Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Επισκεψη Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αναστασίου Γκιολή στις ανασκαφές της Αρχαίας Τενέας ( Χιλιομόδι.)



Κόρινθος 01/10/2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής χθες Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 επισκέφθηκε τις ανασκαφές στο Χιλιομόδι Κορινθίας, την Αρχαία Τενέα - «την Τροία της Ελλάδας» όπως αποκαλεί και η αρχαιολόγος δρ. Κόρκα Έλενα όπου τον υποδέχθηκε στο χώρο.

Η συστηματική ανασκαφική έρευνα ξεκίνησε το 2013. Περιλαμβάνει ανασκαφή, ευρείας έκτασης επιφανειακή έρευνα αλλά και γεωφυσικές διασκοπίσεις. Αφορμή για την ενασχόληση με το χώρο υπήρξε ο εντοπισμός το 1984 ευρημάτων όπως μία ολόλιθη σαρκοφάγος αρχαϊκών χρόνων κ.α, που στη συνέχεια συμπεριέλαβαν την Αρχαία Τενέα στο τοπ 5 των σημαντικότερων αρχαιολογικών ανακαλύψεων του 2018.

Ο χώρος της ανασκαφής εντυπωσιάζει με τα ευρήματά του και προκαλεί παγκόσμιο ενδιαφέρον. Σύμφωνα με τον μύθο, οι πρώτοι κάτοικοι της Τενέας ήταν Τρώες αιχμάλωτοι τους οποίους ο Αγαμέμνονας μετέφερε στην περιοχή μετά την πτώση της Τροίας για τη φύλαξη των Μυκηνών και του Άργους.

Η έμπειρη και δραστήρια αρχαιολόγος με την ισχυρή προσωπικότητά της είναι εκείνη που εμμένει και επιμένει στην ανάδειξη όλων των ευρημάτων του αρχαιολογικού χώρου της Τενέας. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας στηρίζουν κάθε προσπάθεια της ομάδας της δρ. Έλενας Κόρκα προκειμένου να επιτευχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι στόχοι της.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ Η ανοικτή δομή Κορίνθου - ίση κατανομή των προσφύγων σε όλες τις Περιφέρειες. Επίσκεψη Αντιπεριφερειαρχών στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Κορίνθου. ,


Κόρινθος 01/10/2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας – Πολιτισμού κα Αθηνά Κόρκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κ. Χάρης Βυτινιώτης, ο Ιατρός - Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Κορινθίας κ. Μιχάλης Πέρρος καθώς και κλιμάκιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας κ. Σωτήρης Καμαρινόπουλος και ο Προϊστάμενος Τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας κ. Νίκος Σωτηρόπουλος, παρευρέθηκαν στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου όπου συναντήθηκαν με τον Διοικητή ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ., Συνταγματάρχης Πεζικού κ. Δημήτριο Τουμπανάκη.
Στην ανοιχτή δομή του στρατοπέδου βρίσκονται περίπου 560 άτομα, οικογένειες που φιλοξενούνται σήμερα και δε δημιουργούν προβλήματα. Η εγκατάσταση των μεταναστών, όμως, όπως και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας έχει τονίσει στο παρελθόν, είναι μία κατάσταση η οποία πρέπει να λειτουργήσει με ίση κατανομή των προσφύγων σε όλες τις Περιφέρειες, μεταξύ άλλων διότι και οι υπάρχουσες δομές της Κορινθίας δε είναι επαρκείς.
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Ο Γ. Ψυχογιός φέρνει στη Βουλή το αίτημα των εργαζομένων στους Δήμους για παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.


Ο Γιώργος Ψυχογιός, βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε Αναφορά για τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας, κοινοποιώντας τους το αίτημα των εργαζομένων στον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης με το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ καθώς και την ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που στηρίζει το αίτημα. Μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να παρατείνουν εκ νέου ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα που άρχισε να υλοποιείται επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και παρατάθηκε ήδη μία φορά στις αρχές του καλοκαιριού του 2019, μετά και από παρεμβάσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Να σημειωθεί εδώ ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που απασχολεί πάνω από 30.000 άτομα πανελλαδικά σε Δήμους και Περιφέρειες και καλύπτει πολύ σημαντικές ανάγκες των υπηρεσιών, μετρώντας πάνω από 300 θέσεις για τον Νομό Κορινθίας.

Ακολουθεί το κείμενο της Αναφοράς όπως κατατέθηκε στη Βουλή:

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΓΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑΔΩΝ

Αποτέλεσμα εικόνας για λαικη συσπειρωση

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μονεμβάσιας στις 25/09/2019, η δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Ελένη Αναγνωστοπούλου, έθεσε θέμα προ Ημερήσιας Διάταξης πως θα στηρίξει ο Δήμος τους κατοίκους που κινδυνεύουν να

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΣΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΤΟΥ ΜέΡΑ 25

Αποτέλεσμα εικόνας για μερα25

Συγκροτήθηκε σε σώμα με την παρακάτω σύνθεση η ΠΣΕ (Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή) του ΜέΡΑ 25 Κορινθίας, προκειμένου να συντονίσει τις διαδικασίες ενόψει του ιδρυτικού συνεδρίου του ΜέΡΑ 25. Τα μέλη της ΠΣΕ είναι τα εξής:
1.       Σίμος Μιχάλης (Κόρινθο, 6942625135), Δημήτρης Αλευράς (Κόρινθο, 6945745339) και τον Πάνος Σπαγάκος (Βόχα, 6946860187), Οργανωτικό
2.       Θοδωρής Βασιλακόπουλος (Κόρινθο, 6974818740), Χρήστος Κυριαζόπουλος (Κόρινθο)και Γιάννης Κουμούστος (Κιάτο), Επικοινωνίας
3.       Όλγα Μπαρμάζη (Βόχα), Οικονομικό
4.       Γιάννης Γκίκας (Κιάτο), μέλος
5.       Ειρήνη Δαφνιά (Ξυλόκαστρο), μέλος
Η ΠΣΕ θα προχωρήσει άμεσα σε πρωτοβουλίες για την εγγραφή νέων μελών και για την ενεργοποίηση των ήδη υπαρχόντων, ώστε το ιδρυτικό συνέδριο του ΜέΡΑ 25  να εκφράσει με τον πλέον αντιπροσωπευτικό τρόπο τους δημοκρατικούς συμπολίτες μας που αντιστέκονται στη λογική της χρεοδουλοποροικίας.
Επικοινωνία: kor.mera25@gmail.com 



Θοδωρής Βασιλακόπουλος