Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Δυσαρεστημένοι οι πολίτες από την κυβέρνηση, προβάδισμα ΝΔ στην παράσταση νίκης

Δημοσκόπηση: Δυσαρεστημένοι οι πολίτες από την κυβέρνηση, προβάδισμα ΝΔ στην παράσταση νίκης          
Δυσαρεστημένο δηλώνει το 79% των πολιτών από τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας, με το ποσοστό της δυσαρέσκειας να φτάνει το 85% για την αντιπολίτευση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue. Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, το 54% δεν εμπιστεύεται κανένα κόμμα. Τον Ιούλιο του 2012 το αντίστοιχο ποσοστό βρισκόταν στο 39%.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 6 – 11 Σεπτεμβρίου 2012 για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, στην παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται κατά δύο μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 43%, έναντι 41%. Το 20% των ερωτηθέντων δήλωσε πως εμπιστεύεται περισσότερο τη ΝΔ, το 12% τον ΣΥΡΙΖΑ, 9% το ΠΑΣΟΚ, 8% τη ΔΗΜΑΡ, 5% τη Χρυσή Αυγή, 4% τους Ανεξάρτητους Έλληνες και 3% το ΚΚΕ.
Σε ερώτηση που αφορά το κόμμα που μπορεί να κάνει την καλύτερη αντιπολίτευση, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 32%, ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 14%, η Χρυσή Αυγή με 13%, το ΚΚΕ με 10% ενώ το 24% δεν επιλέγει κανένα από τα παραπάνω.
Στη δημοτικότητα των πολιτικών κομμάτων προηγείται η ΔΗΜΑΡ με 47% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ 42%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 40%, ΝΔ 38%, ΠΑΣΟΚ 23%, Χρυσή Αυγή 22% και ΚΚΕ 19%. Ωστόσο, σε σύγκριση με τον Μάιο του 2012, η ΔΗΜΑΡ παρουσιάζει πτώση 15 μονάδων και η Χρυσή Αυγή άνοδο 10 μονάδων.
Αναφορικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Φώτης Κουβέλης με 52% και ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας 42%, ο Αντώνης Σαμαράς 39%, ο Πάνος Καμμένος 39%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 29%, ο Νίκος Μιχαλολιάκος 22% και η Αλέκα Παπαρήγα 20%. Συγκριτικά, πάντως, με τον Μάιο, τη μεγαλύτερη πτώση παρουσιάζει ο Φώτης Κουβέλης με 15 μονάδες και τη μεγαλύτερη άνοδο ο Νίκος Μιχαλολιάκος με οκτώ μονάδες.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας είναι για το 30% των ερωτηθέντων «κανένας» και ακολουθούν ο Α. Σαμαράς με 22%, ο Αλ. Τσίπρας με 17%, ο Ευ. Βενιζέλος με 10%, ο Φ. Κουβέλης με 8%, ο Π. Καμμένος με 6%, και ο Ν. Μιχαλολιάκος και η Αλ. Παπαρήγα με 3% .
Ανεξάρτητα από το τι ψηφίζουν, το 37% θεωρεί ότι μία κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας. Το 23% προτιμά μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το 34% καμία από τις δύο.
Στο μεταξύ, το 68% των ερωτηθέντων αναμένει πρόωρες εκλογές και το 23% εκτιμά ότι η κυβέρνηση μάλλον θα εξαντλήσει την τετραετία. Επιπλέον, το 46% θεωρεί απίθανο να χρεοκοπήσει το ελληνικό κράτος τους επόμενους 12 μήνες, τη στιγμή που το 38% θεωρεί πιθανή τη χρεοκοπία ενώ το 13% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το ελληνικό κράτος έχει ήδη χρεοκοπήσει. Την ίδια στιγμή, το 85% εκτιμά ότι τα νέα μέτρα που σχεδιάζει να πάρει η Κυβέρνηση αφορούν τους ίδιους προσωπικά ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς τους, ενώ το 11% κρίνει ότι δεν τους αφορούν.
Αναφορικά με το μνημόνιο, το 68% τάσσεται κατά του μνημονίου και το 21% υπέρ. Σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το 52% την κρίνει θετικά και το 44% αρνητικά. Τέλος, το 53% θεωρεί ότι η Ευρωζώνη έχει μέλλον, αντίθετα με το 41% που κρίνει ότι η Ευρωζώνη δεν έχει μέλλον.

eklogika.gr

Aπίστευτο! Νοικιάζουν σπίτια χωρίς να ζητούν ενοίκιο


Πρόθυμοι να διαθέσουν το σπίτι ή το κατάστημά τους σχεδόν δωρεάν εμφανίζονται πολλοί ιδιοκτήτες ακίνητων εάν βρουν ενοικιαστές που είναι διατεθειμένοι... να επιφορτιστούν με τα χαράτσια και τους φόρους που επιβαρύνουν το ακίνητο.

Το φαινόμενο αυτό εμφανίζεται όλο και περισσότερο στα μεσιτικά γραφεία με τους ιδιοκτήτες να λένε στους μεσίτες ότι το παραχωρούν το ακίνητο τους, ακόμα και χωρίς ενοίκιο, εάν ο ενοικιαστής αναλάβει να πληρώσει τους φόρους και τα χαράτσια.

Λόγω της κρίσης υπάρχουν πολλά ακίνητα που δεν αποφέρουν κανένα εισόδημα και αποτελούν αντικείμενο υπέρμετρης φορολόγησης. Επίσης δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου άνεργοι αναγκάζονται να πληρώνουν μεγάλους φόρους επειδή έχουν κάποιο αχρησιμοποίητο ακίνητο.

