Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

Φωτιά Λουτρακίου: Άνοιξε η πλατφόρμα arogi.gov.gr για την κρατική αρωγή

 Φωτιά Λουτρακίου: Άνοιξε η πλατφόρμα arogi.gov.gr για την κρατική αρωγή 

Άνοιξε η πλατφόρμα arogi.gov.gr για την υποβολή των αιτήσεων 1ης αρωγής, όσον αφορά τους πληγέντες απ’ την πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου 2023.

Ήδη, ο δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, έχει γνωστοποιήσει την είδηση, μέσω της ιστοσελίδας του και μέσω των λογαριασμών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν οι επιχειρήσεις και οι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς, που επλήγησαν απ’ τις φωτιές του Ιουλίου 2023 και που επιθυμούν να λάβουν την 1η αρωγή, έναντι επιχορήγησης.

Επίσης, αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν ιδιοκτήτες ακινήτων που επλήγησαν απ’ τις φωτιές του Ιουλίου 2023 και που επιθυμούν να πάρουν 1η αρωγή, έναντι στεγαστικής συνδρομής.

Η αίτηση γίνεται μέσω του arogi.gov.gr

Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή για την υποβολή αιτήσεων, μέχρι και τις 16 Αυγούστου 2023.

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός στην Κόρινθο - Ανακοίνωσε 12 Υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους -βίντεο

  

Την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Κόρινθο πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου
ως Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ο κ. Δημήτρης Πτωχός, όπου ανακοίνωσε τους πρώτους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους. στην Π.Ε. Κορινθίας
Στην συνέχεια πάντα έχοντας δίπλα του, τους Υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους
διέσχισε τον Πεζόδρομο της πόλης όπου έτυχε εγκάρδιας υποδοχής, από πολίτες φωτογραφήθηκε μαζί τους ενώ του εύχονταν καλή επιτυχία.


Μετά την αναμνηστική φωτογραφία με τους Υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους στον Φλοίσβο της Κορίνθου με φόντο τον ΠΗΓΑΣΟ στην συνέχεια επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου όπου τον υποδέχθηκε ο Σεβ Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, το Νοσοκομείο Κορίνθου,το Λιμεναρχείο Κορίνθου, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κορινθίας κ. Μαυραγάνη και ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην πρωτεύουσα του Νομού στο επιμελητήριο Κορινθίας.


Οι 12 Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι που ανακοινώθηκαν είναι:

Οι Εν ενεργεία Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Γιώργος Οικονόμου και Τάσος Γκιολής
Η Περιφερειακή Σύμβουλος & πρώην Αντιπεριφερειάρχης κ. Αθηκά Κόρκα
Ο Πρόεδρος της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Σ. κ. Σωτήρης Μουρίκης

Ο Αντιδήμαρχος Κορινθίων κ. Σπύρος Ζαχαριάς
Ο κ. Μάρκος Λέγγας επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δ. Σικυωνίων
Ο κ. Βασίλης Τρωγάδης Δημοτικός Σύμβουλος  στον Δήμο Βέλου Βόχας
Ο Πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας κ. Χρ. Μέλλος
Ο Ιατρός κ. Χρήστος Γιαννούλης – ειδικός νευρολόγος
Η κ. Πένυ Χαρλάυτη – Ειδική Συνεργάτης Δημάρχου  Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
Ο κ. Παναγιώτης Παπαθανασίου – Αδερφός του αντιδημάρχου Λουτρακίου –


και ο Κτηνίατρος κ. Νίκος Κορδαλής



 

Κακοκαιρία «Petar»: Προβλήματα στην Κέρκυρα

Κακοκαιρία «Petar»: Μήνυμα 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη Δυτ. Ελλάδα – Προβλήματα στην Κέρκυρα 

Μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα δέχτηκαν πριν από περίπου 3 ώρες οι Κερκυραίοι, και άλλοι κάτοικοι των νησιών του Ιονίου, για να «περιορίσουν τις μετακινήσεις τους», αφού το σκηνικό του καιρού έχει αλλάξει και οι ισχυρές καταιγίδες, αλλά και χαλάζι.

Η κακοκαιρία «Petar», όπως ονομάστηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας έχει «βάλει στόχο» Kέρκυρα, Παξούς, Πάργα, Σύβοτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία, όπου ήδη εστάλη και μήνυμα 112 για πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού έως αύριο το απόγευμα, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχές, τις καταιγίδες, τους κεραυνούς και τις χαλαζοπτώσεις.

ΑΠΟΨΕ ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ Ο ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ .

  



Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος

 https://enromiosini.gr/newsite16/wp-content/files/2020/08/%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9C%CE%9F%CE%A1%CE%A6%CE%A9%CE%A3%CE%97.jpg  

Δεσποτική εορτή, από τις μεγαλύτερες της Χριστιανοσύνης. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Αυγούστου, ημέρα των εγκαινίων του ομώνυμου ναού που ίδρυσε στο Θαβώρ η Αγία Ελένη, μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν ο Σωτήρης, η Σωτηρία, η Ευμορφία και η Μόρφω

 Όπως αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη (Ματθαίου ιζ' 1-13, Μάρκου θ' 2-12, Λουκά θ' 28-36), ο Χριστός πήρε μαζί του τους μαθητές του Πέτρο, Ιάκωβο και Ιωάννη και ανέβηκαν μαζί σ’ ένα βουνό, πιθανώς το Θαβώρ της Γαλιλαίας, για να προσευχηθούν. Οι τρεις μαθητές Του, κουρασμένοι από τη δύσκολη ανάβαση στο βουνό, κάθισαν να ξεκουραστούν και έπεσαν σε βαθύ ύπνο.


 Όταν ξύπνησαν, αντίκρισαν ένα απροσδόκητο και εξαίσιο θέαμα. Το πρόσωπο του Κυρίου άστραφτε σαν τον ήλιο και τα φορέματά του ήταν λευκά σαν το χιόνι. Τον περιστοίχιζαν και συνομιλούσαν μαζί Του δύο άνδρες, ο Μωυσής και ο Ηλίας, δύο από τους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης.
Ήταν η πρώτη φορά που έγινε ιδιαίτερα αισθητή από τους ανθρώπους η Θεότητα του Χριστού. Εκκλησιαστικά
Μέχρι τον 4ο αιώνα η Μεταμόρφωση του Χριστού γιορταζόταν πριν από το Πάσχα, αλλά από την ημέρα των εγκαινίων του Ναού της Μεταμορφώσεως, τον οποίο έχτισε η Αγία Ελένη στο όρος Θαβώρ, επικράτησε ο εορτασμός του γεγονότος να γίνεται στις 6 Αυγούστου.
 Μόνο την ημέρα της εορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος κάμπτεται η αυστηρή νηστεία, που προηγείται του Δεκαπενταύγουστου, καθώς επιτρέπεται η ιχθυοφαγία.
  

Το απολυτίκιο της ημέρας:

Επισκέψιμο ξανά μετά από χρόνια το Μπούρτζι , στο Ναύπλιο.

 Ναύπλιο: Επισκέψιμο ξανά μετά από χρόνια το φρούριο Μπούρτζι 

Το φρούριο Μπούρτζι, το εμβληματικό μνημείο του Ναυπλίου, υποδέχεται σήμερα, Σάββατο, ανανεωμένο και αποκατεστημένο, τους πρώτους επισκέπτες του. Η είσοδος έως και τις 17 Αυγούστου θα είναι δωρεάν, ενώ από την επομένη, 18 Αυγούστου, το μνημείο θα λειτουργεί με εισιτήριο 5 ευρώ.

«Έφτασε η πολυπόθητη στιγμή το μνημείο να αποδοθεί πάλι στο κοινό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και υπερήφανοι γι’ αυτό. Έχει γίνει μια

Η 8η Νεμεάδα στις 28 με 30 Ιουνίου του 2024

 Η 8η Νεμεάδα στις 28 με 30 Ιουνίου του 2024 

 

Στις 28 με 30 Ιουνίου 2024, θα γίνουν τα Νέμεα 2024, από το σύλλογο αναβίωσης των Νέμεων Αγώνων, που στοχεύει στην αναβίωση του Ολυμπιακού Πνεύματος.

Στην αφίσα που έχει εκδοθεί, εμφανίζεται η εμβληματική μορφή του καθηγητή Μίλλερ, του ανθρώπου που αφιέρωσε όλη σχεδόν τη ζωή του στην Αρχαία Νεμέα.

Κακοκαιρία Petar: Ήχησε το 112 σε Hπειρο, Ιόνιο και Αιτωλοακαρνανία - «Περιορίστε τις άσκοπες μετακινήσεις», προειδοποιούν οι Αρχές

  

Αλλάζει ραγδαία το σκηνικό του καιρού σήμερα, με ισχυρά φαινόμενα να ξεκινούν τις επόμενες ώρες στη χώρα, ενώ ήδη εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του Ιονίου, της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα  (ισχυρές καταιγίδες) τις επόμενες ώρες στην περιοχή τους.

Ενόψει της κακοκαιρίας «Petar» μέσω του μηνύματος οι Αρχές ζητούν από κατοίκους και επισκέπτες να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις.