Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

Καύσωνας: Καθημερινές οι πυρκαγιές σε αυτοκίνητα – Τι να προσέξουμε;

 

Σύμφωνα με πηγές από την Τροχαία, αυτές τις ημέρες σχεδόν καθημερινά, αυτοκίνητα αναφλέγονται στους Εθνικούς δρόμους. Η συντήρηση του αυτοκινήτου στις περιπτώσεις καύσωνα,  είναι το Α και το Ω.

Ποιο τεχνικά, ας δούμε τι γίνεται όσον αφορά στην απαγωγή θερμότητας στο χώρο του κινητήρα. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα…

Κωνσταντίνος Καραμανλής: Η σπάνια φωτογραφία από το εξώφυλλο του TIME

karamanlis_-_arxeio_ert 

«Να δυναμώνουμε την φλόγα της κοινωνικής δικαιοσύνης και να διατηρούμε άσβηστα τα μεγάλα οράματα», σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του στα social media ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής με αφορμή τα 48χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. 

Μάλιστα ο κ. Καραμανλής συνόδευσε την ανάρτησή του με μια σπάνια φωτογραφία του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή από το περιοδικό TIME.



Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Βράδυ 23ης προς 24η Ιουλίου 1974.

Συρία: Επίθεση στα θυρανοίξια ορθόδοξου ναού – Στο σημείο Σάββας Καλεντερίδης και Θανάσης Αυγερινός

Συρία: Επίθεση στα θυρανοίξια ορθόδοξου ναού – Στο σημείο Σάββας Καλεντερίδης και Θανάσης Αυγερινός

Τρομοκράτες πραγματοποίησαν επίθεση σε βάρος Χριστιανών Ορθόδοξων στη βόρεια Συρία. Συγκεκριμένα, δύο drone «χτύπησαν» στη Χαμά και δη στον αύλειο χώρο της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας.

Μάλιστα, η επίθεση έγινε την ημέρα που πραγματοποιούνταν τα θυρανοίξια της εκκλησίας στη βόρεια Συρία και πλήθος κόσμους βρισκόταν στο σημείο.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος Θανάσης Αυγερινός του Open που βρισκόταν στα θυρανοίξια του ναού, σημειώθηκαν δύο επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο χώρο της εκκλησίας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας άνθρωπος να σκοτωθεί και ακόμα 12 να τραυματιστούν.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στο σημείο βρισκόταν και ο Έλληνας στρατιωτικός αναλυτής, Σάββας Καλεντερίδης για τα θυρανοίξια του ναού.

«Γέρασαν», η Τρίπολη, η Σπάρτη, το Ναύπλιο, η Κόρινθος - Αντιστέκεται η Καλαμάτα!

 «Γέρασαν», η Τρίπολη, η Σπάρτη, το Ναύπλιο, η Κόρινθος - Αντιστέκεται η Καλαμάτα! 

Μια πόλη πρέπει να αυξάνει ή να διατηρεί αρμονικά τον πληθυσμό της για να ισχυρίζεται ότι προοδεύει. Ωστόσο δεν αρκεί ο αριθμός κατοίκων να είναι σταθερός ή μεγαλύτερος. Θα πρέπει και οι ηλικίες να μικραίνουν από τις νέες γεννήσεις, αλλιώς θα είναι πόλη και φθίνουσα και γερασμένη… 

H Περιφέρεια Πελοποννήσου κάθε χρόνο χάνει πολίτες. Απ αυτούς τις 3.953 κάθε χρόνο δεν τους αναπληρώνει ούτε με γεννήσεις ούτε με μετοικήσεις. Έτσι μέσα σε 10 χρόνια, ανάμεσα στις δύο απογραφές διαπιστώνει ότι έχει 39.573 πολίτες λιγότερους, ως μόνιμους κατοίκους της.

Τι συμβαίνει και η πόλη σου γερνάει; Γιατί οι 4 από τις 5 πρωτεύουσες της Περιφέρειας Πελοποννήσου χάνουν πολίτες χωρίς να μπορούν να τους αναπληρώσουν. Για παράδειγμα η Τρίπολη χάνει περίπου έναν πολίτη την ημέρα χωρίς αναπλήρωσή του. Μόνον η Καλαμάτα γνωρίζει αύξηση του πληθυσμού της, χωρίς όμως να γνωρίζουμε αν πρόκειται για νέες γεννήσεις από ζευγάρια που νιώθουν ασφάλεια ή για μετοικήσεις λόγω της διαγραφόμενης ανάπτυξης του Δήμου.

Καύσωνας: «Έσπασαν» τα θερμόμετρα στην Πελοπόννησο - Ξεπέρασε τους 41°C η θερμοκρασία!

Καύσωνας: «Έσπασαν» τα θερμόμετρα στην Πελοπόννησο - Ξεπέρασε τους 41°C η θερμοκρασία!  

Στους 41.4°C έφτασε ο υδράργυρος το μεσημέρι της Κυριακής 24/07 στα Δίδυμα Αργολίδας και στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας. Οι 8 υψηλότερες θερμοκρασίες στη χώρα, σύμφωνα με το δικτύο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, καταγράφηκαν στον πίνακα που ακολουθεί.

Σύμφωνα με το meteo.gr, οι υψηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν:

  • Δίδυμα Αργολίδας 41.4 °C
  • Άγιοι Θεόδωροι Κορινθίας 41.4°C
  • Άγος 41.2°C
  • Αγγελόκαστρο Αιτ/νίας 41.0°C
  • Στυλίδα Φθιώτιδας 40.6°C
  • Καλαμπάκα 40.6°C
  • Λευκοχώρι Φθιώτιδας 40.4°C
  • Ασπρόπυργος 40.4°C

Κυριακή και Δευτέρα οι πιο δύσκολες μέρες

Ο καύσωνας «διαρκείας» φέρνει εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες όλη την εβδομάδα, ενώ η σημερινή ημέρα και η Δευτέρα θα είναι οι πιο δύσκολες ημέρες του καύσωνα με τον υδράργυρο να αγγίζει τοπικά και στους 41-42 βαθμούς Κελσίου.

Αμαλιάδα: Παρ’ ολίγον τραγωδία με 50χρονο ιερέα που τον τσίμπησε σκούρκος

  

Παρ’ ολίγον τραγωδία στην Αμαλιάδα. Ένας 50χρονος ιερέας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου, καθώς τον τσίμπησε σκούρκος (είδος άγριας σφήκας).  Ο 50χρονος, με καταγωγή από την περιοχή της Βουλιαγμένης, ήταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση και κινδύνευε η ζωή του.  Σύμφωνα με την ιστοσελίδα patrisnews, το ιατρικό προσωπικό που εφημέρευε έδωσε μεγάλη μάχη για να τον κρατήσει στη ζωή και αφού σταθεροποιήθηκε η κατάσταση της υγείας του, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, όπου και νοσηλεύεται.

Φωτιά στον Έβρο: Νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού της Δαδιάς – Μεγάλη αναζωπύρωση

  

Για 4η συνεχόμενη ημέρα καίει ανεξέλεγκτα η φωτιά στη Δαδιά στον Έβρο, με τα μέτωπα να μεταβάλλονται συνεχώς ανάλογα με τη φορά του ανέμου. 

Πλέον τα μέτωπα είναι 4 στη Δαδιά. Για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ, οι αρχές αποφάσισαν να στείλουν μήνυμα μέσω του 112 για εκκένωση του χωριού προς Σουφλί και Γιαννούλη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival.gr, υπάρχει μεγάλη αναζωπύρωση της

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Δεν υποχωρούμε στην τουρκική προκλητικότητα – «Ασπίδα» στη Δικαιοσύνη, δεν ξέχασε τη Φώφη Γεννηματά


 

 Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Δεν υποχωρούμε στην τουρκική προκλητικότητα – «Ασπίδα» στη Δικαιοσύνη, δεν ξέχασε τη Φώφη Γεννηματά 

Πολλά μηνύματα «έκρυβε» η ομιλία της της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στην δεξίωση για την 48η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Συγκινητική η αναφορά της στη μεγάλη απούσα, τη Φώφη Γεννηματά.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ύψωσε και ασπίδα στους δικαστές, με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη, λέγοντας πως δεν απονέμεται με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους. Οι δικαστές, είπε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, «κρίνονται για τις αποφάσεις τους, δεν στοχοποιούνται. Ο διχαστικός λόγος αδικεί τη δημόσια σφαίρα και δεν υπηρετεί τη δημοκρατία μας».

Για την Τουρκία, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διεμήνυσε ότι «καμία υποχώρηση δεν χωρεί στην τουρκική επιθετικότητα και αδιαλλαξία, καθώς και σε κάθε απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Ολονύχτιο θρίλερ στα Κρέστενα Ηλείας: Ανεξέλεγκτη φωτιά - Απλώθηκε σε έκταση 20 χλμ - εκκένωση οικισμών

 krestena-02 

Τη στιγμή που η  φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη στα Κρέστενα, εφιαλτικές μνήμες ξυπνούν από την καταστροφική πύρινη λαίλαπα του 2007.  Στην περιοχή Γρύλλος, η φωτιά έχει φτάσει στα 100 μέτρα από τα σπίτια, οι κάτοικοι ζητούν εθελοντές να βοηθήσουν στη διάσωση ζώων, ενώ σε πολλά σημεία υπάρχουν διακοπές της ηλεκτροδότησης.  