Όλοι αυτοί ψάχνουν αγωνιωδώς κάποιους να εκμισθώσουν το ακίνητο για να μειώσουν, σε κάποιο βαθμό, τις επιβαρύνσεις. Τις περιπτώσεις αυτές παρουσιάζει στο CapitalTV η μεσίτρια κ. Χριστίνα Καμαρινοπούλου.

totsiliki

Η γιορτή αρχίζει, το Γ.Καραϊσκάκης γεμίζει - Ολυμπιακός - Σάλκε (21.45)


Οι "ερυθρόλευκοι" ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και θέλουν να διατηρήσουν την παράδοση που τους θέλει να φεύγουν νικητές από το νέο Γ. Καραϊσκάκης τις 3 φορές που έχουν υποδεχτεί Γερμανικές ομάδες. "Πάνοπλος" ο Ολυμπιακός, με Μανιάτη και Κοντρέρας στην ενδεκάδα.

Την περυσινή πρεμιέρα του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, θέλει να την ξεχάσει ο Ολυμπιακός αφού είχε γνωρίσει την ήττα από τη Μαρσέιγ, όμως δεν θέλει να ξεχάσει την εξαιρετική παράδοση που έχει δημιουργήσει απέναντι σε Γερμανούς.

Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν νικήσει Βέρντερ Βρέμης, Χέρτα και Ντόρτμουντ στους τρεις αγώνες που έχουν δώσει στο "κάστρο" τους και μάλιστα με συνολικά τέρματα 10-1. Συνολικά έχουν υποδεχθεί έξι φορές Γερμανική ομάδα και μετρούν 4 νίκες και 2 ήττες.

Ο Ζαρντίμ είδε όλους τους παίκτες του να βγάζουν κανονικά το πρόγραμμα της προπόνησης και να είναι στη διάθεση του. Ο Πορτογάλος αναμένεται να παρατάξει τους: Κάρολ, Τοροσίδη, Χολέμπας, Κοντρέρας, Σιόβα, Μοντέστο, Μανιάτη, Ιμπαγάσα, Μασάντο, Αμπντούν, Τζιμπούρ. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν οι Παπάζογλου και Γκρέκο.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 21.45 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τη NOVA.
- Ο Ολυμπιακός μετράει 2 σερί νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ και αν επικρατήσει της Σάλκε θα φτάσει για πρώτα φορά στην ιστορία του τις 3 συνεχόμενες.

- Η Σάλκε χρειάζεται ένα γκολ για να φτάσει τα 50 στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

- Ο Χούντελαρ είναι το βαρύ πυροβολικό των Γερμανών. Έχει σημειώσει 7 τέρματα στα τελευταία 5 ματς της Μπουντεσλίγκα και 8 στα τελευταία 6 ευρωπαϊκά ματς της Σάλκε.

Επιτέλους! Καταργείται η ειδική σύνταξη των συνδικαλιστών

- Θα ισχύσει από 01/12/2012
- Ήταν θεσμοθετημένη από το 1937
- Δείτε ποιοί την δικαιούνταν

Ναι! Οι συνδικαλιστές έπαιρναν και ειδική σύνταξη. Εκτός από την κανονική. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, με νομοθετική ρύθμιση καταργείται η καταβολή ειδικής σύνταξης λόγω συνδικαλιστικής ιδιότητας από την 1η Νοεμβρίου 2012.

Πρόκειται για θεσμοθετημένο από το 1937 (με τον αναγκαστικό νόμο 971/1937) δικαίωμα σύνταξης που έχουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι.

Aφορά τους πρόεδρους και γενικούς γραμματείς πρωτοβάθμιων, δευτεροβάθμιων συνδικαλιστών οργανώσεων καθώς και τα μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ με 12ετή θητεία οι οποίοι είχαν αποκτήσει μία από τις παραπάνω ιδιότητες μέχρι και το 1999.

Η σύνταξη αυτή, που χορηγείται από το επικουρικό ταμείο του ΙΚΑ χρηματοδοτείται με ποσοστό επί των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλονται στο ΙΚΑ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η παραπάνω απόφαση, εντάσσεται στις προσπάθειες εξορθολογισμού του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και θα επιφέρει εξοικονόμηση πόρων, ενώ «συνιστά μια απόφαση δικαιοσύνης και ισότητας που συνεισφέρει στην ενδυνάμωση του κύρους και της αξιοπιστίας του συνδικαλιστικού κινήματος».

ΠΟΕ ΟΤΑ: Καταλήψεις στα δημαρχεία όλης της χώρας την Τετάρτη


Σε συμβολική κατάληψη των δημαρχείων από τις 10:00 έως τις 13:00 την Τετάρτη καλεί τους εργαζόμενους η ΠΟΕ ΟΤΑ.
Πανελλαδική ημέρα κατάληψης όλων των δημαρχείων «βάφτισε» την Τετάρτη το Γενικό Συμβούλιο Ομοσπονδίας.

Τις ώρες των καταλήψεων, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε γενικές συνελεύσεις τους εργαζόμενους, για να ενημερωθούν για τα «νέα βάρβαρα μέτρα της συγκυβέρνησης και της τρόικας και να προετοιμασθεί η συμμετοχή στις επερχόμενες κινητοποιήσεις».

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ενημέρωση για τα νέα μέτρα αφορά όχι μόνο τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και ανέργους, συνταξιούχους, νέους, μικροεπαγγελματίες και κάθε κοινωνική ομάδα «που πλήττεται από την πολιτική των μνημονίων», προκειμένου να δημιουργηθούν «κοινωνικά μέτωπα σε τοπικό επίπεδο».

