Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Αχαΐα: Εχθρός του λαδιού ο καλός καιρός- Η ιλιγγιώδης τιμή και τα αντικλεπτικά

 Αχαΐα: Εχθρός του λαδιού ο καλός καιρός-... 

Σε πανάκριβο αγαθό έχει μετατραπεί το λάδι , η τιμή του οποίου το φετινό χειμώνα έχει εκτοξευτεί φτάνοντας ακόμα και τα 15 ευρώ το λίτρο στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Παράλληλα ο καλός καιρός που επικρατεί μέχρι και σήμερα που ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε τον Νοέμβριο, απειλεί την ποιότητά του καθώς ευνοεί την εμφάνιση ασθενειών αλλά και του δάκου.

«Υπάρχει μία υποβάθμιση της ποιότητας και από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Υπάρχει πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι, το επόμενο 10ημερο θα έχουμε για την έκταση της ζημιάς» λέει μιλώντας στο thebest.gr ο  πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας στο παράρτημα Πελοποννήσου και δυτικής Στερεάς Ελλάδας, Αναστάσιος Τσάκωνας. 

Πολιτική Προστασία: Πολιτική Προστασία: ΕΜΥ και Εθνικό Αστεροσκοπείο υπάγονται στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης – Όλες οι αλλαγές

 

Αναδιαρθρώνονται και ενισχύονται οι δομές Πολιτικής Προστασίας. Οι βασικοί άξονες του νομοσχεδίου που πρόκειται να κατατεθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή, παρουσιάστηκε από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Οι αλλαγές που ενισχύουν την Πολιτική Προστασία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και περιγράφονται αναλυτικά στο σχετικό νομοσχέδιο, αφορούν τόσο το στάδιο της πρόληψης κινδύνου, όσο και κατά το στάδιο της εκδήλωσης της έκτακτης ανάγκης.