Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Τέσσερις κοινωνικές δομές θα συνεχίσουν να λειτουργούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τέσσερις κοινωνικές δομές της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα συνεχίσουν να στηρίζονται μέσω του ΠΕΠ Πελοποννήσου. Για το λόγο αυτό υπήρξαν και σχετικές υπογραφές από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Θα συνεχίσει να λειτουργεί το Συμβουλευτικό Κέντρο της Τρίπολης (πρόληψη – καταπολέμηση έμφυλης βίας, διακρίσεων κλπ).

Το “μαζί” ως επιλογή συνείδησης. Που δεν ξεθωριάζει από καμία ήττα

Του Νίκου Φυλάγγελου

Η εικόνα του Κώστα Μπακογιάννη να υποδέχεται στο Δημαρχείο της Αθήνας τον Χάρη Δούκα, και να του προσφέρει αγκαλιά συνεργασίας, για την ομαλή μετάβαση της εξουσίας στην ιστορική πρωτεύουσα του δυτικού πολιτισμού, εξέπεμπε υγεία.

Ο ηττημένος της κάλπης των αυτοδιοικητικών εκλογών, δεν θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο του στην Αθήνα. Αυτή την ετυμηγορία των πολιτών της πρωτεύουσας, απέδειξε πόσο ακέραια τη σέβεται, με τις δηλώσεις του από το ίδιο κιόλας βράδυ των εκλογών.

Ο γιος του Παύλου Μπακογιάννη, μπολιασμένος με το γονίδιο της σύνθεσης. Της συνεννόησης. Της συνεργασίας. Της συμφιλίωσης. Με το “μαζί”, ως επιλογή συνείδησης, που δεν ξεθωριάζει από καμία ήττα.

Το μέλλον θα (τον) περιμένει.






Κάτι έχει διαβάσει ο Κασσελάκης για τον Ανδρέα και όσους… “θέτουν εαυτόν εκτός κόμματος”

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 Η εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη για τη διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η εξέλιξη που… χάλασε τη μακαριότητα του Σαββατοκύριακου για το πολιτικό ρεπορτάζ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι…

ΣΥΡΙΖΑ: Στα δύο το κόμμα για τη διαγραφή Τζουμάκα - «Πόλεμος» στα social

 
«Πολεμικό» κλίμα επικρατεί στις τάξεις επώνυμων στελεχών και μελών του 
ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα, καθώς η εξέλιξη αυτή έπεσε ως κεραυνός εν αίθρια, αναζωπυρώνοντας τις εστίες εσωστρέφειας, αλλά και την αντιπαράθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1: «Κάστρο» το «Αθανάσιος Διάκος»

 Ούτε ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να κάνει τη…ζημιά στη Λαμία μέσα στο «Αθανάσιος Διάκος». Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου επικράτησε 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα που παραμένει χαμηλά στον πίνακα της βαθμολογίας, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που…έπιασαν στην 5η θέση τον ΟΦΗ, με ματς περισσότερο βέβαια. Για 8ο σερί ματς στην έδρα

Κασσελάκης: Ο Τζουμάκας έθεσε εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ

 Με μία ιστορική φράση του Ανδρέα Παπανδρέου, την οποία δανείστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, γνωστοποίησε πως παρέπεμψε τον Στέφανο Τζουμάκα, στην επιτροπή δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από σημερινές του δηλώσεις στον ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα με ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Κασσελάκης επισημαίνει πως

Νοσοκομείο Κορίνθoυ κατά Πολάκη: Δεν ζητείται από τους ασθενείς να φέρνουν υγειονομικό υλικό

 Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε πως στο Νοσοκομείο Κορίνθου γιατροί και νοσηλευτές δεν παρέχουν στους ασθενείς ήδη προς χρήση και τους ζητούν να τα αγοράσουν οι ίδιοι. Το νοσοκομείο με ανακοίνωσή του έδωσε απάντηση, διαψεύδοντας τα όσα υποστήριξε ο κ.Πολάκης και ξεκαθαρίζοντας το εξής: «Ουδέποτε ζητήθηκαν από προσωπικό του Νοσοκομείου μας τα είδη αυτά».


«Το Νοσοκομείο διαθέτει πλήρη επάρκεια οικονομικών πόρων και έχει προμηθευτεί έγκαιρα αντίστοιχο υγειονομικό υλικό. Αντιπαρερχόμαστε τους μειωτικούς για το Νοσοκομείο μας υπαινιγμούς» προστίθεται μεταξύ άλλων. 

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Κορίνθου:

Κώστας Καραμανλής… speaking (στη Θεσσαλονίκη)

 

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Στη Μακεδονία, τη γενέθλια γη και αφετηρία της θυελλώδους πολιτικής σταδιοδρομίας του θα βρεθεί την Κυριακή ο Κώστας Καραμανλής.

Ο τελευταίος πρωθυπουργός της Ελλάδας εκτός Μνημονίων, που στηρίχτηκε σε μια πλατιά κοινωνική πλειοψηφία, η οποία δεν επαναλήφθηκε έκτοτε σε εκλογικές μάχες, θα μιλήσει στην παρουσίαση της τρίτης έκδοσης του βιβλίου «Γιαβόλ! Αίμα, Λήθη και Υποτέλεια» που θα γίνει τη Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου στην αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στη Θεσσαλονίκη.

Το βιβλίο φέρει την υπογραφή του πολύπειρου Γιώργου Χαρβαλιά, και ο Κώστας Καραμανλής έχει γράψει τον πρόλογο.

ysterografa.gr 

Ολυμπιακός Β’ – Παναθηναϊκός Β’ 3-1: Ερυθρόλευκο βάφτηκε το ντέρμπι της Super League 2

 

 Tην πρώτη του νίκη στην τρέχουσα σεζόν στο B' Όμιλο του πρωταθλήματος της Super League 2 πέτυχε ο Ολυμπιακός Β' και τα κατάφερε κόντρα στον Παναθηναϊκό Β' στο παρθενικό ντέρμπι των δεύτερων ομάδων των «αιωνιών» του Ελληνικού ποδοσφαίρου με το οποίο ξεκίνησε η δράση του τετραημέρου στην κατηγορία!

Καλάβρυτα: Μετ’ εμποδίων τα δρομολόγια του οδοντωτού

 Καλάβρυτα: Μετ’ εμποδίων τα δρομολόγια του οδοντωτού

128 χρόνια λειτουργεί ο οδοντωτός σιδηρόδρομος των Καλαβρύτων από το 1896, αλλά τον τελευταίο ενάμιση μήνα έχουμε δρομολόγια μετ’ εμποδίων, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Γιάννης Καραπαναγιώτης, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Οδοντωτού.

Και τι έμεινε λοιπόν στο ερημοχώρι ; Τέλος εποχής για ΕΛΤΑ Δερβενίου κλείνει οριστικά το κατάστημα

 

 Τέλος εποχής για ΕΛΤΑ Δερβενίου σήμερα αφού έκλεισε οριστικά το κατάστημα που εξυπηρετεί αρκετά χωριά της Ευρωστίνης .Η απόφαση έχει δημιουργήσει ανησυχία και προβληματισμό στη τοπική κοινωνία που βλέπει το Δερβένι , μετά το κλείσιμο αρκετών Δημόσιων, να οδηγείται στον αφανισμό  και στον οικονομικό μαρασμό.

Το σχέδιο αναδιοργάνωσης των ΕΛΤΑ

Super League 2: Αλλαγές σε ημέρες και ώρες. Αναλυτικά το νέο πρόγραμμα στη Β’ Εθνική


Μία μόλις ημέρα μετά την ανακοίνωση του προγράμματος της 4ης αγωνιστικής στον νότιο όμιλό και της 5ης στον βόρειο, η Ένωση Α2/Β’ Εθνικής γνωστοποίησε αλλαγές σε ημέρες και ώρες. Ουσιαστικά, διευρύνθηκε εκ νέου το πρόγραμμα της Super League 2 από Σαββατοκύριακο που είχε αρχικά οριστεί, σε τετραήμερο, που όπως και τις προηγούμενες αγωνιστικές θα ξεκινά από την Παρασκευή (20/10) και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα (23/10).

Η πρώτη αλλαγή έχει να κάνει με την επίσημη, πια, μετάθεση του ντέρμπι Παναθηναϊκός Β’-Ολυμπιακός Β’ που αρχικά επρόκειτο να διεξαχθεί το Σάββατο στη Λεωφόρο. Εν τέλει θα γίνει πρώτα το ματς του δεύτερου γύρου με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό Β’ που θα υποδεχθεί στον Ρέντη τους «πράσινους».

Η δεύτερη αλλαγή έχει να κάνει με το ματς Καμπανιακός - Λεβαδειακός, το οποίο επίσης άλλαξε ημέρα και γήπεδο. Αρχικά είχε οριστεί να διεξαχθεί την Κυριακή (22/10) στη Χαλάστρα, ωστόσο μετατέθηκε για τη Δευτέρα (23/10) στη Νέα Ευκαρπία, όπου και πάλι ο Καμπανιακός θα χρειαστεί νε μετακομίσει για να υποδεχθεί τους βοιωτούς στις 16:00. Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Κύπελλο Ελλάδoς: Ντέρμπι «αιωνίων» στην φάση των «16»

 
Ντέρμπι «με το καλημέρα» για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο Κύπελλο Ελλάδας! Η κληρωτίδα είχε… κέφια την Παρασκευή (20/10) και έτσι οι δύο «αιώνιοι» θα βρεθούν αντιμέτωποι σε διπλά παιχνίδια για την φάση των «16». 
Η ΑΕΚ θα παίξει με τον Άρη ενώ ο ΠΑΟΚ απέφυγε τα μεγάλα ντέρμπι και κληρώθηκε με τον Βόλο.
Τα πρώτα ματς θα διεξαχθούν στις 5 Δεκεμβρίου και οι επαναληπτικοί στις 10 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά τα ζευγάρια της φάσης των «16»:

Ποιες είναι οι βιταμίνες; Σε ποιες τροφές βρίσκουμε την κάθε μία; Τι προσφέρουν τα συμπληρώματα;

 της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr

Οι βιταμίνες είναι οργανικές ουσίες που βρίσκονται στα τρόφιμα σε μικρές ποσότητες και η λήψη τους μέσω της διατροφής είναι απαραίτητη λόγω του ότι στις περισσότερες περιπτώσεις ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να τις συνθέσει.

Η δράση τους έγκειται στη ρύθμιση της μεταβολικής διαδικασίας και των ενεργειακών μετατροπών που συμβαίνουν στον οργανισμό. Σημαντικό είναι πως δεν έχουν θερμιδική αξία και εμφανίζουν διαφορές μεταξύ τους ως προς τη δομή και τη λειτουργία.

Οι βιταμίνες είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του οργανισμού. Μερικές από αυτές είναι απαραίτητες για τη μετατροπή των μακροδιατροφικών συστατικών (πρωτείνες, υδατάνθρακες, λιπίδια) σε ενέργεια ....................

read more

Επίκαιρη Ερώτηση Ψυχογιού για τον Προαστιακό Λουτρακίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αφορά στην πρόοδο του έργου του Προαστιακού Λουτρακίου.

Σύμφωνα με την Ερώτηση, παρά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου που ελήφθη στις 25-10-2022, η ΕΡΓΑ.ΟΣΕ Α.Ε. που έχει την ευθύνη κατασκευής του έργου, ένα χρόνο μετά δεν έχει παρουσιάσει νέο και τελικό χρονοδιάγραμμα για την αποπεράτωση του έργου και την τακτοποίηση όλων των εκκρεμών ζητημάτων.

Σε κίνδυνο οι τρεις πρωτοπόροι στη Β΄ Κορινθίας

 

Με τα παιγνίδια της  5ης  αγωνιστικής  ημέρας  συνεχίζεται την Κυριακή 22 Οκτωβρίου (16:00), το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας. 

Και οι τρεις με το απόλυτο των βαθμών, πρωτοπόροι της κατηγορίας κινδυνεύουν με την πρώτη απώλεια βαθμών καθώς αγωνίζονται εκτός έδρας . 

Στη Λυκοποριά και στην κοινή τους έδρα ο Πανευρωστινιακός (ως φιλοξενούμενος) κινδυνεύει από τον (γηπεδούχο)  ΑΟ Λυκοποριάς με την πρώτη του ήττα.στο πρωτάθλημα. 

Σε κίνδυνο, επίσης, απώλειας βαθμών βρίσκονται και οι άλλοι 2 πρωτοπόροι στο πρωτάθλημα Ολυμπιακός Λουτρακίου και Κόρινθος 2006 , που δοκιμάζονται εκτός έδρας κόντρα σε Δάφνη Εξαμιλίων και Παννεμεατικό , αντίστοιχα. Μάλιστα σε περίπτωση ήττας των 3 πρωτοπόρων , ο Παννεμεατικός , με νίκη πλασάρεται στην κορυφή της βαθμολογίας. 

Στον Άγιο Βασίλειο η τοπική Πρόοδος θα προσπαθήσει για την πρώτη της νίκη απέναντι στον Σαρωνικό Γαλατακίου, την ίδια στιγμή που ο Αετός Κρυονερίου αντιμετοπίζει σε ενδιαφέροντα αγώνα τον Πανκαμαριακό. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αναμετρήσεις του Εθνικού Ξυλοκερίζης με τον Ασπρόκαμπο, του Ηρακλή Λεχαίου με τον Αστέρα Κορίνθου και του ΠΑΣ Κλένια με την Θύελλα Κάτω Διμηνιού.

5η αγωνιστική

O Υφυπουργός Πολιτισμού Χρήστος Δήμας στην 75η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης



Τα εγκαίνια του Ελληνικού Περιπτέρου στην 75η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας. Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Φτανκφούρτης αποτελεί μία από τις σημαντικότερες και μεγαλύτερες εκθέσεις βιβλίου στην Ευρώπη.


O κ. Δήμας, απηύθυνε χαιρετισμό στα εγκαίνια του Ελληνικού Περιπτέρου, όπου υπογράμμισε την έμφαση της Ελληνικής κυβέρνησης στην αύξηση της εξωστρέφειας και την μεγαλύτερη προβολή του σύγχρονου Ελληνικού Πολιτισμού. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «στόχος μας εδώ είναι η ακόμα μεγαλύτερη ανάδειξη του ελληνικού βιβλίου και των Ελλήνων λογοτεχνών.»

Πρεμιέρα την Κυριακή (22/10) στην Γ΄κατηγορία Κορινθίας και το Σάββατο στα πρωταθλήματα Κ14 και Κ16

Με την συμμετοχή 10 ομάδων αρχίζει το πρωί  της Κυριακής (22/10/23 – 11:00) το πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας  Κορινθίας.   Οι ομάδες που συγκροτούν την Γ’ Κορινθίας  είναι οι: Νέοι Στιμάγκας , Ελλάς Βέλου Β.,  Δάφνη Πουλίτσας, Προοδευτική Περιγιαλίου , Βελλερεφών Αρχαίας Κορίνθου, Άγιος Γεώργιος, ΑΕ Σολομού ’23, Φωκάς Αρχαίων Κλεωνών , Οφέλτης Αρχαίας Νεμέας και ΑΟ Περαχώρα.

Η 1η αγωνιστική

Οφέλτης Αρχ.Νεμέας

-

ΑΕ Σολομού '23

Φωκάς Αρχ. Κλεωνών

-

Ελλάς Βέλου Β΄

Δάφνη Πουλίτσας

-

Προοδευτική Περιγιαλίου

Νέοι Στιμάγκας

-

Αγ. Γεώργιος

Βελλερεφών Αρχ. Κορίνθου

-

ΑΟ Περαχώρας

 

Επίσης αύριο Σάββατο (πρωί) αρχίζουν και τα πρωταθλήματα Κ14 και Κ16 της ΕΠΣ Κορινθίας.
Στο πρωτάθλημα Κ14 συμμετέχουν οι ομάδες : Άγιος Γεώργιος , Άγιοι Θεόδωροι , Ηρακλής Ξυλοκάστρου, Αστέρας Κορίνθου, Ατρόμητος Χιλιομοδίου, ΑΟ Λουτρακίου , Σαρωνικός Γαλατακίου, Πελοπας Κιάτου , Ολυμπιακός Λουτρακίου και Παννεμεατικός.
Στο πρωτάθλημα Κ16 συμμετέχουν οι ομάδες :  Ολυμπιακός Άσσου, Άγιοι Θεόδωροι, Ισθμιακός , Πέλοπας Κιάτου, ΠΑΣ Κόρινθος, Ολυμπιακός Λουτρακίου, Ηρακλής Ξυλοκάστρου, Ηρακλής Λεχαίου, Ακαδημία Ευρωστίνης και Κόρινθος 2006

Α΄ Κορινθίας: Μάχες σε κορυφή και ουρά

 Με την 6η αγωνιστική συνεχίζεται αύριο Σάββατο 21/10 στις 4:00 το απόγευμα, το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Πέλοπας Κιάτου, δοκιμάζεται στο Βέλο , κόντρα στην γειτονική του Ελλάδα , η οποία θα αναζητήσει θετικό αποτέλεσμα , καθώς τους πρώτους της 3 βαθμούς , κέρδισε μόλις την 5η αγωνιστική. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση του Ισθμιακού με τον Τενεάτη Αθικίων , με τον νικητή του παιγνιδιού να έχει ¨επαφή" με την κορυφή στην οποία επιδιώκει να περάσει και ο ΑΟ Λουτράκι που αγωνίζεται στο "Θώδειο" με τον Πανσολυγεαικό.

Δύσκολο αγώνα δίνει στο Ζευγολατιό κόντρα στην τοπική ομάδα ΑΟΖ ,που αναζητά βαθμούς, ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου την στιγμή που οι Άγιοι Θεόδωροι , στο ντέρμπι της ημέρας, μάχονται με τον ισοβαθμό τους Ατρόμητο Χιλιομοδίου. Στο Δερβένι ο Αστέρας ,αναζητώντας την νίκη, υποδέχεται τον Άρη Βοχαϊκού , ενώ στον Άσσο ο τοπικός Ολυμπιακός θα προσπαθήσει για την πρώτη του νίκη κόντρα στην Θύελλα Πετρίου. Τελος ρεπό έχει ο Κύψελος Κορίνθου.

                                             6η αγωνιστική

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ Σύνολο Ψήφων Υποψηφίων Συνδυασμών ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 8ης ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2023 ( Πρωτοδικείο Κορίνθου)

 


Σύνολο Ψήφων Υποψηφίων Συνδυασμών 

ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 8ης ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2023 

Εκλογική Περιφέρεια Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης