Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

H Γη αποκτά και δεύτερο φεγγάρι για 2 μήνες – Ποιος είναι ο «σκοτεινός αδερφός» της Σελήνης

H Γη αποκτά και δεύτερο φεγγάρι για 2 μήνες – Ποιος είναι ο «σκοτεινός αδερφός» της Σελήνης 

Ετοιμαστείτε για μια… διαστημική έκπληξη αυτό το φθινόπωρο καθώς η Γη πρόκειται να αποκτήσει ένα δεύτερο φεγγάρι, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Ένας μικρός αστεροειδής πρόκειται να αιχμαλωτιστεί από τη βαρυτική έλξη της Γης και να γίνει προσωρινά ένα «μίνι φεγγάρι».

Αυτός ο διαστημικός επισκέπτης θα βρίσκεται κοντά μας από τις 29 Σεπτεμβρίου για μερικούς μήνες προτού ξεφύγει και πάλι από τη γήινη βαρύτητα.

Δυστυχώς, το δεύτερο φεγγάρι θα

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τα έργα ο Δημήτρης Πτωχός

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τα έργα ο Δημήτρης Πτωχός 

Τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Νίκο Ταχιάο, είδε στην Αθήνα ο περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για τον σχεδιασμό και την εξέλιξη διάφορων έργων υποδομής στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου.

Στη συζήτηση, κυριάρχησαν τα έργα που αφορούν τις συγκοινωνιακές και τις εγγειοβελτιωτικές υποδομές.

Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν τα έργα που έχουν να κάνουν με την παράκαμψη των οικισμών Σκάλας και Βλαχιώτη Λακωνίας, με την βελτίωση του δρόμου Σπάρτης – Γυθείου, με την ολοκλήρωση των μελετών στο τμήμα Πυρί – Γύθειο, καθώς και με τις μελέτες που αφορούν το δρόμο Κόρινθος – Σοφικό – Αρχαία Επίδαυρος.

Ακόμα, συζητήθηκαν τα έργα άρδευσης (διαγωνισμός για τα δίκτυα του φράγματος της λεκάνης του Φιλιατρινού), η ίδρυση του φορέα διαχείρισης υδάτων, το αρδευτικό δίκτυο Τιρνάσσου, η πρόοδος του διαγωνισμού για το φράγμα της Κελεφίνας (Λακωνία), η πρόοδος στο φράγμα του Ασωπού (Κορινθία), καθώς και έργα που αφορούν μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από τα δίκτυα του Αναβάλου προς την Ερμιονίδα της Αργολίδας.

 

Τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα συνάντησε ο Δημήτρης Πτωχός

 Τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα συνάντησε ο Δημήτρης Πτωχός 

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, συναντήθηκε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα. Το κύριο αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες κτηνοτρόφους από την πανώλη των αιγοπροβάτων, καθώς και η ενημέρωση για τις επιπτώσεις της λειψυδρίας στις καλλιέργειες αμπελιών.

Ο υπουργός, σύμφωνα με την Περιφέρεια, διαβεβαίωσε ότι, τις επόμενες ημέρες, θα γίνουν ανακοινώσεις με λεπτομέρειες που θα ικανοποιήσουν όλους τους πληγέντες. Τόνισε, ακόμα πως, τόσο ο ίδιος και το υπουργείο, όσο και η κυβέρνηση, θα είναι δίπλα στους παραγωγούς και στους κτηνοτρόφους, στηρίζοντάς τους σε κάθε βήμα.

Ο Δημήτρης Πτωχός έθεσε και το θέμα των ζημιών που έχουν υποστεί οι αμπελοκαλλιεργητές στην Κορινθία, λόγω της λειψυδρίας και των υψηλών θερμοκρασιών.

«Καραμανλής. Η πολιτική ως δημιουργία»: Παρουσίαση του βιβλίου για τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

 «Καραμανλής. Η πολιτική ως δημιουργία»: Παρουσίαση του βιβλίου για τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας 

«Αι γενεαί πάσαι» της Νέας Δημοκρατίας έδωσαν το «παρών», νωρίτερα, στην παρουσίαση του βιβλίου, «Καραμανλής. Η πολιτική ως δημιουργία».

Εκτός από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, τον Αχιλλέα Καραμανλή και τον Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, στο αμφιθέατρο της Εθνικής Πινακοθήκης παρόντες ήtαν πολλοί υπουργοί, βουλευτές, συνεργάτες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Όπως, άλλωστε, επεσήμανε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας στην καταληκτική φράση του, στη Νέα Δημοκρατία, σε αυτό το κόμμα, όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, «όλοι είμαστε καραμανλικοί».

Αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς της Κορινθίας που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας

 Αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς της Κορινθίας που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας 

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Κορινθία. Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν 8 άτομα.

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, σε περιοχές των δήμων Σικυωνίων και Βέλου-Βόχας, πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση, σε οικισμούς που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας.

