Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Καμπανιακός - ΠΑΟΚ Β' 1-3: Δεύτερη σερί νίκη και στο -1 από την κορυφή οι Θεσσαλονικείς

 Καμπανιακός - ΠΑΟΚ Β' 1-3: Δεύτερη σερί νίκη και στο -1 από την κορυφή οι Θεσσαλονικείς 

O ΠΑΟΚ Β' επικράτησε 3-1 στην Χαλάστρα του Καμπανιακού στο εναρκτήριο ματς της 4ης αγωνιστικής της Super League 2 και με τη δεύτερη του νίκη βρέθηκε στον πόντο από την κορυφή του Α' Ομίλου.  

Η ομάδα των Παπαβασιλείου και Ταξίδη προηγήθηκε μόλις στο 2': ο Κανίς ευστόχησε σε πέναλτι που κέρδισε ο Ουρτάδο, ενώ λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους (43'), ο αρχηγός, Βασίλης Γρόσδης, πέτυχε το γκολ του αγώνα με τρομερό βολ πλανέ εκτός περιοχής. 

Επανέρχεται ο Δακτύλιος - Ποιοι κυκλοφορούν ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας, πώς εκδίδεται η άδεια εισόδου

 daktylios-athina 

Από τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024 μέχρι και την Παρασκευή 18 Ιουλίου 2025 επανέρχονται τα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (ΜΙΚΡΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ).

Τα όρια του ΜΙΚΡΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:

Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας.

Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του ΜΙΚΡΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ τα μέτρα περιορισμού δεν ισχύουν.

Καλλιμάρμαρο: Πλήθος κόσμου στη συναυλία μνήμης για τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη

 Καλλιμάρμαρο: Πλήθος κόσμου στη συναυλία μνήμης για τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη 

Η συναυλία μνήμης για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη ξεκίνησε στις 19.00 με χιλιάδες ανθρώπους να έχουν γεμίσει το Καλλιμάρμαρο για να την παρακολουθήσουν Live.

Στη συναυλία στο Kαλλιμάρμαρο, για τα θύματα στα Τέμπη, εμφανίζονται οι Φοίβος Δεληβοριάς, Κοινοί Θνητοί, Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου και Τάνια Τσανακλίδου. Συγκινητική ήταν η στιγμή που ανέβηκε στη σκηνή ο Λουδοβίκος των Ανωγείων και ερμήνευσε ένα μοιρολόι που έγραψε την ημέρα του δυστυχήματος στα Τέμπη. 

Μόλις άνοιξαν οι πύλες στο Καλλιμάρμαρο, 2 ώρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη της συναυλίας, άνθρωποι κάθε ηλικίας άρχισαν να πλημμυρίζουν το χώρο για τη βραδιά στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη.

Σε δεκάδες δήμους της χώρας, κατά πληροφορίες πάνω από 70, προβάλλεται ζωντανά η συναυλία μνήμης.  

Αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς των δήμων Βέλου – Βόχας και Σικυωνίων

 Αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς των δήμων Βέλου – Βόχας και Σικυωνίων Κορινθίας 

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, σε περιοχές των δήμων Βέλου-Βόχας και Σικυωνίων, πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας.

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου-Βόχας, του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνίων, των Τμημάτων Ασφάλειας και Τροχαίας Κορίνθου, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος Κορινθίας και Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης ελέχθησαν 59 άτομα, προσήχθησαν 14 άτομα, ενώ συνελήφθησαν 9 άτομα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Τέλος, στο πλαίσιο της επιχείρησης βεβαιώθηκαν 8 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τζόρτζ Μπάλντοκ: Ενός λεπτού σιγής σε όλα τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου από την ΕΠΟ

Τζόρτζ Μπάλντοκ: Ενός λεπτού σιγής σε όλα τα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου από την ΕΠΟ 

Η ΕΠΟ με ανακοίνωση της έκανε γνωστό πως στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, σε όλα τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια του Σαββατοκύριακου (12-13/10/24).

Η είδηση του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ έπεσε σαν βόμβα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τον 31χρονο να φεύγει από τη ζωή αναπάντεχα το βράδυ της Τετάρτης (9/10/24) στο διαμέρισμα του στην Γλυφάδα.

Ελλάδα – Ιρλανδία: Ολοταχώς για sold out η αναμέτρηση στο Νations League – Πάνω από 20.000 εισιτήρια έχουν πουληθεί

 Ελλάδα – Ιρλανδία: Ολοταχώς για sold out η αναμέτρηση στο Νations League – Πάνω από 20.000 εισιτήρια έχουν πουληθεί 

Παροξυσμός επικρατεί στους οπαδούς της Εθνικής ποδοσφαίρου μετά την σπουδαία εκτός έδρας νίκη απέναντι στην Αγγλία, καθώς περισσότερα από 20.000 εισιτήρια να έχουν κάνει «φτερά» για τον αγώνα του Nations League απέναντι στην Ιρλανδία στο «Καραϊσκάκης».

Δεν θα πέφτει καρφίτσα στον αγώνα Ελλάδα – Ιρλανδία την Κυριακή (13/10/24, 21:45) στην 3η αγωνιστική για το Nations League. Η Εθνική ποδοσφαίρου μετά την ιστορική νίκη της στο «Wembley» απέναντι στους Άγγλους, θέλει να κερδίσει και τους Ιρλανδούς για να διατηρηθεί στην κορυφή του ομίλου της στην διοργάνωση.

Γ.Ψυχογιός: Επείγουσα η στήριξη στους κτηνοτρόφους λόγω του κόστους των ζωοτροφών από τον υποχρεωτικό σταβλισμό για την πανώλη. Παρέμβαση στη Βουλή.

  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

11/10/2024

Ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, κατέθεσε ως  Αναφορά προς το Υπουργείο Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων έγγραφο του Προέδρου της κοινότητας Ψαρίου, Δ.Ε. Σικυωνίων, κ. Βλασίου Γαλάνη, πουσυνοδεύεταιαπό το αίτημα των κτηνοτρόφων-κατοίκων της περιοχής γιατην κάλυψη των εξόδων προμήθειας επιπλέον ζωοτροφώνγια τα κοπάδια τουςλόγω της απαγόρευσης ελεύθερης  βόσκησής τους στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανώλης.

Με την παρέμβαση αυτή,συντασσόμαστε με το δίκαιο και αυτονόητο αίτημα των κτηνοτρόφων που αντιμετωπίζουν ζητήματα επιβίωσης, καθώς, ενώ εφαρμόζουν απολύτως τα περιοριστικά μέτρα, δεν έχουν καμία ενίσχυση από την Πολιτεία  για να καλύψουν τα μεγάλα έξοδα που προκύπτουν από τον υποχρεωτικό σταβλισμό των ζωικών τους μονάδων. Για τον λόγο αυτό, το εισόδημά τους έχει εκμηδενιστεί και την ίδια στιγμή κινδυνεύειένας ολόκληρος κλάδος της ορεινής Κορινθίας με αφανισμό.

Σε συνέχεια των παρεμβάσεών μας για το θέμα μέσα κι έξω από τη Βουλή, ζητάμε και πάλι από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε ενέργειες για την ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη των κτηνοτρόφων, που συνιστούν πολύ σημαντικό κομμάτι της αλυσίδας των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών της Κορινθίας.

Ακολουθεί αναλυτικά η Αναφορά όπως κατατέθηκε: