Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Στο φως τα πόθεν έσχες 500 δημάρχων και αντιδημάρχων - Δείτε όλα τα ονόματα

Στο φως βγαίνουν για πρώτη φορά τα πόθεν έσχες 500 δημάρχων και αντιδημάρχων όλης της χώρας, μέσω μιας ιστοσελίδας που δημιούργησε η Διεθνής Διαφάνειας-Ελλάδος (ΔΔ-Ε).
Κεντρικός άξονας του προγράμματος είναι η λειτουργία μιας εύχρηστης ηλεκτρονικής πλατφόρμας που περιλαμβάνει περισσότερες από 500 δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης από το σύνολο των 714 εν ενεργεία Δημάρχων και Αντιδημάρχων των 100 μεγαλύτερων Δήμων της χώρας, και είναι άμεσα διαθέσιμη σε όλους τους πολίτες. Σύμφωνα με τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε, έγινε ακριβής μεταφορά των δεδομένων από τα πρωτότυπα αναρτημένα έντυπα «πόθεν που συλλέχθηκαν από τις ιστοσελίδες των επιλεγμένων Δήμων στη Βάση Δεδομένων που ανέπτυξε η οργάνωση.
Οπως αναφέρει η οργάνωση: «Την ενίσχυση της διαφάνειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από την καλύτερη πρόσβαση του πολίτη στη δημόσια πληροφορία προάγει η Διεθνής Διαφάνειας-Ελλάδος (ΔΔ-Ε), συγκεντρώνοντας και παρουσιάζοντας τα «πόθεν έσχες» εν ενεργεία Δημάρχων και Αντιδημάρχων των 100 μεγαλύτερων* Δήμων της χώρας σε μια δημόσια προσβάσιμη ιστοσελίδα www.transparency.gr/diafanis-topiki-aftodioikisi. Η ΔΔ-Ε, υποστηρίζοντας το διαφανή τρόπο λειτουργίας των δημοσίων λειτουργών, αναδεικνύει κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή κάνοντας, μέσω του προγράμματος «Διαφανής Τοπική Αυτοδιοίκηση», ένα πρώτο βήμα στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Από το 2010 ο νόμος προβλέπει τη δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με σχετική ανάρτηση στις ιστοσελίδες των Δήμων, στο πλαίσιο ενός διαφανή τρόπου λειτουργίας τους. Η ΔΔ-Ε ενισχύει την πρόσβαση του πολίτη στην πληροφορία αυτή συλλέγοντας και παρουσιάζοντάς την με τρόπο απλό και εύληπτο.
«Είναι η πρώτη φορά που υλοποιείται μια τέτοια πρωτοβουλία έχοντας στόχο να ενθαρρύνει τη διαφάνεια στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συνδέεται άρρηκτα με τη δημοσιοποίηση της περιουσιακής κατάστασης των εκπροσώπων της. Πρόκειται για κάτι που ορίζει ο Νόμος και προάγει δυναμικά η ΔΔ-Ε μέσα από το πρόγραμμα που αναπτύσσει», επισημαίνει ο Πρόεδρος της ΔΔ-Ε, Κώστας Μπακούρης.
Ο επισκέπτης της ιστοσελίδας-που έχει τη δυνατότητα της απλής ανάγνωσης- μπορεί να πλοηγηθεί και να ενημερωθεί εύκολα για τα εισοδήματα, την ακίνητη περιουσία, τη μετοχική ή επιχειρηματική δραστηριότητα του υπόχρεου και των οικείων του εισάγοντας στη μηχανή αναζήτησης τον Δήμο ή το όνομα του προσώπου που επιθυμεί.
Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης αφορούν στα τρία τελευταία έτη (2013, 2012, 2011), ώστε ο χρήστης να έχει τη δυνατότητα σύγκρισης των στοιχείων μέσα στο χρόνο και να ενημερώνεται για τη διαμόρφωση της περιουσιακής κατάστασης των αιρετών πριν και μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους αλλά και καθ΄όλη τη διάρκεια της θητείας τους. Σε περίπτωση, μάλιστα, που κάποιος Δήμαρχος ή Αντιδήμαρχος δεν έχει προβεί σε σχετική ανάρτηση ή έχει υποβάλει αντίρρηση χρήσης των στοιχείων του στην ιστοσελίδα της ΔΔ-Ε, ο αναγνώστης της σελίδας ενημερώνεται μέσω σχετικής ένδειξης.
Κατά το στάδιο της συλλογής και επεξεργασίας των δεδομένων, η ΔΔ-Ε ενημέρωσε ατομικά τους ενδιαφερόμενους και υπέβαλε σχετική γνωστοποίηση έναρξης επεξεργασίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, τηρώντας τις διατάξεις του Ν.2472/1997. Το δικαίωμα διαγραφής των δεδομένων από την πλατφόρμα έγινε σεβαστό στις περιπτώσεις που ασκήθηκε-από τρεις Δημάρχους και έναν Αντιδήμαρχο-σύμφωνα με το άρθρο 13 του ίδιου νόμου και εξακολουθεί να υφίσταται για όσα άτομα επιθυμούν να διαγραφούν από την πλατφόρμα.
Η ιστοσελίδα θα είναι διαθέσιμη μέχρι το τέλος της δημοτικής περιόδου (31 Αυγούστου 2014).
Δείτε τη λίστα με τα πόθεν έσχες στην ιστοσελίδα:
http://transparency.gr/diafanis-topiki-aftodioikisi/directory/
 Αξίζει να σημειωθεί ότι από την τεράστια επισκεψιμότητα η ιστοσελίδα διαρκώς "πέφτει".

Με το χέρι του Μπάλλα στους «4» ο Ολυμπιακός. Ισοπαλία (1-1) στο Περιστέρι

osfp
Την πρόκρισή του στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός, καθώς δια χειρός Μπάλλα κατάφερε να αποδράσει με το 1-1 από το Περιστέρι έναντι του Ατρόμητου.
 Μόλις τρία λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο αντί του τραυματία, Καραμάνου, ο Μπάλλας έπαιξε το ρόλο του μοιραίου για τον Ατρόμητο. Εκανε χέρι-πέναλτι που είδε ο Μάνταλος και το ριπλέι τον δικαιώνει… Ο Ντομίνγκες δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με το γκολ-πέναλτι έστειλε τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά της διοργάνωσης.
Καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι, έπεσαν πάνω σε ένα εκπληκτικό Σηφάκη και στο δοκάρι του, βρέθηκαν να κυνηγούν το σκορ ισοφάρισαν στην επανάληψη με πέναλτι, στο οποίο υπέπεσε ο απαρηγόρητος στο τέλος του αγώνα Μπάλλας.

Στο πρώτο 45λεπτο έγιναν τα πάντα στο Περιστέρι… Ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι στο 15' με τον Ολαϊτάν, είχε σημαντικές στιγμές για να σκοράρει με τον Ατρόμητο να παίρνει προβάδισμα με γκολ που σηκώνει πολύ συζήτηση για το αν ο σκόρερ, Στάθης Ταυλαρίδης ήταν σε θέση οφσάιντ.
Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο. Είχε τον έλεγχο του ματς και την πρωτοβουλία. Δημιούργησε φάσεις για να σκοράρει, όμως δεν τα κατάφερε κόντρα σε έναν Ατρόμητο που πλην του γκολ απείλησε με τον Φάμπιο στο 13', ενώ θα μπορούσε, ενδεχομένως, να πάρει πέναλτι στο 31' σε μαρκάρισμα του Μανωλά στον Ναπολεόνι.
Όπως προείπαμε, λοιπόν, οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν στο 15' με το σουτ του Ολαϊτάν να κτυπά στο δεξί δοκάρι του Σηφάκη που με τα ακροδάχτυλα κατάφερε να της αλλάξει πορεία. Ενώ πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Τσόρι να απειλήσει.
Το 0-0 παρέμενε με τον Ολυμπιακό ναι μεν να ΄χει την κατοχή, όμως να μην μπορεί να απειλήσει και εν τέλει στο 42' να βρίσκεται πίσω στο σκορ. Ηταν το φάουλ του Ούμπιντες με τον Ταυλαρίδη σε οριακή θέση να εκμεταλλεύεται την άστοχη έξοδο του Μέγιερι και με κάτι σαν προβολή να δίνει το προβάδισμα στους οικοδεσπότες.
Οι νταμπλούχοι, όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, προσπάθησαν να αντιδράσουν και σχεδόν άμεσα άγγιξαν το 1-1 με τον Σηφάκη να λέει «όχι» με τα πόδια στο σουτ του Ολαϊτάν από θέση βολής. Ετσι το 1-0 έμελλε να είναι το σκορ του ημιχρόνου.
Στο β' ημίχρονο, τα δεδομένα του ματς άλλαξαν σχεδόν άρδην. Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να φθάσει στην ισοφάριση. Ελεγξε το ρυθμό και κατάφερε να πετύχει το 1-1. Στο 54', λοιπόν, ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Μπάλλα που δεν διαμαρτυρήθηκε εν αντιθέσει με κάποιους συμπαίκτες του με τον Τσόρι Ντομίνγκες να μην αστοχεί και να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.
Και λέμε «τελικό αποτέλεσμα», διότι στη συνέχεια ο Ατρόμητος προσπάθησε να πετύχει το 2ο γκολ και να πάρει εκ νέου προβάδισμα πρόκρισης, όμως χωρίς να τα καταφέρει.
Συγκεκριμένα, οι Περιστεριώτες προσπάθησαν στο 72' με σουτ του Δημούτσου και στο 83' με κεφαλιά του Μπρίτο να φέρουν εκ νέου τον Ολυμπιακό με την πλάτη στον τοίχο, όμως εν τέλει δεν τα κατάφεραν.
Οσο για τους «ερυθρόλευκους», μετά το 1-1 έκαναν διαχείριση στο ματς. Δεν ρίσκαραν και σε μία-δυο περιπτώσεις έψαξαν το 2ο γκολ, όμως χωρίς μεγάλες αξιώσεις.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Σηφάκης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Νάστος (76' Μπρίτο), Γιαννούλης, Δημούτσος (86' Γεωργίου), Πίτου Γκαρσία, Φάμπιο, Καραμάνος (51' λ.τρ. Μπάλλας), Ούμπιδες, Ναπολεόνι.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Μανωλάς, Μαρκάνο, Σαλίνο, Μπονγκ, Κάμπελ (75' Σάμαρης), Ντινγκά, Μανιάτης, Πέρες (90+' Μασάντο), Ντομίνγκες (84' Σαβιόλα),Ολαϊτάν.