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Σικυωνίων και Βέλου-Βόχας, των Τμημάτων Ασφάλειας και Τροχαίας Κορίνθου καθώς και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος και Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Κορινθίας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης ελέχθησαν 29 άτομα, προσήχθησαν 10, ενώ συνελήφθησαν 8 άτομα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Τέλος, στο πλαίσιο της επιχείρησης βεβαιώθηκαν 8 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αντιπροσωπεία του δήμου Βέλου – Βόχας

 Στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αντιπροσωπεία του δήμου Βέλου – Βόχας 

Συνάντηση αντιπροσωπείας της δημοτικής αρχής Βέλου – Βόχας Κορινθίας με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η παραβατικότητα στην περιοχή.

Η αντιπροσωπεία, μετέφερε στον υπουργό την ανησυχία των δημοτών, αλλά και τη δική της, γύρω από την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και ζήτησε αύξηση της αστυνόμευσης και ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος Βραχατίου.

Ο υπουργός φαίρεται να αναγνώρισε τη σοβαρότητα της κατάστασης και να εμφανίστηκε ενήμερος για το πρόβλημα που υπάρχει, ιδιαίτερα στο Ζευγολατιό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υποσχέθηκε άμεση ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στην περιοχή, αλλά και των υποδομών του Α.Τ Βραχατίου.

Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η βουλευτής Κορινθίας, Μαριλένα Σούκουλη.

Σε ρυθμούς Κυπέλλου κινείται αυτό το διήμερο η ποδοσφαιρική Ελλάδα.

Σήμερα ξεκίνησε η τέταρτη φάση της διοργάνωσης, με τη συμμετοχή και ομάδων από τη Super League, πλην των τεσσάρων συλλόγων που είχαν εξασφαλίσει ευρωπαϊκά εισιτήρια, με την αγωνία να κορυφώνεται ενόψει της μάχης για την πρόκριση στον επόμενο γύρο του θεσμού.  

Εισιτήριο για τους «16» του Κυπέλλου σφράγισε ο Άρης καθώς λύγισε με 1-0 τον Εθνικό.«Καθάρισε» ο Νταρίντα για την ομάδα του Μάντζιου, πετυχαίνοντας στο 31ο λεπτό το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Μόρτζος σε ηλικία 83 ετών

  

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών άφησε ο Γιάννης Μόρτζος. Ο γνωστός ηθοποιός έδινε μάχη για τη ζωή του το τελευταίο διάστημα, έπειτα από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Τη θλιβερή είδηση μετέδωσε ο λογαριασμός από το «Σπίτι του Ηθοποιού» το μεσημέρι της Τετάρτης (25/9) στο Instagram με σχετική ανάρτηση, αποχαιρετώντας τον σπουδαίο τους συνάδελφο.

  Η σύζυγός του τον αποχαιρετά με μια ανάρτηση που ραγίζει καρδιές.

Ο Γιάννης Μόρτζος ήταν παντρεμένος με την επίσης ηθοποιό Γιούλη Ζήκου, η οποία στάθηκε στο πλευρό του ως την τελευταία στιγμή.

Λίγες ώρες μετά την είδηση θανάτου του η Γιούλη Ζήκου έγραψε στο προφίλ της στο facebook μια σπαρακτική ανάρτηση.

Το ζευγάρι εξάλλου ήταν αρκετά χρόνια μαζί και είχαν φτιάξει το θέατρο Τέσσερις εποχές για να στεγάσουν τα καλλιτεχνικά τους όνειρα.  «Σήμερα πέθανε ο Γιάννης Μόρτζος μαζί του πέθανε και η Γιούλη Ζήκου», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτηση την οποία συνοδεύει με μια κοινή τους φωτογραφία.

 


ΣΥΡΙΖΑ: Οι νέοι τομεάρχες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

  

Κατά τη συνεδρίαση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, αποφασίστηκε ότι την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου ανά τομέα αρμοδιότητας αναλαμβάνουν οι παρακάτω βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:

Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι

Οικονομικών, Κοινωνικών Υποθέσεων: Γαβρήλος Γιώργος

Εθνικής Άμυνας – Εξωτερικών, Μορφωτικών Υποθέσεων: Κασιμάτη Νίνα

Δημόσιας Διοίκησης Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης: Σαρακιώτης Γιάννης

Αν. Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι

Η εθνική καταστροφή του δημογραφικού

  

Του Μάνου Οικονομίδη

Twitter@EmOikonomidis

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα One Voice, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024 

 

Οι λέξεις και οι έννοιες τους. Το περιεχόμενο που κουβαλούν καλά κρυμμένο μέσα τους, και βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση της κατάλληλης αφορμής για να βρει το δρόμο του προς το φως. Να αφήσει πίσω του τις σκιές.

Οι λέξεις με την αυτόνομη οντότητα ως ζωντανοί οργανισμοί. Γεννούν συναισθήματα, λειτουργούν ως αφορμή για εμπνεύσεις, ανοίγουν μεγαλύτερα παράθυρα σε μεγαλύτερους κόσμους. Δεν μας αφήνουν ποτέ να ξεχάσουμε τις μας έκαναν να αισθανθούμε.