Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Όλα έτοιμα για το νεανικό φεστιβάλ αρχαίου δράματος στην Κόρινθο

Όλα έτοιμα για το νεανικό φεστιβάλ αρχαίου δράματος στην Κόρινθο 

Όλα έτοιμα για την έναρξη του νεανικού φεστιβάλ αρχαίου δράματος στην Κορινθία.

Το διεθνές φεστιβάλ αρχαίου δράματος Κορίνθου, θα διεξαχθεί στις 5 και στις 6 Μαίου 2023, στο ανοιχτό θέατρο του Χιλιοδομίου ” Ειρήνη Παπά ”.

Συνάμα, θα διεξαχθεί και το συνέδριο με τίτλο “Αρχαίο ελληνικό δράμα: συνεκτικός ιστός ανάμεσα στις μητροπόλεις και τις αποικίες”.

Το συνέδριο αυτό, θα διεξαχθεί στο δημοτικό θέατρο της Κορίνθου, στις 7 Μαίου 2023, απ’ τις 9 το πρωί, μέχρι και τις 2.30 το μεσημέρι.

Διοργνανωτές είναι ο δήμος Κορινθίων, το ΚΕΠΑΠ του δήμου Κορινθίων, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κορινθίας.

Υποστηρίζει τις δράσεις το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

 

Παραβάσεις σε αλιευτικό έλεγχο στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης

Παραβάσεις σε αλιευτικό έλεγχο στην Κορινθία 

Παραβάσεις σε αλιεία, κατέγραψε το Γραφείο Ασφαλείας του Λιμεναρχείου της Κορίνθου.

Σε έλεγχο που έγινε, από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Κορίνθου, στη θαλάσσια περιοχή των Λουτρών της Ωραίας Ελένης και των Κεγχρεών (Σαρωνικός Κόλπος), εντοπίστηκε ερασιτεχνικό σκάφος, με δύο ημεδαπούς επιβαίνοντες να διενεργούν αλιεία με δίχτυα.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, έγινε έλεγχος και διαπιστώθηκε, ότι το συγκεκριμένο σκάφος, έφερε δίχτυα, συνολικού μήκους 450 μέτρων, ενώ εντοπίστηκαν αλιεύματα, συνολικού βάρους 32 κιλών.

Απ’ το Λιμεναρχείο Κορίνθου, κατασχέθηκαν τα αλιευτικά εργαλεία και τα αλιεύματα, τα οποία, ήδη διατέθηκαν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Συγχρόνως, κινήθηκε και η διαδικασία της επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Παράταση στην αγωνία… Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-0 στο ντέρμπι της Αθήνας

  

Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 0-0 στο κατάμεστο “Απόστολος Νικολαΐδης”, για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, σε μία αναμέτρηση με ένταση και δυναμισμό, αλλά δίχως τέρματα.

Πλέον, οι δύο ομάδες συνεχίζουν να ισοβαθμούν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 76 πόντους η καθεμία. Οι “πράσινοι” ωστόσο υπερτερούν και έχουν την υπόθεση “τίτλος” στα χέρια τους, μιας και οι τελευταίοι τρεις αγώνες τους να είναι -κατά σειρά- κόντρα στον ΠΑΟΚ (εντός), τον Ολυμπιακό (εκτός) και τον Άρη (εντός). Από την άλλη, οι “κιτρινόμαυροι” θα αντιμετωπίσουν πρώτα τον Ολυμπιακό (εντός), έπειτα τον Άρη (εκτός) και τέλος το Βόλο (εντός).

