Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Πέτρος Δούκας: Η επεισοδιακή διαδρομή – Από το υπουργικό συμβούλιο, στη δημαρχία και τη διαγραφή

 Πέτρος Δούκας: Η επεισοδιακή διαδρομή – Από το υπουργικό συμβούλιο, στη δημαρχία και τη διαγραφή 

Μια πολυτάραχη πολιτική πορεία είναι αυτή του πρώην υπουργού, νυν δημάρχου Σπάρτης και πρώην μέλους της ΝΔ, Πέτρου Δούκα.

Το όνομα του γαμπρού του αείμνηστου Μιλτιάδη Έβερτ, ήρθε στο προσκήνιο με αφορμή την πρώτη μεγάλη κρίση στο εσωτερικό της ΝΔ που έγινε αφορμή να αποπεμφθεί ένας υπουργός, ο Σπήλιος Λιβανός, την ώρα μάλιστα που ο αγροτικός κόσμος «βράζει» και ζεσταίνει τα τρακτέρ του για κινητοποιήσεις.

Καιρός: Σαρώνουν οι βοριάδες τη χώρα – Η προειδοποίηση του Αρναούτογλου στους πολίτες

 Καιρός: Συστάσεις από την Πολιτική Προστασία για την νέα κακοκαιρία - Η ΕΜΥ προειδοποιεί για έντονα φαινόμενα 

Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες ειδικά αύριο που θα μας έρθει το κύμα κακοκαιρίας – εξπρές, επισημαίνει ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου. Ο καιρός θα χαλάσει απότομα με κύρια χαρακτηριστικά τους πολύ ισχυρούς βοριάδες.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου έγραψε στην σελίδα του στο Facebook:

Μνημόσυνο για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη.

  

Μνημόσυνο για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τέλεσε η Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας στην Τρίπολη. Το Μνημόσυνο έγινε με αφορμή την επέτειο του θανάτου (4/2/1843) του μακαριστού στρατηλάτη και απελευθερωτή του έθνους.

Η εκκλησιαστική τελετή, έγινε στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου της Τρίπολης.

Συμπληρώθηκαν 179 χρόνια απ’ την εκδημία του πολέμαρχου.

Αυγενάκης: Έρχεται νομοθετική παρέμβαση για την ΕΠΟ – Τι είπε για τα μέτρα κατά της βίας

 Ολοταχώς για αναδιάρθρωση και Β' ομάδες - Διευκρινίσεις Αυγενάκη  

Στο ζήτημα της οπαδικής βίας και στα όσα αποφασίστηκαν στη σημερινή πρωινή σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με την συμμετοχή όλων των συναρμόδιων υπουργών, αναφέρθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ξεκίνησε συγχαίροντας τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και την πολιτική ηγεσία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των 9 από τους 11 υπόπτους της άγριας δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, που συγκλόνισε όλη την ελληνική κοινωνία.

Ο κ. Αυγενάκης συνέδεσε τα φαινόμενα οπαδικής βίας με «την κουλτούρα και το πνεύμα διοίκησης στην ΕΠΟ» και προανήγγειλε νομοθετική παρέμβαση στο προσεχές αθλητικό νομοσχέδιο, με στόχο «την αντιπροσωπευτικότερη εκπροσώπηση στην Ομοσπονδία όλων των φορέων και των δομών του ποδοσφαίρου μας», όπως προβλέπεται στην Ολιστική Μελέτη των FIFA/UEFA, αλλά και την καθιέρωση της επαγγελματικής διαιτησίας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αυγενάκης ανέφερε:

Αίγιο: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες – Άναψαν φωτιές στην Εθνική οδό

  

Κλιμακώθηκαν οι κινητοποιήσεις των αγροτών σήμερα στην Εθνική Οδό, με τους συγκεντρωμένους να ανάβουν τεράστιες φωτιές προκειμένου να στείλουν το μήνυμά τους στην κυβέρνηση για περαιτέρω ελαφρύνσεις στα κόστη παραγωγής τους.

Ειδικότερα, αγρότες της Αιγιάλειας άναψαν φωτιές στον κόμβο Μεγανίτη με τις τεράστιες φλόγες και τον πυκνό, μαύρο καπνό να δίνουν ξεχωριστό τόνο στην κινητοποίηση.

Διεγράφη από τη ΝΔ ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας

 Ο Πέτρος Δούκας πρόεδρος της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου 

Μετά την αποπομπή από την κυβέρνηση του τέως υπουργού Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού, εκτός ΝΔ βρίσκεται πλέον και ο δήμαρχος Σπάρτης και πρώην υφυπουργός της ΝΔ Πέτρος Δούκας.

«Οι πρόσφατες δηλώσεις του Πέτρου Δούκα, εκτός από ιστορικά αναληθείς, δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, του κοινοποιήθηκε η σχετική απόφαση διαγραφής από μέλος της παράταξης» αναφέρεται στη λιτή ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος. 


ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις 7/2-13/2 2022

 

Με λένε Κούμπα

Δευτέρα, 7/2 στις 23:00 

Νορβηγικό ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία της Όσε Ντρί­βενες με τους: Τόμας Πίρεκ, Μικολάι Πίρεκ, Ντανίτα Πίρεκ, Τζέικομπ Πίρεκ (2015). Όταν η οικογενειακή τους επιχείρηση χρεοκοπεί, οι γονείς του 12χρονου Κούμπα και του 8χρονου Μικολάι αναγκάζονται να φύ­γουν από την Πολωνία για να βρουν δουλειά στο εξω­τερικό. Ο Κούμπα και ο Μικολάι μένουν μόνοι τους πίσω, ώσπου  οι γονείς τους να βρουν μια λύση στα
προβλήματά τους. 

 

 

Νέος Κύκλος Κινητικότητας: Προθεσμία στους Φορείς για να ζητήσουν Υπαλλήλους Εισερχόμενα

 

Δόθηκε το εναρκτήριο λάκτισμα για τον Α’ Κύκλο Κινητικότητας 2022 με την έκδοση εξ. επείγουσας Εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία απευθύνεται, μεταξύ άλλων, και στους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, τα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ αυτών. 

Δήμοι και Περιφέρειες θα υποβάλουν αιτήματα τόσο για τους ίδιους όσο και για τους Φορείς που εποπτεύουν. 

Όσον αφορά τις προθεσμίες προς ενέργεια για την υποβολή των αιτημάτων, ισχύουν τα εξής:

Παρουσία της Αθηνάς Κόρκα εκδήλωση του εθελοντικού διασωστικού σώματος Κορίνθου ο «Πήγασος»

 

7 Φεβρουαρίου 2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στην Κόρινθο, στην έδρα του εθελοντικού διασωστικού σώματος Κορίνθου ο «Πήγασος», παρευρέθηκε την Κυριακή 30 Ιανουαρίου η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα, προσκεκλημένη του επικεφαλή κ. Χρήστου Παπαθανασόπουλου.

Παρακολούθησε τις ενέργειες που διοργάνωσε το εθελοντικό διασωστικό σώμα με σκοπό την παρουσίαση σεναρίων πυρασφάλειας έρευνας και διάσωσης με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (Drones) και τους συνεχάρη για την αξιόλογη αυτή τους ενέργεια.