Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Εύκολη νίκη οι «πράσινοι» στο ντεμπούτο του Φατίχ Τερίμ

 Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Καλή μπάλα, εύκολη νίκη οι «πράσινοι» στο ντεμπούτο του Φατίχ Τερίμ 

Δίχως να αλλάξει πολλά σε πρόσωπα ή στην τακτική σε σχέση με τον προκάτοχό του, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο Φατίχ Τερίμ πήρε από τους παίκτες του Παναθηναϊκού ότι καλύτερο μπορούσαν να δώσουν στη δεδομένη χρονική συγκυρία. Όσοι αγωνίστηκαν κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, έπαιξαν σε υψηλό ρυθμό, στρίμωξαν στα σχοινιά τον ποιοτικά υποδεέστερο αντίπαλο και επικράτησαν με άνεση (2-0), παραμένοντας στην δεύτερη θέση και απόσταση ενός βαθμού από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

Χιόνια, βροχές και «τσουχτερό» κρύο στη βορειοδυτική Ευρώπη – Έσπασε ρεκόρ η θερμοκρασία στη Σουηδία

 Χιόνια, βροχές και «τσουχτερό» κρύο στη βορειοδυτική Ευρώπη – Έσπασε ρεκόρ η θερμοκρασία στη Σουηδία 

Χιόνια, βροχές και κύματα ψύχους πλήττουν τη βορειοδυτική Ευρώπη, με τη θερμοκρασία στη Σουηδία να πέφτει μέχρι και κάτω από τους -40 βαθμούς Κελσίου. Οι χώρες προσπαθούν σήμερα (3.1.2024) να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο της τελευταίας από μια σειρά καταιγίδων του Ατλαντικού.

Η Γαλλία, η Νορβηγία, η Σουηδία, η Φινλανδία, ακόμα και η Βρετανία και η Ουαλία είναι οι χώρες της βορειοδυτικής Ευρώπης που αντιμετωπίζουν «τσουχτερό» κρύο με χιόνια, βροχές που προκαλούν πλημμύρες και χαμηλές θερμοκρασίες που θέτουν τις αρμόδιες Αρχές σε συναγερμό.

Ο Καραγκιόζης & το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ξυλοκάστρου

 Ο Καραγκιόζης & το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ξυλοκάστρου

Ο Καραγκιόζης & το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ξυλοκάστρου

Θίασος Σκιές & Γέλια του Μιχάλη Θεοδωρόπουλου

Σάββατο 6/1/2024 και ώρα 18:00 στο κλειστό Θέατρο Άγγελος Σικελιανός.

Είσοδος 5 ευρώ

Με… κεκτημένη ταχύτητα. Το «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο... ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 4-0

  

Μέσα σε δύο λεπτά προς το φινάλε του α' μέρους ο ΠΑΟΚ κατάφερε να «καθαρίσει» το εντός έδρας ματς με αντίπαλο τον ΟΦΗ, σκοράροντας δύο φορές και στη συνέχεια μάλιστα έκανε και συντήρηση δυνάμεων ενόψει των αγώνων που ακολουθούν, πετυχαίνοντας και άλλα δύο τέρματα προς το φινάλε για το τελικό 4-0.

Πολυτιμότερος παίκτης του «Δικεφάλου του Βορρά» αναμφίβολα ο Ντεσπόντοφ (είχε και δοκάρι στο 86'), ο οποίος ήταν ιδιαίτερα δραστήριος και -το κυριότερο- ήταν

ΑΕΚ - Βόλος 3-0: «Ποδαρικό» με Λιβάι κι Άμραμπατ!

ΑΕΚ - Βόλος 3-0: «Ποδαρικό» με Λιβάι κι Άμραμπατ!

Πίσω της άφησε η ΑΕΚ της ισοπαλίες με τις οποίες ολοκλήρωσε το 2023 (σε Αγρίνιο και Σέρρες, αμφότερες με 2-2) και ξεκίνησε το νέο έτος νικηφόρα επικρατώντας 3-0 του Βόλου.

Έτσι όχι μόνο επέστρεψε στις επιτυχίες, αλλά συνδύασε με νίκη την παρθενική αναμέτρηση που το γήπεδο της N. Φιλαδέλφειας, με την νέα του μορφή, δεν είχε φιλάθλους. Mε τον Στάνκοβιτς να επανακάμπτει από τον τραυματισμό του, τον Βίντα παρόντα -παρά το πρόβλημα με το

Λαμία – Ολυμπιακός 1-0: Οι μάγκες με τα κυανόλευκα και το ερυθρόλευκο κάζο της χρονιάς! Δικαιότατη νίκη της Λαμίας απέναντι σε ένα περιφερόμενο… φάντασμα.

