Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Επεισοδιακή υπερψήφιση της τροπολογίας για τον αιγιαλό που η κυβέρνηση χαρακτήρισε κακή – Δήλωση του Προέδρου του ΤΕΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για στασινοσΑμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης της Βουλής για την ψήφιση του νομοσχεδίου για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο Πεδίο, για το οποίο το ΤΕΕ με ομόφωνη απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής, ζήτησε απόσυρση της τροπολογίας που αφορά τον αιγιαλό, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε τα εξής:

Ανακοίνωση προς τους Μελισσοκόμους από Κέντρο Μελισσοκομίας Πελοποννήσου


Αποτέλεσμα εικόνας για μελισσοκομια
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 
 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ        
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ             
Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝ/ΚΗΣ  
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ    
Τμήμα: Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής 
Ταχ. Δ/νση: Γ. Παπανδρέου 24 Κόρινθος 20100 
Πληροφορίες: Α. Βενιζέλος   
Τηλέφωνο: 2741363319  
Fax: 27410-81087
                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                         
Η ΔΑΟΚ ΠΕ Κορινθίας και το Κέντρο Μελισσοκομίας Πελοποννήσου                                
 καλούν τους Μελισσοκόμους να υποβάλουν Δήλωση Διαχείμασης 
στην ΔΑΟΚ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ    μέχρι την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019                                                      
 (εξαιρούνται οι μελισσοκόμοι που έχουν θεωρημένο μελισσοκομικό βιβλιάριο από 01/9/2018 έως 31/12/2018)                                                                                                                  
και τους ενημερώνουν ότι στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος για τη Βελτίωση των Συνθηκών Παραγωγής & Εμπορίας των Προϊόντων της Μελισσοκομίας για το έτος 2019 ξεκίνησε η Υποβολή των Αιτήσεων για την ένταξή τους στις Δράσεις :
3.1 “Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων” (Αντικατάσταση κυψελών), &
3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» ( Μετακινήσεις Μελισσοσμηνών ) Μελισσοκόμοι που επιθυμούν να ενταχθούν στις παραπάνω δράσεις πρέπει να υποβάλλουν Αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά (τα οποία έχουν κοινοποιηθεί στους Δήμους, στους μελισσοκομικούς συνεταιρισμούς, στις Ε.Α.Σ. και στα Γραφεία Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Κορινθίας) στο Κέντρο Μελισσοκομίας Πελοποννήσου μέχρι 21 Ιανουαρίου 2019.
Για περισσότερες πληροφορίες και αποστολή δηλώσεων διαχείμασης στην:
ΔΑΟΚ ΠΕ Κορινθίας
(Γ. Παπανδρέου 24 Κόρινθος Τ.Κ 20100)
' τηλ. 2741363319, 2741363320
και
Αποστολή των Αιτήσεων στο :
Κέντρο Μελισσοκομίας Πελοποννήσου
(Βασ. Δεκάζου 5 Τρίπολη Τ.Κ 221 31)
 ' τηλ. 2710-243352.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας

Παραιτήθηκε ο προέδρος της Παναχαϊκής Κώστας Μπακάλαρος

Παραιτήθηκε από την προεδρία της Παναχαϊκής ο Μπακαλάρος
Μετά την απομάκρυνση του Κώστα Κατσουράνη από την θέση του τεχνικού διευθυντή ήρθε και η παραίτηση του προέδρου της Παναχαϊκής, Κώστα Μπακαλάρου.
Ο πρώην ισχυρός άνδρας της ομάδας εξήγησε τους λόγους που προχώρησε σε αυτή του την απόφαση.
Αναλυτικά η επιστολή του Κώστα Μπακαλάρου:

Κύπελλο Ελλάδoς: Τα αποτελέσματα, οι βαθμολογίες και το πρόγραμμα (2η αγωνιστική)

Κύπελλο Ελλάδας: Τα αποτελέσματα, οι βαθμολογίες και το πρόγραμμα (2η αγωνιστική)
Την Τρίτη οι ΟΦΗ, ΑΕΛ και Λεβαδειακός πήραν εμφατικές νίκες επί των Νίκη Βόλου, Ηροδότου και Άρη Αβάτου αντίστοιχα. Λαμία και Βόλος μοιράστηκαν βαθμούς βάζοντας από ένα γκολ.
Την Τετάρτη ο Ατρόμητος νίκησε με τον εντυπωσιακό 6-1 Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη. Πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα, ο Άρης κέρδισε με 2-1 τον Αήττητο Σπάτων στο «Βικελίδης».
Την Πέμπτη ο «δαφνοστεφανωμένος» νίκησε με 2-0 στην Πάτρα την Παναχαϊκή σε ένα παιχνίδι που στιγματίστηκε από μία προσωρινή διακοπή όταν η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών σε κερκίδα που ήταν γεμάτη με οικογένειες.=====
Με «καρέ» του Γιάννη Λουκίνα, ο ΠΑΣ Γιάννινα διέλυσε με 5-0 την Θύελλα Καμαρίου και με τη 2η νίκη του στον 1ο όμιλο εξασφάλισε ουσιαστικά το «εισιτήριο» της πρόκρισης για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.
Το ματς στους «Ζωσιμάδες» δεν αντέχει σε κριτική, καθώς η διαφορά δυναμικότητας των δύο αντιπάλων ήταν μεγάλη. Ήδη, στο 41' το σκορ ήταν 3-0 υπέρ των γηπεδούχων με τρία γκολ του Λουκίνα (2', 31', 41'). Η ομάδα του Πετράκη κατέβασε ταχύτητα στην επανάληψη, ωστόσο, πέτυχε άλλα δύο τέρματα, στο 68' με τον Σκόνδρα και στο 71' πάλι με τον Λουκίνα
====.
Μια κεφαλιά του Κασάδο από γέμισμα του τερματοφύλακα Ζίβκοβιτς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ήταν αρκετή για την Ξάνθη προκειμένου να πάρει την εκτός έδρας νίκη (1-0) επί της Κέρκυρας, για τη 2η αγωνιστική του 7ου ομίλου του κυπέλλου Ελλάδας.

====
Μετά από εννέα ήττες σε ισάριθμους επίσημους αγώνες τη φετινή σεζόν, ο Απόλλων Σμύρνης πανηγύρισε επιτέλους την πρώτη του νίκη, έστω και απέναντι σε αντίπαλο ερασιτεχνικής κατηγορίας.
Η «ελαφρά ταξιαρχία» επιβλήθηκε στο γήπεδο της Ριζούπολης 5-0 του Απόλλωνα Παραλιμνίου, σε αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική του 6ου ομίλου του κυπέλλου Ελλάδας, και πλέον χρειάζεται ένα βαθμό στα Τρίκαλα, στο τελευταίο παιχνίδι της 4ης φάσης, προκειμένου να προκριθεί στους «16».
Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Μπεντινέλι, ο οποίος σκόραρε στο 19΄, στο 49΄ με πέναλτι και στο 67΄, ενώ τα άλλα γκολ σημείωσαν ο Ζοάο Πέδρο (57΄) και ο 19χρονος Κοντογιαννόπουλος (73΄).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν φθορές στο Παμπελοποννησιακό - Τι γίνεται με την πιθανή τιμωρία του Ολυμπιακού(βαθμολογία) .

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δεν υπάρχουν φθορές στο Παμπελοποννησιακό
Οι εικόνες από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο ήταν λυπηρές, αφού εξαιτίας της εκτεταμένης ρίψης χημικών γονείς με τα παιδιά στην αγκαλιά τους προσπαθούσαν να διαφύγουν. Πως φτάσαμε όμως σε αυτό το σημείο και τι γίνεται από εδώ και στο εξής; Στην κερκίδα που βρίσκονταν οι φίλοι του Ολυμπιακού στο ημίχρονο αναγνωρίστηκε ένας οπαδός του Παναθηναϊκού. Προκλήθηκε μία ένταση με τον συγκεκριμένο οπαδό, ο οποίος βγήκε εκτός γηπέδου και πήγε στο σημείο που βρισκόταν μία διμοιρία των ΜΑΤ.

Παναχαϊκή-Ολυμπιακός 0-2: Πήρε την πρόκριση, κέρδισε τον Ναουέλ

Παναχαϊκή-Ολυμπιακός 0-2: Πήρε την πρόκριση, κέρδισε τον Ναουέλ (vid)
Σε ένα επικίνδυνο γήπεδο για τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών του ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 την Παναχαϊκή στο Παμπελοποννησιακό και πήρε την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδoς έχοντας πετύχει το δύο στα δύο στον πέμπτο όμιλο. Ένα ματς που στιγματίστηκε από τα επεισόδια στην κερκίδα των οπαδών του Ολυμπιακού εξαιτίας της εισόδου διμοιρίας των ΜΑΤ. Οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς να ανεβάσουν στροφές πήραν αυτό που ήθελαν, είδαν τον Ναουέλ να σημειώνει ένα γκολ και να έχει την ασίστ σε αυτό του Τοροσίδη, αλλά και αρκετούς παίκτες να φωνάζουν παρών για τη δύσκολη συνέχεια.

Kόκκινες ελιές στο δέρμα (κερασοειδή αιμαγγειώματα). Είναι επικίνδυνες και πώς αντιμετωπίζονται;

Πολλοί είναι εκείνοι που ανησυχούν για τις «κόκκινες ελιές» που εμφανίζονται σε διάφορα σημεία του σώματος. Πρόκειται για αγγειακές δομές, ερυθρές, επίπεδες ή θολωτές. Μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε στο σώμα. Συνήθως, εμφανίζονται με την πάροδο της ηλικίας.
Αυτές οι «κόκκινες ελιές» λέγονται κερασοειδή ή κερασόχροα αιμαγγειώματα (Cherry angioma ή Red spot), κληρονομούμενες καλοήθεις αγγειακές βλάβες που αποτελούν μόνο αισθητικό πρόβλημα. Λέγονται επίσης και στίγματα του Morgan, από το όνομα του Άγγλου χειρουργού που τα πρωτοπεριέγραψε τον 19ο αιώνα.
Είναι έκτοπες δυσπλασίες αγγειακής φύσης του δέρματος. Είναι όλα τα σκούρα κόκκινα στίγματα που μπορεί να εντοπίζονται σε διάφορα σημεία του σώματος μας. ....................

Η Βουλή των Ελλήνων και το Εθνικό Θέατρο ανοίγουν αυλαία στην ακριτική Ελλάδα


final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack

Αθήνα, 1 Νοεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Βουλή των Ελλήνων και το Εθνικό Θέατρο ανήγγειλαν σήμερα τη συνεργασία τους, που αφορά την απευθείας μετάδοση παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής.
Το Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Κώστας Αθανασίου και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κ. Στάθης Λιβαθινός, παρουσία του Συντονιστή του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής κ. Κώστα Χαλβατζάκη.

Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης

cid:image001.jpg@01D3B23E.64D6EDC0

Τη διαχρονική αξία της Αποταμίευσης τίμησε και φέτος η Eurobank με σειρά επισκέψεων σε δημοτικά σχολεία όλης της Ελλάδας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης (31 Οκτωβρίου).

Σε αυτό το πλαίσιο, υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας και διευθυντές καταστημάτων από το Δίκτυο Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο της Eurobank, από τις 30 Οκτωβρίου μέχρι και τις 9 Νοεμβρίου 2018, επισκέπτονται 200 δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα και μοιράζουν πάνω από 14.000 παραδοσιακούς κουμπαράδες του Τ.Τ. ενημερώνοντας τα παιδιά για τη σημασία της Αποταμίευσης που αποτέλεσε πολύτιμο στήριγμα για πολλές γενιές Ελλήνων.

3Κ/3018: Χείρα βοηθείας ΥΠΕΣ σε ΑΣΕΠ -Του δίνει υπαλλήλους!

Οι δυσκολίες του ΑΣΕΠ να ολοκληρώσει τον έλεγχο των 128.851 αιτήσεων της προκήρυξης 3Κ/2018 έως τις 30 Νοεμβρίου, οδηγεί το υπουργείο Εσωτερικών να δώσει χείρα βοηθείας στην Ανεξάρτητη Αρχή.
Η σχετική συζήτηση, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, έγινε για πρώτη φορά μετά το «κόλλημα» λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών της υλοποίησης της συμφωνίας μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών και του ΑΣΕΠ για ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 3Κ/2018 σε δύο δόσεις.
Τότε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος επικοινωνεί, τουλάχιστον σε εβδομαδιαία βάση με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Ιωάννη Καραβοκύρη, προκειμένου να ενημερωθεί για την

Β. Ήπειρος: Υπόγεια εθνοκάθαρση με τον Τσίπρα να σφυρίζει αδιάφορα


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς κάνει η κυβέρνηση – και προσωπικά ο κ. Τσίπρας που τυγχάνει να κατέχει και το αξίωμα του υπουργού των Εξωτερικών – σχετικά με την τραγωδία στους Βουλιαράτες.
Το υπουργείο των Εξωτερικών έχει εκδώσει μια ανακοίνωση και προφανώς έχουν δοθεί οδηγίες στην πρεσβεία και στο προξενείο μας.
Όποιος, όμως, διαθέτει την ικανότητα να οσμίζεται, μυρίζει ότι κάτι δεν πάει καλά, νιώθει στην ατμόσφαιρα κάτι μεταξύ αμηχανίας και δυσφορίας.
Εκεί που πηγαίναμε να λύσουμε και το Αλβανικό ήλθε τώρα αυτό, ας το κρατήσουμε χαμηλά ένα πράμα. Να μην τους χαλάσει η μανέστρα, ένα πράμα.
Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους:

Αυτές είναι οι τελευταίες αργίες του 2018 -Ποιες «έρχονται» το 2019


Για να γνωρίζετε πότε θα… κάτσετε!
Το 2018 σιγά σιγά φθάνει στο τέλος του και μόλις 3 αργίες μας μένουν πριν ολοκληρωθεί.
Δείτε ποιες και πότε είναι αυτές αλλά και τις αργίες του 2019:

Οι πιο παχείς και οι πιο αδύνατοι έχουν έως 4,5 χρόνια μικρότερο προσδόκιμο ζωής

oi-pio-paxeis-kai-oi-pio-adynatoi-exoun-eos-4-5-xronia-mikrotero-prosdokimo-zois.jpgΈως 4,5 χρόνια μικρότερο προσδόκιμο ζωής έχουν τόσο οι άνθρωποι με πολλά παραπανίσια κιλά, όσο και αυτοί που είναι λιποβαρείς. Οι παχύσαρκοι και οι πολύ αδύνατοι βρίσκονται σε μειονεκτική θέση όσον αφορά τη μακροζωία, σε σχέση με όσους έχουν κανονικό βάρος, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη, μία από τις μεγαλύτερες του είδους της.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr

Η κατανάλωση καφέ μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του στόματος

i-katanalosi-kafe-meionei-ton-kindyno-gia-karkino-tou-stomatos.jpgΗ συχνή κατανάλωση καφέ φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο για στοματικό καρκίνο, ιδίως στην Ευρώπη, σύμφωνα με μια νέα κινεζική επιδημιολογική μελέτη.

Διαβάστε περισσότερα 


stogiatro.gr 

Στα Γιάννενα 17 και 18 Δεκεμβρίου το 6o συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας


Στα Γιάννενα τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί το 6ο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), όπως αποφάσισε το ΔΣ της ΕΝΠΕ στη  συνεδρίασή του.

Θα προηγηθεί την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Ο οδικός χάρτης της ΚΕΔΕ προς τη Συνταγματική Αναθεώρηση - Οι επόμενες κινήσεις των Αιρετών

Τα βήματα με τα οποία θα κινηθεί η ΚΕΔΕ ενόψει συνταγματικής αναθεώρησης χαράχθηκαν στη χθεσινή Συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, κατόπιν εκτενούς συζήτησης στην οποία κάθε Παράταξη σκιαγράφησε προτεραιότητες και προτάσεις που χρήζουν συμπερίληψης.

Ο οδικός χάρτης ενεργειών περιλαμβάνει τα εξής :

Το Σπαθοβουνι 3 - 2 τους Νέους Στιμάγκας στη πρεμιέρα της Γ2΄ Κορινθίας

Αποτέλεσμα εικόνας για αο σπαθοβουνιου
Σε εξ αναβολής αγώνα της πρεμιέρας για το πρωτάθλημα της Γ2 κατηγορίας Κορινθίας, που έγινε χθες στο Σπαθοβούνι, η τοπική ομώνυμη ομάδα επικράτησε  με σκορ 3 - 2 επί των  Νέων Στιμάγκας.