Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Lockdonw στη Δυτική Αττική: Οι πολίτες δεν πάνε για τεστ και επιστρατεύτηκε η αστυνομία / Κορωνοπάρτυ 50 ατώμων στον Άλιμο, επιθεση με πέτρες στην αστυνομία

 Lockdonw στη Δυτική Αττική: Οι πολίτες δεν πάνε για τεστ και επιστρατεύτηκε η αστυνομία

H επέμβαση της αστυνομίας χρειάστηκε στη Δυτική Αττική, καθώς η προσέλευση του κόσμου, στα σημεία όπου γίνονταν οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό ήταν αρκετά χαμηλή.

Έτσι λοιπόν η αστυνομικοί βγήκαν στο δρόμο και σταματούσαν τα οχήματα και προέτρεπαν τους πολίτες να μπουν στην ουρά και να περιμένουν για να κάνουν το τεστ. Αυτό έγινε προκειμένου να υπάρξει ένα επαρκές δείγμα ώστε να καταλάβουν οι ειδική ποια είναι η επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή. Οι έλεγχοι στην Ελευσίνα είναι σαρωτικοί.

Στο μεταξύ την παρέμβαση της Αστυνομίας προκάλεσε η συγκέντρωση ατόμων που παρατηρήθηκε στο λόφο Πανί στον Άλιμο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο σημείο βρίσκονταν συγκεντρωμένα πάρα πολλά άτομα  περίπου 50 στον αριθμό και ήταν έτοιμοι να «στήσουν» κορωνο-πάρτι εν μέσω πανδημίας.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα αστυνομικοί για να αποτρέψουν το πάρτι και οι συγκεντρωμένοι στη θέα των αστυνομικών και επιτέθηκαν στην αστυνομία με πέτρες.

Super League: Αναβολή στο Ατρόμητος - Λαμία / 9 κρούσματα κορονοϊού στη Λαμία,

 Super League: Αναβολή στο Ατρόμητος - Λαμία 

 Μετά τα 9 κρούσματα κορονοϊού στη Λαμία, η Super League ανακοίνωσε την αναβολή του ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ανακοινώνεται ότι ο αγώνας Aτρόμητος Αθ.-Λαμία, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος Super League Interwetten, αναβάλλεται, για προληπτικούς λόγους, μετά τη διαπίστωση θετικών κρουσμάτων COVID-19 σε ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ Λαμία.

Σε εφαρμογή όσων προβλέπονται στο Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων, αποφασίστηκε η αναβολή του αγώνα, καθώς η απαρέγκλιτη τήρηση του πρωτοκόλλου αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη διεξαγωγή των αγώνων, ενώ βάσει όσων προβλέπονται έχουν ήδη ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και η Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ και έχει γίνει άμεση απομόνωση των κρουσμάτων, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, δεδομένου ότι η διαφύλαξη της υγείας όλων των εμπλεκομένων αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της Super League».

Παναθηναϊκός: Αποστολή με… μηνύματα από Μπόλονι για ΠΑΟΚ

 Παναθηναϊκός: Αποστολή με… μηνύματα από Μπόλονι για ΠΑΟΚ 

Την αποστολή του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ γνωστοποίησε ο Λάζλο Μπόλονι, ο οποίος εντός αυτής δεν έχει συμπεριλάβει τον Γιασίν Αγιούμπ. Μία κίνηση-μήνυμα που ίσως αυτό να οδηγεί και στην αποχώρηση του παίκτη. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρουμάνος τεχνικός αφήνει εκτός αποστολής τον 

ΠΑΟΚ: Αποστολή με Ελ Καντουρί αλλά χωρίς Βαρέλα, Ροντρίγκο για το ματς με Παναθηναϊκό

  ΠΑΟΚ: Αποστολή με Ελ Καντουρί αλλά χωρίς Βαρέλα, Ροντρίγκο για το ματς με Παναθηναϊκό  

Ο Φερνάντο Βαρέλα και Ροντρίγκο Σοάρες δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετώπιζαν και ο Πάμπλο Γκαρσία τους άφησε εκτός αποστολής για τον αγώνα (20/12, 19.30) με τον Παναθηναϊκό. Ο Φερνάντο Βαρέλα και Ροντρίγκο Σοάρες δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετώπιζαν και ο Πάμπλο Γκαρσία τους άφησε εκτός αποστολής για τον αγώνα (20/12, 19.30) με τον Παναθηναϊκό.

ΑΕΛ: Δύο κρούσματα κορονοϊού ενόψει Ολυμπιακού - η αποστολή για το "Καραϊσκάκη"

 ΑΕΛ: Δύο κρούσματα κορονοϊού ενόψει Ολυμπιακού 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΛ:

 

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι στον τακτικό προγραμματισμένο μοριακό έλεγχο για τον Covid 19, του αγωνιστικού τμήματος και των υπολοίπων εμπλεκομένων στη διαδικασία του αγώνα με τoν Ολυμπιακό που γίνεται αύριο 20/12/2020, σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα και τις οδηγίες των ΓΓΑ, ΕΟΔΥ και Super League, που διεξήχθη από το εργαστήριο Gene του κ. Γεωργίου Ράπτη στη Λάρισα χθες 18/12/2020, ένας ποδοσφαιριστής μας και ένα μέλος του προπονητικού team βρέθηκαν θετικοί, ενώ τα υπόλοιπα 45 δείγματα ήταν αρνητικά.

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το ματς με την ΑΕΛ

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το ματς με την ΑΕΛ 

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού για το τελευταίο παιχνίδι του 2020 με αντίπαλο την ΑΕΛ (20/12, 15:00, NS1) και ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να τους πάρει όλους στην αποστολή.

 Οι νταμπλούχοι θέλουν να κλείσουν νικηφόρα την πιο περίεργη χρονιά της ιστορίας τους. Η αναμέτρηση με τους "βυσσινί" προσφέρεται για να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα ο Πέδρο Μαρτίνς, αλλά και αυτό δεν είναι βέβαιο ότι θα συμβεί.

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής της Super League (βαθμολογία)

  

Σάββατο 19/12                                                                                                                               Παναιτωλικός - Απόλλων Σμύρνης 0 - 1
  ΟΦΗ - Άρης 0 - 3

Κυριακή 20/12
15:00 Ολυμπιακός - Λάρισα
17:15 Ατρόμητος - Λαμία
19:30 ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

Δευτέρα 21/12
17:15 ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης
19:30 ΑΕΚ - Βόλος

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1

Ολυμπιακός

11

28 - 4

29

2

 Άρης

12

20 - 7

29

3

ΠΑΟΚ

11

18 - 6

24

4

ΑΕΚ

11

21-11

23

5

Παναθηναϊκός

12

13-10

18

6

Αστέρας  Τρίπολης

11

12-13

15

7

Βόλος  ΝΠΣ

12 

14-17

15

8

ΟΦΗ

13

15-20

15

9

Ατρόμητος Αθηνών

11

11-17

14

10

ΠΑΣ Γιάννινα

12

13-15

12

11

Απόλλων Σμυρνης

12

14-18

12

12

Παναιτωλικός

13 

 6 -16

8

13

ΑΕΛ.

11

 7 -18

6

14

ΠΑΣ.Λαμία

10

 5- 24

2

 

Η "Ελαφρά Ταξιαρχία" πέρασε νικηφόρα από το Αγρίνιο

 Παναιτωλικός - Απόλλων Σμύρνης 0-1: Προελαύνει εκτός έδρας η «Eλαφρά Tαξιαρχία» (vid)

 Η αυλαία του προγράμματος της 13ης αγωνιστικής άνοιξε όμως στις 17:15 με το ντέρμπι ουραγών στο Αγρίνιο,ανάμεσα στον  Παναιτωλικό  και τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Καλύτερα να αγωνίζεται... εκτός έδρας ο Απόλλωνας Σμύρνης. Η «ελαφρά ταξιαρχία» προελαύνει στα εκτός έδρας παιχνίδια της, καθώς πήρε την νίκη και στο ματς αξίας... έξι βαθμών στο Αγρίνιο. Εκεί όπου επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού,

O Άρης 0-3 στο Ηράκλειο

 

 ΟΦΗ - Άρης 0-3: Super-3 στο Ηράκλειο

 Εξαιρετικός ο Άρης κέρδισε εύκολα στο Ηράκλειο τον ΟΦΗ με 3-0 και έπιασε στην κορυφή τον Ολυμπιακό, με τους νταμπλούχους Ελλάδας να έχουν ένα ματς λιγότερο.  Η ομάδα του Άκη Μάντζιου ξεκίνησε εντυπωσιακά, στο πρώτο δεκάλεπτο είχε φάσεις για γκολ αλλά στη συνέχεια ο ΟΦΗ ισορρόπησε αλλά τα περίμενε όλα από τον Νέιρα.

Ο Άρης...μίλησε σε κρίσιμα σημεία με τον Μπερτόλιο στο 29’ να ανοίγει το σκορ

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 100 ατόμων στην ΑΑΔΕ (προκήρυξη)

 

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, γνωστοποιεί την πρόσληψη 100 ατόμων μέσω ΑΣΕΠ, κατηγορίας ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας, με σύμβαση διάρκειας έως και 18 μήνες,  για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας στις περιοχές: Αττική, Θεσσαλονίκη, Βοιωτία, Εύβοια, Ρέθυμνο, Καρδίτσα, Κοζάνη, Έβρος, Σέρρες, Αιτωλοακαρνανία, Μεσσηνία, Κυκλάδες, Λέσβος.

Δείτε την προκήρυξη:

View Fullscreen 

  aftodioikisi.gr

Βοήθεια στο Σπίτι: Διορία έως τη Δευτέρα δίνει το ΥΠΕΣ στους Δήμους

Προθεσμία έως τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου έχουν οι Δήμοι της χώρας, για να γνωστοποιήσουν στο ΥΠΕΣ τα στοιχεία του προσωπικού που απασχολείται παρέχοντας υπηρεσίες «Βοήθεια στο Σπίτι».

Για τη χορήγηση των στοιχείων αυτών θα πρέπει να συμπληρώσουν ένα αρχείο  αρχείο xls με την ονομασία BSSDATA_ και να το αναρτήσουν στον ειδικό διαδικτυακό τόπο του ΥΠΕΣ που
αφορά θέματα του προσωπικού της Τ.Α. (https://aftodioikisi.ypes.gr/) μέχρι 21-12-2020, διατηρώντας την ίδια ονομασία.

Δείτε το xls εδώ.

Δείτε το έγγραφο του ΥΠΕΣ:

Έρχονται χιλιάδες προσλήψεις σε δήμους, περιφέρειες (έγγραφα)

 Έρχονται χιλιάδες προσλήψεις σε δήμους, περιφέρειες 

Σε χιλιάδες προσλήψεις μπορούν να προχωρήσουν δήμοι και περιφέρειες το επόμενο διάστημα.

Σχετικές ρυθμίσεις  περιλαμβάνει ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ  που κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή.

Πρόκειται για το ν/σ:

ΣΑΤΕ 1η ημερίδα για τα προγράμματα ΕΣΠΑ

 Webinar invitation.jpeg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Είναι γεγονός, πως η τοπική οικονομία έχει μεγάλη ανάγκη από υποστήριξη, ειδικά αυτή την εποχή για λόγους επιβίωσης. 

Ωστόσο υπάρχει παράλληλα, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για στήριξη με αναπτυξιακό προσανατολισμό, κάτι που τα προγράμματα ΕΣΠΑ προσφέρουν. 

Ο ΣΑΤΕ εγκαινιάζει μια μεγάλη σειρά από ημερίδες και σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποίησε την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020, κατά γενική ομολογία, μία άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα: «Προγράμματα ΕΣΠΑ. Ενημερώνομαι για τις δράσεις».

Ευχαριστούμε θερμά για την συμμετοχή τους: τον κ. Βαγενά Γιώργο (πρόεδρο Ο.Ε.ΕΣ.Π.), την κα. Γιάννου Μαρία (ταμείας Συλλόγου Επαγγελματιών Τρικάλων Κορινθίας «Trikala Korinthias Network») και τον κ. Τσάκωνα Βαγγέλη (Πρόεδρο Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Βραχατίου) όπως επίσης τους ομιλητές κα. Σκλία Μαρία Πετρούλα και κ. Κόλλια Δημήτρη. 

Δείτε χαρακτηριστικά αποσπάσματα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 

https://bit.ly/2KixwCQ

 Οι ημερίδες θα παρουσιάζονται με τρόπο βατό και απλό, έτσι ώστε η κατανόηση των θεμάτων, που πολλές φορές φαντάζουν σύνθετα και κουραστικά, να γίνεται απλή και να προκαλεί το ενδιαφέρον με απώτερο στόχο, την ενεργή στήριξη όλων των τοπικών επιχειρήσεων. 

Ο ΣΑΤΕ, στοχεύει στην εξασφάλιση εργαλείων και ανάδειξη τρόπων, που θα κάνουν την επαγγελματική ζωή του επιχειρηματία της Κορινθίας ευκολότερη και την αναπτυξιακή πορεία δυναμικότερη. 

Με πίστη στις τοπικές επιχειρήσεις, στους επαγγελματίες και στο ανθρώπινο δυναμικό του τόπου μας, καλούμε όλες τις δυνάμεις να συνεργαστούμε για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

       Στην περιοχή μας είναι σίγουρο πως μπορούμε.

          Στον ΣΑΤΕ είναι σίγουρο πως θα προσπαθούμε για αυτό.

Ευχαριστούμε.  

 Περιάνδρου  52 ΚΙΑΤΟ 20200

info@sindesmos.gr

 

Panagiotis Ntomalis

 

Πώς έβλεπε το σήμερα η επιστημονική φαντασία του 1930 - Όσα έγραφε ο «πατέρας» της επιστημονικής φαντασίας, Χέρμπερτ Τζόρτζ Γουέλς, για τους σημερινούς 40αρηδες

 https://www.in.gr/wp-content/uploads/2020/12/1-459.jpg

Στις 18 Δεκεμβρίου του 1933, το «ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΒΗΜΑ» δημοσιεύει, στην πρώτη του σελίδα, άρθρο του συγγραφέα Χέρμπερτ Τζόρτζ Γουέλς (Herbert George Wells), που θεωρείται, μαζί με τον Ιούλιο Βέρν και τον εκδότη Χιούγκο Γκέρνσμπακ, «πατέρας» της επιστημονικής φαντασίας.

Κατερινα Σακελλαροπούλου: Στη μνήμη της ηρωικής γενιάς των Καλαβρυτινών παραμένει ενεργός ο δίκαιος αγώνας της επανόρθωσης

  

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με επιστολή της προς τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Αθανάσιο Παπαδόπουλο, αφού εκφράζει τη λύπη της, για την αδυναμία της να ανταποκριθεί στην πρόσκλησή του και να παραστεί στο Μνημόσυνο της 13ης Δεκεμβρίου στη μαρτυρική πόλη, λόγω των περιορισμών για την πανδημία, επισημαίνει ότι η σφαγή των Καλαβρύτων, η μεγαλύτερη ναζιστική θηριωδία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου σε ελληνικό έδαφος, έχει χαραχθεί ανεξίτηλα στην ιστορική και συλλογική συνείδηση του λαού μας.

Παράλληλα, τονίζει ότι «στη μνήμη της αδικοχαμένης και ηρωικής γενιάς των Καλαβρυτινών παραμένει ενεργός ο δίκαιος αγώνας της επανόρθωσης» και καταλήγει εκφράζοντας την προσμονή να επισκεφθεί τα Καλάβρυτα, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Ειδικότερα στην επιστολή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνει:

Τα κρουσματα κορονοιου στην Πελοπόννησο από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα άγγιξαν τις 4000. / Ρεκόρ κρουσμάτων (18) σήμερα στην Κορινθία.

  

Τριανταένα (31) νέα κρούσματα κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου όπου  στην Π.Ε.  Κορινθίας  σημειώθηκε ρεκόρ καθώς ανακοινώθηκαν 18 νέα κρούσματα τι στιγμή που στη Π.Ε. Αργολίδας δεν αναφέρθηκε κανένα. Επίσης άλλα 17 κρούσματα κατεγράφησαν στις Περιφερειακές ενότητες Αχαΐας και Ηλείας, 

Σήμερα 19/12 κατεγράφησαν, συνολικά 48 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 4.048 ( 2.166 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα Σάββατο19/12/20 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (15 ),  Μεσσηνίας  (5) ,  Κορινθίας (18), Ηλείας (2), Αργολίδα (-) , Αρκαδία (6) και Λακωνία (2) .

Επίσης από την αρχή της πανδημίας έχουν αναφερθεί 38 θάνατοι ( 18 στην Αχαΐα, 8 στην Ηλεία και 12 στην Κορινθία)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας               1.448 (18)

Π.Ε. Μεσσηνίας          653   (0) 

Π.Ε. Κορινθίας           602   (12) 

Π.Ε. Ηλείας                434    (8)

Π.Ε. Αργολίδας          408    (0) 

Π.Ε. Αρκαδίας            320    (0)

Π.Ε. Λακωνίας           182   (0)

Κορωνοϊός – κρούσματα 19/12: 534 διασωληνωμένοι, 58 νεκροί και 901 νέα κρούσματα ( 18 στην Κορινθία) στην Ελλάδα.

