Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 6,3% για τη ΝΔ - Με 38,1% καταλληλότερος ο Μητσοτάκης

 dimoskopisi_marc_thema_mk 

Προβάδισμα 6,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της MRB για το OPEN που παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 29,1% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 23%. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 11,5%, το ΚΚΕ στο 5% και η

Ολυμπιακός – Ναντ 0-2: Έμειναν από καύσιμα οι «ρεζέρβες» μετά το 65' και νέα ήττα στο Φάληρο

 Ολυμπιακός – Ναντ 0-2: Έμειναν από καύσιμα οι «ρεζέρβες» μετά το 65' και νέα ήττα στο Φάληρο  

 Με νέα ήττα αποχαιρέτησε την Ευρώπη ο Ολυμπιακός, ο οποίος εμφανίστηκε με αρκετά πειράματα στην ενδεκάδα του και ουσιαστικά για 45 λεπτά στεκόταν μια χαρά. Στο δεύτερο μέρος η Ναντ αποφάσισε να ανεβάσει λίγο τις στροφές της και έφτασε στο 2-0 που την έστειλε στα «μπαράζ» του Europa League, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση στον όμιλο. 

Καμία… έκπληξη από τον Μίτσελ ως προς την ενδεκάδα. Εδώ και δύο μέρες δοκίμαζε το σχήμα που

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξυλοκάστρου ανοίγει για τα παιδιά

 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξυλοκάστρου ( μέλος του δικτύου βιβλιοθηκών της ΕΒΕ), ανοίγει τις πόρτες της στα παιδιά, υλοποιώντας εκπαιδευτικά προγράμματα με τίτλο «Σημειωματάρια Τέχνης» .

Το εκπαιδευτικό υλικό για τα εργαστήρια, το εικαστικό υλικό, η θεματική βιβλιογραφία και το κεντρικό θέμα των φετινών δράσεων, έχει προταθεί από την Εθνική Βιβλιοθήκη  της Ελλάδος .

Η πρώτη θεματική ενότητα με τίτλο «Σημειωματάριο Γλυπτικής», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 10.00-11.30 π.μ. στον χώρο της βιβλιοθήκης, με την εκπαιδευτικό κ. Ελίνα Μενούνου,

Σακελλαροπούλου σε Ζελένσκι: Η Ρωσία διαπράττει εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία – Είμαστε υπέρ της λογοδοσίας των υπαιτίων

 Σακελλαροπούλου σε Ζελένσκι: Η Ρωσία διαπράττει εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία – Είμαστε υπέρ της λογοδοσίας των υπαιτίων

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Κίεβο και στην συνέχεια ακολούθησαν δηλώσεις στον Τύπο. 

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξέφρασε στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στην Ουκρανία και επισήμανε ότι η βάναυση παραβίαση του διεθνούς δικαίου μας αφορά όλους. Καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο τις απαράδεκτες ρωσικές επιθέσεις που έχουν στόχο όπως είπε την καταστροφή κρίσιμων αστικών υποδομών της Ουκρανίας ενόψει του επερχόμενου χειμώνα και συνιστούν εγκλήματα πολέμου, αφού στρέφονται κατά αμάχων. 

«Η Ελλάδα τάσσεται σθεναρά υπέρ της λογοδοσίας των υπαιτίων για τα εγκλήματα αυτά», είπε χαρακτηριστικά ενώ υπογράμμισε ότι δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την παράνομη προσάρτηση περιοχών της Ουκρανίας από την Ρωσία. 

Νωρίτερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επισκέφθηκε  τις μαρτυρικές πόλεις της Ουκρανίας Μποροντιάνκα, Μπούτσα και Ιρπίν και λύγισε μπροστά στα όσα έχουν περάσει οι πολίτες τους. 

Όλη η δήλωση:

Αργύρης Νικολούλιας ( Δερβένι): "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΊΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ"

 Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι 

Από τον κ. Αργύρη Νικολούλια, κάτοικο Δερβενίου και με τίτλο "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΊΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ" λάβαμε την παρακάτω επιστολή που απευθύνεται προς την Δημοτική Αρχή Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης  και την οποία δημοσιοποιούμε .

Η Επιστολή:
"Καλές οι φωτογραφίες και τα έργα που δείχνετε ότι κάνετε ενώ δεν είναι δικά σας. Είναι γνωστό ότι αυτά τα

Πυρκαγιά στο Ξηροχώρι Ζαχάρως - Νεκρή με εγκαύματα 77χρονη από πυρκαγιά στο Καράτουλα Ηλείας,

  

 

Νεκρή σε αγροτική περιοχή στο  Καρατουλα Ηλείας όπου νωρίτερα είχε ξεσπάσει πυρκαγιά βρέθηκε 77χρονη το μεσημέρι της Πέμπτης 3/11.

Η άτυχη γυναίκα έφερε εγκαύματα αλλά η ακριβής αιτία του θανάτου της θα διαπιστωθεί μετά τη νεκροψία. Από την πυρκαγιά ωστόσο, κάηκαν περιπου δέκα στρέμματα αγροτικής παραγωγής με ελιές. 

Στο μεταξύ μια νέα φωτιά βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη στο Ξηροχώρι  Ζαχάρως, σε δασική κυρίως έκταση. Έχει σπεύσει μεγάλη δύναμη Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της.

Νέες παιδικές χαρές στο δήμο Κορινθίων

 

Σύμβαση για δώδεκα, παιδικές χαρές, υπέγραψε, πρόσφατα, ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος. Πρόκειται για δράση, ύψους 200.000 και πλέον ευρώ, η χρηματοδότηση του έργου γίνεται μέσα απ’ το Πράσινο Ταμείο.

Οι νέες, πιστοποιημένες, παιδικές χαρές, θα γίνουν στην πλατεία του Ελευθερίου Βενιζέλου, στον Άγιο Γεώργιο, στη Νεάπολη, στην Αγία Άννα, στον Συνοικισμό, στην Ποσειδωνία (3), στο δημοτικό στάδιο της Κορίνθου, στην κοινότητα Στεφανίου και στον Μαψό. Επίσης θα αναβαθμιστεί και η υπάρχουσα παιδική χαρά στο Λέχαιο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Κορίνθου, θα γίνει διαγωνισμός και για άλλες έντεκα παιδικές χαρές.

 

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Έρχεται η κακοκαιρία «EVA» – Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από τα φαινόμενα

 Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Έρχεται η κακοκαιρία «EVA» – Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από τα φαινόμενα 

  Σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία EVΑ δημιουργεί βαρομετρικό χαμηλό στη βόρεια Ιταλία την Παρασκευή, το οποίο θα κινηθεί νοτιοανατολικά και θα προκαλέσει επιδείνωση του καιρού σε όλη σχεδόν τη χώρα. 

Από το πρωί του Σαββάτου (05-11-2022) έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής (06-11-2022) θα εκδηλωθούν κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τοπικά τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα
κεραυνών.

Πιο αναλυτικά:

Τροχαίο στην περιφερειακή Υμηττού: Ειδικευόμενη στο «Γεννηματάς» η 29χρονη που σκοτώθηκε

 Τροχαίο στην περιφερειακή Υμηττού: Ειδικευόμενη στο «Γεννηματάς» η 29χρονη που σκοτώθηκε 

Ειδικευόμενη γιατρός στο «Γεννηματάς» στο τμήμα παθολογίας ήταν η άτυχη 29χρονη 'Αννα Τζελέπη που άφησε την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο, τα ξημερώματα της Πέμπτης (03.11.2022), στο τροχαίο που σημειώθηκε στην περιφερειακή Υμηττού. Σοκαρισμένη η Ματίνα Παγώνη, που δούλευε δίπλα της.

Ένα τροχαίο που σημειώθηκε περίπου στις 05:00 τα ξημερώματα και υπό αδιευκρίνιστες, ακόμη,

Με το μυαλό στο ντέρμπι… ο Ολυμπιακός κόντρα στην Ναντ.

 Ολυμπιακός: Ενδεκάδα με νέα πρόσωπα κόντρα στη Ναντ

Έκτη και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League, με τον Ολυμπιακό να ολοκληρώνει απόψε τις υποχρεώσεις του στην Ευρώπη. Οι Ερυθρόλευκοι υποδέχονται τη Ναντ (19:45) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» θέλοντας να αποχαιρετήσουν την Ευρώπη με μια νίκη.

Βαθμολογικά, για τον Ολυμπιακό το παιχνίδι δεν έχει κάποια σημασία. Για τους Ερυθρόλευκους ωστόσο υπάρχουν λόγοι για τους οποίους θα ψάξουν τη νίκη απόψε απέναντι στους Γάλλους στο Φάληρο.