Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ με χώρες του Κόλπου: Η σημασία της στρατηγικής συνεργασίας εν μέσω του πολέμου στη Μ. Ανατολή και το μήνυμα Μητσοτάκη

 Σύνοδος Κορυφής ΕΕ με χώρες του Κόλπου: Η σημασία της στρατηγικής συνεργασίας εν μέσω του πολέμου στη Μ. Ανατολή και το μήνυμα Μητσοτάκη 

Η Σύνοδος Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου σηματοδότησε ένα ιστορικό ορόσημο καθώς οι ηγέτες των δύο περιοχών συγκεντρώθηκαν για να ενισχύσουν τη στρατηγική τους συνεργασία. Αυτή η πρώτη συνάντηση οδήγησε στην υιοθέτηση μιας φιλόδοξης δήλωσης, υπογραμμίζοντας σημαντική πρόοδο στη συνεργασία, το εμπόριο, τις επενδύσεις και τη δέσμευση για πολυμερή συνεργασία. 

Οι δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η ανησυχία για νέες μεταναστευτικές ροές βρίσκονται στο επίκεντρο των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες. Την Τετάρτη έλαβε χώρα η πρώτη Σύνοδος των «27» με τους ηγέτες των χωρών του Κόλπου, προκειμένου να υπάρξει σύσφιξη της συνεργασίας σε αυτή την κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία.

Ο Πρωθυπουργός, προσερχόμενος στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής, έκανε έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και στον Νότιο Λίβανο

Νέα «καρφιά» Σαμαρά για τον ελληνοτουρκικό διάλογο: Τα «ήρεμα νερά» όταν οδηγούν σε σιωπηλή αποδοχή τετελεσμένων, φέρνουν πάντα τεράστιες φουρτούνες

 samaras_ok 

Νέα καρφιά με αφορμή τον υπό εξέλιξη ελληνοτουρκικό διάλογο από τον Αντώνη Σαμαρά στον χαιρετισμό του στα βραβεία “Γυναίκας της Χρονιάς”, τονίζοντας πως «Τα "ήρεμα νερά", όταν οδηγούν σε σιωπηλή αποδοχή τετελεσμένων, φέρνουν πάντα τεράστιες φουρτούνες», συνεχίζοντας την τακτική της "δεξιάς κριτικής" στην κυβέρνηση. 

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι πρέπει να μείνουμε «Μακριά από νέους εμπαιγμούς σε βάρος της Κύπρου ή “λύσεις” άδικες και καταστροφικές, όπως αυτές που ακούγεται ότι “μαγειρεύονται” – εκ παραλλήλου και με το Αιγαίο πλέον. Και λύσεις συγκαλυμμένης διχοτόμησης.»

Μαρούσι: Νεκρός ο άντρας που έπεσε από πεζογέφυρα στις γραμμές του Ηλεκτρικού πριν το ΚΑΤ

 isap 

Τραγωδία στην περιοχή του Αμαρουσίου το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς ένας άντρας έχασε τη ζωή του μετά την πτώση του, για άγνωστη αιτία, από πεζογέφυρα στις γραμμές του ΗΣΑΠ, λίγο πριν τον σταθμό του ΚΑΤ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική πρόκειται για άνδρα ηλικίας περίπου 40-45 ετών και σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του. Στο σημείο επιχειρούν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα.

Πιερρακάκης: Η επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης είναι ήδη καταλυτική στον χώρο της παιδείας

 463025327_1148502420168530_443499549723095407_n

Στη σύνοδο του Global Strategy Group του OECD, στο Παρίσι, βρέθηκε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης ο οποίος δήλωσε ότι με εκπροσώπους από 50 κράτη «συζητήσαμε για την Τεχνητή Νοημοσύνη».

«Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι μια τεράστια ευκαιρία την οποία οφείλουμε να προσεγγίσουμε τόσο με φιλοδοξία όσο και με προσοχή. Καλούμαστε να αξιοποιήσουμε τη δυναμική της για το καλό της κοινωνίας, παραμένοντας σε εγρήγορση απέναντι στους κινδύνους της. Η επίδραση ειδικά στον χώρο της παιδείας είναι ήδη καταλυτική, με εργαλεία προσωποποιημένης μάθησης να έχουν ήδη ξεκινήσει να αναπτύσσονται και να χρησιμοποιούνται διεθνώς σημείωσε, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του στο Facebook. 

Ολόκληρη η ανάρτηση Πιερρακάκη: