Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Έγραψε χρυσή ιστορία ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Κατάρ. Για τρίτη φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής [βίντεο]

Για τρίτη φορά παγκόσμιος «χρυσός» πρωταθλητής ο Λ. Πετρούνιας -Φωτογραφία: Angelos Zymaras / AZSPORTSIMAGES / SOOC
Άλλη μια ολόχρυση σελίδα στην ιστορία της ενόργανης γυμναστικής «έγραψε» ο Λευτέρης Πετρούνιας, καθώς κατέκτησε για 3η συνεχόμενη φορά το χρυσό μετάλλιο των κρίκων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, νικητής το 2015 στην Γλασκώβη και το 2017 στο Μόντρεαλ, πρώτευσε με 15,366 βαθμούς και στην Ντόχα, παρά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στον αριστερό ώμο και το οποίο θα τον οδηγήσει τις επόμενες ημέρες στο χειρουργείο.
Ταυτόχρονα έγινε ο πολυνίκης Έλληνας στην διοργάνωση, ξεπερνώντας τον

Κόρινθος: Εσωκομματική συνάντηση της ΝΔ με επικεφαλής τον Παναγιώτη Νίκα ( Εικόνες)

Εσωκομματική συνάντηση της ΝΔ με τον πρόσφατα ανακοινωθέντα υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, λαμβάνει χώρα αυτή την στιγμή στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, για να συζητηθεί η στρατηγική που θα ακολουθήσει το κόμμα στις επερχόμενες εκλογές.
Παρόντες στην συνάντηση ο νυν βουλευτής Χρίστος Δήμας , ο τ. υπουργός και βουλευτής Νίκος Ταγαράς , οι τ.βουλευτές της ΝΔ Κορινθίας, Αθηνά Κόρκα  , Κώστας Κόλλιας , ο πολιτευτής Γρηγόρης Καρπούζης  θεσμικοί και αυτοδιοικητικοί, αλλά και μέλη του κόμματος.
Σύσκεψη του Νομαρχιακού οργάνου της ΝΔ για την υποψηφιότητα Νικα














Editor’s pick: η κατάλληλη στιγμή


logo hi logo
Μπορεί η Ιταλία να πνίγεται κυριολεκτικά και μεταφορικά, στην Ευρώπη ωστόσο, τον πραγματικό καταποντισμό τον έκανε η Άνγκελα Μέρκελ. Με την επιλογή της να αποσυρθεί από την πολιτική μετά το 2021, η Γερμανίδα Καγκελάριος άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και… όποιον πάρει ο άνεμος.

Η παγίδα στις e- αιτήσεις για τα αναδρομικά! ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ η αίτηση σε βιντεο

044BBDD6-5799-4250-A306-2129829E6807Παγίδα ακύρωσης των αναδρομικών που φτάνουν μέχρι και μια 5ετία κρύβει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από τους συνταξιούχους μέσω της ιστοσελίδας του ΕΦΚΑ.

Ο ΕΦΚΑ παραδέχεται τις αξιώσεις των συνταξιούχων για τη διακοπή των μειώσεων των νόμων 4051 και 4093 σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και για να αποφύγει τον όγκο των χιλιάδων αιτήσεων που ήδη υποβάλλονται μαζικά, τους δίνει τη δυνατότητα να τις κάνουν και ηλεκτρονικά.
Δεν λέει τίποτε όμως για αναδρομικά, ούτε για Δώρα που διεκδικούν στην πραγματικότητα οι συνταξιούχοι.
Συμπλήρωση

ΔΡΑΣΗ Εκδήλωση: Η ανοιχτή κοινωνία και οι εχθροί της στην Ευρώπη σήμερα

02.11.2018
Αγαπητοί φίλοι,

Σε μια εποχή καθοριστική για το μέλλον της Ευρώπης ως ανοικτής κοινωνίας, αλλά και το δικό μας, καθώς η Ελλάδα είναι σήμερα ταυτόχρονα και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παθολογικά εξαρτημένη από αυτήν σε ό,τι αφορά το χρέος της, συμμετέχω μαζί με άλλους εκλεκτούς ομιλητές, στην εκδήλωση που οργανώνουν το ΚΕΦΙΜ και το ΕΙΝΚΑΜ [1] την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου στις 7μμ στο Μέγαρο Μουσικής, Αίθουσα Συλλόγου "Οι Φίλοι της Μουσικής" με θέμα:

