Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Kαλό Μήνα Μάρτης για την προστασία από τον ήλιο. Μαρτιά, Μαρτάκια,, Μαρτίτσια, το βραχιολάκι από κόκκινη και άσπρη κλωστή;

 

της Θάλειας Γούτου, κοσμετολόγου, medlabnews.gr

Έχει περάσει η εποχή που τα παιδιά φορούσαν από την 1η του Μάρτη, στον καρπό του χεριού τους ένα βραχιολάκι, φτιαγμένο από στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή, τον "Μάρτη" ή "Μαρτιά" ή "Μαρτίτσια".

Το κόκκινο και το λευκό συμβόλιζαν την αγνότητα και τη χαρά. Σε κάποιες παραδόσεις αναφέρεται και μία χρυσή κλωστή ώστε να συμβολίζεται και η αφθονία.

Ο Μάρτης πήρε το όνομα του από το λατινικό όνομα του θεού Άρη (Mars = Άρης). Είναι ο πρώτος μήνας του ρωμαϊκού ημερολογίου και αντιστοιχεί με το μήνα Ελαφηβολιώνα των Αρχαίων Ελλήνων. ......................

read more


Η Βουλή τίμησε με τη φωταγώγηση του κτιρίου της την Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων

 

H Βουλή των Ελλήνων τίμησε και φέτος με λαμπρό τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων προχωρώντας στην φωταγώγηση του κτιρίου του Ελληνικού Κοινοβουλίου με το σύμβολο της Διοργάνωσης από το σωματείο «95’, Ελληνική Συμμαχία για τους Σπάνιους Ασθενείς» και το λογότυπο του.

Οι Σπάνιες Παθήσεις αποτελούν μία μάστιγα για τον σύγχρονο κόσμο, αφού είναι χρόνιες, εκφυλιστικές και συχνά απειλητικές για τη ζωή. Προκαλούν αναπηρίες επηρεάζοντας έτσι τη ποιότητα ζωής των ασθενών. Μάλιστα, το 70% εξ αυτών προσβάλλει παιδιά, με το 30% απ’ αυτά να πεθαίνει μέχρι την ηλικία των 5 ετών!