Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Ρυθμίζονται αναδρομικά τα δάνεια 120.000 δημοσίων υπαλλήλων -Πόσο μειώνεται η δόση

Σε ρύθμιση των στεγαστικών δανείων 120.000 δημοσίων υπαλλήλων προχωρά, μετά από παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού, μία ημέρα πριν την κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, η κυβέρνηση.
Με τις ρυθμίσεις που αφορούν 140.000 δάνεια  εκτιμάται ότι στο 48% των δανείων θα υπάρξει μεσοσταθμική μείωση του επιτοκίου κατά 2,3% και στο 1/3 περίπου αυτών θα υπάρξει επιπλέον και πάγωμα μέρους του κεφαλαίου. Στο 52% των υπολοίπων δανείων προβλέπεται να υπάρξει επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών με προβλεπόμενη μεσοσταθμική μείωση του επιτοκίου που, για το τρέχον εξάμηνο, θα είναι της τάξεως του 1%. Σημειώνεται ότι το όφελος για τους δανειολήπτες θα κυμαίνεται από 150-300 ευρώ μηνιαίως.

Ακρωτηριασμός 5χρονης λόγω μηνιγγιτιδοκοκκικής σηψαιμίας – Ο εμβολιασμός στην Ελλάδα

pak.ets.jpg
Μία 5χρονη, εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτης  & Αγλαΐα Κυριακού», διακομιζόμενη από Ιδιωτικό Νοσηλευτικό Ίδρυμα με τη διάγνωση της Μηνιγγιτιδοκοκκικής Σηψαιμίας.

Διαβάστε περισσότερα 
 stogiatro.gr

Παιδί με τρεις γονείς: Επιστημονικό θαύμα ή «κατά παραγγελία απόγονοι»;

tree.ets.jpg
Την ώρα που η μέθοδος των «τριών γονέων» αποτελεί λύση για την τεκνοποίηση πολλών ζευγαριών, προκύπτουν ζητήματα Βιοηθικής που κάνουν λόγο για «κατά παραγγελία απογόνους».  Πόσο μας αφορά το θέμα στην Ελλάδα;

Διαβάστε περισσότερα  

stogiatro.gr 

Πέτρος Τατούλης «Παρελθόν οι ΧΑΔΑ στην Πελοπόννησο»

Εμφάνιση IMG_3855.JPG
«Εξαιρετική στιγμή για την αυτοδιοίκηση στην Πελοπόννησο η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ»

«Απαλλάσσουμε την Πελοπόννησο από τα δυσβάσταχτα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την παράδοση από την Περιφέρεια στο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου 55 αποκατεστημένων ΧΑΔΑ την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016, παρουσία του Προεδρεύοντος Αντιπροέδρου του ΦΟΔΣΑ, Δημάρχου Ευρώτα κ. Ιωάννη Γρυπιώτη, του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΦΟΔΣΑ, Δημάρχου Πύλου – Νέστορος, κ. Δημητρίου Καφαντάρη, της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη κας Κωνσταντίνας Νικολάκου και του Περιφερειακού Συμβούλου Αρκαδίας κ. Γεωργίου Μπακούρη.

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

      
  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                            Λουτράκι    9/11/2016
          ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                        Αριθμ. Πρωτ.: 20591
                       ΔΗΜΟΣ          
   ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -

    ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ 


Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου 
(Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι) την 10η   Νοεμβρίου 2016, ημέρα Πέμπτη και ώρα 5:30 μ.μ. σε έκτακτη συνεδρίαση, για συζήτηση των κατωτέρω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

Στο σφυρί μεγάλη εταιρία Παροχής Ιντερνετ και Τηλεφωνίας στην Ελλάδα

Στο σφυρί μεγάλη εταιρία Παροχής Ιντερνετ και Τηλεφωνίας στην Ελλάδα
Το υπουργικό συμβούλιο της εταιρίας, έθεσε σε κίνηση την διαδικασία για να… παραχωρηθεί το 100% των μετοχών της «Cyta Hellas», θυγατρικής της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (Cyta), σε επενδυτή που θα υποβάλει την καλύτερη προσφορά.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Άξιος – Ψέλνει το «Τη Υπερμάχω» μέσα στην Αγία Σοφία και επεμβαίνει η τουρκική αστυνομία

asdasd
Ο Κύριος Γιώργος Δαρδανός Ψέλνει το «Τη Υπερμάχω» στην Αγία Σοφία!
Του Γιώργου Δαρδανού
Στην Αγιά Σοφιά, 30 Οκτωβρίου του 2016, σε μια από εκείνες τις στιγμές που ο άνθρωπος νιώθει τόσο ελάχιστος μπροστά στο βάρος της ιστορίας, σε μια στιγμή πραγματικού δέους και συγκίνησης, άρχισα να ψάλλω το ‘Τη Υπερμάχω’….

