Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΟΤΑΡΑΙΟΥΣ, Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ, ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 https://protinewskorinthias.gr/wp-content/uploads/2019/06/%CE%93%CF%81%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF.jpg

 Γράφει ο Γρηγόρης Κλαδούχος

  Α. ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

      Οι τοπικές εκδηλώσεις αφιερώματα σε πρόσωπα του ΄21 και σε μεγάλες μορφές, όπως ο Σικελιανός είναι εργαλεία σκέψης, αλλά οφείλουν να είναι και προσκλήσεις διαλόγου, αντιλόγου και συγκρίσεων. Όμως χειραγωγούνται και εκτρέπονται σε δρόμους υπηρετικούς των αυτοδιοικητικών. Η ανεπάρκειά τους, η εγωτική παθολογική συνθήκη έχει ανάγκη δάνεια για την επιβεβαίωσή της. Τιμούν τάχα το ιστορικό κληροδότημα, αλλά ουσιαστικά «απαλλοτριώνουν» ιστορικά μεγέθη και αυτό το θεωρούν επαρκή βάση τεκμηρίωσης δικής τους επάρκειας. Οι αναφορές στο παρελθόν, στην μετοχή των Νοταραίων στο εθνικοανεξαρτησιακό έργο δεν αποτελεί αποδεικτικό πολιτισμικής επάρκειας. Μπορούν όμως αυτά τα γεγονότα να

UEFA: Δίνει το «ΟΚ» για τη μετακίνηση οπαδών στην Ευρώπη

 UEFA: Δίνει το «ΟΚ» για τη μετακίνηση οπαδών στην Ευρώπη 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά τη Δευτέρα (06.09.2021) η UEFA εμφανίζεται έτοιμη να “ανάψει το πράσινο φως” για τη μετακίνηση των οπαδών στα εκτός έδρας ματς των ομάδων τους, σε όλη την Ευρώπη.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία φαίνεται πως έχει ήδη αρχίσει να ενημερώνει τις ομάδες, μεταξύ των οποίων και ο ΠΑΟΚ.

Οι φίλαθλοι ετοιμάζουν ήδη τα διαβατήρια τους. Μάλιστα, το γνωστό δίκτυο οπαδών ποδοσφαίρου στην Ευρώπη (FSΕ – Football Supporters Europe) επιβεβαιώνει πως η UEFA πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση, πριν αρχίζουν οι φάσεις των ομίλων στις διοργανώσεις της.

Φυσικά, οι οπαδοί θα πρέπει να τηρούν τους κατά τόπους περιορισμούς για τον κορονοϊό και όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται. Περισσότερες πληροφορίες, για τον αριθμό των εισιτηρίων που θα δικαιούται η κάθε ομάδα, αναμένονται να υπάρξουν, αφού προκύψουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

  

Οι δέκα καλύτερες πόλεις στον κόσμο για τους φοιτητές

Φωτ. Unsplash (Annie Spratt)  

Για τους ξένους φοιτητές οι πόλεις με τα καλύτερα πανεπιστήμια αποτελούν συνήθως πόλο έλξης. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά περισσότερα κριτήρια που οφείλει κανείς να λάβει υπόψιν προτού μετακομίσει προσωρινά ή ενδεχομένως μόνιμα σε κάποια νέα πόλη.

Σύμφωνα με την κατάταξη της QS Quacquarelli Symonds, στην οποία

Εξοικονόμηση μελισσών και αγροτών

 Εξοικονόμηση μελισσών και αγροτών 

«Εξοικονόμηση μελισσών και αγροτών» είναι ο τίτλος μιας φιλόδοξης πρωτοβουλίας που συλλέγει υπογραφές σε όλη την Ευρώπη για να κάνει τη γεωργία της ΕΕ πιο φιλική προς τις μέλισσες.

Η πρωτοβουλία αυτή περιστρέφεται γύρω από τρεις βασικούς στόχους: Την σταδιακή κατάργηση συνθετικών φυτοφαρμάκων (μείωση 80% έως το 2030 και έως το 2035 η ΕΕ θα πρέπει να είναι εντελώς απαλλαγμένη από φυτοφάρμακα). Μέτρα για την αύξηση της βιοποικιλότητας και την στήριξη για τη μετατροπή των αγροτών στη βιολογική γεωργία και την έρευνα σε αυτόν τον τομέα

Φωτιά στην Ηράκλεια Ηλείας – Μάχη για να μην φτάσει στα σπίτια

 Φωτιά στην Ηράκλεια Ηλείας – Μάχη για να μην φτάσει στα σπίτια 

Φωτιά έχει ξεσπάσει το βράδυ της Δευτέρας κοντά στον οικισμό της Ηράκλειας στην Ηλείας σε δασική έκταση και απόσταση 100 μέτρα από τα σπίτια.

Σύμφωνα με το patrisnews στην Ηράκλεια βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από την Αρχαία Ολυμπία και τον Πύργο που προσπαθούν να οριοθετήσουν το πύρινο μέτωπο.

Ο οικισμός αυτός είχε πληγεί και στις φωτιές του Αυγούστου αφού από εκεί που ξεκίνησε το μέτωπο εκείνο.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου εγκαινίασε το 49ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

 Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου εγκαινίασε το 49ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εγκαινίασε το 49ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και υπογράμμισε ότι «κοντά πενήντα χρόνια τώρα, ο δημοφιλής αυτός θεσμός εμπεδώνει τον δεσμό του αναγνώστη με το βιβλίο και γιορτάζει τη μοναδική σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στο γραπτό κείμενο και τον αποδέκτη του, τη δυναμική αμοιβαιότητά της».

Αποφυλακίστηκε μετά από 7 χρόνια ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι, Σααντί

Καντάφι 

Ο 48χρονος γιος του Μουαμάρ Καντάφι, Σααντί, αφέθηκε ελεύθερος από φυλακή της Λιβύης, όπου κρατείτο για την δολοφονία του ποδοσφαιριστή Μπασίρ αλ- Ριανί.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ο Πρωθυπουργός της Λιβύης, Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, έγραψε στο Twitter πως ο Καντάφι θα αφηνόταν ελεύθερος, ακολουθώντας το

Ο Πελέ υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης όγκου

  

Ο μεγάλος θρύλος της Εθνικής Βραζιλίας και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Έντσο Αράντες ντο Νασιμέντο «Πελέ», υποβλήθηκε το Σάββατο (04/09) σε επέμβαση αφαίρεσης όγκου στο παχύ έντερο, όπως επιβεβαίωσε κι ο ίδιος σε ποστ που ανέβασε στα social media τη Δευτέρα (06/09), ενώ νοσηλεύεται εδώ κι έξι μέρες σε νοσοκομείο.

«Το περασμένο Σάββατο, έκανα μία επέμβαση αφαίρεσης ενός όγκου στο παχύ έντερο» έγραψε στη σελίδα του ο παλιός Βραζιλιάνος άσος και πρόσθεσε: «Ο όγκος εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια εξετάσεων που έκανα την περασμένη εβδομάδα».

Ράλι Ακρόπολις:Ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - Αυτές είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύουν – Δείτε ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί και από πότε

 https://www.drive.gr/sites/default/files/inline-images/acropolis-fb.jpg

Ευρεία σύσκεψη για το «ράλι Ακρόπολις» πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και τη συμμετοχή των Υφυπουργών Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκη και αξιωματούχων της ΕΛ.ΑΣ. Εξετάστηκαν τα μέτρα ασφαλείας και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια της σπουδαίας αθλητικής  διοργάνωσης που θα φιλοξενηθεί τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος μετά τη σύσκεψη προέβη στην ακόλουθη δήλωση :

«Ύστερα από οκτώ χρόνια, ένα πολύ μεγάλης, παγκόσμιας σημασίας γεγονός του μηχανοκίνητου αθλητισμού το Ράλι Ακρόπολις πραγματοποιείται στην Ελλάδα. Η πρωτοβουλία ανήκει στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, στον κ. Αυγενάκη και ασφαλώς έχει τη στήριξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πέθανε ο θρυλικός ηθοποιός Ζαν Πολ Μπελμοντό

  

Eφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο σπουδαίος Γάλλος ηθοποιός Ζαν Πολ Μπελμοντό.

Ο Ζαν Πολ Μπελμοντό γεννήθηκε στις 9 Απριλίου 1933 στο Νεϊγί-συρ-Σεν, βορειοδυτικά του Παρισιού μέσα σε καλλιτεχνική οικογένεια. Ο πατέρας του, Πολ Μπελμοντό, ήταν γλύπτης με ιταλικές ρίζες και η μητέρα ζωγράφος. Ωστόσο, ο μικρός Μπελμοντό δεν είχε φανερώσει καμία καλλιτεχνική κλίση στα εφηβικά του χρόνια. Αντιθέτως, έδειξε από την αρχή κλίση στα αθλητικά. Δεν τα πήγαινε καλά στο σχολείο και το πάθος του σε αυτή την ηλικία ήταν το μποξ και το ποδόσφαιρο,

Mad Clip – Θλίψη στο τελευταίο αντίο στον τράπερ – Συγκλονιστικές στιγμές στην κηδεία

 Mad Clip – Θλίψη στο τελευταίο αντίο στον τράπερ – Συγκλονιστικές στιγμές στην κηδεία 

Το τελευταίο αντίο στον τράπερ Mad Clip, ο οποίος έχασε τη ζωή σε τροχαίο πριν από τρεις ημέρες, είπαν φίλοι, συγγενείς και θαυμαστές του.

Εκατοντάδες άνθρωποι, από άλλους τράπερ μέχρι celebrities, συγγενείς του 34χρονου Πίτερ Αναστασόπουλου και οπαδούς του έσπευσαν στον Ιερό Ναό της Παναγίτσας Παλαιού Φαλήρου για να πουν το τελευταίο τους αντίο. Την ώρα της κηδείας, αυτοκίνητα έπαιζαν τη μουσική του Mad Clip δυνατά από τα ηχεία τους, ενώ νεαροί με μηχανάκια έκαναν διάφορα «κόλπα», αποτίοντας έτσι φόρο τιμής με τον δικό τους τρόπο. 

Στη συνέχεια, η σορός του Mad Clip μεταφέρθηκε στο κοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου, όπου ο 34χρονος οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία.

Μεταξύ των πολλών διάσημων που βρέθηκαν στην κηδεία, ήταν ο προσωπικός του φίλος Light, ο SNIK, ο FY, αλλά και οι τραγουδίστριες Ελένη Φουρέιρα, Τάμτα, Ζόζεφιν. Το παρών έδωσαν και ο CEO της Panik Records, Γιώργος Αρσενάκος, μαζί με τον Πάρι Κασιδόκωστα.

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Εθελοντικές Αιμοδοσίες 12 & 15 Σεπτεμβρίου

Εθελοντικές Αιμοδοσίες 12 & 15 Σεπτεμβρίου

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης: ΕΜΦΑΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 
Με την πρόσφατη αγορά 200 νέων κάδων απορριμμάτων ο Δήμος μας πλέον αριθμεί 500 νέους κάδους.
 
Επίσης
- Προχωρήσαμε στην αγορά νέου απορριμματοφόρου
- Οργανώσαμε την αποκομιδή των απορριμμάτων με αποτελεσματικό τρόπο
- Συντηρούμε συστηματικά όλα τα απορριμματοφόρα
- Εξοπλίσαμε τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Καθαριότητας με όλα τα απαιτούμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ)
 
Είναι εμφανής και μεγάλη η βελτίωση στην αποκομιδή των απορριμμάτων και είμαστε υπερήφανοι πλέον για την καθαριότητα στο Δήμο μας.
 
ΔΗΜΟΣ  ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Σεπτεμβριανά: 66 χρόνια από το έγκλημα εναντίον του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης

 Σεπτεμβριανά: Όταν 100.000 Τούρκοι ισοπέδωσαν τον Ελληνισμό της Πόλης 

Εξήντα έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από μια ακόμα μαύρη ημέρα για τον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης, όταν μια αγέλη Τούρκων ατάκτων σκοτώνει, βιάζει, βεβηλώνει και τελικά ξεθεμελιώνει τα τελευταία απομεινάρια της ομογένειας στην, πρώην, βασιλεύουσα. Είμαστε στα λεγόμενα «Σεπτεμβριανά».

Δίδυμα απέκτησε η Όλγα Κεφαλογιάννη

https://cdn.cnngreece.gr/media/news/2021/05/09/265107/figure/09-10-14-image-6097b5f93cdbc.jpg

Το ωραιότερο δώρο γενεθλίων έλαβε σήμερα ο Μίνως Μάτσας καθώς η αγαπημένη του σύζυγος, Όλγα Κεφαλογιάννη, έφερε στη ζωή τα δίδυμά τους.

Ανήμερα των γενεθλίων του, ο διακεκριμένος συνθέτης Μίνως Μάτσας απέκτησε μαζί με την δημοφιλή πολιτικό Όλγα Κεφαλογιάννη, τα παιδάκια τους.

Ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι ήρθαν να συμπληρώσουν την ευτυχία του ζευγαριού που πριν λίγους μήνες ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου σε μία πολύ ωραία τελετή στις Σπέτσες.

Πηγή: asisters.gr

Κορονοϊός – Εμβόλιο: Τρίτη δόση για 285.000 ανοσοκατασταλμένους πολίτες από τις 14 Σεπτεμβρίου – Τι θα συμβεί με τον υπόλοιπο πληθυσμό

  

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου, ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού στους ανοσοκατασταλμένους πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι η τρίτη δόση των εμβολίων θα είναι mRNA εμβόλιο για τα άτομα που έχουνε λάβει δυο δόσεις mRNA βασικού εμβολιασμού (Pfizer ή Moderna), δυο δόσεις εμβολίου Astra Zeneca ή μια δόση εμβολίου Johnson & Johnson.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο . 241 νέα κρούσματα σήμερα ( 36 στην Αρκαδία - 45 στην Μεσσηνία - 84 στην Αχαΐα.)

 

Αύξηση , σε σχέση με χθες,  κρουσμάτων κορωνοϊού (+ 61), καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο.  Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 241 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων   τρεις περιοχές παρουσιάζουν σήμερα  υψηλό αριθμό νέων κρουσμάτων! Συγκεκριμένα, αυτές οι περιοχές είναι:η Αχαΐα με 84 νέα κρούσματα , η Μεσσηνία με 45 και η Αρκαδία με 36.

Εκατόν τριάντα (130) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 19 νέες μολύνσεις παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 45 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 66 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (15), Αρκαδίας (36) και Λακωνίας (15).

Επίσης άλλα 111 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (84) και Ηλείας (27).   

Σήμερα  6/ 9 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 241 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 42.446 ( 19.948) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Δευτέρα 6 / 9 /21, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (84),  Μεσσηνίας  (45) ,  Κορινθίας (19), Ηλείας (27), Αργολίδας (15), Αρκαδίας (36) και Λακωνίας (15)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                17.476

Π.Ε. Κορινθίας             6.632

Π.Ε. Ηλείας                  5.213

Π.Ε. Μεσσηνίας           5.024

Π.Ε. Αργολίδας           3.604

Π.Ε. Αρκαδίας             3.011

Π.Ε. Λακωνίας            1.948