Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Κοροναϊός: Ανησυχία για τις θρομβώσεις μετά το εμβόλιο – Ποια συμπτώματα θεωρούνται ανησυχητικά;

 Κοροναϊός: Ανησυχία για τις θρομβώσεις μετά το εμβόλιο – Ποια συμπτώματα θεωρούνται ανησυχητικά; 

Ανησυχία προκαλούν τα περιστατικά πολιτών που παρουσιάζουν θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό τους.

Οι ειδικοί ωστόσο υπενθυμίζουν πως ο κίνδυνος θρόμβωσης ακόμη και για νεαρούς ανθρώπους είναι ελάχιστος και πολύ μικρότερος από τον κίνδυνο νοσηλείας  με COVID-19 στην ΜΕΘ, τονίζοντας την ανάγκη εμβολιασμού των πολιτών.

Όπως όλα τα φάρμακα, έτσι και τα εμβόλια αποτελούν αντικείμενο στενής παρακολούθησης στην ΕΕ, από τη στιγμή που εγκρίνονται και κυκλοφορούν στην αγορά, ενώ από στατιστική άποψη, οι παρενέργειες είναι σπάνιες ή πολύ σπάνιες.

Οι θρομβώσεις υπάρχει μια ελάχιστη περίπτωση να εμφανιστούν μετά τα εμβόλια αδενοϊών.

Τέτοια, είναι το εμβόλιο της Astra-Zeneca και της Johnson and Johnson.

Η Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, εξέφρασε την ανησυχία της λέγοντας:

Αυτά είναι τα εναέρια «όπλα» της Ελλάδας στην μάχη με τις φωτιές

 Αυτά είναι τα εναέρια «όπλα» της Ελλάδα στην μάχη με τις φωτιές 

Σχέδιο για την ενίσχυση του στόλου αεροπυρόσβεσης έχει καταρτίσει η Πολιτική Προστασία στην Ελλάδα οπού μεταξύ άλλων προβλέπει τόσο την αγορά νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών αλλά και εκσυγχρονισμό των υφισταμένων.

Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο Σχίνο Κορινθίας ήταν το πρώτο «τεστ» για την Πυροσβεστική και την Πολιτική προστασία που προετοιμάζονται για ένα δύσκολο καλοκαίρι όπως ανέφερε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ήδη 18 περιοχές της Αττικής έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης από τις αρχές.

Ειδικότερα, οι 18 περιοχές που βρίσκονται σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης για το ενδεχόμενο φωτιάς είναι οι εξής:

Ουίλιαμ Σαίξπηρ: Πέθανε ο πρώτος άνδρας στον κόσμο που εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού

Ουίλιαμ Σαίξπηρ: Πέθανε ο πρώτος άνδρας στον κόσμο που εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 81 ετών, άφησε ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ο πρώτος άνδρας στον κόσμο που εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού εκτός κλινικών δοκιμών.

Ο 81χρονος άνδρας εμβολιάστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Κόβεντρι, τον Δεκέμβριο, λίγο μετά την 91χρονη Μάργκαρετ Κίναν και ήταν ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού με το εμβόλιο Pfizer.

Ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ πέθανε στο ίδιο νοσοκομείο όπου εμβολιάστηκε, έπειτα από μακροχρόνια ασθένεια ενώ την περίοδο του εμβολιασμού του ήταν ασθενής σε πτέρυγα του νοσοκομείου και όταν είχε λάβει την πρώτη δόση είχε πει ότι αισθάνεται φανταστικά.

 


Προς κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πυρόπληκτη περιοχή της Κορινθίας

 

Τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και την Τετάρτη, αναμένεται να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή της Κορινθίας, που επλήγη από την μεγάλη πυρκαγιά στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Αυτό είπε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προσθέτοντας ότι έχει ήδη γίνει η σχετική εισήγηση προς τα αρμόδια όργανα.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης, δήλωσε, ότι σε επικοινωνία που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, του γνωστοποιήθηκε ότι επίκειται η αναστολή υποχρεώσεων προς το κράτος για τους πυρόπληκτους της Κορινθίας και της Αττικής.

 

Αλλάζει όλο το δίκτυο φωτισμού στο δήμο Κορινθίων

  

Στο έργο της αλλαγής και της αναβάθμισης του δικτύου φωτισμού του δήμου Κορινθίων, αναφέρθηκε ο δήμαρχος, Βασίλης Νανόπουλος. Όπως τόνισε πρόκειται για ένα δίκτυο 22.000 φωτιστικών σωμάτων.

«Είναι ένα έργο που το είχαμε υποσχεθεί και μετά την χθεσινή κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου προχωρούμε στην υλοποίηση του”, είπε ο Δήμαρχος και τόνισε: “Αλλάζουμε το δίκτυο φωτισμού, αντικαθιστούμε με 22.000 νέους υψηλής ποιότητας και χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης λαμπτήρες, παρέχοντας αναβαθμισμένο φωτισμό στους δημότες, μειώνοντας το κόστος κατανάλωσης και βεβαίως ελαχιστοποιώντας το ενεργειακό μας αποτύπωμα».

Τέλος ο Χιμένεθ από την ΑΕΚ

 Τέλος ο Χιμένεθ από την ΑΕΚ 

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ αποτελεί ο Μανόλο Χιμένεθ, καθώς ο Δημήτρης Μελισσανίδης μίλησε με τον Ισπανό τεχνικό και του ανακοίνωσε την απόφασή του για λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ο ισχυρός άνδρας της Ενωσης το βράδυ της Τρίτης (25/5) επικοινώνησε με τον Μανόλο Χιμένεθ και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και την προσφορά του στην ομάδα και στη συνέχεια τον ενημέρωσε για την απόφαση των κιτρινόμαυρων για ολοκλήρωση της συνεργασίας τους.

Καιρός: Πρόβα… καλοκαιριού την Τετάρτη – Μέχρι και τους 36 βαθμούς σκαρφαλώνει ο υδράργυρος

 Derveni, Gulf of Corinth, Greece | Greece, Corinth, Outdoor 

Περισσότερο ζεστός θα είναι ο καιρός αύριο, Τετάρτη (26/5/2021). Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα άνοδο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Από το μεσημέρι στη Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς τοπικά ισχυρές τις βραδινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Πανελλήνιες 2021: Ποια τμήματα μετονομάζονται από φέτος – Τι αλλάζει στις Σχολές

  Πανελλήνιες 2021: Ποια τμήματα μετονομάζονται από φέτος – Τι αλλάζει στις Σχολές

Τη μετονομασία τμημάτων, η οποία θα ισχύσει από τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις και αλλαγές στην κατάταξη των Σχολών, που θα είναι προσβάσιμες από περισσότερα Επιστημονικά Πεδία του σχολικού έτους 2021-2022, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα μετονομάζονται:

Επίσκεψη Πέτρου Τατούλη στην Αργολίδα

 190346645_173750854673340_8689123318985828682_n.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25.5.2021

Επίσκεψη στην Αργολίδα και συγκεκριμένα στο Ναύπλιο και στο Λυγουριό, πραγματοποίησε σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» πρώην Περιφερειάρχης κ.Πέτρος Τατούλης, συνοδευομένος από την πρώην Πρόεδρο και νυν μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου και τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Π.Ε. Αργολίδας κ.Αντώνη Λυμπέρη.

  190270092_894468991130566_6437235141048815246_n.jpg

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με τον Πρόεδρο και τον Γ. Γ. της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας και Βουλευτή της Ρωσικής Κρατικής Δούμα, κ. Sergei Gavrilov και με τον Γ.Γ. της Δ.Σ.Ο. Βουλευτή κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Ένταση στην προανακριτική – Καλογρίτσας σε Πολάκη: Παλληκάρι της φακής, έλα έξω να λογαριαστούμε

 Ένταση στην προανακριτική - Καλογρίτσας σε Πολάκη: Παλληκάρι της φακής, έλα έξω να λογαριαστούμε 

Ολοκληρώθηκε μετά από 6 συνεδριάσεις η εξέταση του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, που διερευνά αδικήματα που τυχόν τελέστηκαν από τον πρώην υπουργό Νίκου Παππά. Η επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Πέμπτη για να εξετάσει τον δημοσιογράφο Δήμο Βερύκιο, πρώην μέλος του ΔΣ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, επί ιδιοκτησίας Δημήτρη Κοντομηνά. Την ίδια ημέρα, η προανακριτική επιτροπή θα αποφασίσει για το ενδεχόμενο κλήσης νέων μαρτύρων.

Πρώην ΟΥΚάς προσπάθησε να αρπάξει όπλο από εύζωνα στην Ηρώδου Αττικού

 Πρώην στρατιωτικός προσπάθησε να αφαιρέσει όπλο από εύζωνα 

Το περιστατικό της απόπειρας αφαίρεσης όπλου από εύζωνα που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή στην Ηρώδου Αττικού, όταν ένας ΟΥΚάς πήγε να του πάρει το όπλο έγινε σήμερα γνωστό.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 117 νέα κρούσματα σήμερα ( 62 στην Αχαΐα - 14 στην Μεσσηνία- 13 στην Κορινθία.)

 

  

Αύξηση (σε σχέση με χθες) κρουσμάτων κορωνοϊού , (+25) καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν 117 νέες μολύνσεις  το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων,  62  καταγράφονται στην Αχαΐα, 14 στην Μεσσηνία και  13 στην Κορινθία. Επίσης μονοψήφια   νούμερα μολύνσεων  παρουσιάζουν οι υπόλοιποι νομοί της περιοχής.

Σαρανταέξι (46) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τα 13 εξ αυτών  να ανακοινώνονται στην Π.Ε. Κορινθίας και 14 στην Π. Ε. Μεσσηνίας.

 Επίσης άλλα 71 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας και  Ηλείας. 

Σήμερα  25 / 5 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 117 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 24.028 ( 10.378 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Τρίτη 25 / 5 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (62),  Μεσσηνίας  (14) ,  Κορινθίας (13), Ηλείας (9), Αργολίδας (9), Αρκαδίας (5) και Λακωνίας (5) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                11.133

Π.Ε. Κορινθίας             3.709

Π.Ε. Ηλείας                  2.517

Π.Ε. Αργολίδας            2.259

Π.Ε. Αρκαδίας             2.005

Π.Ε. Μεσσηνίας          1.499    

Π.Ε. Λακωνίας               906