«Η ανοιχτή κοινωνία και οι εχθροί της στην Ευρώπη σήμερα»

Τι σημαίνουν για τη χώρα μας και για την Ευρώπη η ανάδειξη των Ορμπάν και Σαλβίνι; Η απόσυρση της Μέρκελ; Το μέτωπο Μακρόν – Φερχόφσταντ; Η άνοδος του εθνολαϊκισμού; Της μετανάστευσης;

Σας προσκαλώ λοιπόν να την παρακολουθήσετε και θα είναι ιδιαίτερη χαρά μου να σας δω εκεί.
H σχετική πρόσκληση επισυνάπτεται και αν θελήσετε να έρθετε παρακαλώ ενημερώστε τους διοργανωτές ακολουθώντας το link που βρίσκεται πάνω της.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Θόδωρος Σκυλακάκης
Πρόεδρος της Δράσης
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
«Η ανοιχτή κοινωνία και οι εχθροί της στην Ευρώπη σήμερα»
Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018, 19.00΄ έως 21.00΄
Τι σημαίνουν για τη χώρα μας και για την Ευρώπη η ανάδειξη των Ορμπάν και Σαλβίνι; Η απόσυρση της Μέρκελ; Το μέτωπο Μακρόν – Φερχόφσταντ; Η άνοδος του εθνολαϊκισμού; Της μετανάστευσης;

Ομιλητές:

- Θόδωρος Σκυλακάκης, Πρόεδρος της Δράσης
- Αλέξανδρος Σκούρας, Πρόεδρος ΚΕΦίΜ
- Γιώργος Παπούλιας, Συνεργάτης του Δικτύου για τη μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος, Πάσχος Μανδραβέλης
Μέγαρο Μουσικής, Αίθουσα Συλλόγου "Οι Φίλοι της Μουσικής", Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη", Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1, Αθήνα
Συνδιοργανωτές: ΕΙΝΚΑΜ, ΚΕΦίΜ
Με την υποστήριξη του Friedrich Naumann Foundation (FNF)
Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας πατήστε εδώ

_____________________________________________________
[1] Η Δράση έχει εντάξει την εκδήλωση αυτή στον προσυνεδριακό της προβληματισμό για το 5ο τακτικό της Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιανουαρίου.




ΔΡΑΣΗ 

Συνάντηση Αντιπροέδρου της Βουλής Δ. Κρεμαστινού και Προεδρείου της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης της Κίνας

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Zhao Dacheng, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, είχε το μεσημέρι ο Ε’ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτριος Κρεμαστινός, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Νικόλαο Βούτση. Στη συνάντηση μετείχαν ο Πρόεδρος της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κ. Αντώνιος Συρίγος, η Αντιπρόεδρος κυρία Μαρία Θελερίτη και ο Γραμματέας κ. Κωνσταντίνος Μορφίδης.

Με παρέμβαση Πέτρου Τατούλη δόθηκε παράταση των επενδυτικών σχεδίων του Ν.3299/2004


Αποτέλεσμα εικόνας για τατούλησ περιφερειάρχησ
Μετά από παρέμβαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, προς τον Υπουργό  Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Ιωάννη Δραγασάκη, για παράταση μέχρι τις 31.12.2019 των  επενδυτικών σχεδίων του αναπτυξιακού νόμου 3299/2004 που έληγαν στις 31.12.2018, ανακοινώθηκε σήμερα από την Γενική Δ/νση Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου, η παράταση αυτών μέχρι τις 31.12.2019, χωρίς να ενισχύονται οι πραγματοποιηθείσες δαπάνες μετά τις 30.06.2019.

Την παραίτηση της κας Δούρου από τη θέση της Εντεταλμένης για την Ελληνογερμανική Συνέλευση ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου



Την άμεση παραίτηση από τη θέση της Εντεταλμένης της Ελληνικής Κυβέρνησης για την Ελληνογερμανική Συνέλευση κας Ρένας Δούρου ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης μετά την απουσία της από την 8η Διάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και την απαράδεκτη επιστολή της που διαβάστηκε κατά την έναρξη των εργασιών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΟΑΣΠΠ)


Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΟΑΣΠΠ)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΟΑΣΠΠ)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή και την απαράδεκτη, ξαφνική απόφαση της γαλακτοβιομηχανίας "ΗΠΕΙΡΟΣ" να διακόψει τη συνεργασία με τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους σε Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία, οδηγώντας  δεκάδες κτηνοτρόφους στην απόγνωση αφού δε μπορούν να διαθέσουν το γάλα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου, καλεί σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Τρίπολης, την Κυριακή 04/11/2018 στις12:00 το μεσημέρι.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι γαλακτοβιομήχανοι και τα διάφορα "κοράκια" που εμφανίστηκαν ξαφνικά προσπαθούν να ρίξουν ακόμα περισσότερο τις ήδη

ΑΣΕΠ-ΒσΣ-3.000 προσλήψεις στους δήμους: Έτσι θα γίνει η αυξημένη μοριοδότηση


To 80% της προϋπηρεσίας για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» πάνω από εφτά έτη σχεδιάζει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, να μοριοδοτήσει η κυβέρνηση.
Τη σχετική ρύθμιση για την αυξημένη μοριοδότηση την οποία είχε προαναγγείλει η ιστοσελίδα, ετοιμάζουν οι νομικοί των υπουργείων Εσωτερικών, Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εργασίας σε συνεννόηση και με το ΑΣΕΠ, το οποίο στη συνέχεια θα καταρτίσει και θα εκδώσει την προκήρυξη στις αρχές Ιανουαρίου 2019.

Π. Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Δελτία Μετακίνησης σε Άτομα με Αναπηρίες για το έτος 2018

Αποτέλεσμα εικόνας για αμεα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την Δ12α/ΓΠοικ.56723/1649 (ΦΕΚ 3933/Β΄/2018) Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΑΔΑ7ΤΥ8465Θ1Ω-ΝΟΥ), χορηγούνται (θεώρηση - έκδοση) Δελτία Μετακίνησης σε Άτομα με Αναπηρίες για το έτος 2018.
   Στα άτομα αυτά (ΑμεΑ) παρέχεται το δικαίωμα της μετακίνησης με μειωμένο εισιτήριο κατά 50% σε όλες τις διαδρομές εσωτερικού των

ΕΝΩΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΡΑΞΗ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ: Το ΝΕΡΟ σε μια «Σύγχρονη Πόλη»

ΝΕΡΟ ΑΦΙΣΑ

Δείτε πως έργα εννέα Δήμων θα πληρωθούν από το Υπουργείο "ως ρουσφέτια" (Έγγραφο Αλ. Χαρίτση)

Η “αισθητική αναβάθμιση” μιας Κοινότητας, ένα πολιτιστικό κέντρο, μια ανάπλαση κεντρικής πλατείας, η αγορά ενός μηχανήματος, η πληρωμή συμβούλου για την εκπόνηση μελετών και άλλα έργα, εννέα συνολικά, αποφασίστηκε να πληρωθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα από τους εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου, όπως προκύπτει από το αριθμ. 56618/2018 έγγραφο του Αλέξη Χαρίτση προς το Υπουργείο Οικονομίας. Το

Η Βουλή των Ελλήνων και το Εθνικό Θέατρο ανοίγουν αυλαία στην ακριτική Ελλάδα

Ενημερωτικό Δελτίο 2/11/2018
Η Βουλή των Ελλήνων και το Εθνικό Θέατρο συνεργάζονται με κοινή διάθεση εξωστρέ­φειας και επιχειρούν να δημιουργήσουν νέους δεσμούς με την ελληνική περιφέρεια. Η νέα πρωτοβουλία, αξιοποιεί έμπρακτα κάθε πρόσφορο δυνατό τεχνολογικό τρόπο, αλλά και κάθε πιθανή συνέργεια, ώστε να φέρει σε επαφή με την εμπειρία του θεάτρου κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, ακόμη και στις πιο ακριτικές περιοχές της χώρας.

Το clawback σκοτώνει την φαρμακοβιομηχανία. Πρέπει να αλλάξει ή να καταργηθεί

Η φαρμακοβιομηχανία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στη κυβέρνηση και ζητά αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού, της φαρμακευτικής δαπάνης. Επίσης ζητούν την κατάργηση του clawback το οποίο φτάνει στο ύψος του 40% κάθε έτος την στιγμή που όταν επιβλήθηκε, θεωρήθηκε προσωρινό μέτρο.
Ο ΕΟΠΥΥ εφάρμοσε το clawback με επιταγή των μνημονίων σε βάρος όλων των παρόχων του (από φαρμακευτικές εταιρείες μέχρι απλών φυσικών προσώπων γιατρών κλπ), από το 2013 και με την προοπτική να το καταργήσει τον επόμενο χρόνο. Όμως όπως τελικά φαίνεται ακόμα και σήμερα συνεχίζει να υπάρχει και μάλιστα έχει τάσεις αυξητικές.
Οι φαρμακοβιομηχανίες διαμαρτύρονται και λένε ότι η άμεση και έμμεση φορολογία των φαρμακευτικών παραγωγικών επιχειρήσεων φτάνει στο 70% του τζίρου τους πράγμα που καθιστά πλέον μη βιώσιμη τη λειτουργία τους. ....................

ΕΡΩΤΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΗΜΑ:| Στήριξη της τρίτεκνης και πολύτεκνης οικογένειας

   

















Ερώτηση για την αθέτηση των υποσχέσεων της Κυβέρνησης απέναντι στις τρίτεκνες και τις πολύτεκνες οικογένειες κατέθεσε στη Βουλή, ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Ο κ. Δήμας ανέδειξε παραδείγματα μέσα από τα οποία είναι εμφανής η μείωση των επιδομάτων στις οικογένειες αυτές, σε μία περίοδο που τα οικογενειακά εισοδήματα των Ελλήνων συρρικνώνονται λόγω της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης. Επιπλέον, όπως ανέδειξε η Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη, την οποία παραθέτει ο κ. Δήμας, οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, περιλαμβάνοντας ακόμα και περιπτώσεις οικογενειακών επιδομάτων.
Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Θέμα: Στήριξη της τρίτεκνης και πολύτεκνης οικογένειας

Πέτρος Τατούλης «Πυλώνας ενίσχυσης της δημοκρατίας στην Ευρώπη η Ελληνογερμανική Συνέλευση»


«Βρισκόμαστε εδώ ως πολιτικές οντότητες με κύριο στόχο να προστατεύσουμε τη δημοκρατία στην Ευρώπη, γιατί χωρίς δημοκρατία δεν υπάρχει Ευρώπη» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την έναρξη της 8ης Διάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στη Χερσόνησο της Κρήτης και σημείωσε «εργαζόμαστε για την ποιοτική αναβάθμιση της σχέσης των δύο λαών Ελλάδας – Γερμανίας και ενδιαφερόμαστε για το μέλλον της Ευρώπης και των θεσμών της».

Ντέρμπι κορυφής στο Ζευγολατιό: ΑΟΖ εναντίον Κόρινθος 2006 - Πρωτάθλημα Α΄κατηγορίας Κορινθίας (6η αγωνιστική)


Αποτέλεσμα εικόνας για κορινθος 2006 - αο ζευγολατιου
Άκρως ενδιαφέρουσα η Σαββατιάτικη 6η αγωνιστική ημέρα στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας. Στους αγώνες της ημέρας δεσπόζει το ντέρμπι κορυφής , στο Ζευγολατιό, ανάμεσα στον ΑΟ. Ζευγολατιού και την πρωτοπόρο Κόρινθο 2006.
Η Κόρινθος  2006 αν ξεκίνησε με βαθμούς ποινής -2 , από την παρισινή περίοδο, αυτή βρίσκεται  επικεφαλής στην βαθμολογία , αήττητη (5 νίκες) με + 2 βαθμούς από τον ΑΟ Ζευγολατιού και τον Πέλοπα Κιάτου ( 3 νίκες, 2 ισοπαλίες ). Αύριο

Όλοι στοχεύουν τη κορυφή στη Β΄ κατηγορία Κορινθίας


Αποτέλεσμα εικόνας για Ισθμιακός - Ολυμπιακός Λουτρακίου
Αρκετά ενδιαφέροντα ντέρμπι περιλαμβάνει  η 6η αγωνιστική ημέρα στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας, που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο.
Αυλαία της αγωνιστικής στις 15:00 , το απόγευμα του Σαββάτου με τους αγώνες  του Πανσολυγειακού με τον Ολυμπιακό Άσσου, στο Σοφικό , και του Άρη Βοχαϊκού με τον Ηρακλή Λεχαίου, στο Ζευγολατιό. Να υπενθυμίσουμε ότι και οι