 Λαμία – Ολυμπιακός 1-0: Οι μάγκες με τα κυανόλευκα και το ερυθρόλευκο κάζο της χρονιάς! 

Με το… αριστερό μπήκε στο νέο έτος ο Ολυμπιακός. Πανάξια νίκη της Λαμίας με 1-0 απέναντι σε έναν άθλιο Ολυμπιακό που εμφανίστηκε μόνο από το 46’ έως το 56’ και θα πρέπει να ανάψει και μια λαμπάδα στο μπόι του Αλέξανδρου Πασχαλάκη που δεν επιστρέφει στον Πειραιά με περισσότερα τέρματα στην πλάτη του από τη Φθιώτιδα. Ο Ολυμπιακός έχασε πέναλτι με τον Φορτούνη στο 50’, αλλά και η Λαμία είδε τον Πασχαλάκη να την σταματάει τουλάχιστον τρεις φορές για να διευρύνει τη νίκη της. 

Ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησης

 Ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησης

Κατόπιν απόφασης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε τις ακόλουθες αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησης:

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Υφυπουργός: Ανδρέας Νικολακόπουλος

Υπουργείο Υγείας
Υπουργός: Άδωνις Γεωργιάδης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργός: Δόμνα Μιχαηλίδου

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού 

 Υφυπουργός: Ιωάννα Λυτρίβη

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Παύλος Μαρινάκης

Η ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου και ώρα 18.00.

Αστέρας Τρίπολης - Αρης 3-2: Με ανατροπή από 0-2 οι Αρκάδες

 Αστέρας Τρίπολης - Αρης 3-2: Με ανατροπή από 0-2 οι Αρκάδες 

Ποδαρικό με το… δεξί στο νέο έτος έκανε ο Αστέρας. Οι Αρκάδες αν και βρέθηκαν να χάνουν από τον Άρη με 0-2 από το πρώτο κιόλας τέταρτο της μεταξύ τους συνάντησης στην Τρίπολη για την 16η αγωνιστική της Super League, τελικά πέτυχαν τη μεγάλη ανατροπή και πανηγύρισαν σπουδαία νίκη με 3-2 σε ένα εξαιρετικό σε εξέλιξη ματς στο «Θ. Κολοκοτρώνης».

Μόλις στο όγδοο λεπτό ο Άρης κέρδισε πέναλτι, όταν από σέντρα του Μορόν ο Χουχούμης πήγε να

Super League 2: Η Αναγέννηση Καρδίτσας κέρδισε τον Ηρακλή, ισοπαλίες σε Κοζάνη και Νεάπολη

 Super League 2: Η Αναγέννηση Καρδίτσας κέρδισε τον Ηρακλή, ισοπαλίες σε Κοζάνη και Νεάπολη 

Με τρία ματς στον Α’ Όμιλο της Super League 2 άνοιξε η αυλαία στο 2024. Η Αναγέννηση Καρδίτσας ήταν η μοναδική νικήτρια της ημέρας, καθώς για μια ακόμα φορά αξιοποίησε τον παράγοντα έδρα και επιβλήθηκε του ποιοτικού Ηρακλή με 2-1.

Ο Λεβαδειακός που μονομαχεί με την Λάρισα για την πρωτιά και την άνοδο στη Super League 1, αν και ήταν καλύτερος της Κοζάνης, υποχρεώθηκε σε ισοπαλία στην πόλη της δυτικής μακεδονίας (0-0) και έτσι ισοβαθμεί με την ΑΕΛ στην κορυφή με 27 βαθμούς. Η ομάδα της Λάρισας βέβαια έχει ματς λιγότερο, αυτό που θα δώσει την Πέμνπτυη (16.00-Action 24) με αντίπαλο την ΑΕΚ Β’.

Ισόπαλο έληξε και το ματς στην Νεάπολη της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Μακεδονικό και τον Αιολικό (1-1). Οι θεσσαλονικείς προηγήθηκαν στο ξεκίνημα της επανάληψης, αλλά οι Νησαιώτες απάντησαν άμεσα και πήραν τον πόντο απέναντι στους γηπεδο΄ψχυους που ήταν καλύτεροι στην αναμέτρηση της Νέας Ευκρπίας.

