Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Καιρός: Πολύ κρύο και μποφόρ το Σάββατο

Πρόγνωση καιρού: Ισχυροί άνεμοι έως 7 μποφόρ στην Αττική και υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

 Άσχημος θα είναι ο καιρός το Σάββατο Βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Βόρειοι άνεμοι έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται πρόσκαιρες, αραιές νεφώσεις κατά τόπους που στα ανατολικά ηπειρωτικά και Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα είναι πυκνότερες. Τοπικές βροχές αναμένονται στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, στην Εύβοια και στις Κυκλάδες. Βροχοπτώσεις και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στην Κρήτη. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo.gr, στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 6 έως 18, στη Θεσσαλία από 9 έως 19, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 12 έως 18, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά Ελλάδα από 9 έως 22, στη Δυτική Πελοπόννησο από 14 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 21, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 19, στα Δωδεκάνησα από 14 έως 24, και στις Κυκλάδες και στην Κρήτη από 16 έως 20 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ και στα νοτιοδυτικά τοπικά κατά διαστήματα έως 9 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελούν οι περιοχές Ρόδου και Καρπάθου, όπου οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στην περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου 4 έως 6 μποφόρ.

Εκλογές ΗΠΑ : Προς επανακαταμέτρηση των ψήφων στη Τζόρτζια – Διάγγελμα Μπάιντεν

 

Το ντέρμπι δηλώσεων ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Τζο Μπάιντεν με αφορμή την εκλογική διαδικασία.

Με γραπτή του δήλωση ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, διαμηνύει για μία ακόμα φορά ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για το ζήτημα της καταμέτρησης ψήφων, λέγοντας πως δεν θα σταματήσει τον «αγώνα» του για το αμερικανικό έθνος.

Από την άλλη πλευρά, ένας εκπρόσωπος του Δημοκρατικού υποψηφίου Τζο Μπάιντεν απείλησε σήμερα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ «θα εκδιωχθεί» από τον Λευκό Οίκο αν αρνηθεί να παραδεχθεί την ήττα του στις εκλογές, η οποία φαίνεται ολοένα και πιο πιθανή.

Αρκεί να ειπωθεί μόνο αυτό: Η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας ξεπέρασε την παραμονή των Χριστουγέννων! Εγκαταλείπουν την Αττική κατά χιλιάδες λίγο πριν το lockdown. Σταματημένοι στον Κηφισό, «βουλιάζει»η Ερμού!

Κορωνοϊός: Τα κρούσματα στην Πελοπόννησο ανά νομό μέχρι σήμερα.

  

Ακόμα 86 νέα  κρούσματα από τον Κορωνοϊό σήμερα στην Πελοπόννησο. 

Αύξηση κρουσμάτων  παρατηρούνται στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (23), Μεσσηνίας  (33) και Κορινθίας ( 11). Ακόμα νέα κρούσματα κατεγράφησαν στις Π.Ε. Ηλείας (8), Αρκαδίας (5) , Λακωνίας (4) και Αργολίδα (2).

 

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας             540 (13)

Π.Ε. Μεσσηνίας     364 (0) 

Π.Ε. Κορινθίας      273 (0) 

Π.Ε. Αργολίδας      259 (0)

Π.Ε. Ηλείας            165 (2) 

Π.Ε. Αρκαδίας         99 (0)

Π.Ε. Λακωνίας         77 (0)

Κορωνοϊός: Ζαλίζουν και πάλι τα νούμερα – 2448 τα νέα κρούσματα στην χώρα ( 11 κρουσματα στην Κορινθία)– 196 οι διασωληνωμένοι

 Κορωνοϊός: Ζαλίζουν και πάλι τα νούμερα - 2448 τα νέα κρούσματα στην χώρα - 196 οι διασωληνωμένοι 

Ανακοινώθηκαν τα νέα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας. Τα ημερήσια κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Σήμερα ανακοινώνουμε 2448 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 63 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 52254, εκ των οποίων το 54.4% άνδρες.

Τα 493 εντοπίζονται στην Αττική και 683 στη Θεσσαλονίκη. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε και 14 νέους θανάτους. Παράλληλα τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων καταγράφηκε σε Δράμα και Λάρισα με 100 και 120 αντίστοιχα.