«Ο αγώνας για να μην περάσουν τα νέα, βάρβαρα μέτρα που μας οδηγούν πλέον όλους στην κοινωνική καταστροφή και για να απαλλαγούμε οριστικά από τα δεσμά των μνημονίων είναι καθημερινός, επίμονος και χρειάζεται τη συμμετοχή όλων. Γι αυτό η επιτυχία των παρεμβάσεών μας είναι πλέον υπόθεση όλων μας», τονίζεται στην ανακοίνωση.
newsit.gr

Στα σκαριά πρωτοποριακό ελληνογερμανικό σχέδιο στην Πελοπόννησο

Ξεκινάει στην Πελοπόννησο ένα ενεργειακό σχέδιο για την θαλάσσια πλωτή αιολική ενέργεια σε συνεργασία με την κυματική ενέργεια που πιθανώς να εξασφαλίσει ένα μεγάλο κομμάτι των αναγκών για ενέργεια τόσο της περιφέρειας όσο και της Γερμανίας αλλά και της Ευρώπης γενικότερα.

Η συνεργασία για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ ελληνικών και γερμανικών δήμων που ξεκίνησε πριν λίγους μήνες, αποδίδει καρπούς, ενώ προσελκύει όλο και περισσότερους ενδιαφερομένους.

Η ατζέντα του πρόσφατου τετραήμερου ταξιδιού του εντεταλμένου της καγκελαρίου Μέρκελ σε θέματα ελληνογερμανικής συνεργασίας σε επίπεδο δήμων και περιφερειών, Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ στην Ελλάδα, ήταν γεμάτη συναντήσεις με δημάρχους και περιφερειάρχες σε Ρόδο, Αθήνα, Τρίπολη, Πάτρα και Κέρκυρα.

Ο κ. Φούχτελ δεν διαθέτει κονδύλια, αλλά κάτι πιο ουσιαστικό, που αντέχει στο χρόνο: τεχνογνωσία, δηλαδή ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να ξεπεραστεί ένα πρόβλημα και να υλοποιηθεί μια νέα μέθοδος.
Σε αυτούς που θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή την νέα μορφή συνεργασίας ανήκει πχ. ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
Παρότι αυτός και δήμαρχοι τις περιφέρειας συναντήθηκαν για πρώτη φορά με τον κ. Φούχτελ σε κοινή διάσκεψη στην Τρίπολη, τα θέματα συνεργασίας που παρουσιάστηκαν στην γερμανική πλευρά ήταν πολύ συγκεκριμένα.

Ο κ. Τατούλης ανέπτυξε ένα ενεργειακό σχέδιο “...για την θαλάσσια πλωτή αιολική ενέργεια σε συνεργασία με την κυματική ενέργεια. Είναι ένας νέος τομέας που πιθανώς μελλοντικά να εξασφαλίσει ένα μεγάλο κομμάτι των αναγκών για ενέργεια τόσο της περιφέρειας όσο και της Γερμανίας αλλά και της Ευρώπης γενικότερα.”

Συνεργασία Πελοποννήσου - NRW

Εταίρος της Πελοποννήσου στην Γερμανία είναι το ομόσπονδο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας (NRW), το οποίο δεν απέστειλε μόνον τον εκπρόσωπο του πρωθυπουργικού γραφείου αλλά και τον μελλοντικό συντονιστή από γερμανικής πλευράς αυτής της διαπεριφερειακής συνεργασίας.
Ο Χουάν Καμόνα-Σνάιντερ που είναι στέλεχος της εταιρείας παροχής συμβουλών Zenith, η οποία εν μέρει ανήκει στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, εκτιμά θετικά τα σχέδια των ελλήνων εταίρων του:
“Αυτά που ακούσαμε σήμερα είναι -με την προϋπόθεση ότι θα βρεθεί χρηματοδότηση-και σκόπιμα και πραγματοποιήσιμα.
Ο δικός μου ρόλος ως συντονίστριας είναι να βρω στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία τους σωστούς θεσμικούς εταίρους και να τους πείσω να συμμετέχουν στον σχεδιασμό των συγκεκριμένων προγραμμάτων και αργότερα στην υλοποίηση τους.”

Ο κ. Καμόνα-Σνάιντερ δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι αυτοί οι εταίροι θα βρεθούν επειδή το όλο εγχείρημα της συνεργασίας στηρίζεται από την ίδια την πρωθυπουργό του κρατιδίου Χανελόρε Κραφτ.

Πρότζεκτ και στους Παξούς

Αυτό που διαπιστώνει όμως κάποιος που παρακολουθεί αυτές τις επαφές από κοντά είναι ότι το γερμανικό ενδιαφέρον για συνεργασία είναι δεδομένο, από τη στιγμή που κάποιος έλληνας δήμαρχος έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο.
Όπως για παράδειγμα ο δήμαρχος Παξών, Σπύρος Μπογδάνος, ο οποίος στην ελληνογερμανική συνάντηση στην Κέρκυρα παρουσίασε τρία σχέδια.
Ένα από αυτά αφορούσε την προσβασιμότητα παραθεριστών με ειδικές ανάγκες στους δημόσιους χώρους.
Η αντιδήμαρχος της δυτικογερμανικής πόλης Ιζερλόν, Κάτριν Μπρένερ, του πρότεινε να στείλει δύο ειδικούς για αυτά τα θέματα, μια αρχιτέκτονα και έναν επιστήμονα από το πανεπιστήμιο της περιοχής της:
“Θα επιδιώξουμε να βρούμε λύσεις. Αυτό δεν κοστίζει πολλά χρήματα.
Εμείς αναλαμβάνουμε τα έξοδα μετακίνησης, οι Παξοί τη διαμονή. Και αν πραγματοποιηθεί κάτι απ΄ όλη αυτήν την προσπάθεια στους Παξούς, έστω και μια ιδέα, τότε άξιζε τον κόπο. ”

Έναρξη πιλοτικής φάσης

Αυτός ο τρόπος κατανομής εξόδων των ειδικών που θα έρθουν από την Γερμανία έχει συμφωνηθεί επίσημα ανάμεσα στις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων της Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας οι οποίοι θα συνεργαστούν με τους δήμους της περιφέρειας της Βάδης Βυρτεμβέργης.
Η συμφωνία προβλέπει επίσης τους τομείς συνεργασίας που αφορούν όλα τα πεδία δραστηριοποίησης της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και την σύσταση ενός κοινού συντονιστικού γραφείου που θα λειτουργεί στην Θεσσαλονίκη.
Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Βάδης-Βυρτεμβέργης Ρόγκερ Κέλε τονίζει:
“Από τον Οκτώβριο ως τον Δεκέμβριο ξεκινάμε με την πιλοτική φάση κατά την οποία θα αποδείξουμε ότι μια τέτοια συνεργασία ανταλλαγής τεχνογνωσίας είναι εφικτή. Αυτό σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να έχουμε και αποτελέσματα.”

Πρότυπο συνεργασίας


Ο κ. Κέλε διαβεβαίωσε ότι είτε ζητηθούν 50 είτε 100 ειδικοί, το ελληνικό αίτημα θα ικανοποιηθεί. Η ανταπόκριση στο κάλεσμα που πραγματοποιήθηκε στην πρόσφατη σύνοδο της Ένωσης Δήμων Γερμανίας, της οποίας είναι αντιπρόεδρος, ήταν άκρως θετική.

Αυτή η ραγδαία εμβάθυνση της συνεργασίας, που ξεκίνησε ουσιαστικά τον φετινό Απρίλιο, οδηγεί τον Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ στο συμπέρασμα ότι δημιουργείται ένα μοντέλο, που θα αποτελέσει πρότυπο συνεργασίας για όλη την Ευρώπη.

“Η Ελλάδα θα διαδραματίσει πανευρωπαϊκά πρωτοποριακό ρόλο αναφορικά με τη συνεργασία σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Μιας συνεργασίας που κρύβει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες απ΄ ότι πιστεύαμε πριν ένα χρόνο.”

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι συνομιλητής του κ. Φούχτελ στην Ελλάδα ορίστηκε από τον έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Πηγή Deutsche Welle

Η Γιώτα Βέη στην αρχαία Σικυώνα «Η φωνή των Παραλογών»

Ο Σύλλογος Φίλων Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας «Ο Επιγένης» διοργανώνει στις 22 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9.00 το βράδυ, μια ξεχωριστή συναυλία με τη Γιώτα Βέη, την «ιέρεια των Παραλογών», όπως την χαρακτήρισε ο Γιάννης Ρίτσος.

Παραδοσιακά τραγούδια που χάνονται στα βάθη των αιώνων ερμηνευμένα μόνο από φωνή, συναντούν μεγάλους έλληνες ποιητές όπως τον Α. Παπαδιαμάντη, τον Κ. Βάρναλη και τον Γ. Ρίτσο και «ακουμπούν» το σήμερα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο Σικυώνας, σ’ ένα χώρο μοναδικό και μαγικό.

Το αρχαίο τοπίο θα εναρμονιστεί με τους ήχους της λαϊκής προφορικής μας παράδοσης καθώς οι Παραλογές, σύμφωνα με τους ερευνητές, προέρχονται από τον ¨ορχηστικό παντόμιμο¨.

Απαγγέλει ο ηθοποιός Βασίλης Οικονόμου.

Η είσοδος στον χώρο της εκδήλωσης καθορίστηκε στα 10 ευρώ.

 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ

 ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΙΚΥΩΝΑΣ

«Ο ΕΠΙΓΕΝΗΣ»

Δήλωση του Π. Κουρουμπλή σχετικά με την προσπάθεια του ΣΔΟΕ για έλεγχο των καταθέσεων ελλήνων πολιτών σε τράπεζες του εξωτερικού



Χαιρετίζουμε την προσπάθεια που έστω και με τεράστια καθυστέρηση ξεκίνησε έπειτα από την πίεση πολλών βουλευτών του κοινοβουλίου σχετικά με τη διασταύρωση των στοιχείων όσων στην κρίσιμη περίοδο 2009-2012 έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Σε μία περίοδο που χειμάζεται η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, καθίσταται υψίστη υποχρέωση η ενημέρωση και η αποκατάσταση της δικαιοσύνης ως προς την κατανομή των βαρών. Ωστόσο, ενώ θα έπρεπε αυτή η υπόθεση να είχε την απόλυτη πολιτική προτεραιότητα συνάντησε και εξακολουθεί να συναντά μεγάλες δυσκολίες από την Τράπεζα της Ελλάδος και το τραπεζικό σύστημα γενικά. Όταν ο ελληνικός λαός είτε εις ρευστών, είτε με εγγυήσεις, είτε με την ανακεφαλαιοποίηση διέθεσε πάνω από 200 δις για τη διάσωση του τραπεζικού συστήματος είναι προφανές ότι βρισκόμαστε εκτεθειμένοι ως πολιτικό προσωπικό εφόσον ανεχόμαστε την απροθυμία του τραπεζικού συστήματος να παράσχει στο ΣΔΟΕ έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση. Κατόπιν τούτου καθίσταται αναγκαία η προώθηση  νομοθετικής ρύθμισης που θα κατοχυρώνει τη ρητή υποχρέωση του τραπεζικού συστήματος να παράσχει στο ΣΔΟΕ κάθε πληροφορία που του ζητείται και μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
Την ίδια στιγμή ενώ με ερώτησή μου ζητώ από τους Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης να απευθυνθούν στους ομολόγους τους της βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας προκειμένου να πληροφορηθούμε τα ονόματα Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία, η κυβέρνηση στρουθοκαμηλίζει με ακατάσχετα επιχειρήματα και μας παραπέμπει στη δήλωση της Ελβετίας περί κατασκοπίας. Η απάντηση είναι φαιδρή διότι όλοι γνωρίζουν ότι το γερμανικό κράτος δεν υπολείπεται ευαισθησίας περί νομιμότητας και τήρησης των κανόνων. Η απόφασή του να χρησιμοποιήσει και αυτό το εργαλείο προκειμένου να αποκτήσει στοιχεία που θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής σχετίζεται με την πολιτική βούληση πάταξής της. Όταν η χώρα μας βρίσκεται στη σημερινή τραγική κατάσταση, πως μπορεί ο ελληνικός λαός να μην αναρωτιέται σχετικά με την απουσία επίδειξης παρόμοιας πολιτικής βούλησης στη χώρα μας; Οι απαντήσεις του υφυπουργού οικονομικών υποτιμούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και σε καμία περίπτωση δεν συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κοινωνικής αδικίας, ενώ ενισχύουν την κρίση εμπιστοσύνης στο πολιτικό μας σύστημα.


