Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Αυλαία με δύο ντέρμπι στα play off της Super League

 
Τα play off της Super League ολοκληρώνονται την Κυριακή (20:00). Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής συμπεριλαμβάνει δύο ντέρμπι.

Στο Καραϊσκάκη θα αναμετρηθούν ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ, σε μία πρόβα για τον τελικό του κυπέλλου που θα γίνει μετά από μία εβδομάδα. 

Ολυμπιακός για Μελισσανίδη: «Μιλάς εσύ για ηθικές αξίες;»

Ολυμπιακός για Μελισσανίδη: «Μιλάς εσύ για ηθικές αξίες;»
Η απόφαση της ΕΠΟ να ορίσει ως έδρα του τελικού το γήπεδο της Ριζούπολης έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις από την πλευρά του Ολυμπιακού. Τα όσα συμβαίνουν σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα δεν θα μπορούσαν να μείνουν αναπάντητα από τους ανθρώπους της ομάδας του Πειραιά. Άνθρωποι των "ερυθρόλευκων" σχολίαζαν όλα όσα συμβαίνουν ρίχνοντας τα βέλη τους στον Δημήτρη Μελισσανίδη.
Αναλυτικά από τον Πειραιά έλεγαν:

Πλέι άουτ Super League 1: Δεν τα κατάφερε ο Πανιώνιος / Οι Αρκάδες πρώτοι και αήττητοι στα πλέι άουτ

Πλέι άουτ Super League 1: Δεν τα κατάφερε ο Πανιώνιος (αποτελέσματα, βαθμολογία)
Ύστερα από επτά αγωνιστικές η μάχη για τη σωτηρία ολοκληρώθηκε με τον Πανιώνιο να υποβιβάζεται απευθείας και την Ξάνθη να διεκδικεί την παραμονή της μέσα από τη διαδικασία των μπαράζ. Όλα αυτά βέβαια αν δεν γίνει αναδιάρθρωση και μείνουν όλες οι ομάδες στη Super League 1.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ- Π.ΝΙΚΑΣ - Υπεγράφει -από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ Περικλή Νικολάου- του χρησιδανείου προς την Περιφέρεια της ανενεργού μετρικής γραμμής από την Κόρινθο μέχρι το Δερβένι.



Τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως προς τα μεγάλα έργα υποδομής, προκειμένου η περιοχή αυτή να βαδίσει σύμφωνα με τις αναμφισβήτητες δυνατότητες που διαθέτει, παρουσίασε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ο οποίος επισκέφθηκε την Τρίπολη την Πέμπτη 16 Ιουλίου.
Ο περιφερειάρχης είχε στο γραφείο του συνεργασία με τον υπουργό, ο οποίος συνοδευόταν από τον υφυπουργό Απόδημου Ελληνισμού Κώστα Βλάση, τον

Συλλήψεις για εμπρησμό στο Ορεινο Χελυδόρι

                                (foto αρχειου)

Δυο άνδρες συνελήφθησαν την Παρασκευή 17 Ιουλίου, ως υπαίτιοι πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε υπαίθριο χώρο, στo Ορεινό Χελιδόρι Κορινθίας...
Ευτυχώς  η πυρκαγιά σβήστηκε έγκαιρα και δεν επεκτάθηκε καθώς η καταστροφή στη χλωρίδα και στη πανίδα καθως και σε αγροικίες στο Ορεινο Χελυδόρι θα ηταν ολοκληρωτική. Στους κατοίκους της περιοχής ξύπνησαν μνήμες από την πυρινη λαίλαπα που κατέστρεψε όλη την εδώ  περιοχή το 2000, όπου κατεστράφησαν πολλα σπίτια όπως και το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία Ζαχόλης.
Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπάλληλους του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ευρωστίνης.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Έκτακτο – Κορωνοϊός: 19 νέα κρούσματα στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο

Σήμερα, Σάββατο 18 Ιουλίου ανακοινώνονται 19 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, κανένα δεν εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Αναλυτικά πού βρέθηκαν τα 19 νέα κρούσματα

– τρία (3) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
– εννέα (9) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
– δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,
– ένα (1) κρούσμα την περιφερειακή ενότητα Κυκλάδων,
– ένα (1) κρούσμα την περιφερειακή ενότητα Λάρισας,
– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,
– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3983, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες αφορά άνδρες.
1088 (27.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2044 (51.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 1 (8.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 194 θανάτους συνολικά στη χώρα. 63 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ανατροπή με Ριζούπολη: Η Περιφέρεια Αττικής επανεξετάζει την έδρα του τελικού

 Ανατροπή με Ριζούπολη: Η Περιφέρεια Αττικής επανεξετάζει την έδρα του τελικού
Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το γήπεδο της Ριζούπολης ως η έδρα που θα φιλοξενήσει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Ολυμπιακός εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του επισημαίνοντας πως είναι ακατάλληλο για να παιχτεί ποδόσφαιρο.
Με ανακοίνωση της η Περιφέρεια Αττικής τονίζει πως δεν ενημερώθηκε για την επιλογή της έδρας, ξεκαθαρίζοντας πως θα εξεταστούν όλα τα απαραίτητα κριτήρια για την ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης.
Η ανακοίνωση της Περιφέρεια Αττικής αναφέρει:

Το «ηθικό πλεονέκτημα» της ΑΕΚ, «συγχωροχάρτι» του ΠΑΟΚ!

Το «ηθικό πλεονέκτημα» της ΑΕΚ, «συγχωροχάρτι» του ΠΑΟΚ!
Η απόφαση της ΑΕΚ, να μην ασκήσει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, για τα αθεώρητα δελτία υγείας των ποδοσφαιριστών του, επιβράβευσε την ανομία των Θεσσαλονικέων!

Το δίλημμα στο οποίο βρέθηκαν οι ιθύνοντες της ΑΕΚ, μετά τα όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν στον αγώνα της με τον ΠΑΟΚ (και τα οποία είχαν συμβεί στους αγώνες των Θεσσαλονικέων με ΟΦΗ, Παναθηναϊκό κι Ολυμπιακό…) ξεπεράστηκε σχετικά εύκολα.

Ούτε καν χρειάστηκε να εξαντλήσουν το 48ωρο που τους έδινε ο ΚΑΠ, για να σκεφθούν αν θα ασκήσουν την ένσταση που κατά πάσα… βεβαιότητα τους έδινε την 2η θέση (σ.σ. έπαιρναν το ματς με 3-0, μηδενιζόταν ο ΠΑΟΚ και του αφαιρούνταν 3 πόντοι, μ’ αποτέλεσμα οι αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής να μετατρέπονταν σε διαδικαστικοί, αφού η ΑΕΚ έχει το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας).

Στην ανακοίνωση των «κιτρινόμαυρων» - όπου αναφερόταν ότι πολλοί περίμεναν, πως, δηλαδή, δεν θα επιδιώξει να πάρει το ματς «στα χαρτιά» - επισημάνθηκε η σταθερή κι απαρέγκλιτη θέση των διοικούντων της «Ένωσης».
Μια θέση που έχει γαλβανιστεί από την εποχή της υπόθεσης Βάλνερ και την

Super League 1: Μάχη σωτηρίας σε Λάρισα και Περιστέρι!

Super League 1: Μάχη σωτηρίας σε Λάρισα και Περιστέρι!
Με τέσσερις αναμετρήσεις διεξάγεται το Σάββατο 18/7 η αγωνιστική των Playouts της Super League 1.
Ξάνθη και Πανιώνιος παίζουν το... κεφάλι τους σε Λάρισα και Περιστέρι  (19:15) .
Στη Λάρισα η ΑΕΛ (35 β.)  υποδέχεται την Ξάνθη (23 β.) και ο Ατρόμητος (41 β.) , στο Περιστέρι τον Πανιώνιο (22 β.).  Ακρίτες  και «κυανέρυθροι» μάχονται για την παραμονή τους στην κατηγορία, ψάχνοντας αμφότεροι το εκτός έδρας τρίποντο.
Στα άλλα ματς της ημέρας, την ίδια ώρα, ο Αστέρας Τρίπολης (42 β.) φιλοξενεί τη Λαμία (34 β.) και ο Παναιτωλικός (26 β.) τον Βόλο (31 β.).

Σάββατο 18/7
19:15 ΑΕΛ - Ξάνθη
19:15 Αστέρας Τρίπολης - Λαμία
19:15 Ατρόμητος - Πανιώνιος
19:15 Παναιτωλικός - Βόλος


Κορωνοϊός: 16 τα εισαγόμενα κρούσματα στην χώρα – Ο χάρτης της διασποράς

Κορωνοϊός: 16 τα εισαγόμενα κρούσματα στην χώρα - Ο χάρτης της διασποράς
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Παρασκευή τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα που βεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.

Την Παρασκευή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 28 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3964, εκ των οποίων το 54.8% άνδρες αφορά άνδρες.
Ο  χάρτης τρων κρουσμάτων
– δώδεκα (12) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
– τέσσερα (4) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
– τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
– δυο (2)  κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
– δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,
– δυο (2) στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας,
– ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας,
– ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου,
– ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.

Από τα 3964 κρούσματα τα 1085 (27.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2035 (51.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 1 (8.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 194 θανάτους συνολικά στη χώρα. 63 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μία 83χρονη γυναίκα έχασε τη μάχη με την Covid-19, ανεβάζοντας τα θύματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, στα 194.
Η άτυχη γυναίκα νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου» όπου και κατέληξε το πρωί της Παρασκευής (17/07). Η ηλικιωμένη νοσηλευόταν στη ΜΕΘ διασωληνωμένη.