ΠΑΟΚ – Άρης 3-2: Ματσάρα στην Τούμπα, στο κυνήγι της τρίτης θέσης ο ΠΑΟΚ / O προπονητής του Άρη, Απόστολος Τερζής«Υπάρχει αλλοίωση αποτελέσματος»

 ΠΑΟΚ – Άρης 3-2: Ματσάρα στην Τούμπα, στο κυνήγι της τρίτης θέσης ο ΠΑΟΚ 

Πολύ καιρό είχε να γίνει τόσο ωραίο παιχνίδι στο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. ΠΑΟΚ και Άρης άφησαν κατά μέρους τη συντηρητική τακτική που χαρακτήρισε προηγούμενες αναμετρήσεις τους και πρόσφεραν αφειδώς θέαμα και γκολ στην μεγάλη μάχη της Τούμπας (3-2). Εκεί όπου σε διαγωνισμό για το οποίος θα βάλει το ωραιότερο γκολ της βραδιάς, όρθιοι έμειναν στο φινάλε οι γηπεδούχοι που συνδύασαν το θέαμα με την ουσία.

Και την… τύχη, αφού στο αριστερό

Ολυμπιακός - Βόλος 5-0: Ερυθρόλευκο ξέσπασμα στο πιο αδιάφορο ματς των πλέι οφ

 Ολυμπιακός - Βόλος 5-0: Ερυθρόλευκο ξέσπασμα στο πιο αδιάφορο ματς των πλέι οφ 

Μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες ο Ολυμπιακός επέστρεψε στα τρίποντα απέναντι σε έναν Βόλο που επιβεβαίωσε και το βράδυ της Κυριακής (30/4) ότι είναι η πιο αδύναμη ομάδα των πλέι οφ. Το τελικό 5-0 αποτυπώνει πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης του Καραϊσκάκη, με τον Ολυμπιακό να «ζωντανεύει» ουσιαστικά στο πιο αδιάφορο παιχνίδι του μίνι πρωταθλήματος. Οι Πειραιώτες αποχαιρέτησαν με χορταστικό ποδόσφαιρο και πολλά γκολ τον κόσμο τους σε μία χρονιά που δεν στέφθηκε με επιτυχία. Θυμίζουμε ότι το τελευταίο ματς στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός θα το δώσει

Ο ΠΑΣ Κόρινθος πανηγυρικά πρωταθλητής στην Α΄Κορινθίας . Νίκησε στο ντέρμπι τον Πέλοπα στο Κιάτο. Υποβιβάζονται στη Β΄Κορινθίας Πανκαμαριακός και Θύελλα Κάτω Διμηνιού.

https://sikionia.gr/wp-content/uploads/2021/11/752528f7e473d94587257358fa6aedac_XL.jpg

Φινάλε σήμερα Κυριακή (30 / 4 / 2023 ) στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας με την διεξαγωγή της 30ης ( τελευταίας) Αγωνιστικής.

Μία αγωνιστική με διαδικαστικό χαρακτήρα που τα πάντα έχουν κριθεί ως προς τον τίτλο του πρωταθλήματος ως και ποίες ομάδες με υποβιβασμό, αποχαιρετούν την κατηγορία. 

Ο ΠΑΣ Κόρινθος που αναδείχθηκε πρωταθλητής Α΄ Κορινθίας για την περίοδο 2022 -2023, από την προτελευταία (29η) αγωνιστική επκράτησε  στο ντέρμπι κορυφής στο στάδιο του Κιάτου με 1 - 0 επί του Πέλοπα.  Η ποδοσφαιρική δραστηριότητα για τον ΠΑΣ Κόρινθος δεν τελειώνει εδώ , καθώς την επόμενη Κυριακή (7/5, 17:00) ακολουθεί ο Τελικός Κυπέλλου Κορινθίας με τους Αγίους Θεοδώρους., όπως και οι αγώνες μπαράζ όπου θα διεκδικήσει την άνοδό του στη Γ΄ Εθνική κατηγορία.

Σε "Αποχαιρετιστήριους αγώνες" στην κατηγορία έχασαν με 3 - 0 ο Πανκαμαριακός , στο Ξυλόκαστρο , από τον Τενεάτη Αθικίων και η Θύελλα Κάτω Διμηνιού , στο Χιλιομόδι από τον Ατρόμητο. Πανκαμαριακός  και  Θύελλα Κάτω Διμηνιού υποβιβάζονται και από τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο θα αγωνίζονται στη Β΄κατηγορία Κορινθίας.   