Πολιτικό Γραφείο
ΠαναγιώτηΚουρουμπλή
Κοιν. Εκπροσώπου  ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ
Βουλευτή Β΄ Αθήνας

Ήλθε (πάλι) η ώρα να καλωσορίσουμε τον κασίδη;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αν κατάλαβα καλά από όσα είπε ο κ. Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, ήλθε η ώρα να καλωσορίσουμε και πάλι τον κασίδη στη χώρα των πρωτάρηδων κουρέων.

Η απάντηση του επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνέντευξη Τύπου στη συμπρωτεύουσα στο ερώτημα γιατί να πιστέψουν οι Έλληνες ότι εσείς θα πράξετε όλα όσα όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν υποσχεθεί, ήταν σαφής:

Μα επειδή εμάς δεν μας έχουν δοκιμάσει! Και αφού δεν τον δοκιμάσαμε, ας τον δοκιμάσουμε κι’ αυτόν και μετά βλέπουμε!

Αν κατάλαβα επίσης καλά, ο κ. Τσίπρας δεν ζητά ευθέως εκλογές – και σωστά αφού ήδη έγιναν δύο – αλλά παραίτηση της κυβέρνησης (δηλαδή εκλογές) ή, ακόμη καλύτερα, να του παραχωρηθεί η εξουσία.

Η Κόρινθος πούλησε παίχτη στη Γιουβέντους !

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Diaprisios.GR !

Όσοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στο χώρο του ποδοσφαίρου και ειδικά οι Κορίνθιοι που ασχολούνται από παλιά με την τοπική ομάδα, βλέπουν ότι κάτι καλό τρέχει με την ομάδα.

Η αλλαγή της διοίκησης και το πέρασμα της ομάδας στα χέρια του Πάνου Μπεθάνη, έφεραν μια συγκρατημένη αισιοδοξία με την προσδοκία ότι κάτι θα αλλάξει επιτέλους προς το καλύτερο.

Ήδη η ομάδα δείχνει να λειτουργεί σε άλλα πρότυπα, πολύ πιο επαγγελματικά, έχει πειθαρχία, οργάνωση και ανθρώπους που ξέρουν από ποδόσφαιρο και ασχολούνται με αυτό. Δεν χρησιμοποιούν δηλαδή το ποδόσφαιρο για να κάνουν κάτι άλλο.

Από τις δομές της ομάδας απομακρύνθηκαν οι χρόνιοι "πορτιέρηδες" που πουλούσαν οπαδιλίκι και καφριλίκια προσπαθώντας να προσελκύσουν ψήφους ή να αποπροσανατολίσουν για άλλες δραστηριότητές τους.

Ως εδώ, αυτά είναι περίπου γνωστά.

Ποια είναι τώρα η είδηση.

Πριν λίγο καιρό έτυχε να ακούσω καθώς οδηγούσα μια συνέντευξη του Κώστα Τσάνα, ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Ελλάδος στις ηλικίες U-19, στον πανελλαδικό ραδιοφωνικό σταθμό Sport-FM. Μεταξύ άλλων ο Κώστας Τσάνας σε κάποια στιγμή τόνισε ότι η ομάδα της Κορίνθου έχει "μαζέψει" ό,τι καλύτερο κυκλοφορούσε στην ελληνική αγορά στις μικρές ηλικίες.

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για μεταγραφές παιχτών γενικά, έπεσα σε κάτι πραγματικά απίστευτο για τα δεδομένα αυτής της ομάδας που δείχνει ότι ξεκινά με μεγάλη όρεξη την πορεία από τις μικρές κατηγορίες στα μεγάλα σαλόνια. Άλλωστε, ο ίδιος ο Πάνος Μπεθάνης έχει δηλώσει ότι στόχος της Κορίνθου είναι σε 7-8 χρόνια να παίζει Ευρώπη !!!

Αν σας έλεγε λοιπόν κάποιος ότι φέτος η Κόρινθος πούλησε παίχτη στη Γιουβέντους, θα τον πιστεύατε ;

Δείτε λοιπόν αποκλειστικά από το Diaprisios.GR :





















Η μεταγραφή έχει γίνει στις 31/8/2012 ! Και μάλιστα χωρίς τυμπανοκρουσίες !

Στοιχεία μπορείτε να δείτε
εδώ και εδώ.

Φανταστείτε τι θα γινόταν αν κάτι τέτοιο το είχε κάνει ακόμα και ομάδα της Super League ! Θα είχαμε γεμίσει με πρωτοσέλιδα.

Υπάρχει λοιπόν και οργανωμένο τμήμα με managers και δυνατό scouting στην Κόρινθο που φαίνεται αρκετά έμπειρο και με σημαντικές προσβάσεις.

Όλα δείχνουν ότι η ομάδα της Κορίνθου έχει μπει σε μια πραγματικά άλλη εποχή. Μένει να δούμε αν θα την αφήσουν ήρεμη να ανθίσει οι ... γνωστοί άγνωστοι παραγονταραίοι ...




Διαπρύσιος

 

Ο Σαμαράς ετοιμάζει διάγγελμα

Εντός της επόμενης εβδομάδας προσδοκά το Μέγαρο Μαξίμου ότι θα έχει τελειώσει με την ψήφιση από τη Βουλή του πακέτου των μέτρων ύψους 11,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, που έχει ζητήσει η τρόικα ως αντίβαρο για την παροχή διευκολύνσεων προς την Ελλάδα, αναφορικά με την εκτέλεση του Μνημονίου.
Μέχρι την Κυριακή αναμένεται να υπάρξει νέα συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, που αυτή τη φορά θα είναι κατά τα φαινόμενα και η τελική, σε σχέση με την οριστικοποίηση των επιμέρους λεπτομερειών του πακέτου των δημοσιονομικών μέτρων.
Πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι μετά την υπερψήφιση των μέτρων από τη Βουλή, ο Αντώνης Σαμαράς σχεδιάζει να εκφωνήσει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, προκειμένου να εξηγήσει την αναγκαιότητα της λήψης των συγκεκριμένων μέτρων, να παρουσιάσει την κατάσταση όπως διαμορφώνεται για την ελληνική οικονομία, και να προσδιορίσει τον ορίζοντα της εξόδου της ελληνικής κοινωνίας από τη σημερινή κρίση.
Ο Πρωθυπουργός θα συγκαλέσει και την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να μιλήσει στους βουλευτές του κόμματός του, και να κάμψει τις όποιες ενστάσεις ή αντιδράσεις υπάρξουν.
statesmen.gr

Το σχέδιο που “γκρέμισε” τον Στρος-Καν

Περίπου έναν χρόνο μετά το Καστελόριζο και το διάγγελμα του Γιώργου Παπανδρέου την άνοιξη του 2010, με το οποίο ο τότε πρωθυπουργός ανακοίνωνε την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν, ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο με προορισμό το Βερολίνο.
Ήταν η 15η Μαϊου του 2011, και ο DSK σκόπευε να συναντηθεί με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να της παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο καίριας αντιμετώπισης της κρίσης χρέους της ευρωζώνης η οποία, με επίκεντρο την Ελλάδα, είχε αρχίσει ήδη να διαχέεται παντού.
Ο Γάλλος πολιτικός, έχοντας ήδη διατελέσει κάποια χρόνια στο τιμόνι του ΔΝΤ, είχε πλήρη και σφαιρική εικόνα της πραγματικότητας. Και των εξελίξεων που έρχονταν. Επιθυμούσε λοιπόν να «τελειώνει» με την κρίση της ευρωζώνης, ώστε να αφοσιωθεί στη συνέχεια στην προεκλογική εκστρατεία του για την κατάληψη του Ελιζέ, και την επικράτησή του στις εκλογές του 2012 απέναντι στον Νικολά Σαρκοζί. Με τη διάσωση της ευρωζώνης να αποτελεί την προφανή κορωνίδα της ρητορικής την οποία θα διατύπωνε, για να πείσει τους Γάλλους.
Όλα θυμόμαστε τα γεγονότα που ακολούθησαν. Ο Στρος-Καν δεν πέταξε ποτέ για το Βερολίνο. Συνελήφθη με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού μιας καμαριέρας του Sofitel, διαπομπεύτηκε, έχασε κάθε ίχνος αξιοπιστίας και φυσιολογικά απομακρύνθηκε από την ηγεσία του ΔΝΤ. Εκεί όπου τον διαδέχτηκε η Κριστίν Λαγκάρντ, εκ των πολιτικών συμμάχων του Νικολά Σαρκοζί στον χώρο της γαλλικής Κεντροδεξιάς.
Η συνέχεια αναφορικά με την Ελλάδα και την κρίση της ευρωζώνης, είναι επίσης γνωστή: Η Αθήνα βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, υποχρεώθηκε να προσφύγει και σε δεύτερο Μνημόνιο, η ευρωζώνη φλερτάρει διαρκώς με την κατάρρευση, και οι παγκόσμιες οικονομίες αδυνατούν να αποκρούσουν τις αυτονόητες, βλαβερές επιπτώσεις από την αδυναμία της «παιδικής χαράς» της πολιτικής ηγεσίας της Ευρώπης, να δρομολογήσει τις δέουσες πολιτικές επιλογές.
Από τότε, γύρω από τη συνάντηση Στρος-Καν και Μέρκελ, που δεν έγινε ποτέ, έχει υφανθεί ένας ιστός σεναρίων, στα όρια της σημειολογίας. Τι ήθελε να προτείνει ο Γάλλος πολιτικός στη Γερμανίδα Καγκελάριο. Και πόσο εύκολο θα ήταν για το Βερολίνο να αρνηθεί μια τέτοια πρόταση, χωρίς να εκτεθεί η επιθυμία της Μέρκελ να κερδίσει η Γερμανία όσο το δυνατόν περισσότερα από τη… δυστυχία του ευρωπαϊκού Νότου;
Μια γεύση της προσέγγισης Στρος-Καν, έδωσε ο ίδιος ο πρωταγωνιστής αυτής της θλιβερής ιστορίας. Ο άλλοτε Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μίλησε στο Συνέδριο της Γιάλτας, και δεν είχε κανέναν δισταγμό να παρουσιάσει μια «άλλη συνταγή» για την έξοδο της ευρωζώνης από την κρίση. Μια «συνταγή» εξαιρετικά… δύσπεπτη κυρίως για τη Γερμανία.
Σύμφωνα λοιπόν με την οπτική θεώρηση των πραγμάτων από τον Ντομινίκ Στρος-Καν, το αντικειμενικό πρόβλημα εντοπίζεται στη χαώδη διαφορά που εντοπίζεται ανάμεσα στα ομόλογα των οικονομικά ισχυρών χωρών, όπως της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Αυστρίας, και των οικονομικά αδύναμων κρατών-μελών της ευρωζώνης, όπως της Ελλάδας και της Πορτογαλίας. Ή, πολύ πρόσφατα, της Ισπανίας και ενδεχομένως της Ιταλίας.
Η πρόταση Στρος-Καν είναι ξεκάθαρη: Από τη στιγμή που η Γερμανία δεν δείχνει διατεθειμένη να αποδεχτεί τη θέσπιση και κυκλοφορία ευρωομολόγου, που πιθανότατα θα αποτελούσε την πλέον αποτελεσματική και ηχηρή απάντηση στην κρίση, θα πρέπει να παραχωρήσει ένα μέρος της διαφοράς των ομολόγων, υπέρ των αδύναμων κρατών. Κάτι που θα πρέπει να πράξουν ακόμη η Γαλλία, αλλά και οι άλλες ισχυρές χώρες.
Σύμφωνα με τον Ντομινίκ Στρος-Καν, η παραπάνω στρατηγική προσέγγιση από τον πλούσιο Βορρά, δεν εδράζεται μονάχα στην αρχή και την επιδίωξη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης έναντι του… αναξιοπαθούντος Νότου. Αποτελεί ζήτημα επιβίωσης συνολικά για την ευρωζώνη και ευρύτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση είναι πιθανό να προκύψει μια ανεξέλεγκτη έκρηξη αγανάκτησης των κοινωνιών του Νότου.
Και αν συμβεί αυτό, το τσουνάμι θα παρασύρει στο πέρασμά του και τις ισχυρές οικονομίες της Ευρώπης. Ειδικά έναν χρόνο πριν από τις γερμανικές εκλογές, ένα τέτοιο σενάριο θα ήταν εφιαλτικό για την Άνγκελα Μέρκελ. Και ο Στρος-Καν το ήξερε. Από… τότε, στο Sofitel.

