Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

Σημαντική αύξηση παρουσιάζει την τελευταία τριετία η εγκατάλειψη ζώων - Φίδια, ιγκουάνα και χελώνες σε δρόμους και πάρκα - Έγινε «μόδα» η εγκατάλειψη άγριων ζώων

 iguana-m 

Σημαντική αύξηση παρουσιάζει την τελευταία τριετία η εγκατάλειψη ζώων, ενώ έντονη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι πλέον αφήνονται στους δρόμους, στα πάρκα και όπου κανείς μπορεί να φανταστεί, σπάνια και εξωτικά είδη-άγρια και οικόσιτα ζώα-, όπως επισημαίνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ένας εκ των δύο ιδρυτών του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Animal Rescue and Defence Squad», 43χρονος Στέλλιος Γερονυμάκης.

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Σερβίας Μίλαν Μιλουτίνοβιτς

  

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο πρώην πρόεδρος της Σερβίας Μίλαν Μιλουτίνοβιτς όπως ανακοίνωσε μέσω του Instagram ο Ίβιτσα Ντάτσιτς, επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος (SPS), στο οποίο ανήκε ο εκλιπών.

Ο Μίλαν Μιλουτίνοβιτς είχε διατελέσει πρόεδρος της Σερβίας από το 1997 ως το 2002. Από το 1989 ως το 1995 είχε διατελέσει πρεσβευτής της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας στην Ελλάδα, ενώ από το 1995 ως το 1997 ήταν υπουργός Εξωτερικών της Γιουγκοσλαβίας.

Θεωρούνταν στενός συνεργάτης του γιουγκοσλάβου προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς (1941-2006), σε βάρος του οποίου είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου.

Κατηγορίες είχαν απαγγελθεί και σε βάρος του Μίλαν Μιλουτίνοβιτς το 1999 στη Χάγη από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο του ΟΗΕ για την Πρώην Γιουγκοσλαβία.

Μετά τη λήξη της προεδρικής θητείας του, ο Μιλουτίνοβιτς είχε παραδοθεί το 2003 στο ΔΠΔ και το 2009 είχε απαλλαγεί απ’ όλες τις σε βάρος του κατηγορίες.