Δεν θα μας φταίει ο Τραμπ αλλά ο κακός μας εαυτός!

trump.jpg
Πολλοί είναι αυτοί που θα σπεύσουν  να βγάλουν συμπεράσματα από τη νίκη Τραμπ σε σχέση με τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας και τα ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ως νοτιοανατολικότερο σύνορο της Ευρώπης (μαζί με την Κύπρο).
Ότι και να γίνει, όποια και να είναι η φοβία, η ουσία είναι πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να

Μαδούροι όλων των χωρών ενωθείτε!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Καθώς πολύς λόγος γίνεται πάλι τελευταία περί Βενεζουέλας - όπου πλέον λόγω του θηριώδους πληθωρισμού (500%) οι πολίτες μεταφέρουν τα χαρτονομίσματα με τα τσουβάλια και οι έμποροι τα ζυγίζουν γιατί αδυνατούν να τα μετρήσουν – ίσως έχει περάσει απαρατήρητη η επικείμενη συνάντηση του προέδρου Μαδούρο με την αντιπολίτευση.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11 Νοεμβρίου, καθώς ο Μαδούρο, για πρώτη φορά στριμωγμένος από μια εκτός ελέγχου κατάσταση,  δεσμεύτηκε για διεξαγωγή διαλόγου με την αντιπολίτευση, προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση.
Προηγήθηκαν ογκώδεις διαδηλώσεις, ενώ η αντιπολίτευση ξεκαθαρίζει πως «για να υπάρξει διάλογος θα πρέπει να είναι απολύτως ξεκάθαρο εξ αρχής ότι στόχος είναι να καταλήξουμε σε συμφωνία σε σχέση με τους όρους μιας δημοκρατικής μετάβασης για το υπόλοιπο του 2016».

Ο Πανκαμαριακός πήρε με 1 - 0 , στο τοπικό ντέρμπι τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου

Ο Πανκαμαριακός σε εξ αναβολής αγώνα της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας, επικράτησε με 1 - 0 του Ηρακλή Ξυλοκάστρου με τέρμα του Ζήση κατά το πρώτο ημιχρόνιο. 
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι παρά το βροχερό καιρό ,το γειτονικό ντέρμπι  που έγινε στην κοινή τους έδρα, στο γήπεδο Ξυλοκάστρου , (τυπικά γηπεδούχος η ομάδα του Καμαρίου, παρακολούθησαν εκατοντάδες φίλαθλοι, ενώ ο Ηρακλής τελείωσε τον αγώνα με παίκτη λιγότερο. 
Ο  Πανκαμαριακός με το σημερινό του τρίποντο βελτίωσε την βαθμολογική την θέση καθώς ανέβηκε στην 9η θέση της βαθμολογίας με 9 βαθμούς σε 7 αγώνες, ένα βαθμό πίσω από τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου (βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας με 10 βαθμούς).
Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου , στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής , ο μεν Ηρακλής Ξυλοκάστρου , αντιμετωπίζει , εντός έδρας , σε αγώνα ντέρμπι, την Ελλάδα Βέλου, ενώ ο Πανκαμαριακός μάχεται εκτός έδρας στο Χιλιομόδι, με την ομάδα του Ατρομήτου.


Η Βαθμολογία
(Σε 7 αγώνες)

1
Κόρινθος '06
18 - 1
19
2
Ισθμιακός
12 - 3
17
3
Πέλοπας Κιάτου
11 - 2
16
4
ΠΑΣ Κόρινθος
16 - 4
15
5
Ελλάς Βέλου
12 - 11
12
6
Παννεμεατικός
7 - 6
12
7
Αστέρας Δερβενίου
11 - 8
11
8
Ηρακλής Ξυλοκάστρου
10 - 7
10
9
Πανκαμαριακός
9 - 9
9
10
Ηρακλής Λεχαίου
12 - 12
7
11
ΣΦΛ Ολυμπιακός
7 - 12
7
12
Πανσολυγειακός
4 - 15
7
13
Ολυμπιακός Άσσου
11 - 13
6
14
Τενεάτης Αθικίων
4 - 14
5
15
Ατρόμητος Χιλιομοδίου
5 - 24
3
16
Θύελλα Πετρίου
4 - 12
2

Τρεις Έλληνες σε θέσεις κλειδιά στο επιτελείο του Τραμπ

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις Έλληνα θα βρεις από κάτω. Είναι άλλη μια λαϊκή ρήση που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και βρίσκει εφαρμογή στις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ. Εξάλλου Ελληνοαμερικανοί πολίτες, ανέκαθεν ασχολούνταν με την πολιτική στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ανάμεσα στους ανθρώπους-κλειδιά που βρίσκονται στο επιτελείο του Ντόλαντ Τραμπ και συνέβαλαν στη μεγάλη εκλογική του νίκη είναι και τρία πρόσωπα ελληνικής καταγωγής. Αυτοί είναι οι Τζορτζ Παπαδόπουλος, Τζορτζ Τζιτζίκος και Ρινς Πρίμπους 

Τραμπ: Θα είμαι πρόεδρος όλων των Αμερικανών [ βίντεο]

tramp2
Με τις πρώτες του δηλώσεις ως νέος προέδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε πως θα εκρποσωπήσει όλους τους Αμερικανούς, έπλεξε το εγκώμιο της Χίλαρι Κλίντον και επεσήμανε πως η Αμερική θα ζει ειρηνικά με όσες χώρες το θέλουν αλλά δεν θα είναι ποτέ δεύτερη.
Ξεκίνησε δίνοντας συγχαρητήρια στην Χίλαρι Κλίντον για τον αγώνα που έδωσε: «Ελαβα ένα συγχαρητήριο τηλεφώνημα από την Χίλαρι Κλίντον, συνεχάρη όλους εμάς και στην συγχαίρω κι εγώ από την πλευρά μου για τη σκληρή μάχη που έδωσε. Οφείλουμε στη Χίλαρι Κλίντον πολλά για την υπηρεσία της στα δημόσια αξιώματα».
Στην συνέχεια δήλωσε πρόεδρος όλων των Αμερικανών επισημαίνοντας: «Είναι ώρα να επουλώσουμε τις στιγμές διχασμού. Θα είμαι πρόεδρος για όλους τους Αμερικανούς και τείνω χείρα φιλίας σε όσους δεν με υποστήριξαν και τους καλώ να εργαστούμε μαζί για το καλό της χώρας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών

tramp
Στον Λευκό Οίκο θα μετακομίσει τον Ιανουάριο ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ που αναδείχθηκε μεγάλος- κι αναπάντεχος- νικητής των εκλογών στις ΗΠΑ και είναι πλέον ο 45ος πρόεδρός τους. Συγκεντρώνοντας πάνω από τους 270 εκλέκτορες που απαιτούνταν και ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά που έδιναν σχεδόν σταθερά προβάδισμα στη Χίλαρι Κλίντον, ο μεγιστάνας έδειξε τη δυναμική του κερδίζοντας τις πολιτείες στις οποίες αναμενόταν αλλά στη συνέχεια και τις λεγόμενες αμφίρροπες πολιτείες που του άνοιξαν διάπλατα το δρόμο για την αμερικανική προεδρία.
Βάζοντας τέλος σε μια διχαστική και υψηλών τόνων προεκλογική περίοδο που εξελίχθηκε σε θρίλερ μέχρι και την ημέρα των εκλογών, ο Τραμπ φάνηκε πιο ισχυρός από την αντίπαλό του των Δημοκρατικών, την πρώην υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, η οποία δεν κατάφερε να συνεχίσει την κυριαρχία των Δημοκρατικών στο Λευκό Οίκο και να διαδεχθεί τον κάποτε εσωκομματικό ανταγωνιστή της και πρόεδρο επί δύο θητείες Μπαράκ Ομπάμα.
Η επόμενη ημέρα ξημερώνει σε αχαρτογράφητα νερά για τις ΗΠΑ αλλά και τον κόσμο καθώς μένει να αποδειχθεί στην πράξη αν και σε ποιο βαθμό ο Τραμπ θα τηρήσει από τη θέση του προέδρου πια όσα είπε προς τους ψηφοφόρους του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Τα πρώτα αποτελέσματα και οι εκτιμήσεις των μεγάλων αμερικανικών ΜΜΕ προμήνυαν μια μακρά νύχτα . Ο Τραμπ κέρδισε νωρίς την Ιντιάνα και το Κεντάκι ενώ η Κλίντον το Βερμόντ, αποσπώντας 19 εκλέκτορες ο πρώτος και 3 η δεύτερη.
Αμφίρροπη φάνηκε η μάχη στην κρίσιμη πολιτεία της Φλόριντα, που όμως τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας «κλείδωσε» στους Ρεπουμπλικάνους. Πολιτεία- κλειδί ήταν και το Οχάιο που επίσης πέρασε στο «στρατόπεδο» του Τραμπ. Γι’ αυτές τις δύο πολιτείες λεγόταν πως θα είναι ένδειξη για τον επόμενο ένοικο του Λευκού Οίκου, όπως και έγινε.
Τα αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο

Χαλάζι στην ΑΘήνα - Κύμα κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα


Έφτασε και στην Αττική το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει όλη τη χώρα. Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε πριν από λίγο το Μαρούσι, τη Νέα Σμύρνη,τον Βύρωνα, το Νέο Κόσμο, το Κουκάκι και άλλες περιοχές της Αθήνας

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκαοκτώ κλήσεις έως αυτή τη στιγμή, για κοπή δένδρων και απομάκρυνση διαφόρων αντικειμένων από δρόμους, ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά. Σύμφωνα με την Τροχαία δεν έκλεισε, λόγω της νεροποντής, κάποιος δρόμος.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, η κακοκαιρία σήμερα χτυπάει τα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, την Δυτική και Κεντρική Στερεά, την Δυτική Πελοπόννησο, την Θεσσαλία, την Μακεδονία, την Θράκη, και την Αττική.