Στους Αγίους Θεοδώρους οι "Άγιοι" επικράτησαν με 3 – 2 του Κύψελου Κορίνθου, ενώ στο "Θώδειο Στάδιο" ο ΑΟ Λουτράκι νίκησε με 3 - 0 την Ελλάδα Βέλου. Στον Άσσο ο τοπικός Ολυμπιακός έχασε με 3 -4 απο τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου.  

Στο Πετρί η τοπική Θύελλα αναδείχθηκε ισόπαλος 2 – 2 με τον Ισθμιακό, ενώ τέλος στο Λέχαιο  ο Ηρακλής Λεχαίου έχασε με 2 – 3 από τον Πανσολυγειακό, με τον νικητή να εξασφαλίζει την παραμονή του στην κατηγορία , ενώ για τον Ηρακλή η παραμονή του ή μη θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα του ΠΑΣ στα μπαράζ ανόδου  στη Γ΄ Εθνική κατηγορία.

 

Η τελευταία ( 30η) Αγωνιστική

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Σφράγισε το εισιτήριο στον 4ο όμιλο ο Αιολικός

 Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Σφράγισαν τα εισιτήρια Αιολικός και Γιούχτας 

Ο Αιολικός αναδείχτηκε πρωταθλητής στον 4ο  όμιλο και μαζί με τους Καμπανιακό, Κοζάνη , Τηλυκράτη και Γιούχτα θα συμμετέχουν στα μπαράζ για την άνοδο τεσσάρων ομάδων στη Σούπερ Λιγκ 2. Τα μπαράζ θα ξεκινήσουν στις 6 Μαΐου. . Από τον 4ο όμιλο υποβιβάζονται στα τοπικά πρωταθλήματα των ΕΠΣ από όπου προέρχονται οι ομαδες   ΑΠΣ Πάτραι, Πανγυθεατικός, Διαβολίτσι, Πανηλειακός ,Αίας Γαστούνης και ΑΟ Πυλίου Κω

4ος ΟΜΙΛΟΣ 

Super League 2: Η Νίκη Βόλου βύθισε τον Ηρακλή Λάρισας (1-0)

 Super League 2: Η Νίκη Βόλου βύθισε τον Ηρακλή Λάρισας (1-0)

Μπορεί να είναι βαθμολογικά άνετη η Νίκη Βόλου, αλλά δεν βγάζει το πόδι από το γκάζι. Η ομάδα της Νέας Ιωνίας πρόσθεσε ακόμα μία καλή εμφάνιση στο ενεργητικό της και επικράτησε δίκαια στο Πανθεσσαλικό του Ηρακλή Λάρισας με 1-0. Τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες σε έξι ματς μετρά η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου που πορεύεται στην τέταρτη θέση της κατάταξης στην Super League 2.

Στον αντίποδα, ο Ηρακλής Λάρισας έχει κερδίσει μόνο έναν πόντο στα έξι τελευταία παιχνίδια και βυθίζεται όλο και περισσότερο στην ζώνη του υποβιβασμού. Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής στην Β' Εθνική ολοκληρώνεται την Δευτέρα (1/5-15.15) στο ΟΑΚΑ, όπου ο Παναθηναϊκός Β' θα υποδεχθεί τον Μακεδονικό. 

Το πανόραμα της 22ης αγωνιστικής

Χαμός στην αυλαία της Γ’ Εθνικής!

  

Στην τελική ευθεία για τα καλά μπαίνει το πρωτάθλημα της τρίτης τη τάξει εθνικής κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, με την τελευταία “στροφή” να περιλαμβάνει “μάχες” τίτλου, παραμονής, αλλά και… πρωταθλητές.

Η σεζόν 2022-23 ξεκίνησε με όνειρα για τις 71 ομάδες της Γ’ Εθνικής, που χωρίστηκαν σε 5 Ομίλους των 14 ομάδων, πλην του 1ου που είχε 15. Συνολικά υποβιβάζονται 27 ομάδες. Έξι από τον πρώτο, πέντε από δεύτερο, τρίτο, τέταρτο και πέμπτο όμιλο, ενώ θα υποβιβαστεί και ο χειρότερος ένατος από αυτούς τους τέσσερις ομίλους (εκτός του πρώτου).

Ο χειρότερος ένατος θα προκύψει από το σύνολο των βαθμών που έχει συγκεντρώσει στον όμιλό της η κάθε ομάδα. Σε περίπτωση ισοβαθμίας εξετάζονται κατά σειρά:

1. Η διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν.
2. Η καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων μεταξύ των ομάδων που εκ νέου ισοβαθμούν.
3. Η καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων μεταξύ των ομάδων που εκ νέου ισοβαθμούν.

Φυσικά για άλλη μια χρονιά τα σενάρια περί… αναδιάρθωσης δίνουν και παίρνουν, με 30 ομάδες μάλιστα τη δημοσιότητα επιστολή με την οποία ζητούν την αύξηση των ομάδων και των Ομίλων της Γ’ Εθνικής! Τα σωματεία επικαλούνται τη διατήρηση του ερασιτεχνικού χαρακτήρα της Κατηγορίας, ενώ… συμπτωματικά πρόκειται για ομάδες που είτε έχουν υποβιβαστεί, είτε κινδυνεύουν με υποβιβασμό στο τοπικό.

Η ΕΠΟ πάντως είχε δημιουργήσει προκήρυξη τριετίας για τη Γ’ Εθνική και σκοπεύει να την τηρήσει. Αυτή προβλέπει πως το πρωτάθλημα τη σεζόν 2023-24 θα διεξαχθεί σε 4 ομίλους των 18 ομάδων.

Ήδη γνωρίζουμε τους τρεις από τους πέντε πρωταθλητές, οι οποίοι θα δώσουν το “παρών” στα μπαράζ ανόδου για τη Super League 2. Το μίνι πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 6 Μαΐου και θα προβιβαστούν οι πρώτοι τέσσερις της τελικής βαθμολογίας.

4ος Όμιλος

Super League Playoffs: «Τελικός» τίτλου στη Λεωφόρο

 Super League Playoffs: «Τελικός» τίτλου στη Λεωφόρο 

Το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ το βράδυ της Κυριακής (30/4, 20:00) για τα Playoffs της Super League στη Λεωφόρο δεν θα κρίνει ακριβώς τον φετινό πρωταθλητή, αλλά, σε περίπτωση που υπάρξει νικητής, αυτός θα αποκτήσει πολύ μεγάλο προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου, έστω κι αν θα απομένουν τρεις αγωνιστικές έως το φινάλε.

Παρόλο που ο Παναθηναϊκός θεωρητικά έχει πλεονέκτημα ακόμη και με ισόπαλο αποτέλεσμα, είναι βέβαιο ότι θα επιδιώξει να αξιοποιήσει τη δύναμη της έδρας του και της άμυνάς του για να πάρει το τρίποντο. Για την ΑΕΚ επίσης η ισοπαλία δεν θα σημαίνει απώλεια στόχου, ωστόσο η νίκη θα της δώσει το δικαίωμα να ελέγχει η ίδια την κατάσταση και να μη χρειάζεται τη «βοήθεια» άλλων ομάδων στη συνέχεια για να στεφθεί πρωταθλήτρια. 

Την ίδια ώρα (20.00) θα διεξαχθούν και τα άλλα δύο ματς της 7ης αγωνιστικής των Playoffs. Ντέρμπι Θεσσαλονίκης στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να έχει το βαθμολογικό κίνητρο αντιμετωπίζοντας τον Άρη που έχει ήδη εξασφαλίσει την 5η θέση. Στο Φάληρο ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον αδιάφορο Βόλο με στόχο να επιστρέψει στις νίκες και να διατηρήσει το πλεονέκτημα για την κατάληψη της 3ης θέσης που υπό προϋποθέσεις (να μην πάρει ο ΠΑΟΚ το Κύπελλο δηλαδή) θα τον οδηγήσει στα προκριματικά του Europa League. 

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής των Playoffs της Super League: