Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

NBA: Ιστορικό ρεκόρ με 125 ξένους παίκτες από 40 διαφορετικές χώρες και έξι ηπείρους

 NBA: Ιστορικό ρεκόρ με 125 ξένους παίκτες από 40 διαφορετικές χώρες και έξι ηπείρους 

Το NBA της σεζόν 2023/24 είναι έτοιμο να ξεκινήσει, με το πρωτάθλημα να κάνει γνωστά ορισμένα στατιστικά στοιχεία για τις ομάδες αλλά και τους παίκτες που θα επιδιώξουν να κατακτήσουν τον τίτλο.

Συγκεκριμένα στο φετινό ΝΒΑ ο Καναδάς αποτελεί την χώρα με τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, αφού στη λίγκα θα αγωνιστούν συνολικά 26 παίκτες.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Γαλλία με 14 παίκτες, ενώ συνολικά στο ΝΒΑ βρίσκονται 64 Ευρωπαίοι παίκτες, με αυτούς που ξεχωρίζουν να είναι φυσικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο των Μιλγουόκι Μπακς, αλλά και ο πρωταθλητής της περασμένης σεζόν με τους Ντένβερ Νάγκετς Νίκολα Γιόκιτς.

Μάλιστα αυτή θα είναι η 10η διαδοχική χρονιά στο ΝΒΑ που στα ρόστερ υπάρχουν 100 ή περισσότεροι ξένοι μπασκετμπολίστες, με το προηγούμενο ρεκόρ να είναι τη σεζόν 2017-2018.

 

 

Αχαΐα: «Αίνιγμα» οι θάνατοι δύο παιδιών μέσα σε 15 μήνες - Τί έδειξε η νεκροψία

 Αχαΐα: «Αίνιγμα» οι θάνατοι δύο παιδιών μέσα σε 15 μήνες  Τί έδειξε η νεκροψία 

Τραγωδία για οικογένεια στην Κάτω Αχαΐα, που σε διάστημα ενός χρόνου θρηνεί τον χαμό δύο παιδιών. Νεαρή μητέρα μέσα σε δυο χρόνια έφερε στη ζωή δυο αγγελούδια, τα οποία ωστόσο κατέληξαν μετά από λίγους μήνες. 

Συγκεκριμένα, τα δυο κοριτσάκια 20 ημερών και δυο μηνών, αντίστοιχα, άφησαν την τελευταία τους πνοή σε διάστημα 15 μηνών.

 

Αχαΐα: Τί έδειξε η νεκροψία – νεκροτομή

Θοδωρής Δρίτσας: Να θέσει εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης

  

Θέση στη διαμάχη των στελεχών με τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη πήρε και ο Θοδωρής Δρίτσας, ζητώντας από τον πρόεδρο του κόμματος ουσιαστικά να αποχωρήσει ως μόνη λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί.

Ο Δρίτσας απαντά με αυτό τον τρόπο στην χθεσινή ανάρτηση Κασσελάκη στην οποία λέει πως οι Φίλης, Σκουρλέτης και Βίτσας έθεσαν εαυτόν εκτός κόμματος και του ζητά να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ για να λυθεί το αδιέξοδο που ο ίδιος έχει δημιουργήσει.

Συγκεκριμένα αναφέρει «δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη δημοκρατική διέξοδο στο διαγραφόμενο αδιέξοδο, από το να συνειδητοποιήσει ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης το κακό που ήδη έχει κάνει με τις επιλογές του και τα προσωπικά σχέδιά του και να πάρει τη γενναία απόφαση να θέσει εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και να ιδρύσει ένα νέο κόμμα, όπως το θέλει. Να αφήσει δηλαδή ελεύθερο το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό του κόμματός μας να αναζητήσει ενωτικές διεξόδους μέσα από διαφωνίες, όπως ξέρει πολύ καλά να κάνει δεκαετίες τώρα. ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!…»