Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Τριφυλία: Ένας προορισμός στη Μεσσηνία, αφετηρία για 10 αληθινές ταξιδιωτικές εμπειρίες

  

Όμορφες παραλίες, ενδιαφέρουσα ενδοχώρα, πλήθος δραστηριοτήτων. Η επίσκεψη στην περιοχή της Τριφυλίας, δίνει μία ανάσα χαλάρωσης και ηρεμίας. Έχει εύκολη πρόσβαση, μέσω του αυτοκινητοδρόμου που ξεκινά από την Αθήνα και καταλήγει στην Καλαμάτα. Αν εξαιρέσει κανείς τα τελευταία λιγοστά χιλιόμετρα που ο δρόμος παραμένει παλιός, όλη η υπόλοιπη διαδρομή, είναι εύκολη. Ακόμη όμως και αυτό το τελευταίο του τμήμα έχει τη δική του γοητεία, καθώς θα περάσετε μέσα από οικισμούς, θα δείτε ολάνθιστες αυλές, και περιποιημένες βεράντες.

Μητσοτάκης για τις φωτιές: Πρώτο μέλημα η προστασία της ανθρώπινης ζωής – Άμεσα οι αποζημιώσεις

 

Τη διαβεβαίωση ότι η καταγραφή των ζημιών θα γίνει άμεσα από την πλευρά της Πολιτείας, έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις μεγάλες φωτιές που καίνε σε Λουτράκι, Σαρωνίδα και Δερβενοχώρια

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού έγιναν, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κοινότητας Χωρών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής (ΕΕ - CELAC) στις Βρυξέλλες.

Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού 

«Από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκομαι για τη Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής ενημερώνομαι συνέχεια για την εξέλιξη των μεγάλων πυρκαγιών στην Αττική, τη Βοιωτία και την Κορινθία.

Οι επιστήμονες μας είχαν προειδοποιήσει ότι οι μέρες αυτές θα ήταν εξαιρετικά δύσκολες λόγω του καύσωνα και των ισχυρών ανέμων. Ο κρατικός μηχανισμός κάνει το καλύτερο το οποίο μπορεί για να ανταποκριθεί με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα και να περιορίσει αυτές τις μεγάλες πυρκαγιές.