 Κορωνοϊός – κρούσματα 19/12: 534 διασωληνωμένοι, 58 νεκροί και 901 νέα κρούσματα 

Συνεχίζεται η πίεση που ασκεί η πανδημία στη χώρα μας, με υψηλά νούμερα στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ που αφορούν κρούσματα, θανάτους εξαιτίας του ιού αλλά και διασωληνώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από εκείνον.

Σήμερα ανακοινώνουμε 901 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Από αυτά 223 κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική ( μαζί με την ΠΕ Νήσων) ενώ 159 εντοπίζονται στην Θεσσαλονίκη, 39 στην Κοζάνη, 67 στην Μαγνησία  και 24 στις Σέρρες. 

Η γεωγραφική κατανομή των 901 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

Eφυγε από την ζωή ο Πρόεδρος του SUPER TV Κορίνθου Θυμιος Κάππος

 
Όπως μεταδίδει  το peloponnisosnews.gr έφυγε χτυπημένος από τον καρκίνο ο Πρόεδρος της Δορυφορικής Τηλεόρασης Θύμιος Κάππος σήμερα στις 8.30 το πρωί.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή στις 12.00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στην Νεμέα.                                                                                                                    Παρακαλούμε θερμά αντί στεφάνων να πραγματοποιηθούν δωρεές στον Ευθύμιο Κέντρο Κορίνθου.

Ο Ευθύμιος Κάππος ασχολήθηκε με τα ΜΜΕ συνεργάστηκε με τοπικές εφημερίδες ( "ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ") . Ήταν εκδότης  της εφημερίδας "ΣΗΜΕΡΑ".. Ίδρυσε το Ράδιο Νεμέα τον σημερινο SUPER FM 104,1. Ήταν ο βασικός συντελεστής των τηλεοπτικών σταθμών  SUPER TV  , «ACHAIA CHANNEL» και «AXION TV».

OI "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" απευθύνουν Θερμά Συλλυπητήρια  στους οικίους του Ευθύμιου Κάππου .Καλό Παράδεισο Θύμιο


Κορωνοϊός – Εμβόλιο: Αντίστροφη μέτρηση για την Επιχείρηση «Ελευθερία» – Το χρονοδιάγραμμα

Κορωνοϊός - Εμβόλιο: Αντίστροφη μέτρηση για την Επιχείρηση «Ελευθερία» – Το χρονοδιάγραμμα 

 Ταυτόχρονα με τις πρώτες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αρχίσει ο μαζικός εμβολιασμός στην Ελλάδα. Βασικός στόχος παραμένει ότι ως το τέλος Ιουνίου πρέπει να έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού ώστε να εξασφαλισθεί η ανοσία.

Σύμφωνα με το σχέδιο το Σάββατο 26/12 φτάνουν τα εμβόλια στην Ελλάδα, την Κυριακή 27/12 ξεκινούν οι εμβολιασμοί σε 5 νοσοκομεία και οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος.

Με την έγκριση του εμβολίου της Pfizer από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων στις 22 Δεκεμβρίου, ξεκινά η επιχείρηση «Ελευθερία» στη χώρα μας.

Επίσκεψη εργασίας Αντιπεριφερειαρχών Αθηνάς Κόρκα και Χάρη Βυτινιώτη στα Δερβενάκια - Εξωραϊσμος του ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και του πέριξ αυτού́ χώρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Επίσκεψη εργασίας στα Δερβενάκια πραγματοποίησαν την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου,η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για τον Πολιτισμό, Αθηνά Κόρκα και ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Κορινθίας–Αργολίδας, Χάρης Βυτινιώτης, όπου συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Σχολής Μηχανικού́ και της εφορίας αρχαιοτήτων Κορινθίας. 

Μετά το τέλος της επίσκεψης η κα Κόρκα δήλωσε: «Σήμερα είχαμε τη δυνατότητα να αναλύσουμε το έργο εξωραϊσμού́ του ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και του πέριξ αυτού́ χώρου, βάσει και της προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην περιφέρεια Πελοποννήσου και τη διοίκηση της 4ης Μεραρχίας Στρατού. Επίσης πραγματοποιήσαμε αυτοψία του δρόμου πρόσβασης προς το μνημείο, ώστε να καταγράψουμε τυχών παρεμβάσεις που μπορεί να χρειαστούν».

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