Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Πυρκαγιά στην Καλλιθέα Λουτρακίου – Μήνυμα 112 για εκκένωση οικισμών – Προς Καλαμάκι κινείται η φωτιά στο Λουτράκι – Σπίτια στις φλόγες – Κλειστή η Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου

 

 Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (17/7) στην περιοχή Καλλιθέα Λουτρακίου. Προληπτικά εκκενώθηκαν τρεις κατασκηνώσεις και τα 800 παιδιά βρίσκονται στο κλειστό Γήπεδο Λουτρακίου. Στο «Αλεξάνδρειο» συνεδριακό κέντρο μεταφέρονται με ασφάλεια, σύμφωνα με τον Δήμο Λουτρακίου, οι τρόφιμοι του γηροκομείου «Ελπίς», έπειτα από την εντολή εκκένωσης που δόθηκε, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή Καλλιθέα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εναέρια μέσα. Η περιοχή κοντά στον Ισθμό, δεν είναι η πρώτη φορά που παραδίδεται στις φλόγες τις τελευταίες ημέρες. Το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο και βρίσκεται πάνω από την πόλη του Λουτρακίου.

Η φορά των ανέμων που έχει αλλάξει, οδηγεί την φωτιά προς Ίσθμια, Καλαμάκι και Άγιο Κωνσταντίνο, ενώ η ατμόσφαιρα από τους πυκνούς καπνούς κοντά στα διόδια του Καλαμακίου, είναι αποπνικτική.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 54 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται.  Η φωτιά έχει κατεύθυνση νότια και βορειοανατολικά της πόλης του Λουτρακίου. Μήνυμα, μέσω του 112, στάλθηκε σε όσους κατοίκους βρίσκονται στις περιοχές Καλλιθέα, Πευκιά, Αγ. Κωνσταντίνος και Ειρήνη της Κορινθίας, ώστε να εκκενώσουν προληπτικά τις κοινότητες και να κινηθούν προς το Λουτράκι. 

Η αλλαγή της φοράς των ανέμων οδηγεί την φωτιά του Λουτρακίου προς το Καλαμάκι και την περιοχή γύρω από τα διόδια. εκκενώθηκε ο Αγ. Κωνσταντίνος και σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Λόγω της φωτιάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου Από τον κόμβο των Αγ. Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου και στα δύο ρεύματα.