statesmen.gr

Πεζοπορία στη Χαράδρα της Φλαμπουρίτσας του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαρανταπήχου!!!


Στα πλαίσια των δράσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαρανταπήχου, διοργανώνουμε την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, πεζοπορική εκδρομή στη χαράδρα Φλαμπουρίτσας στη Ζήρεια Κορινθίας, σε συνεργασία με τον Αθηναϊκό Ορειβατικό Σύλλογο (ΑΟΣ)


Πληροφορίες για τη διαδρομή

Το όρος Ζήρεια (Κυλλήνη) βρίσκεται στο Νομό Κορινθίας σε απόσταση 150 περίπου χιλιομέτρων από την Αθήνα και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο βουνό της Πελοποννήσου. Χωρίζεται σε δύο επιμέρους κορυφές, τη Μικρή και τη Μεγάλη Ζήρεια. Η κοιλάδα που σχηματίζεται μεταξύ των δύο αυτών κορυφών ονομάζεται χαράδρα της Φλαμπουρίτσας.

Πρόκειται για μια πανέμορφη περιοχή, ιδιαίτερα δασωμένη και πλούσια σε δέντρα Κεφαλληνιακής Ελάτης και Μαύρης Πεύκης, ενώ μαζί με τις κορυφές της Ζήρειας έχει χαρακτηριστεί ως περιοχή NATURA, λόγω της μεγάλης ποικιλίας σε είδη φυτών.

Η διαδρομή ξεκινάει σε σημείο του κεντρικού δρόμου πάνω από τα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας, κοντά στο πυροφυλάκειο που επιβλέπει τη Χαράδρα και καταλήγει στο οροπέδιο της Φλαμπουρίτσας. Πρόκειται για ένα πολύ καλά χαραγμένο μονοπάτι, δασωμένο σε όλο το μήκος του, ομαλό χωρίς μεγάλη υψομετρική διαφορά.

Η πεζοπορία διαρκεί 5 περίπου ώρες, με σταθερό βηματισμό. Δεν απαιτείται κάποιος ιδιαίτερος εξοπλισμός καθώς πρόκειται για μια χαμηλής δυσκολίας διαδρομή. Βέβαια σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι πάντα απαραίτητο ένα μικρό σακίδιο πλάτης με νερό και κάποιο ελαφρύ γεύμα όπως σάντουιτς, ξηρούς καρπούς, κάποια σοκολάτα κλπ. Επίσης στο σακίδιο θα πρέπει να υπάρχει και κάποιο αδιάβροχο.

Η μετάβαση θα γίνει:

-> Με πούλμαν του ΑΟΣ, τα οποία θα ξεκινήσουν το πρωί εκείνης της Κυριακής από το κέντρο της Αθήνας (Πλ. Κάνιγγος). Ειδικότερα για το πούλμαν, η συμμετοχή θα πρέπει να έχει δηλωθεί μέχρι και την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, ώστε να κρατηθούν θέσεις. Το κόστος του πούλμαν είναι 20 ευρώ ανά άτομο.

-> Με αυτοκίνητα των μελών του Πολιτιστικού, κατόπιν συνεννόησης.

Περαιτέρω πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο email του συλλόγου sarantapicho@gmail.com και στα τηλέφωνα 6985162556, 6972243285

ΣΤΙΒΑΡΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚ​Η ΑΙΓΕΙΡΑΣ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ​"

Με μια στιβαρή εμφάνιση σε μια ιδιαίτερη μέρα για το Δήμο Αιγιάλειας, η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ", ήταν παρούσα σε μια πολύ σημαντική διοργάνωση!


Χθές Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012 και από ώρα 16:00 έως 20:00 στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου πραγματοποιήθηκαν με βροχη οι αγώνες στίβου Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.


Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η Τεχνική Επιτροπή Στίβου του ΑΣΑΕΔ με τη συνδρομή του Ν.Π.Δ.Δ. «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» και της Ε.Α.Σ ΣΕΓΑΣ Βορείου Πελοποννήσου.


Στους αγώνες συμμετείχαν οι αντιπροσωπευτικές ομάδες του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού, του Πυροσβεστικού Σώματος και του ΓΕΕΦ Κύπρου, στο πλαίσιο υλοποίησης Διακρατικής Αθλητικής Συνεργασίας.


Παράλληλα με τους αγώνες έγιναν και αγώνες αθλητών μικρών κατηγοριών από την περιοχή.


Στους αγώνες συμμετείχαν αθλητές, οι οποίοι υπηρετούν στις ΕΔ και στα ΣΔ με σημαντικές διακρίσεις: όπως σε Ολυμπιακούς αγώνες, Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (Ιακωβάκης, Θεοδωράκος, Ζάραγκας, Ήλτσιος, Δημάκη) και άλλων πρωταθλητών και μελών των Εθνικών Ομάδων Στίβου. 


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ:


http://filarmonikiaigeiras.blogspot.gr/

ΣΥΝ/ΞΗ Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΗΛΕΚΤΡΑ


Αποσπάσματα συνέντευξης του Π. Μπεγλίτη, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΗΛΕΚΤΡΑ» και στον δημοσιογράφο Ν. Νικολόπουλο 

 
Για το πακέτο των μέτρων 11,5 δις και την παράταση δημοσιονομικής προσαρμογής

 

Συντονιστήςστην Επιτροπή Ελέγχου Προϋπολογισμού και εισηγητήςγια τη διαφθορά στον δημόσιο τομέα στην ΕΕ ΑΝΕΛΑΒΕΟ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ

Με απόφαση της Ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρωνκαι Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE), ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής ΘόδωροςΣκυλακάκης εξελέγη συντονιστής (Coordinator) της Ομάδας, στην ΕπιτροπήΕλέγχου του Προϋπολογισμού (CONT) του ΕυρωπαϊκούΚοινοβουλίου, η οποία είναι υπεύθυνη μεταξύ άλλων για την εξέταση τωνπεριπτώσεων απάτης και ατασθαλιών κατά την εκτέλεση των προϋπολογισμών τηςΈνωσης. Η Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίουελέγχει την εφαρμογή του προϋπολογισμού τόσο από τα όργανα της ΕΕ (ΕυρωπαϊκήΕπιτροπή κ.λπ.), όσο και την χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων από τα κράτη μέλη(ΕΣΠΑ, Κοινή Αγροτική Πολιτική κ.λπ.) και εποπτεύει την Ευρωπαϊκή ΥπηρεσίαΚαταπολέμησης της Απάτης (OLAF).
Ως τακτικό μέλος της νεοσυσταθείσας Επιτροπής τουΕυρωπαϊκού Κοινοβουλίου γιατο Οργανωμένο έγκλημα, τη διαφθορά και τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκλήματα πουσκοπό έχει την καταπολέμηση της διαφθοράς, του οργανωμένου εγκλήματος, τα έσοδααπό παράνομες δραστηριότητες και το ξέπλυμα χρήματος, ο ευρωβουλευτής Θ.Σκυλακάκης ανέλαβε επίσης να καταρτίσει ειδική έκθεση με θέμα «Τομείςσυστημικής διαφθοράς στη δημόσια διοίκηση των Κρατών Μελών και μέτρα για τηνκαταπολέμηση των αρνητικών της επιπτώσεων για την Ευρωπαική Ένωση». Ηέκθεση αυτή θα αναλύσει κυρίως τις επιπτώσεις της διαφθοράς στο δημόσιο τομέατων κρατών μελών στη δημοσιονομική και οικονομική πολιτική της Ένωσης, οιοποίες αποτελούν τροχοπέδη στην ανταγωνιστικότητα πολλών χωρών τηςΈνωσης, αποθαρρύνουν την προσέλευση επενδύσεων και κατ’επέκταση τη δυνατότητα ανάπτυξης (όπως συμβαίνει και στη χώρα μας).

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Δ.Ε. ΛΕΥΚΤΡΟΥ


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση ακόλουθου έργου στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 συνολικού προϋπολογισμού 637,328.00

Ειδικότερα,

«ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Δ.Ε. ΛΕΥΚΤΡΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ, ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  637,328.00 και επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 518,152.85 €.

Αντικείμενο της πράξης είναι η αντικατάσταση εξωτερικών δικτύων ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Λεύκτρου, Δήμου Δυτικής Μάνης και πιο συγκεκριμένα η κατασκευή αγωγού βαρύτητας, η κατασκευή δεξαμενής και αντλιοστασίου ανύψωσης και η κατασκευή καταθλιπτικού αγωγού, στις Τοπικές Κοινότητες Πύργου, Ριγκλίων και Πλάτσας.

 

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή αγωγού βαρύτητας μήκους 2.785 μ. και καταθλιπτικού αγωγού μήκους 1.991 μ., δεξαμενής και αντλιοστασίου ανύψωσης.

Ο αγωγός βαρύτητας ξεκινά από τη δεξαμενή της Τ.Κ. Πύργου, περνά από το υπάρχον αντλιοστάσιο στη θέση Βατρινίτσα στην Τ.Κ. Ριγκλίων και καταλήγει σε νέα δεξαμενή και νέο αντλιοστάσιο στη θέση Μεγάλα Γκρεμνά.

Ο καταθλιπτικός αγωγός ξεκινά από τη νέα αυτή δεξαμενή και αντλιοστάσιο και καταλήγει στη δεξαμενή της Τ.Κ. Πλάτσας.

Οι αγωγοί κατασκευάζονται στο μεγαλύτερο μέρος τους υπόγεια εκτός από τα τμήματα όπου λόγω έντονων κλίσεων τοποθετούνται επιφανειακά και θα στηρίζονται με μεταλλικά στηρίγματα.
Οι αγωγοί τοποθετούνται στο μεγαλύτερο μέρος τους κατά μήκος ή πλησίον υφιστάμενων οδών (αγροτικές οδοί και Επαρχιακή Οδός Καρδαμύλη – Άγιος Νίκωνας).