητών στην προσπάθειά τους να αφήσουν πίσω το ματς της Ν. Φιλαδέλφειας, αλλά απαιτείται ανάλογη συνέχεια τόσο σε επίπεδο εμφάνισης, όσο και σε επίπεδο συλλογής βαθμών για να παραμείνει στο «κόλπο». 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Την Τρίτη οι ανακοινώσεις για τους συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση

  

 


Στην Κοζάνη βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μίλησε σε κομματική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στις συντάξεις. Όπως εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης, στόχος είναι να ανακουφιστούν όσοι αδικούνται ακόμα από την προσωπική διαφορά, που προέκυψε με τον νόμο Κατρούγκαλου. 

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ΕΜΑΚ και τον σεισμό στην Τουρκία

Κινητικότητα για το ανοιχτό κέντρο εμπορίου της Κορίνθου

Κινητικότητα για το ανοιχτό κέντρο εμπορίου της Κορίνθου 

 

 

 Προχωρούν οι διαδικασίες για την δημιουργία του ανοιχτού κέντρου εμπορίου στην Κόρινθο. Η πράξη έχει ήδη αναρτηθεί. Πρόκειται για ένα έργο, ύψους 1,4 εκατ. ευρώ. Είναι ενταγμένο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ”Ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικότητα, καινοτομία 2014 – 2022″. Συνεργάζεται στο έργο και ο εμπορικός σύλλογος της Κορίνθου.

 

Αγρότες “εισέβαλαν” με τρακτέρ στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας.

 Καλαμάτα: Αγρότες “εισέβαλαν” με τρακτέρ στην Κεντρική Πλατεία 

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Μεσσηνίας, διαμαρτυρόμενοι για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σήμερα Δευτέρα (13/2) το μεσημέρι, “εισέβαλαν” με τα τρακτέρ του στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας, όπου παρέμειναν για λίγη ώρα και στη συνέχεια βρέθηκαν στα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ στην οδό Αρτέμιδος, όπου πραγματοποίησαν συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας.

Στις αγροτικές κινητοποιήσεις συμμετείχαν οι αγροτικοί σύλλογοι Μεσσήνης και Χανδρινού καθώς και αντιπροσωπεία από αγρότες από τις περιοχές της Τριφυλίας.

Σύρος: Πέθανε 28χρονος ποδοσφαιριστής

https://i1.prth.gr/images/1168x656/_webp/files/2020-02-01/asthenoforo_nixta-4-768x512.jpg  

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Σύρου από τον ξαφνικό θάνατο 28χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του
cyclades24 ο άτυχος νέος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Σύρου, έχοντας ενημερώσει οτι είχε δυσφορία και πόνους στην καρδιά.

Μόλις έφτασε στα επείγοντα κατέληξε, παρόλο που Ιατροί και διασώστες έκαναν τα πάντα για να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Ο 28χρονος Κωνσταντίνος ήταν αθλητής ποδοσφαίρου της ομάδας του Α.Ο. Πάγου της Σύρου και τον τελευταίο καιρό αισθανόταν έντονη αδιαθεσία, ενώ είχε απευθυνθεί σε Ιατρούς.

 

ΑΕΚ - Λεβαδειακός 3-0: «Καθάρισε» ο Γκαρσία πριν την Τούμπα!

ΑΕΚ - Λεβαδειακός 3-0: «Καθάρισε» ο Γκαρσία πριν την Τούμπα! 

Με φόρα από την εμφάνιση με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο, η ΑΕΚ επικράτησε άνετα 3-0 του Λεβαδειακού στην «OPAP Arena» μια αγωνιστική πριν την αποστολή στην Τούμπα, μείωσε στον πόντο τη διαφορά από την κορυφή και περιμένει την απόφαση για το ματς με τον Ατρόμητο.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν -ξανά- σε εξαιρετική ημέρα τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 37' (11ο τέρμα φέτος) με εκτέλεση φάουλ, κέρδισε το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Άμραμπατ (45+2') αλλά και την αποβολή του Τζημόπουλου.

 Ο Φαν Βέερτ στο 83' διαμόρφωσε το τελικό 3-0, ενώ να σημειωθεί πως στο 77' ο Τσούμπερ αστόχησε από την άσπρη βούλα, παράβαση που είχε κερδίσει ο Ολλανδός φορ της ΑΕΚ.

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 2-2: Ισοφάρισαν με δύο γκολ στις καθυστερήσεις οι Αρκάδες !

 Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 2-2: Ισοφάρισαν με δύο γκολ στις καθυστερήσεις οι Αρκάδες ! 

Μέσα από τα χέρια του έχασε ο ΠΑΟΚ δύο βαθμούς στην Τρίπολη (2-2). Σε επικό ματς στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», ο ΠΑΟΚ προηγείτο με 2-0 μέχρι το 90’, όμως ο ηρωικός Αστέρας δεν παραδόθηκε, συνέχισε να το παλεύει και επιβραβεύτηκε με δύο τέρματα στο φινάλε !

Πόντος που δεν βοηθά ιδιαίτερα τους Αρκάδες στην ύστατη προσπάθεια που κάνουν για να προλάβουν το τρένο των πλέι οφ, ενώ αποτελεί τεράστιο πισωγύρισμα για τον «δικέφαλο του βορρά» στην δική του μάχη για να καλύψει την απόσταση που τον χωρίζει από την κορυφή και να διεκδικήσει τον τίτλο.

Λαμία – ΟΦΗ 1-4: «Καρέ» των Κρητικών στο «Αθανάσιος Διάκος»

Λαμία – ΟΦΗ 1-4: «Καρέ» των Κρητικών στο «Αθανάσιος Διάκος»  

Στον δρόμο των επιτυχιών επέστρεψε ο ΟΦΗ μετά την ήττα (2-1) από τον Ολυμπιακό και την ισοπαλία (0-0) με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα της Κρήτης κέρδισε με το ευρύ 4-1 τη Λαμία στο «Αθανάσιος Διάκος» για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος και με το τρίποντο αυτό απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και συνεχίζει την πορεία της για άνετη παραμονή στην κατηγορία.

Αντίθετα, για τη Λαμία η…

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ : Εβδομαδιαίες Προτάσεις 13/2-19/2 2023