«Γύρω στις 16.00 το μεσημέρι είδαμε την κάπνα και πήγα στο σημείο με τον γιο μου και είδαμε τη φωτιά πολύ γρήγορα να εξαπλώνεται. Φύγαμε και η φωτιά ήταν στα 500 μέτρα από το σπίτι μου. Είχε ήδη φτάσει στα πρώτα σπίτια» λέει κάτοικος της περιοχής στο protothema.gr.

Φωτιά στην Ηλεία: Απειλούνται σπίτια, το διυλιστήριο και μία κατασκήνωση κοντά στα Κρέστενα - Μήνυμα από το 112, Προληπτική εκκενωση της περιοχής - Εκκενώνεται η κατασκήνωση στη Φρίξα - Καίγονται σπίτια στη Σκιλλουντία

 Φωτιά στην Ηλεία: Απειλούνται σπίτια, το διυλιστήριο και μία κατασκήνωση κοντά στα Κρέστενα 

Μεγάλη και επικίνδυνη η φωτιά στην Ηλεία με τα Κρέστενα να βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού. Απόκοσμες εικόνες στην πόλη, με ένα σύννεφο μαύρου καπνού να έχει καλύψει τα πάντα…

Εξαιρετικά επικίνδυνη είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην Ηλεία και λίγο πριν τις 17:00 άρχισε να πλησιάζει προς τα Κρέστενα. Ζητήθηκε λίγο πριν τις 17:00 η προληπτική εκκένωση της περιοχής, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει σταλεί μήνυμα 112. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, απειλούνται το διυλιστήριο, τα πρώτα σπίτια της περιοχής αλλά και μία κατασκήνωση σε κοντινή απόσταση.

"Τα κακά παιδιά " και "ο Άνθρωπος του Θεού" απόψε στο Δημοτικό κινηματογράφο "Το Διάλλειμα" στο Δερβένι.

 Κυριακή 24/7 9:00 μ.μ.
“Τα κακά παιδιά”

(Κινούμενα σχέδια, 100 ́, 2022)



Σκηνοθεσία : Πιερ Περιφέλ
 

Βασισμένη στη διάσημη σειρά βιβλίων του Ααρον Μπλάμπεϊ, η ταινία αφηγείται τις περιπέτειες μιας διαβόητης παρέας πέντε φίλων – ένας λύκος, ένα φίδι, μία ταραντούλα, ένας καρχαρίας κι ένα πιράνχα – που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τους πιο καταζητούμενους κακοποιούς. Αυτό όμως θα αλλάξει. Γιατί έπειτα από αμέτρητες επιτυχημένες διαρρήξεις μέσα στα χρόνια, η συμμορία τελικά συλλαμβάνεται και ο Κύριος Λύκος κάνει μια συμφωνία (την οποία δεν έχει πρόσθεση να τηρήσει) προκειμένου να γλιτώσουν τη φυλακή: τα Κακά Παιδιά θα γίνουν Καλά!

 

 Κυριακή 24/7 11:00 μ.μ. & Δευτέρα 25/7 9:00 μ.μ.
Ο άνθρωπος του Θεού (Δραματική, 109 ́, 2021)

  

Ένα οδοιπορικό στη ζωή και την προσφορά του Αγίου Νεκταρίου: Η δημοτικότητα του Νεκτάριου Κεφάλα, Μητροπολίτη Πενταπόλεως, προκαλεί τη ζήλια των κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αιγύπτου, ο κλήρος τον δυσφημίζει με αποτέλεσμα να του στερήσουν την ιερατική του ιδιότητα και να τον εξορίσουν από την Αίγυπτο. Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος με σπουδαίο συγγραφικό έργο. Όμως ο φόρτος εργασίας τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα. Ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια και χάρη στη φήμη του το μοναστήρι μεγαλώνει. Η Mονή όμως δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Άγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο νοσοκομείο λίγο πριν το τέλος του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα.

Σκηνοθεσία :

Γελένα Πόποβιτς

Πρωταγωνιστούν :

Άρης Σερβετάλης, Αλεξάντερ Πετρόφ, Μίκι Ρουρκ, Χρήστος Λούλης, Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Νικήτας Τσακίρογλου, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Μιχάλης Οικονόμου, Τόνια Σωτηροπούλου

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ "Το Διάλλειμα"