Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

Σύσκεψη στο Ξυλόκαστρο για τις Ζημιές από τις Πυρκαγιές

 

Στο Ξυλόκαστρο  βρέθηκε την Τετάρτη 10/10 ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, προκειμένου να ενημερωθεί από τις τοπικές αρχές για τις ζημιές που προκάλεσαν οι πρόσφατες πυρκαγιές. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Κορίνθιοι Υφυπουργοί Νίκος Ταγαράς και Χρίστος Δήμας, η Βουλευτής Κορινθίας Μαριλένα Σούκουλη και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκαν επί τάπητος τα άμεσα μέτρα στήριξης των πληγέντων, καθώς και τα επόμενα βήματα για την αποκατάσταση των ζημιών.

Συγκεκριμένα, προτάθηκαν τα παρακάτω μέτρα:

Ολοκλήρωση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

  

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης (Φορέας Εκπόνησης) ανακοινώνει την ολοκλήρωση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) στο πλαίσιο του Ν. 4819/2021, με βάση τις προδιαγραφές, όρους και τεχνικές οδηγίες για την εκπόνηση «Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.)» που καθορίστηκαν με την ΥΠΕΝ/ΔΜΕΑΑΠ/110088/887/ 19.11.2021 Απόφαση Υφυπουργού Π.ΕΝ. (ΦΕΚ Β΄ 5553).

Το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου με το ποσό των 37.200,00 € από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και συγκεκριμένα από τον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2 «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ 2022» ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «ΣΧΕΔΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ (Σ.Α.Π.)».

Στόχος του Σ.Α.Π. είναι να προσδιορίσει τα σημεία των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών και τις προσβάσιμες γραμμικές διαδρομές μεταξύ αυτών, ώστε να δημιουργείται σε επίπεδο Δήμου ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων στην αρχή της «προσβάσιμης αλυσίδας» προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα Παραδοτέα του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης:

Ψήφισμα Δ.Σ. του Σ.Π.Ο.Α.Κ. για τον θάνατο του Δημάρχου Αιγιαλείας και Μέλους του Δ.Σ. Σ.Π.Ο.Α.Κ. Δημητρίου Καλογερόπουλου

 Έφυγε" από τη ζωή ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος -  Westcity.grΣΠΟΑΚ ΑΡΙΩΝ | korinthia24.gr

ΨΗΦΙΣΜΑ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Π.Ο.Α.Κ.«Ο ΑΡΙΩΝ» μετά το θλιβερό άγγελμα του  θανάτου του Δημάρχου Αιγιαλείας και Μέλους του Δ.Σ. Σ.Π.Ο.Α.Κ.

 

Δημητρίου Καλογερόπουλου

 

συνήλθε στις 11/10/2024 σε έκτακτη και κατεπείγουσα διά περιφοράς συνεδρίαση και ομόφωνα αποφάσισε:

 

1.Να εκφράσει δημόσια την θλίψη του για την απώλεια ενός σημαντικού συνεργάτη και φίλου, και να αποδώσει την δέουσα τιμή στον άνθρωπο που υπηρέτησε ακούραστα επί σειρά ετών με ήθος, ανιδιοτέλεια, συνέπεια και υπευθυνότητα το δημόσιο βίοστα πλαίσια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

2. Να παραστεί αντιπροσωπεία του Σ.Π.Ο.Α.Κ. στη νεκρώσιμη ακολουθία του εκλιπόντος.

 

3.Να εκφράσει τη βαθιά λύπη των μελών του και τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

 

4.Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου.

 

5. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στους οικείους του και να δημοσιευθεί στα τοπικά ΜΜΕ.

 

 

Ο Πρόεδρος                                                      Τα Μέλη του Δ.Σ.

 

 Σωτήριος Πέρρας                  

     Αντιδήμαρχος Λουτρακίου –

Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων                

ΣΠΟΑΚ

 

Τραγωδία στην Αταλάντη: Νεκρός φίλαθλος στο γήπεδο - Κατέρρευσε μετά από καρδιακό επεισόδιο

  Ωρωπός 

Τραγωδία σημειώθηκε στο ημίχρονο του αγώνα Αταλάντης-Στυλίδας για τη 2η αγωνιστική της Α' ΕΠΣ Φθιώτιδας, όταν ένας 65χρονος υπέστη καρδιακό επεισόδιο. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του lamiareport.gr, ο 65χρονος ήταν επί σειρά ετών παράγοντας της ομάδας του ΑΠΟ Αταλάντης. Ο γιατρός του αγώνα ανέλαβε αμέσως ΚΑΡΠΑ, ενώ πολύ γρήγορα έφτασε στο σημείο και το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αταλάντης, με τους διασώστες να συνεχίζουν την προσπάθεια με θετικά αποτελέσματα στην αρχή.

Δυστυχώς η κατάστασή του χειροτέρεψε στη συνέχεια και παρά την μεγάλη και επίμονη προσπάθεια του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στο ΚΥ Αταλάντης, ο 65χρονος άφησε την τελευταία του πνοή.

Το σοκ στη Λοκρίδα είναι πραγματικά μεγάλο και κανείς δεν μπορεί να το πιστέψει πως από τη μία στιγμή στην άλλη, συνέβη το μεγάλο κακό. Ο εκλιπών ήταν από τους πιο δραστήριους ανθρώπους της Αταλάντης, με μεγάλη αγάπη για το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Εθελοντής και μπροστάρης σε ενέργειες για το κοινωνικό σύνολο, αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό.


ΣΥΡΙΖΑ: Απέκλεισαν τον Κασσελάκη από το κόμμα - Εκτεταμένα επεισόδια έξω από την αίθουσα της Κεντρικής Επιτροπής

 ΣΥΡΙΖΑ: Απέκλεισαν τον Κασσελάκη από το κόμμα - Επεισόδια έξω από την αίθουσα της Κεντρικής Επιτροπής [βίντεο] 

Σε εμφυλιοπολεμικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 20:00.

Τελικά με καθαρή πλειοψηφία πέρασε η απόφαση να μην είναι υποψήφιος στην διαδικασία εκλογής αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν138 μέλη της ΚΕ, ενώ από την ψηφοφορία απείχαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Παύλου Πολάκη.

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση σημειώθηκε μεγάλη ένταση έξω από το ξενοδοχείο με τους υποστηρικτές τους Στέφανου Κασσελάκη να διαμαρτύρονται εντονότατα κατά της απόφασης της ΚΕ.

Ο Πέλοπας Κιάτου με "4Χ4" καλπάζει με +2 στην Α΄ Κορινθίας- Έχασε βαθμούς ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου στο Πετρί. Έχασαν στην έδρα τους Αστέρας Δερβενίου και Ατρόμητος Χιλιομοδίου.

  

Με αρκετά ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις συνεχίστηκε   σήμερα  Σάββατο (12/10/24), στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής,  το πρωτάθλημα  της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας.

Ο καλπασμός του Πέλοπα Κιάτου συνεχίστηκε και σήμερα καθώς πέτυχε  το 4Χ4 με την εκτός έδρας νίκη του (2 -0) στο Ζευγολατιό επί του ΑΟΖ και με το απόλυτο των βαθμών οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος.  Αντίθετα ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου, άφησε βαθμούς  στο Πέτρί , 1 - 1  με την τοπική Θύελλα.

Στα ντέρμπι της ημέρας στο Χιλιομόδι ο Ατρόμητος έχασε με 1 - 2 από τον γειτονικό του Τενεάτη Αθικίων , ενώ στο Λέχαιο ο Κύψελος Κορίνθου αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς σκορ με την Ελλάδα Βέλου.

Στο Δερβένι και στο «Κώστας Βυζάς» ο Αστέρας Δερβενίου έχασε με 2 – 3 από τον Ολυμπιακό Λουτρακίουπου σημείωσε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα , ενώ ο Ολυμπιακός Άσσου έχασε  με 0 – 1 από τους Αγίους Θεοδώρους.

Τέλος στο Γαλατάκι ο Σαρωνικός νίκησε με 3 - 2 τον ουραγό Πανσολυγειακό., ενώ στο «Γιάννης Στέφας»  ο Ισθμιακός επικράτησε  με 3 – 0 επί του Άρη Βοχαϊκού.

 

4η Αγωνιστική