Ηλίας Ανδρικόπουλος Ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης: Στόχος μας είναι να πάμε τον τόπο μας μπροστά ! (video)

Τις πρώτες του δηλώσεις , οn camera στον Γιάννη Στεφανή, έκανε ο Ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ Ηλίας Ανδρικόπουλος.
 Ο κ. Ανδρικόπουλος δήλωσε τα εξής:
"Όπως γνωρίζεται γίνεται μία προσπάθεια και δημιουργούμε ήδη ένα συνδυασμό, ο οποίος θα κατέβει στις επόμενες αυτοδιοικητιτές εκλογές με στόχο να πάμε τον τόπο πιο μπροστά".
- Είσαστε έτοιμοι;
"Είμαστε έτοιμοι. Καί είμαστε σίγουροι ότι το αύριο θα είναι καλύτερο από το σήμερα."
Ερωτηθείς ο κ. Ανδρικόπουλος αν έχει ζητηθεί κομματική υποστήριξη από κανένα δήλωσε χαρακτηριστικά "ποτέ - ποτέ¨και τόνισε " Εξάλλου είμαστε ένας ανεξάρτητος συνδυασμός που στηρίζεται σ΄ όλους. Δεν υπάρχουν κομματικές ταυτότητές. Ο στόχος μας είναι τότος μας".

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου μετά από 4 χρόνια ο Παναθηναϊκός - Προκρίθηκε, αλλά δεν βλεπόταν...Έχασε 1 - 0 από τον Ολυμπιακό Βόλου

Προκρίθηκε, αλλά δεν βλεπόταν... (pics)
Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 0-1 στο Βόλο από τον τοπικό Ολυμπιακό, αλλά η ευρεία νίκη του (4-0) στο πρώτο παιχνίδι, του εξασφάλισε θέση στα ημιτελικά του Κυπέλλου μετά από 4 χρόνια. Εκεί, θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού ΟΦΗ – Πανιώνιος (2-0 οι Κρητικοί στο πρώτο ματς).
 Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, με περισσότερο ενθουσιασμό και επιθετικότητα. Στο πρώτο 20λεπτο ήταν αυτός που απείλησε, με τη (διπλή) μεγάλη ευκαιρία του 10' με τους Δεινόπαπα και Κριστόμπαλ, αλλά και το σουτ του Κριστόμπαλ στο 19' (στις δύο από τις τρεις περιπτώσεις ο Κοτσόλης απέκρουσε).
Μετά το 20λεπτο, ο Παναθηναϊκός βελτίωσε την ανασταλτική του λειτουργία, έκλεισε τους χώρους και είναι ενδεικτικό ότι δεν απειλήθηκε μέχρι το 45'+1' με το σουτ του Ντινόπουλου που απέκρουσε δύσκολα ο Κοτσόλης. Στο ίδιο διάστημα, οι «πράσινοι» ανέβηκαν επιθετικά, αλλά δεν είχαν τον τρόπο να μπουν απειλητικά στην περιοχή του Γεωργίου και είχαν δύο μακρινά σουτ των Χουχούμη (24') και Ντίνα (30'), ενώ στο 34' ο επιθετικός των «πράσινων» δεν πρόλαβε τη σέντρα του Καρέλη.
Στο δεύτερο ημίχρονο η κατάσταση αντιστράφηκε. Ο Παναθηναϊκός, που ξεκίνησε με τις αλλαγές των Κουτρουμπή και Αμπέιντ αντί των Ρισβάνη (υπέστη διάστρεμμα) και Κλωναρίδη, ήταν αυτός που έλεγξε το παιχνίδι στο πρώτο 20λεπτο και είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τους Καρέλη (47') και Σπυρόπουλο στο 51' (σουτ που βρήκε και την εξωτερική πλευρά του δοκαριού).
Ο Ολυμπιακός Βόλου, ωστόσο, ήθελε τη νίκη, ο Χοσέ Μανουέλ Ρόκα το έδειξε με τις αλλαγές των Καπετάνο και Πινδώνη και οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία, «ανέβασαν στροφές» και άρχισαν να επισκέπτονται όλο και συχνότερα τα καρέ του Παναθηναϊκού. Πρώτα απείλησαν με τα μακρινά σουτ των Γιαλούση (64') και Καπετάνου (66') και στη συνέχεια σκόραραν με το σουτ του Καπετάνου στο 72' (στην αρχή της φάσης ο Δεινόπαπας, που δημιούργησε το γκολ, ήταν οφσάιντ).
Μετά το 1-0 οι γηπεδούχοι συνέχισαν τις προσπάθειές τους για να φτάσουν και σε άλλο γκολ και είχαν τη διπλή ευκαιρία με τους Δεινόπαπα και Κριστόμπαλ στο 84'.
Από την άλλη πλευρά, ο «χλωμός», ως τότε, Παναθηναϊκός, προσπάθησε στα τελευταία λεπτά να ισοφαρίσει, αλλά με εξαίρεση τη διπλή ευκαιρία των Αναστασόπουλου και Αμπέιντ στο 87', δεν είχε κάτι άλλο αξιόλογο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γεωργίου, Γιαλούσης, Κόμνος, Αρβανίτης, Μελίσσης, Ρόκας (58' Καπετάνος), Κριστόμπαλ, Καρράς (63' Ζέρης), Δεινόπαπας, Κάριλ (57' Πινδώνης), Ντινόπουλος.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Μαρινάκης, Χουχούμης, Ρισβάνης (46' Κουτρουμπής), Τριανταφυλλόπουλος, Δώνης, Σπυρόπουλος, Πράνιτς, Ντίνας (73' Αναστασόπουλος), Κλωναρίδης (46' Αμπέιντ), Καρέλης.