Η επιστροφή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη: Για 5η φορά υπουργός Προστασίας του πολίτη

 xrysoxoidis  

Τα ηνία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για πέμπτη φορά αναλαμβάνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αντικαθιστώντας τον νυν υπουργό Γιάννη Οικονόμου στην Κατεχάκη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης,  μέχρι σήμερα υπουργός Υγείας φαίνεται ότι θα είναι το πρόσωπο-κλειδί στον ανασχηματισμό που ανακοινώνεται από ώρα σε ώρα. Το όνομα του κορυφαίου πολιτικού στελέχους και βουλευτή Δυτικής Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας έχει συνδεθεί με την εξάρθρωση τριών από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές οργανώσεις που έδρασαν στην Ελλάδα:

Μίνι ανασχηματισμός:Ανακοινώνεται σε λίγη ώρα – Για στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις μιλούν πηγές. Χρυσοχοΐδης στη θέση του Οικονόμου, ο Γεωργιάδης στο Υγείας

mitsotakis-m-arthrou  

Ανακοινώνεται εντός της ημέρας ανασχηματισμός της κυβέρνησης. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές: «Κανείς δεν συζητάει για ανασχηματισμό. Αλλά για στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω». Ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες μας αν ισχύσουν οι παρακάτω αλλαγές πρόκειται για αλλαγές ουσίας σε κομβικά υπουργεία. 

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ; Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Εορτασμού των Θεοφανίων - 6η Ιανουαρίου 2024

 Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ –
ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
 

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Εορτασμού των Θεοφανίων - 6η Ιανουαρίου 2024

Σας προσκαλούμε να παραστείτε στην Επίσημη Δοξολογία για τον εορτασμό των Θεοφανίων και τον Μέγα Αγιασμό, το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 10.00 π.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου.
Θα ακολουθήσει τελετή καθαγιασμού των υδάτων και κατάδυση του Τιμίου Σταυρού (προβλήτα λιμανιού Λουτρακίου).
Πανηγυρικές δοξολογίες θα τελεσθούν και στους κάτωθι Ιερούς Ναούς του Δήμου μας.

Καλσιτονίνη. Η σημασία της στον καρκίνο του θυρεοειδή και σε άλλους καρκίνους;

 

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, ., medlabnews.gr

Η καλσιτονίνη, επίσης, γνωστή ως θυρεοκαλσιτονίνη είναι μια πολυπεπτιδική ορμόνη με 32 αμινοξέα που παράγεται σε ανθρώπους, κυρίως από τα παραθυλακιώδη κύτταρα (C-κύτταρα) του θυρεοειδούς. Προκαλεί μείωση του ασβεστίου στο αίμα (Ca2) μέσω της παραθυρεοειδούς ορμόνης (ΡΤΗ).

Η δράση της είναι τελείως ξεχωριστή από τις θυρεοειδικές ορμόνες Τ3 και Τ4, καθώς εστιάζεται στη ρύθμιση των επιπέδων του ασβεστίου στο αίμα, το οποίο και παρεμποδίζει να ανέλθει σε παθολογικά υψηλές τιμές.

Η καλσιτονίνη είναι μια πολυπεπτιδική ορμόνη, η δράση της οποίας αποκρυπτογραφήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ‘60 και ανταποκρίνεται εκκρινόμενη από τα C-κύτταρα του θυρεοειδούς αδένα, μειώνοντας τα αυξημένα επίπεδα ασβεστίου στο πλάσμα. Στα τέλη της ίδιας δεκαετίας, η καλσιτονίνη εντοπίστηκε σε μεγάλες ποσότητες σε ασθενείς με μυελοειδές καρκίνωμα του θυρεοειδούς και μέχρι σήμερα αποτελεί τον κλασικό δείκτη της νεοπλασίας αυτής, ενώ οι τιμές της σχετίζονται αναλογικά με τον όγκο των καρκινικών κυττάρων ......................

read more

2η ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ, ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ 27/12/23


Η 2η Χειμερινή Συνάντηση Φιλαρμονικών του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης στο Ξυλόκαστρο, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 27 Δεκεμβρίου 2023 στην Πλατεία "Αγίου Βλασίου", υπό την αιγίδα του ΝΠΔΔ 'Ηλίας Κατσούλης". Έλαβαν μέρος οι : Kaloy's Big Band, Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου και τέλος, η οικοδέσποινα Δημοτική Φιλαρμονική Ξυλοκάστρου.
Κατά τη διάρκεια της συναυλίας ακούστηκαν εορταστικές και μη μελωδίες.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό. Καλή χρονιά σε όλους με υγεία, δημιουργία και πολλά χαμόγελα !! Ραντεβού του χρόνου !!!