Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Μητσοτάκης: Οι σκέψεις μας στην Κροατία – Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας είναι έτοιμη να βοηθήσει

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης δηλώσει πως η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας είναι σε ετοιμότητα, αν χρειαστεί να προσφέρει βοήθεια.

«Οι σκέψεις μας είναι με τους ανθρώπους της # Κροατίας που αντιμετωπίζουν τα επακόλουθα του σημερινού σεισμού. Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας μας είναι έτοιμη να βοηθήσει», αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

 

Κονσέρτο για πολυβόλα στη Μόσχα. Πρωτοχρονιάτικο πάρτι για τον Θρύλο με κατοστάρι ( 105 - 88) την Χίμκι και μένει στο κόλπο για την 8αδα.

 Χίμκι – Ολυμπιακός : Πρωτοχρονιάτικο πάρτι για τον Θρύλο στη Μόσχα (105-88) 

Με το ροζ φύλλο στις αποσκευές του επιστρέφει από την Μόσχα ο Ολυμπιακός.

Οι Πειραιώτες με τον Κώστα Σλούκα να πετυχαίνει 25 πόντους και να μοιράζει 5 ασίστ και τον Σάσα Βεζένκοφ να έχει 19 πόντους και 6 ριμπάουντ, διέλυσαν με 105-88 την Χίμκι για την 17η αγωνιστική της Euroleague και πέτυχαν την 8η νίκη τους στη φετινή διοργάνωση.

Οι Ερυθρόλευκοι «γάζωσαν» τους Μοσχοβίτες με 16 τρίποντα, ενώ τελείωσαν τον αγώνα με 19 ασίστ και μόλις 6 λάθη. Διψήφιο αριθμό πόντων είχαν επίσης οι Ελις (15π. 8 ριμπ.), Χάρισον (12π.) και Μάρτιν (11π.).

Πώς η Αθήνα έγινε πρωτεύουσα – Η κόντρα με το Ναύπλιο, ο Παρθενώνας και το «μισογκρεμισμένο χωριό»

 Πώς η Αθήνα έγινε πρωτεύουσα – Η κόντρα με το Ναύπλιο, ο Παρθενώνας και το «μισογκρεμισμένο χωριό» 

Βρισκόμαστε στο 1833.

Πρωτεύουσα του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους,  που κάνει τότε τα πρώτα του βήματα, είναι από το 1828 το Ναύπλιο. Η συζήτηση όμως για την επιλογή, από τον Βασιλιά Όθωνα, νέας οριστικής πρωτεύουσας έχει ανοίξει, και αρκετές πόλεις όπως  το Άργος, η Κόρινθος και ο Πειραιάς προβάλλονται ως υποψήφιες. Ανάμεσά τους και η Αθήνα.

Ανάρπαστες βίλες και σαλέ σε δημοφιλείς προορισμούς για… όποτε λήξει το lockdown

 Ανάρπαστες βίλες και σαλέ σε δημοφιλείς προορισμούς για… όποτε λήξει το lockdown 

Από τις αρχές Νοεμβρίου- με το γενικό lockdown να έχει μόλις ανακοινωθεί και τα κρούσματα να είναι στα ύψη, κάποιοι φρόντισαν να κάνουν έγκαιρα κράτηση για αποδράσεις σε αγαπημένους χειμερινούς προορισμούς, για την επομένη της χαλάρωσης των μέτρων, όποτε κι αν γίνει αυτή.

Η μία παράταση της καραντίνας διαδέχθηκε την άλλη και τώρα οι επίδοξοι εκδρομείς έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στο τριήμερο 8 με 10 Ιανουαρίου.

Συναντήσεις Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα αύρο στην Αθήνα με τους Υπουργούς Κ. Καραμανλή, Μακη Βορίδη και Λίνα Μενδωνη

 https://www.arcadiaportal.gr/sites/default/files/styles/large/public/field/image/karmanlis-e1574877702787.jpg?itok=5BXBD4Ny

Συναντήσεις με τρεις υπουργούς θα έχει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην Αθήνα, την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ο Π. Νίκας θα συναντηθεί στις 11 το πρωί, με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, στις 12 το μεσημέρι, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη και δύο ώρες αργότερα, με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Ο περιφερειάρχης θα συζητήσει με τους υπουργούς, όλα τα ζητήματα αρμοδιότητάς τους, που απασχολούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Εντάξεις 254 Δήμων στην Πρόσκληση για τα “Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων”

 
 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου, στη συνεδρίαση της 23ης Δεκεμβρίου, αποφάσισε τον καθορισμό 254 Δήμων ως προσωρινών δικαιούχων στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων» του χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2020», και έως του ποσού για κάθε Δήμο που αναγράφεται στον Πίνακα που ακολουθεί.

Επιπλέον, αποφάσισε τη διάθεση συνολικού ποσού μέχρι 11.552.332,15 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) για την υλοποίηση των εν λόγω προτάσεων των 254 Δήμων.

Μετά την εξέταση των υποβλητέων δικαιολογητικών, το Πράσινο Ταμείο θα προχωρήσει στον καθορισμό των Δήμων ως οριστικών δικαιούχων και στην αποδέσμευση του τελικού ποσού χρηματοδότησης.  Η ολοκλήρωση των σχεδίων και η υποβολή των δικαιολογητικών θα γίνεται εντός της προθεσμίας των 6 μηνών που προβλέπει η σχετική Υπουργική Απόφαση.

Μεταξύ των 254 προσωρινών δικαιούχων Δήμων περιλαμβάνονται και  5 Δήμοι της Κορινθίας:

Βέλου Βόχας 37.200 ευρώ , Κορινθίων 59520 ευρώ, Λουτρακίου- Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων 39680 ευρώ, Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης 39680 και Σικυωνίων 39680 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες , μπορείτε να δείτε ολόκληρη την αριθμ. 201.6/2020 Απόφαση ΕΔΩ
.airetos.gr

e-Sisifos:Πρόσκληση στην Ημερίδα Λήξης για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου

  

Το ταξίδι μέσα στην ιστορία και τις παραδόσεις της Κορινθίας ολοκλήρωσε δυόμιση χρόνια με επιτυχία και δυνατές συνεργασίες.

Εσείς καταγράψατε τα ήθη, τα έθιμα, χαμένα στη λήθη παραδόσεις της κοινωνίας μας.

Εσείς γίνατε και εξακολουθείτε να είστε οι πρωταγωνιστές.

Κορωνοϊός: Παρατείνεται το σκληρό lockdown σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Κοζάνη και δήμο Βοίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου

 

Την παράταση του αυστηρού lockdown σε δύο δήμους της Δυτικής Αττικής, τον Ασπρόπυργο και την Ελευσίνα, καθώς και σε ορισμένους δήμους της Κοζάνης ανακοίνωσε νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Παράταση του σκληρού lockdown σε πέντε περιοχές μέχρι τις 6 Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα στον Ασπρόπυργο, στην Ελευσίνα, στην Κοζάνη, στην Εορδαία και στον Δήμο Βοΐου παρατείνεται η ισχύς των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, αίρονται τα πρόσθετα μέτρα στη Μάνδρα, η οποία παρουσιάζει καλύτερη επιδημιολογική εικόνα. Παράλληλα, αποφασίστηκε η άρση των μέτρων στους δήμους Σερβίων και Βελβεντού.

Όσον αφορά την τοπική ενότητα Θεσπιέων του δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων της ΠΕ Βοιωτίας, η κατάσταση δείχνει να βελτιώνεται.

Κορωνοϊός: Σαρωτικοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ – Τι έδειξαν τα rapid tests σε Λουτράκι , Τρίπολη , Πυργο και Αμαλιαδα

  

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν σήμερα, Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through).

Συνολικά, σε 25 μαζικές δειγματοληψίες, διενεργήθηκαν 3.685 rapid test από τα οποία ανευρέθησαν 42 κρούσματα (1,14%). Τα θετικά αποτελέσματα των ελέγχων αφορούν σε 25 άνδρες και 17 γυναίκες.

Παρατίθενται τα στοιχεία από τις σημερινές δράσεις σε ανοιχτούς χώρους ανά την Ελλάδα στις ακόλουθες περιοχές.

Σεισμός στην Κροατία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί και ανάμεσά τους ένα μικρό κορίτσι

  

Πέντε είναι ο συνολικός αριθμός των θυμάτων, μέχρι στιγμής, από τον ισχυρό σεισμό 6,4 ρίχτερ που έπληξε την κεντρική Κροατία, μεταδίδει το κροατικό πρακτορείο ειδήσεων HINA.

Ο σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών σημειώθηκε σήμερα κοντά στο Ζάγκρεμπ στην Κροατία, με βίντεο να δείχνει ανθρώπους να ανασύρονται από τα ερείπια.

Τα κρουσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα - 38 τα νέα κρουσματα σήμερα ( από 10 σε Κορινθία και Αχαΐα) - στην Πελοπόννησο

 

Εικοσιτρία (23) νέα κρούσματα κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου . Επίσης άλλα 15 κρούσματα κατεγράφησαν στις Περιφερειακές ενότητες Αχαΐας και Ηλείας.

Σήμερα 29/12 κατεγράφησαν, συνολικά 38 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 4.306 ( 2.300 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα Τρίτη 29/12/20 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (10),  Μεσσηνίας  (2) ,  Κορινθίας (10), Ηλείας (5), Αργολίδας (9) , Αρκαδίας (1) και Λακωνίας (1) .

Επίσης από την αρχή της πανδημίας έχουν αναφερθεί 39 θάνατοι ( 19 στην Αχαΐα, 8 στην Ηλεία και 12 στην Κορινθία)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας               1.543 (18)

Π.Ε. Μεσσηνίας          676   (0) 

Π.Ε. Κορινθίας           657   (12) 

Π.Ε. Ηλείας                463   (8)

Π.Ε. Αργολίδας          426   (0) 

Π.Ε. Αρκαδίας            339   (0)

Π.Ε. Λακωνίας           202   (0)

Κορωνοϊός – κρούσματα 29/12: 1047 τα νέα κρούσματα, 58 νεκροί και 458 διασωληνωμένοι

 

 Συνεχίζεται η πίεση που ασκεί η πανδημία στη χώρα μας, με υψηλά νούμερα στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ που αφορούν κρούσματα, θανάτους εξαιτίας του ιού αλλά και διασωληνώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από εκείνον.

Σήμερα ανακοινώθηκαν  1047 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Αττική και Θεσσαλονίκη έχουν τα περισσότερα με 327 και 197 κρούσματα αντίστοιχα. Στην Αττική τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στον Κεντρικό Τομέα της Αθήνας (98) και στη Δυτική Αττική (53).

Δείτε παρακάτω αναλυτικό χάρτη κρουσμάτων:

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και άλλοι 139 Δήμοι χρηματοδοτούνται για καταφύγια αδέσποτων ζώων (Λίστα)

 

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των κ.κ. Μ. Βορίδη, Θ. Λιβάνιου και Θ. Σκυλακάκη, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την 28η Δεκεμβρίου (Φ.Ε.Κ. Β’ 5732) καθορίστηκαν οι Δήμοι και Σύνδεσμοι Δήμων που χρηματοδοτούνται για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και για την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισής τους, καθώς και το ύψος της χρηματοδότησης για το έτος 2020.

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Αφιέρωμα στο 1821 «21’’ Ελλάδα»


Η Τηλεόραση της Βουλής, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανά­σταση, εντάσσει στο πρόγραμμα της μικρά αφιερώματα με ιστορικές και πολιτιστικές αναφορές σε τόπους και ήρωες του 1821.

Από την 1η Ιανουαρίου 2021 θα αρχίσει να προβάλλεται ο κύκλος με τα «21’’ Ελλάδα». Σε λίγα δευτερόλεπτα, οι εικόνες και οι πληροφορίες μας ταξιδεύουν στον αγώνα των Ελλήνων για ελευθερία και ανεξαρτησία και στις απαρχές της δημιουργίας του ελληνικού κράτους.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το αφιέρωμα στη Νέα Επίδαυρο στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=yTLcIAKGjWs

«21’’ Ελλάδα» από την 1η Ιανουαρίου στην Τηλεόραση της Βουλής 

 

Βουλή Τηλεόραση-Επικοινωνία

Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 11, Αθήνα

Τηλ: 210- 3735035

Tv-epikoinonia@parliament.gr

 

ΕΠΊΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΚΟΡΚΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ.κ. ΔΙΝΥΣΙΟ.


Κόρινθος 29-12-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησαν χθες Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020, η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για τον Πολιτισμό, κα Αθηνά Κόρκα και η Προϊσταμένη του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Π.Ε. Κορινθίας κα Μυρτώ Σμυρλόγλου, στα γραφεία της Ι. Μητροπόλεως Κορινθίας, όπου είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση και συνεργασία με τον Σεβ. Μητροπολίτη κ.κ. Διονύσιο, προκειμένου να υπογράψουν Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης για την αποκατάσταση των όψεων και τοπικών επισκευών στον Ι. Ναό Αγίας Τριάδος Βασιλικού, του Δήμου Σικυωνίων.
Σε θερμό κλίμα και αφού υπεγράφη η σχετική Σύμβαση εκ μέρους του Μητροπολίτη, συζήτησαν επιπρόσθετα θέματα που απασχολούν τις συνεργασίες Ι. Μητροπόλεως και Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και θέματα που άπτονται της επικαιρότητας, της σύγχρονης Ελληνικής Κοινωνίας και φυσικά της φιλανθρωπίας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης και ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Κορινθίας Επίσκοπος Κεχρεών κ. Αγάπιος ευχαρίστησαν την κα Κόρκα και την κα Σμυρλόγλου και τους ευχήθηκαν ο Θεός, να τους χαρίζει Υγεία και το Νέο Έτος να αποβεί καρποφόρο στα καθήκοντά τους.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Νίκας, πάντοτε στέκονται αρωγοί προκειμένου στην αποκατάσταση εκκλησιαστικών μνημείων και μνημείων Πολιτιστικής κληρονομιάς σε όλη την Πελοπόννησο» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και η κα Κόρκα.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Αυτοψία Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας Τάσου Γκιολή στο εργο βελτιωσης επαρχιακης οδου Βέλο - Στιμάγκα - Κούτσι - Νεμέα.

 

Κόρινθος 29-12-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε αυτοψία παρευρέθηκε τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής στο έργο «Βελτίωση Συντήρηση Επαρχιακής Οδού Βέλο – Στιμάγκα – Κούτσι – Νεμέα» προϋπολογισμού 5.000.000 €με κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Κορινθίας. Παρευρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Νεμέας κ. Κωνσταντίνος Φρούσιος και ο πρόεδρος ΤΚ Κουτσίου κ. Σταύρος Σαισανάς.

«Αφορά σε έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 το οποίο ολοκληρώνεται με μεγάλες προσπάθειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της  ΠΕ Κορινθίας αντίστοιχα. Είναι δρόμος σημαντικός για τον αγροτικό κόσμο εφόσον είναι το «πέρασμα» για το αγιωργίτικο κρασί προέλευσης της Νεμέας» όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Γκιολής.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