Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Europa League «Εξπρές» ο Ολυμπιακός και στην Ελβετία - Πρόκριση με τους ίδιους «killer»

«Εξπρές» ο Ολυμπιακός και στην Ελβετία
Μια… χαψιά έκανε ο Ολυμπιακός τη Λουκέρνη. Κι αυτό που θα πρέπει να κρατήσει σίγουρα ο Πέδρο Μαρτίνς από τη σημερινή (16/8) νίκη των «ερυθρολεύκων» επί της ελβετικής ομάδας με 3-1 δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα.
Είχε ζητήσει σοβαρότητα απ’ όλους και κυρίως να μπουν στον αγωνιστικό χώρο της «Swissporarena» σαν να είχε τελειώσει το πρώτο ματς 0-0.

ΚΕΕΛΠΝΟ: Δύο ακόμα νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

Δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό του Δυτικού Νείλου τα τελευταία 24ωρα, με τον αριθμό των θυμάτων να έχει φτάσει τους 5. 

Ο θρήνος της παγκόσμιας μουσικής και των social media για την Aretha Franklin



Της Δέσποινας Βενέδικτου
Τον θρήνο της παγκόσμιας μουσικής σκηνής καθώς και των social media προκάλεσε η είδηση του θανάτου της Aretha Franklin, το απόγευμα της Πέμπτης, σε ηλικία 76 ετών.
Η “βασίλισσα της soul μουσικής, είχε προσβληθεί από επιθετική μορφή της επάρατης νόσου, και η οικογένειά της είχε ενημερώσει τις προηγούμενες μέρες, ότι η κατάστασή της ήταν κρίσιμη.
Η τελευταία δημόσια παράστασή της ήταν στις 7 Νοεμβρίου του 2017, σε εκδήλωση του Ιδρύματος Έλτον Τζον κατά του AIDS.
ysterografa.gr

Οι προθέσεις του Τάκη Σταύρου για τις Δημοτικές εκλογές του 2019 στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.

Η εικόνα ίσως περιέχει: τον Takhs Stayrou, βουνό, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Από τον συνδημότη μας κ. Τάκη Σταύρου λάβαμε την παρακάτω επιστολή και την οποία δημοσιοποιούμαι προς ενημέρωσή σας.
Η επιστολή του κ. Σταύρου έχει ως εξής:
"Εκλογές 2019 ,προς ενημέρωση τον πολιτών Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης μετά τα όσα ακούγονται περί το όνομα μου για τυχόν στήριξη σε υποψηφίους δημάρχους συμμετέχοντας σε ψηφοδέλτιο και μάλιστα στο κεντρικό μετά και της τελευταίες εξελίξεις με το νομοσχέδιο της απλής αναλογικής ,σας διαβεβαιώνω ότι δεν έχω δεσμεύτη σε κανέναν υποψήφιο δήμαρχο και δεν έχω υπογράψει πουθενά ,ειδικά τι δεύτερο ακούγεται λες και ζούμε την εποχή της χούντας που υπογράφονται πιθανόν στηρίξεις ,είναι άλωστε πολλή νωρίς και κανένας έως τώρα δεν βλέπω να ασχολείται με τα προβλήματα που μας περιβάλουν τόσο στην Ευρωστίνη όσο κ στο Ξυλόκαστρο όλοι ψάχνουν υποψήφιους αλλά κανείς δεν ρωτάει για τα χιλιάδες προβλήματα τον ορεινών Δημοτικών Κοινοτήτων ,περισσότερο λοιπόν πιθανόν να γίνει είναι μια υποψηφιότητα μου ως αρχηγός συνδυασμού καθώς η στήριξη του κόσμου προς το πρόσωπό μου είναι μεγάλη ...περιμένω λοιπόν της εξελίξεις τους προσεχούς μήνες επαφές γίνονται σε όλα τα επίπεδα κ σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα ..." 
ΤΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ

Ιδιωτικοποίηση Καθαριότητας Δήμου: «Μπλόκο» στην ανάθεση μέσω 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ (απόφαση)

Στην ακύρωση της υπ’ αριθμόν 99/2018 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζαγορίου για ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων για δύο έτη σε ιδιώτη, προχώρησε με την υπ’ αριθμόν 108201/13.7.2018 ΑΠΟΦΑΣΗ της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, λόγω της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σκεπτικό της, ιδιαίτερα σημαντικής, απόφασης που αποκαλύπτει η aftodioikisi.gr, «ακυρώνουμε την 99/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζαγορίου με θέμα «Ψήφιση κατεπείγοντος και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης της εργασίας αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου Ζαγορίου», για παράβαση νόμου» καθώς:

Δημόσιες Συμβάσεις: Δημοσιεύθηκαν Οδηγίες της ΕΑΑΔΗΣΥ προς ΟΤΑ (Έγγραφα)



Δύο “Τεχνικές Οδηγίες” για τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων, που απευθύνονται –μεταξύ άλλων– στα Τμήματα/Γραφεία Προμηθειών των Δήμων και των Περιφερειών, εκδόθηκαν την 13η Αυγούστου 2018 από την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.Α.ΔΗ.Σ.Υ.), στο πλαίσιο της αρμοδιότητας που διαθέτει από το ν.4013/2011 να παρέχει συμβουλές στις Αναθέτουσες Αρχές σχετικά με τη νόμιμη διεξαγωγή των διαδικασιών ανάθεσης και εκτέλεσης δημοσίων συμβάσεων και την ομοιόμορφη εφαρμογή της σχετικής ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας.

