Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Συντάξεις: Αύξηση από 35 έως 163 ευρώ για 1,8 εκατ. συνταξιούχους - Ποιοι θα πάρουν έως και 4 αυξήσεις στην ίδια σύνταξη

 Συντάξεις: Αύξηση από 35 έως 163 ευρώ για 18 εκατ συνταξιούχους  Ποιοι θα πάρουν έως και 4 αυξήσεις στην ίδια σύνταξη 

Καθαρές αυξήσεις πάνω από 55 ευρώ το μήνα κατά μέσο όρο θα πάρουν το 2023 σχεδόν 1,8 εκατ. συνταξιούχοι. Στους δικαιούχους αυξήσεων περιλαμβάνονται:

 

  1. Συνταξιούχοι (πριν και κυρίως μετά το 2016) που δεν έχουν προσωπική διαφορά, για τους οποίους τα καθαρά ποσά που θα βάλουν στην τσέπη είναι από 35 ευρώ το μήνα για τις χαμηλές συντάξεις των 500 ευρώ έως και 163 ευρώ το μήνα για τις συντάξεις των 1.500 ευρώ.
  2. Συνταξιούχοι που έχουν προσωπική διαφορά, την οποία θα συμψηφίσουν με την αύξηση που θα πάρουν, και για το λόγο αυτόν θα βάλουν λιγότερα στην τσέπη.

Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Η ηρωική πόλη της Νάουσας ✧ 1822: Από την Επανάσταση στον ‘Χαλασμό’»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Η ηρωική πόλη της Νάουσας 1822: Από την Επανάσταση στον ‘Χαλασμό’» τιτλοφορείται η νέα έκθεση που διοργανώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρωικής Πόλεως Νάουσας, με την επιμέλεια της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων. Η έκθεση, που μόλις εγκαινιάστηκε, φιλοξενείται στις προθήκες στον νότιο διάδρομο του ισογείου του Μεγάρου της Βουλής και είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από τους αγώνες, τις θυσίες και το Ολοκαύτωμα της Νάουσας. Περιλαμβάνει τεκμήρια υψηλής ιστορικής αξίας από τη συλλογή του Nαουσαίου κ. Τάκη Μπάιτση και της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων.