Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Αγγλία - Σκωτία 0-0: Βρετανική (άνοστη) ...σούπα!

 Αγγλία - Σκωτία 0-0: Βρετανική (άνοστη) ...σούπα! 

Αγγλία και Σκωτία έμειναν στο 0-0 στο βρετανικό ντέρμπι του Γουέμπλεϊ μετά από ένα μετριότατο ματς δίχως πολλές φάσεις για τη 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Εuro. 

Euro 2020: Σε δύσκολη θέση η Κροατία, «αγκαλιά» με την πρόκριση η Τσεχία

 Euro 2021: Σε δύσκολη θέση η Κροατία, «αγκαλιά» με την πρόκριση η Τσεχία 

Με τον Πάτρικ Σικ να βρίσκει δίχτυα για τρίτη φορά στο φετινό Euro, η Τσεχία κράτησε στο 1-1 την Κροατία και ανέβηκε στην κορυφή του 4ου ομίλου – αναμένεται φυσικά η αναμέτρηση της Αγγλίας με την Σκωτία στις 22:00.

Το αποτέλεσμα αυτό φέρνει… μπελάδες στους Κροάτες, που με μόλις έναν βαθμό μετά από δύο αγωνιστικές είναι στην τρίτη θέση του γκρουπ.

Και οι δύο προπονητές επέλεξαν σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Ζλάτκο Ντάλιτς να έχει τον Λιβάκοβιτς κάτω από τα δοκάρια και τους Βρσάλκο, Λόβρεν, Βίντα και Γκβάρντιολ στην άμυνα. Ακλόνητοι στον άξονα οι Μόντριτς-Κόβατσιτς, με τους Πέρισιτς, Κράμαριτς και Μπρέκαλο να βρίσκονται πίσω από τον Ρέμπιτς.

Από την άλλη, ο Γιάροσλαβ Σιλχάβι επέλεξε τον Βάτσλικ στο τέρμα, και τους Κουφάλ, Τσελούστκα, Κάλας και Μπορίλ στην τετράδα της άμυνας. Χόλες και Σούτσεκ το δίδυμο των χαφ, με Μάζοπουστ, Νταρίντα και Γιάνκτο πίσω από τον Σικ.

Κροατία (Ζλ. Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Βρσάλκο, Βίντα, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Κόβατσιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Κράμαριτς (62’ Βλάσιτς), Μπρέκαλο (46’ Ιβάνουσεκ), Ρέμπιτς (46’ Πέτκοβιτς).

Τσεχία (Γ. Σιλχάβι): Βάτσλικ, Κουφάλ, Τσελούστκα, Κάλας, Μπορίλ, Σούτσεκ, Χόλες (63’ Κραλ), Μάζοπουστ (63’ Χλόζεκ), Νταρίντα (87’ Μπαράκ), Γιάνκτο (74’ Σέβτσικ), Σικ (74’ Κρμέντσικ).


4ος όμιλος

Ομάδα Αγώνες Βαθμοί Γκολ
Τσεχία 2 4 3-1
Αγγλία 1 3 1-0
Κροατία 2 0 0-1
Σκωτία100-2

Σκηνικό πολέμου με εκρήξεις και πανικό στον Ασπρόπυργο από την φωτιά στο βυτιοφόρο

 


Εικόνες οι οποίες θυμίζουν σκηνικό πολέμου και κόβουν την ανάσα βλέπουν το φως από την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σε βυτιοφόρο γεμάτο με προπάνιο, στον Ασπρόπυργο.

Οι εικόνες με τις φλόγες να φτάνουν πολύ ψηλά, ενώ  την ίδια στιγμή γίνονται δυνατές εκρήξεις σπέρνουν τον πανικό σε όσους παρακολουθούν όσα συμβαίνουν.

Η φωτιά σε σταθμευμένο βυτιοφόρο γεμάτο με προπάνιο ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής με αποτέλεσμα σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, να τραυματιστούν τρία άτομα εκ των οποίων το ένα διακομίστηκε στο Θριάσιο.

Από την φωτιά στο  βυτιοφόρο ακούστηκαν τουλάχιστον πέντε εκρήξεις, ενώ παράλληλα εκκενώθηκε όλη η περιοχή καθώς υπάρχουν διυλιστήρια. Υφίστανται εγκαταστάσεις με προπάνιο, δεξαμενές με αποτέλεσμα να σχηματιστεί κλοιός από τους πυροσβέστες ούτως ώστε να αποτραπεί πιθανή ανάφλεξη τους.

Γλυκά Νερά: Η Εισαγγελία Ανηλίκων αποφασίζει για την επιμέλεια του μωρού της Καρολάιν

 Η Εισαγγελία Ανηλίκων αποφασίζει για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας 

Η Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών αναλαμβάνει πρωτοβουλία προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία και φροντίδα του μωρού της Καρολάιν και του καθ’ ομολογία δολοφόνου της, Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου.

Η αρμόδια Εισαγγελία, βάση του άρθρου 1532 του Αστικού Κώδικα, έχει τη δυνατότητα να αναθέσει την επιμέλεια προσωρινά είτε στους συγγενείς της Καρολάιν στην Αλόννησο, είτε στην οικογένεια του κατηγορούμενου στα Γλυκά Νερά.

Euro 2020: Έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση η Σουηδία με 1-0 τη Σλοβακία

 Euro 2020: «Βίκινγκς» οι Σουηδοί, νίκησαν 1-0 τη Σλοβακία και πήγαν πρώτοι 

Η Σουηδία, με πρωταγωνιστή τον Ισακ και σκόρερ (77’) τον Φόρσμπεγκ από το σημείο του πέναλτι, νίκησε (1-0) τη Σλοβακία στην Αγία Πετρούπολη (5ος όμιλος/2η αγωνιστική), μπροστά σε 30.500 θεατές, φτάνοντας τους τέσσερις βαθμούς και εξασφαλίζοντας ουσιαστικά -έστω και ανάμεσα στις τέσσερις καλύτερες τρίτες- την πρόκριση στους «16» του Euro.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 16 νέα κρούσματα σήμερα (5 στην Αχαΐα - 6 στην Λακωνία.)

 

Μεγάλη μείωση (σε σχέση με χθες) κρουσμάτων κορωνοϊού , (-22) καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν 16 νέες μολύνσεις  το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων 6 καταγράφονται στην Λακωνία. Επίσης μονοψήφια   νούμερα μολύνσεων  παρουσιάζουν  η Αχαΐα, η Μεσσηνία και η Αργολίδα , εκτός από την Κορινθία , την Αρκαδία και την  Ηλεία όπου δεν αναφέρθηκαν νέα κρούσματα.

Έντεκα (11) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου. με τα 6 εξ αυτών  να ανακοινώνονται στην Π. Ε. Λακωνίας , 4 κρούσματα στην Π. Ε. Μεσσηνίας και 1 κρούσμα στην Π. Ε. Αργολίδας. Δεν αναφέρθηκαν νέες μολύνσεις στις Π.Ε. Κορινθίας και Αρκαδίας.

 Επίσης άλλα 5 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα μόνο στη Π. Ε. Αχαΐας καθώς δεν ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στην Ηλείας. 

Σήμερα  18 / 6 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 16 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 25.378 ( 10.975 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Παρασκευή 18 / 6 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (5),  Μεσσηνίας  (4) ,  Κορινθίας (-), Ηλείας (-), Αργολίδας (1), Αρκαδίας (-) και Λακωνίας (6) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 


Π.Ε. Αχαΐας                11.692

Π.Ε. Κορινθίας             3.889

Π.Ε. Ηλείας                  2.694

Π.Ε. Αργολίδας            2.340

Π.Ε. Αρκαδίας             2.115

Π.Ε. Μεσσηνίας          1.643    

Π.Ε. Λακωνίας               988