Οχι στην υποψηφιότητα Βουδούρη από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πελοποννήσου

voudouris
Την αντίθεσή τους στην υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη εκφράζουν από κοινού οι Οργανώσεις Μελών της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Πελοποννήσου και συγκεκριμένα οι οργανώσεις Καλαμάτας, Κορίνθου, Άργους, Τρίπολης, Ξυλοκάστρου και Σπάρτης, χαρακτηρίζοντάς τον «πολιτικό γυρολόγο».
Οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο, αφού αναφέρονται στη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας από τον Πέτρο Τατούλη, κατηγορώντας τον ότι άσκησε «νεοφιλελεύθερη και αντιδημοκρατική διακυβέρνηση», ασκούν κριτική στο κόμμα τους για την απόφαση επιλογής του Οδυσσέα Βουδούρη ως υποψήφιο περιφερειάρχη στην Πελοπόννησο.
Σημειώνουν πως αγνοήθηκε η γνωμοδότηση του Συντονιστικού, κάνουν λόγο για προβληματική επιλογή και διαδικασίες που ακολούθησε η Κεντρική Επιτροπή, ενώ προσθέτουν πως «θεωρούμε ότι και η ίδια η επιλογή Οδυσσέα Βουδούρη είναι λανθασμένη και καθόλου προωθητική για τον χώρο μας και τους κοινωνικούς αγώνες που συνεχίζονται καθημερινά».
Οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν: «Δεν δεχόμαστε ότι απεικονίζεται στο πρόσωπο ενός πολιτικού ‘γυρολόγου’ μια αιχμηρή πολιτική γραμμή που θα ανοίγει το δρόμο για την ανατροπή, κρίνοντας αυστηρά τόσο τις πράξεις και τις δηλώσεις του, όσο και τις πολιτικές που τις γεννούν».
Επιπλέον τονίζουν: «Καλούμε τις Νομαρχιακές Επιτροπές να ταχθούν κατά της υποψηφιότητας Βουδούρη! Καλούμε τη Κεντρική Επιτροπή και την Πολιτική Γραμματεία να πάρουν πίσω την απόφασή τους! Σε διαφορετική περίπτωση, θα υπάρξουν αντίθετα αποτελέσματα, καθώς θα αποδυναμώσει το ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη των περιφερειακών εκλογών και όχι μόνο!».

Η Ιταλία μπροστά στο δέος των πρόωρων εκλογών

letta
Σε αδιέξοδο φαίνεται πως οδηγούνται οι συνομιλίες του Πρωθυπουργού της Ιταλίας Ενρίκο Λέττα μεσημέρι με τον γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) Ματέο Ρέντσι.
Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο γραφείο του στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι της Ρώμης και σύμφωνα με πληροφορίες δεν κατάφεραν να έρθουν σε συμφωνία, γεγονός που δημιουργεί σοβαρή πιθανότητα πρόωρων εκλογών στη γειτονική χώρα.
Ο Λέττα δεν μοιάζει να προτίθεται προς το παρόν να παραχωρήσει τη θέση του στον Ρέντσι, όπως του ζήτησε ανοικτά χθες και μια μερίδα στελεχών του κεντρώου κόμματος Επιλογή Πολιτών (SC) που έχει ιδρύσει ο Μάριο Μόντι.
Αναλυτές υπογραμμίζουν ότι ο κεντροαριστερός νυν Πρωθυπουργός επιθυμεί πριν απ’ όλα, να επαληθεύσει στο κοινοβούλιο αν διαθέτει ακόμη την απαιτούμενη πλειοψηφία.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει λοιπόν η δημόσια τοποθέτηση του Λέττα, που αναμένεται να κάνει δηλώσεις αργότερα απόψε. Σύμφωνα με το site της ιταλικής κυβέρνησης ο Λέττα θα παρουσιάσει σχέδιο νέου κυβερνητικού συνασπισμού και θα ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις.

Όσο για τον Ρέντσι, θα κάνει δηλώσεις την Πέμπτη.
Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε πως σύμφωνα με το Ιταλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ιταλίας, Ναπολιτάνο, απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και εκτιμά πως η κρίση θα ξεπεραστεί.

ysterografa.gr

Χουλιάρας: Δεν εμπνέουν ανησυχία οι αισθητοί μετασεισμοί

xouliaras
Καθησυχαστικός εμφανίζεται, μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας, με αφορμή τους αισθητούς μετασεισμούς που καταγράφηκαν τις τελευταίες δύο ώρες.
«Δεν εμπνέουν ανησυχία, εξελίσσεται ομαλά το φαινόμενο. Πρόκειται για φυσιολογικές μετασεισμικές δονήσεις, η οποίες θα εμφανίζονται για αρκετό χρονικό διάστημα, εβδομάδες, ίσως και μήνες. Καλό είναι να γίνονται, για να εκτονώνεται η συσσωρευμένη ενέργεια, με σχετικά μικρούς σεισμούς», επισημαίνει από την Κεφαλονιά ο κ. Χουλιάρας.

Ο Michael Jordan απέκτησε δύο δίδυμα κοριτσάκια

mj
Ο Michael Jordan και η σύζυγός του, Yvette Prieto, υποδέχθηκαν στην οικογένειά τους δύο δίδυμα κοριτσάκια.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της οικογένειας τα δύο νέα μέλη της οικογένειας ήρθαν στη ζωή την Κυριακή στο Palm Beach της Florida και είναι πολύ καλά στην υγεία τους.
Ο 50χρονος πια μύθος του παγκόσμιου μπάσκετ δηλώνει πανευτυχής για τη Victoria και την Ysabel, τα δύο νέα μέλη της οικογένειάς του.

Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων

 
Μέσω του twitter ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Γρηγόρη Βαλλιανάτου για τη δημαρχία της Αθήνας στις επερχόμενες εκλογές. 
Η ανακοίνωση έγινε μέσω του λογαριασμού της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, της οποίας πρόεδρος είναι ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος. 

«Ο Πρόεδρος των @greekliberals Γρηγόρης Βαλλιανάτος, θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου», αναφέρει το tweet.



7NEWS.GR

Επίσκεψη Δημάρχου Καρπενησίου και Υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη στη Βοιωτία



http://www.parapolitika.gr/Media/Default/images/mpakogiannis-kostas2.PNG 
Ο Δήμαρχος Καρπενησίου και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, θα επισκεφθεί, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014, τη Θήβα και τη Λιβαδειά.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, θα βρεθεί στις 9.30 στο Δημαρχείο Θήβας, όπου και θα συναντηθεί με το Δήμαρχο, κ. Σπύρο Νικολάου. Εν συνεχεία, θα παραμείνει στη Θήβα πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους φορέων και πολίτες.
Στη 13.30, θα βρεθεί στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Βοιωτίας στη Λιβαδειά, όπου θα συναντηθεί με τον Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κ. Γεώργιο Μουλκιώτη και τη θεματική Αντιπεριφερειάρχη, κ. Φανή Παπαθωμά.
Στις 15:00, θα επισκεφθεί το Δημαρχείο Λιβαδειάς, προκειμένου να συναντήσει το Δήμαρχο, κ. Νίκο Παπαγγελή.
Στις 16.00, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στο Παλιό Δημαρχείο Λιβαδειάς.
Μετά τη συνέντευξη, θα παραμείνει στη Λιβαδειά πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους φορέων και πολίτες

«Πρόσωπα και Παράδοση» .Συνεντεύξη του Ηλία Γιουρούκου ( Β΄μέρος ) στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος (VIDEO)

Toν εκ Δερβενίου συμπολίτη μας Πρωτοψάλτη και χοράρχη , πρ. Πρόεδρο Ιεροψαλτών Ελλάδος κ. Ηλία Γιουρούκο φιλοξένησε η εκπομπή «Πρόσωπα και Παράδοση» που μεταδίδεται κάθε Παρασκευή στις 4 το απόγευμα από το Ραδιοφωνικό  Σταθμό  της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Είναι μία εκπομπή που παρουσιάζει προσωπικά μονοπάτια συμμετοχής, αναζήτησης και δημιουργίας ανθρώπων που αγάπησαν την Βυζαντινή και Δημώδη μουσική του Τόπου μας.
Την εκπομπή  επιμελούνται και παρουσιάζουν ο π. Ειρηναίος Νάκος, Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αεχιεπισκοπής Αθηνών και ο Γεώργιος Δεμελής Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ορχήστρας «Κανών» της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ένας ακόμη μετασεισμός (4,3) στην Κεφαλονιά

argostoli
Ο… χορός των μετασεισμών συνεχίζεται στην Κεφαλονιά και το μεσημέρι της Τετάρτης είχαμε ένα ακόμη χτύπημα του Εγκέλαδου.
Συγκεκριμένα, σημειώθηκε μία ακόμη σεισμική δόνηση 4,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, με επίκεντρο το Αργοστόλι.

Τι... έπαθε ο Άρης και κατεβαίνει δήμαρχος;

aris_spiliotopoulos_omilia
Η πρόθεση του Άρη Σπηλιωτόπουλου να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων, είχε καταστεί… ορατή εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Ο βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, με προφανή και αποδεδειγμένα επικοινωνιακά προσόντα, ήταν το πρώτο προβεβλημένο στέλεχος της Κεντροδεξιάς που, χωρίς να έχει στο παρελθόν σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έδειξε τέτοια θέρμη να εμπλακεί με τα κοινά των τοπικών κοινωνιών.
Από χθες, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος είναι και επισήμως υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας απέναντί του το “αντάρτικο” του Νικήτα Κακλαμάνη. Και πολλοί αναρωτήθηκαν… τι έπαθε ο άλλοτε στενότερος συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, στο ξεκίνημα της θητείας του τελευταίου στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, και επέλεξε να “μετακομίσει” από τη Β’ Αθηνών στην πρωτεύουσα, αφήνοντας την κεντρική πολιτική για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η εξήγηση θα πρέπει να ξεκινήσει… ανάποδα. Με την εξαίρεση της στρατηγικής συμπόρευσης με τη Ντόρα Μπακογιάννη στη μάχη για τη διαδοχή του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας το 2009, που δεν του βγήκε, ο Αχαιός πολιτικός δεν μετράει… αποτυχίες στις επιλογές και τις στοχεύσεις του.
Μετά την ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές του 2000, και τη δική του απομάκρυνση από το στενό επιτελείο του Κώστα Καραμανλή, κατάφερε να σταθεί μόνος στα πόδια του, και στις εκλογές της πολιτικής αλλαγής του 2004, να σαρώσει στη Β’ Αθηνών.
Το γεγονός ότι έμεινε εκτός κυβέρνησης Καραμανλή μετά την 7η Μαρτίου 2004, τον κατέστησε φωνή… γκρίνιας, σε λογικά ωστόσο επίπεδα, και έτσι η συνέχεια τον έφερε στο κυβερνητικό σχήμα, από δυο υπουργεία αιχμής, το Παιδείας και το Τουρισμού.
Στις εκλογές της βαριάς ήττας της Νέας Δημοκρατίας το 2009, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και πάλι κατάφερε να αντέξει, ενώ εξαιρετικό ήταν και το πλασάρισμά του στη διπλή αναμέτρηση του 2012.
Σε επίπεδο δε επικοινωνιακής αντίληψης της πολιτικής πραγματικότητας, έχει αποδείξει ότι γνωρίζει να “διαβάζει” σωστά τις διαθέσεις της κοινής γνώμης, και να βρίσκει κάθε φορά το κατάλληλο μήνυμα για να πλασάρει στα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα.
Με τη σημερινή επιλογή του λοιπόν, βγαίνει μπροστά την ώρα που η σχετική φημολογία θέλει άλλα, κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και εν ενεργεία υπουργούς, να αρνούνται να δώσουν μια κρίσιμη μάχη για την Κεντροδεξιά, είτε επειδή διστάζουν μπροστά στο δέος της απρόβλεπτης λαϊκής ετυμηγορίας, είτε αδυνατώντας να κατανοήσουν τη σημασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το μέλλον των πολιτών και του τόπου.
Σε κάθε περίπτωση, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος υπολογίζει ότι την επομένη των εκλογών ο ίδιος θα είναι κερδισμένος, ακόμη και αν η Νέα Δημοκρατία χάσει την πρωτεύουσα. Αν την κερδίσει, τα κέρδη για την Κεντροδεξιά, επομένως και τον ίδιο, θα είναι πληθυντικά.

ysterografa.gr

ΔΕΡΒΕΝΙ 1870

Φιλοξενία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις "Γυναίκες της Ολυμπίας" στη 19η Διεθνή Έκθεση ΕΜΙΤΤ στην Κωνσταντινούπολη

Εμφάνιση foto2.jpg
Μέσα από εικόνες και γεύσεις ταξίδεψαν και προώθησαν την τουριστική εικόνα του Νομού Ηλείας, οι «Γυναίκες της Ολυμπίας», οι οποίες συμμετείχαν στην 19η Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΕΜΙΤΤ, μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις στον κόσμο με δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου στην Κωνσταντινούπολη. Οι «Γυναίκες της Ολυμπίας» εκπροσωπώντας την Ηλεία ανέλαβαν και διοργάνωσαν τη γαστρονομική γνωριμία των επισκεπτών με τις τοπικές γεύσεις του τόπου μας προσφέροντας κάθε ημέρα διαφορετικό μενού και προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών, διαφόρων εθνικοτήτων στο περίπτερό τους. Υπό την επιμέλεια της επικεφαλής της τουριστικής προβολής της κοινωνικής συνεταιριστικής οργάνωσης, κας. Ασπασίας Κλοκανά και του σεφ κ. Χρήστου Γιαχαλή με την ευγενική χορηγία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του τουρκικού εστιατορίου ο «Maestros», οι «Γυναίκες της Ολυμπίας» κέρασαν τους ξένους καλεσμένους φρεσκομαγειρεμένα παραδοσιακά ηλειακά εδέσματα κερδίζοντας τις εντυπώσεις, αλλά και πολλές υποσχέσεις για μελλοντικές επισκέψεις στην Ηλεία.
 Εμφάνιση f3.jpg
Χαρακτηριστικότερη στιγμή της παρουσίας στην ΄Εκθεση αποτέλεσε η συνάντηση με την πολυβραβευμένη Κωνσταντινουπολίτισσα μαγείρισσα, Μαρία Εκμεκτσίογλου, η οποία δοκίμασε τον μπουφέ και αποδέχθηκε την πρόσκληση των «Γυναικών της Ολυμπίας» για την πραγματοποίηση τηλεοπτικής γαστρονομικής προβολής του Νομού Ηλείας.
Το περίπτερο των «Γυναικών της Ολυμπίας» επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου της Κωνσταντινούπολης κ. Καντίρ Τομπάς, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Κωνσταντινούπολη κ. Νίκος Μαθιουδάκης, καθώς και η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Πελοποννήσου κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου, η οποία στάθηκε πολύτιμη αρωγός όλης της προσπάθειας. Οι κυρίες που εκπροσώπησαν τις "Γυναίκες της Ολυμπίας", Ασπασία Κλοκανά και Γρηγορία Βόγκα ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τη Βουλευτή Ηλείας, Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου για τη βοήθειά της και τη στήριξη προκειμένου να συμμετάσχουν στην Έκθεση.

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στο Λουτράκι με θέμα την επιβληθείσα αύξηση των διοδίων,

http://www.i-typos.gr/wp-content/uploads/2013/12/diodia_aftodioikisi.jpg

Με μοναδικό θέμα στην  ημερήσια  διάταξη "Ανάληψη ενεργειών αναφορικά με το θέμα της επιβληθείσας αύξησης των διοδίων, καθότι το Κράτος προέβη σε άμεση εφαρμογή της σχετικής Υπουργικής Απόφασης και δεδομένου ότι πανελληνίως έχουν γίνει ενέργειες για την αναστολή εφαρμογής της Απόφασης αυτής" .συνεδριάζει  σε έκτακτη συνεδρίαση στο Λουτράκι την 13η Φεβρουαρίου 2014, ημέρα Πέμπτη και ώρα 7:00 μ.μ., το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων
 

Ο Παχατουρίδης ρίχνει το γάντι στη ΝΔ: Τι δηλώνει στην aftodioikisi.gr για την υποψηφιότητά του στην Π. Αττικής

«Αν η ΝΔ θέλει να μετρηθούμε, ας κατεβάσει δικό της υποψήφιο»: Με αυτό τον τρόπο ρίχνει το γάντι στο κυβερνών κόμμα ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης,  αναφερόμενος στην πιθανότητα να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής: «Αν τελικά κατέβουμε, κάτι που θα αποφασίσουμε τις επόμενες ημέρες, όποιος θέλει να μας στηρίξει, συμπεριλαμβανομένης και της ΝΔ, είναι ευπρόσδεκτος», λέει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr, τονίζοντας με έμφαση ότι η υποψηφιότητά του θα είναι ανεξάρτητη και αντιμνημονιακή. Αλλωστε, όπως λέει, τα πρόσωπα με τα οποία συζητάει είναι γνωστά από την αυτοδιοίκηση (δήμαρχοι, πρώην δήμαρχοι κλπ)  προερχόμενα από το αντιμνημονιακό ΠΑΣΟΚ αλλά και από την αντιμνημονιακή ΝΔ.
Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του δημάρχου Περιστερίου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη στην aftodioikisi.gr είναι το εξής:
Κύριε δήμαρχε, θα είστε για πρώτη φορά υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής ή ξανά στο Δήμο Περιστερίου;
Κοιτάξτε, εμένα η προτεραιότητά μου είναι ο Δήμος Περιστερίου αλλά πριν από ένα μήνα με πλησίασαν γνωστά αυτοδιοικητικά πρόσωπα (δήμαρχοι, πρώην δήμαρχοι κλπ)  προερχόμενα από το αντιμνημονιακό ΠΑΣΟΚ αλλά και από την αντιμνημονιακή ΝΔ και μου ζήτησαν να μπω μπροστά για την Περιφέρεια Αττικής.
Έτσι όπως μου τα λέτε, μιλάμε προφανώς για ένα ανεξάρτητο και αντιμνημονιακό ψηφοδέλτιο…
Εννοείται. Αν κατέβω τελικά υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής θα πρόκειται για μία ανεξάρτητη και αντιμνημονιακή υποψηφιότητα. Το τονίζω αυτό για να μην έχουμε παρεξηγήσεις.
Και η ΝΔ, που «κολλάει» σε όλο αυτό το εγχείρημα;
Αν τελικά κατέβουμε, κάτι που θα αποφασίσουμε τις επόμενες ημέρες, όποιος θέλει να μας στηρίξει, συμπεριλαμβανομένης και της ΝΔ, είναι ευπρόσδεκτος. Αν πάλι η ΝΔ θέλει να μετρηθούμε, ας κατεβάσει δικό της υποψήφιο. 

aftodioikisi.gr

Πρόσκληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην τελετή αγιασμού των νέων οχημάτων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgqv7Wrm6SyAXGpj9VXc0_0iviUyq0h7kEkUdM5vJ3MD2zfB93nKk1LgCQq6tGoykwDIJ6xf44mMt5YLtE8Sa6wQdK9XBJWhO0p3OXSf8HRwxSmdmh_2U4Nc-iJWGVbI_277ECJhnO0dOA/s1600/Still1203_00011.bmp 
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου σας προσκαλούν στην εκδήλωση αγιασμού των νέων οχημάτων των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 12:00 μμ στο χώρο του 11ου Συντάγματος Πεζικού στην Τρίπολη.
Η αγορά των 21 επιβατικών αυτοκινήτων και των 21 δικύκλων μοτοσικλετών, των αλκοολόμετρων και των συσκευών ελέγχου ταχύτητας των οχημάτων, χρηματοδοτήθηκε μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ 2007 – 2013 και συγκεκριμένα μέσω του ΠΕΠ Πελοποννήσου με ποσό 1.996.600 ευρώ.

Πλημμύρα οι αριστεροί αλλ’ αχαμνή η Αριστερά

Γράφει ο
Χρήστος Πασαλάρης
 
ΕΙΝΑΙ μήπως η ώρα της Αριστεράς να κυβερνήσει την Ελλάδα;

«ΠΟΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ», αναρωτιούνται όμως πολλοί. Στις μέρες μας η παράταξη αυτή είναι ένα σκορποχώρι, όπως άλλωστε και η Δεξιά. Από τον ΣΥΡΙΖΑ ως το ΚΚΕ και από τη ΔΗΜΑΡ ως τους «58» ο καρπερός αυτός χώρος γεννοβολάει κάθε τόσο νέα κόμματα και νέους αρχηγούς. Που ούτε θέλουν ούτε μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Αν και «πρώτα ξαδέλφια», τα κόμματα της Αριστεράς μισούνται μεταξύ τους. Δεν εννοούν να ενωθούν σε ενιαία παντοδύναμη παράταξη, ικανή να κυβερνήσει τη χώρα, με πειστικό και ρεαλιστικό πρόγραμμα.

Σχέδιο Ανάν; Καμιά σχέση!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η δίκαιη επίλυση του Κυπριακού δεν απαιτεί μόνο εθνική ομοψυχία σε Ελλάδα και Κύπρο.

Απαιτεί η ομοψυχία αυτή να βασίζεται στην ανάγκη σεβασμού των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Απαιτεί και μνήμη.

Για παράδειγμα, δεν πρέπει να ξεχνάμε – το είχε εύστοχα σημειώσει σε παλαιότερο άρθρο της η Κύπρια δημοσιογράφος, με βαθιά γνώστη του μεγάλου εθνικού ζητήματος – ότι όλα αυτά τα χρόνια τα Κυπριόπουλα πρώτα μαθαίνουν να λένε «δικοινοτική διζωνική ομοσπονδία» και μετά… μαμά και μπαμπά!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σεισμός 3,6 Ριχτερ στη Γονούσα ταρακούνησε Κόρινθο και Νεμέα

Ισχυρή σεισμική δόνηση ταρακούνησε 20 λεπτά πριν τις 10 το πρωί.την Κορινθία, ενώ έγινε αισθητός και στην Αργολίδα .  Σύμφωνα με το σεισμολογικό ινστιτούτο η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,6 Ρίχτερ με το επίκεντρο να εντοπίζεται, 98  χιλιόμετρα Δυτικά της Αθήνας, 27 χιλιόμετρα Δυτικά της Κορίνθου και 44 Βόρειο, βορειδυτικά από το Ναυπλιο  , κοντά στα χωριά Γοννούσα, Παραδείσια και Τίτανη. Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5 χιλιόμετρα.

Ο Νικήτας διεκδικεί και όσους “φλερτάρουν” με τη Χρυσή Αυγή

Nikitas-Kaklamanis
Η υποψηφιότητα του Νικήτα Κακλαμάνη για τον Δήμο Αθηναίων ήταν περίπου δεδομένη, από τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία δεν θα κατέληγε στην επιλογή μιας προσωπικότητας που θα έκανε τον πρώην Δήμαρχο της πρωτεύουσας να το ξανασκεφτεί και να υποχωρήσει, μπροστά στο κοινό, παραταξιακό καλό.
Είναι βέβαιο ότι, στα μάτια του Νικήτα Κακλαμάνη, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος δεν αποτελεί μια τέτοια υποψηφιότητα, γι’ αυτό και ο άλλοτε πολιτικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά δείχνει αποφασισμένος να επιμείνει ως το τέλος στη δική του υποψηφιότητα, και δεν σκοπεύει να υποχωρήσει.
Οι πρώτες πληροφορίες από το στρατόπεδο του Νικήτα Κακλαμάνη αναφέρουν ότι η στρατηγική στόχευση του πολιτικού ο οποίος ηττήθηκε το 2010 από τον Γιώργο Καμίνη, με αποτέλεσμα η Κεντροδεξιά να χάσει τον Δήμο Αθηναίων για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια, θα στοχεύσει στην εκπροσώπηση του συνόλου της λεγόμενης “Λαϊκής Δεξιάς”, παίρνοντας με το μέρος του τους Ανεξάρτητους Έλληνες, καθώς και το νέο κόμμα των Βύρωνα Πολύδωρα-Χρήστου Ζώη.
Το ακόμη πιο ενδιαφέρον ωστόσο είναι η σημερινή δήλωση του Νικήτα Κακλαμάνη στην τηλεόραση του “ΑΝΤ1″ και τον Γιώργο Παπαδάκη, ότι θα διεκδικήσει την ψήφο εκείνων των Κεντροδεξιών ψηφοφόρων οι οποίοι, αγανακτισμένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης, “φλερτάρουν” με το ενδεχόμενο να ψηφίσουν τη Χρυσή Αυγή, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής διαμαρτυρίας.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης σχολίασε με νόημα ότι επιθυμεί να προσφέρει μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση σε αυτούς τους ψηφοφόρους, κάτι που σημαίνει πως κατανοεί ότι, με την Κεντροδεξιά κατακερματισμένη στην πρωτεύουσα, πρέπει να μπει εγκαίρως φραγμός στον… καλπασμό του Ηλία Κασιδιάρη.

ysterografa.gr

Βουλή: 152 «ναι» για τη διαθεσιμότητα των 8.500 εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ – ανταρσία από τον Ν. Κακλαμάνη

Με 152 ψήφους υπέρ και 115 κατά υπερψηφίστηκαν τα άρθρα 16 και 17 του νομοσχεδίου για τον ΕΟΠΥΥ που αφορούν τη διαθεσιμότητα των 8.500 εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ.  Το ίδιο αποτέλεσμα κατεγράφη για την τροπολογία για το ΤΑΙΠΕΔ. Τα άρθρα και την τροπολογία υπερψήφισαν, εκτός από τους βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Α. Λοβέρδος και Χ. Αηδόνης. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν τρεις κυβερνητικοί βουλευτές, οι Ν. Κακλαμάνης, Μ. Χρυσοχοΐδης και Γ. Παπανδρέου. Μάλιστα, ο κ. Κακλαμάνης που ανακοίνωσε σήμερα «αντάρτικη» υποψηφιότητα για το Δήμο Αθηναίων, ενώ βρισκόταν εκείνη την ώρα στη Βουλή, δεν προσήλθε στην ψηφοφορία.
Υπενθυμίζεται με τη συγκεκριμένη ρύθμιση η κυβέρνηση φιλοδοξεί ότι περίπου 3.000 γιατροί δεν θα αποδεχθούν τις νέες συνθήκες πλήρους και αποκλειστικής εργασίας και θα αποχωρήσουν.
Την ίδια στιγμή, λουκέτο βάζουν οι περισσότερες από τις 350 μονάδες υγείας του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ και ο οργανισμός μετατρέπεται από πάροχο υπηρεσιών σε αγοραστή υπηρεσιών από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μετακυλίοντας το κόστος των εξετάσεων και της περίθαλψης στους ασφαλισμένους.
Αύριο οι απεργοί -και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου και διαθέσιμοι- γιατροί του ΕΟΠΥΥ Αθήνας θα πραγματοποιήσουν νέα Γενική Συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν κυρίως τις νομικές ενέργειες κατά του νομοσχεδίου.

aftodioikisi.gr

Επίσκεψη Δημάρχου Καρπενησίου και Υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη στη Χαλκίδα



http://www.parapolitika.gr/Media/Default/images/mpakogiannis-kostas2.PNG 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, θα επισκεφθεί, την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014, τη Χαλκίδα.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, θα συναντηθεί στις 9.30 με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Εύβοιας, κ. Παναγιώτη Σίμωση και στις 10:30 με τον Μητροπολίτη Χαλκίδος, κ.κ. Χρυσόστομο.  Στις 11:00 θα βρεθεί στο Δημαρχείο Χαλκίδας, όπου και θα συναντηθεί με το Δήμαρχο, κ. Θανάση Ζεμπίλη και στις 12:00 στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Εύβοιας, όπου θα συναντηθεί με τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, κ. Θανάση Μπουραντά και τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη, κ. Δημήτρη Βουρδάνο.  
Στις 16.00, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Lucy (Λ. Βουδούρη 10, Χαλκίδα, T:22210 23831), αίθουσα «Αρέθουσα».
Εν συνεχεία, θα παραμείνει στη Χαλκίδα, πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους φορέων και πολίτες.