Αναλυτικότερα:

Οι 10 ΤΟΠ σε επιθεση και αμυνα ομάδες της Πελοποννήσου

 https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcTx_iZ5NqLUuBO-nPl_pOtTrjaCXos5YiO-NQ&usqp=CAU

Με αφορμή την διακοπή των τοπικών πρωταθλημάτων Α΄ κατηγορίας  στις 7 ΕΠΣ της Πελοποννήσου παρουσιάζουμε τις 10 καλύτερες επιθετικές  και  τις 10 καλύτερες αμυντικές ομάδες της περιοχής:

Οι 10 καλύτερες Επιθετικές ομάδες στην Πελοπόννησο:

ΑΟ Κυπαρισσίας 24

Δημητσάνα 24

ΑΕΚ Τριπόλεως 22

Πανμορβιακός Ριόλου 20

Αργοναύτης 20

Ατρόμητος Παναριτίου 20

Αμυκλιακός 19

Πανηλειακός 19

ΝίκηΤραγανού 19

Τεγέα 18

 ( Μεσσηνία 1, Αρκαδία 3,  Ηλεία 2 , Αχαΐα 1 , Αργολίδα 2, Λακωνία 1)

Οι 10 καλύτερες άμυνες στην Πελοπόννησο

Τενεάτης Αθικίων 1

ΑΕΚ 1

Πάτραι 1

Αστέρας Δερβενίου 2

Αγ. Θεόδωροι 2

Αργοναύτης 2

Τροιζηνιακός 2

Ολυμπιακός Τρ 2

Πανηλειακός 3

Εράνη Φιλιατρών  3

( Κορινθία 3 , Αρκαδία  2, Αχαΐα 1 , Ηλεία 1 , Μεσσηνία 1, Αργολίδα 2)

Κορωνοϊός – Lockdown: Τι ισχύει για κυνήγι και ψάρεμα

 Κορωνοϊός - Lockdown: Τι ισχύει για κυνήγι και ψάρεμα  

Σε γενικευμένο lockdown μπαίνει από αύριο το πρωί και για τρεις εβδομάδες η χώρα. Το SMS επανέρχεται για τις μετακινήσεις, οι επιχειρήσεις κλείνουν και αναστέλλεται κάθε δραστηριότητα μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Διευκρινίσεις για το πως θα γίνονται οι μετακινήσεις σε διάφορες περιπτώσεις όπως σε σχέση με τη συγκομιδή της ελιάς όπου πρέπει να γίνει μετακίνηση μεταξύ νομών, ή τη μετάβαση σε καταστήματα που παρατείνεται η λειτουργία τους για λίγες μέρες έδωσε στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Π. Σταμπουλίδης απευθύνοντας έκκληση να μην γίνει κατάχρηση της διευκόλυνσης για μετακινήσεις που παρέχεται.

Σεισμός-Σάμος: Έκτακτη εκκένωση περιοχών στη Σάμο – Φοβούνται μετασεισμό 6 ρίχτερ

 Σεισμός - Σάμος: Aκατάλληλα 11 σχολεία - Προβλήματα και στις εκκλησίες 

Ο φονικός σεισμός των 6,7 ρίχτερ συνεχίζει να ταλαιπωρεί την Σάμο και οι καταστροφές σε σπίτια και κτίρια αναγκάζουν τις τοπικές αρχές να προχωρήσουν σε οργανωμένη απομάκρυνση του πληθυσμού.

Σύμφωνα με έκτακτη ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες το βράδυ από το Δήμο Ανατολικής Σάμου «απομακρύνεται οργανωμένα όλος ο πληθυσμός που κατοικεί:

Κορωνοϊός: Κατάταξη χωρών βάσει κινδύνου – Πού είναι η Ελλάδα

   

H επιδημιολογική εικόνα των διαφόρων χωρών για τον κορωνοϊό επαναξιολογήθηκε από την Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων των Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, ως προς τη νόσο COVID-19.

Η αξιολόγηση στηρίχθηκε στους επιδημιολογικούς δείκτες των χωρών, όπως:  

Γ. Ψυχογιός: Χαριστική βολή στην προστασία της α' κατοικίας και της κοινωνικής συνοχής.

 


Σημεία από την παρέμβαση του βουλευτή Κορινθίας και Τομεάρχη Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά τη συζήτηση στη Βουλή (05/11/2020) του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων του ν. 3869/2010 σύμφωνα με τις επιταγές του άρθρου 6 § 1 ΕΣΔΑ ως προς την εύλογη διάρκεια της πολιτικής δίκης, τροποποιήσεις του Κώδικα Δικηγόρων και άλλες διατάξεις». 

Ο κ. Ψυχογιός αναφερόμενος στο νέο γενικό lockdown που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, καταφέρθηκε κατά της Κυβέρνησης, λέγοντας ότι δεν αξιοποίησε

Τέσσερα πανέμορφα κι ανέγγιχτα μέρη στην Ελλάδα / Τα δύο βρισκονται στην Πελοπόννησο.

 batheia-lakoniki-mani 

 

Για το επόμενο διάστημα σίγουρα δεν θα τα δούμε από κοντά λόγω lockdown. Μπορούμε, όμως, να τα βάλουμε στη λίστα μας για το μέλλον, ώστε να βρεθούμε σε μέρη που η «ανάπτυξη» δεν έχει απλώσει τα δίχτυα της και το τοπίο παραμένει όπως και πριν χρόνια.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πρόγραμμα Πρόληψης κ Έγκαιρης Διάγνωσης του καρκίνου από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.Το προγραμμα θα συνεχιστει στο Δήμο Σικυωνίων. .

 

Με μεγάλη επιτυχία και πληρώντας όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας του ΕΟΔΥ ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Πρόληψης κ Έγκαιρης Διάγνωσης του καρκίνου του μαστού και τραχήλου της μήτρας στο δεύτερο Δήμο εκ των έξι του Νομού Κορινθίας, στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης με άψογη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας και ο Δήμος Σικυωνίων σε συνέχεια, είναι έτοιμοι για την έναρξη του προγράμματος στο Δήμο Σικυωνίων αμέσως μετά τη δεύτερη διακοπή λόγω κορονωιού.

 

Χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής δήλωσε πως «με κοινωνική ευαισθησία και τη βεβαιότητα πως ο προληπτικός έλεγχος είναι η καλύτερη θεραπεία κατά του καρκίνου θα συνεχίζουμε μέχρις ότου ολοκληρωθεί το πρόγραμμα «Η Ελλάδα κατά του Καρκίνου» σε όλο το εύρος του νομού μας. Η πρόληψη σώζει ζωές».

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Προσοχή! Τι να προσέξετε στην χρήση του διαδικτύου κατά την διάρκεια του lockdown

Σχέδιο για ποδηλατόδρομο από το Μαραθώνα μέχρι την Αρχαία Ολυμπία - Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, συμβάλλει στο σχέδιο, με την διάθεση έκτασης της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής απ’ την Κόρινθο μέχρι το Δερβένι.

  

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Ευθύμιο Μπακογιάννη και τους περιφερειάρχες Αττικής Γιώργου Πατούλη και Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, είχε στην Αθήνα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Αντικείμενο της συνάντησης, σύμφωνα με την Περιφέρεια, ήταν το σχέδιο δημιουργίας ποδηλατόδρομου, από τον Μαραθώνα μέχρι την Αρχαία Ολυμπία αποτελώντας έναν αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό άξονα μεταξύ δύο εκ των πιο σημαντικών ιστορικών χώρων της Ελλάδας, με διεθνή ακτινοβολία/

Όπως ενημέρωσε ο κ. Νίκας υπήρξε συμφωνία επί της αρχής για το πρότζεκτ, ενώ εξετάστηκε και η δυνατότητα οικονομικής συμμετοχής σε αυτό από τις τρεις Περιφέρειες.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, φαίνεται να συμβάλλει στο σχέδιο, με την διάθεση έκτασης που της παραχώρησε η ΓΑΙΟΣΕ, στην περιοχή της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής απ’ την Κόρινθο μέχρι το Δερβένι.

Εκλογές ΗΠΑ: Στα… σκαλοπάτια του Λευκού Οίκου ο Τζο Μπάιντεν - Πήρε προβάδισμα και στη Τζόρτζια

Ροκάνιζε, ροκάνιζε, ροκάνιζε, κατάφερε και πέρασε μπροστά. Κι αν ολοκληρώσει την ανατροπή στην πολιτεία της Τζόρτζια, ο Τζο Μπάιντεν θα επικρατήσει στις αμερικανικές εκλογές του Ντόναλντ Τραμπ και θα γίνει ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ!

Τα τελευταία στοιχεία από την καταμέτρηση των ψήφων στην πολιτεία της Τζόρτζια δείχνουν ότι ο Δημοκρατικός υποψήφιος πέρασε μπροστά σε ψήφους και αν αυτό επιβεβαιωθεί και πάρει τους 16 εκλέκτορες, ξεπερνά τον μαγικό αριθμό των 270 και “διώχνει” τον Ντόναλντ Τραμπ από το Λευκό Οίκο!

Superleague: Αναβλήθηκε το Αστέρας Τρίπολης – Βόλος

 

Δίχως …ζόρια με τη Ζόρια η ΑΕΚ και 4 - 1!

 Ζόρια - ΑΕΚ 1-4: Δίχως …ζόρια με τη Ζόρια η ΑΕΚ!

 Με την ...τρίτη η ΑΕΚ πήρε τους πρώτους της πόντους στον 7ο όμιλο του Europa League, επικρατώντας της Ζόρια με 4-1 στο Ζαπορίζιε. 
Παρά την απουσία του τεχνικού της Μάσιμο Καρέρα, που έμεινε εμπύρετος και αδιάθετος στην Αθήνα, προληπτικά, αλλά και εκείνη του Νέλσον Ολιβέιρα που κόπηκε από την αποστολή του αγώνα λίγη ώρα πριν την έναρξη του λόγω γαστρεντερίτιδας οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν ότι είναι ποιοτικότερη ομάδα από τους Ουκρανούς και σε συνδυασμό με τη νίκη της Λέστερ επί της Μπράγκα ξαναμπήκαν στο παιχνίδι της πρόκρισης απέχοντας από τους Πορτογάλους ένα τρίποντο.