Απίστευτο:Μέσα στο καλοκαίρι Τρία νησιά στο Αιγαίο μένουν χωρίς Τράπεζα και ATM- Επιστολή αγωνίας των Δημάρχων-Άμεση αντίδραση της ΚΕΔΕ

Αιφνιδιασμός εν μέσω θέρους για τρία νησιά της Ελλάδας, από απόφαση Τράπεζας να αναστείλει τη λειτουργία των μοναδικών τραπεζικών καταστημάτων και μοναδικών ATM που λειτουργούν σε αυτά.
Πρόκειται για   ...
airetos.gr

Βροχερός ο καιρός σήμερα -Έως τους 34 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο

Αποτέλεσμα εικόνας για kairos
Συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός σήμερα Πέμπτη. Αναμένονται βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως το μεσημέρι στην Ηπειρο, τη δυτική Μακεδονία, την κεντρική Μακεδονία μέχρι το απόγευμα. Επίσης βροχοπτώσεις ενδέχεται να σημειωθούν στο βόρειο Ιόνιο το μεσημέρι, πιθανώς και στη δυτική και κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία και την δυτική και βόρεια Πελοπόννησο,όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα το μεσημέρι απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Θρίλερ με το θάνατο άνδρα που έπεσε στα βράχια στου Φιλοπάππου -ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΗΣΤΩΝ ΣΕ ΖΕΥΓΑΡΙ

Θρίλερ στου Φιλοπάππου – Νεκρός 25χρονος – Ληστές επιτέθηκαν σε ζευγάρι | Newsit.gr
Ενας άνδρας έχασε τη ζωή του μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, όταν έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του στα βράχια στο λόφο του Φιλοππάπου, κάτω από άγνωστες συνθήκες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο άνδρας, μαζί με μια κοπέλα, είχαν πέσει

ΕΦΚΑ: Σε ποιους επιστρέφονται εισφορές -Τι πρέπει να κάνετε

Το «πράσινο φως» έδωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και έτσι ξεκίνησε η διαδικασία πίστωσης των ποσών που αναλογούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.
Πρόκειται για ποσά που προέκυψαν μετά την ολοκλήρωση της σύγκρισης των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των δύο τελευταίων ετών. Όπου διαπιστώθηκε ότι

Φραγή στην ελεύθερη ενημέρωση από τον δήμαρχο Νεμέας


Νεμέα: Μετά τους γιατρούς ο δήμαρχος πετάει έξω και την ελεύθερη ενημέρωση


Ο δήμαρχος Νεμέας Κων/νος Καλαντζής με απειλές  προσπαθεί να φιμώσει την ενημέρωση.
Σήμερα το πρωί 13/8/2018 σε προγραμματισμένη επίσκεψη του πρόεδρου του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ και των βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Νομού Κορινθίας κ.κ. Ψυχογιού, Τσόγκα και Θελερίτη στο Δημαρχείο Νεμέας, για το θέμα των σοβαρών ζημιών σε καλλιέργειες από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την αγροτική παραγωγή, ο δήμαρχος ανέφερε στον διαχειριστή του nemeapress : ”εσύ να βγεις έξω” , υποστηρίζοντας ότι γράφει ψέματα και τον απείλησε με δεύτερη μήνυση!
ΣΣ: Βάζετε τις φωνές όταν νοιώθετε ότι σας θίγουν αληθινά δημοσιεύματα. Ζούμε στη Νεμέα όλο τον χρόνο και όλοι μαζί προσπαθούμε να την κάνουμε καλύτερη. 

Θεοφίλης Γεώργιος

Nemea Press 

ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΟΥΪΖ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΛΥΤΕΣ


Της Λέττας Καλαμαρά

Ο Ταγίπ Ερντογάν έπειτα από 15 χρόνια εξουσίας έβαλε ένα δυνατό κουίζ διεθνών σχέσεων με την επιστροφή στην Ελλάδα του Έλληνα Αξιωματικού και του Έλληνα Υπαξιωματικού ανήμερα της Κοίμισης της Υπεραγίας Θεοτόκου. Πολλές ορθές αναλύσεις έχουν έρθει ήδη στο φως αναφορικά με το χρόνο που επέλεξε ο Τούρκος Σουλτάνος να προσφέρει το δώρο του στην προσπάθεια κατανόησης του πυρήνα της πράξης του, στο βαθμό που την πήρε μόνος του, φυσικά. Αν υπάρχει ένα μόνο αξίωμα στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας και όχι μόνο, είναι η δεινότητα του παζαρέματος εκ μέρους της και η λήψη διεθνών ανταλλαγμάτων για κάθε πράξη της.