Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός 5-0: Διπλασίασε τις νίκες του κι έκλεισε… ραντεβού με τον Παναθηναϊκό / Ο δρόμος προς τον τελικό

 ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός 5-0: Στους «4» του Κυπέλλου με δεύτερη εύκολη νίκη ο «δικέφαλος του βορρά»

Ο ΠΑΟΚ δεν δυσκολεύτηκε ούτε στο δεύτερο παιχνίδι της φάσης των “8” του Κυπέλλου απέναντι στον Πανσερραϊκό, τον κέρδισε με 5-0 και προκρίθηκε στους “4” του θεσμού, εκεί όπου περιμένει το “τριφύλλι”.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε εκτεταμένο rotation, αλλά είδε την ομάδα του να πραγματοποιεί ακόμα μία σπουδαία εμφάνιση. Ο ΠΑΟΚ χωρίς να δυσκολευτεί κέρδισε τον Πανσερραϊκό με 5-0 και πανηγύρισε την πρόκριση στους “4” του Κυπέλλου Ελλάδας εκεί που περιμένει ο Παναθηναϊκός.

Καιρός: Η "κακοκαιρία Avgi" φεύγει, οι Αλκυονίδες έρχονται - Άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες

 kairos_liakada 

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού τις αναμένεται τις επόμενες ημέρες με άνοδο τις θερμοκρασίας, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας ‘’Avgi’’ που ταλαιπώρησε περιοχές της χώρας με με χιόνια και θυελλώδεις βοριάδες  

Χαρακτηριστική είναι και η ατάκα που αναφέρει σε ανάρτησή του ο διευθυντής

Πάτρα: Σοκαριστικό τροχαίο – Παραβίασε το stop και τίναξε μοτοσικλετιστή στον αέρα

Πάτρα: Σοκαριστικό τροχαίο – Παραβίασε το stop και τίναξε μοτοσικλετιστή στον αέρα

Τροχαίο ατύχημα που προκαλεί σοκ προκλήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (31/01/2024)στην διασταύρωση των οδών Ελλησπόντου και Φαναρίου, στο γήπεδο των Προσφυγικών στην Πάτρα.

Το σοβαρό τροχαίο συνέβη όταν η οδηγός ενός αυτοκινήτου παραβίασε το stop, διέσχισε τον δρόμο στην Πάτρα με πολύ μεγάλη ταχύτητα με αποτέλεσμα ένας οδηγός μηχανής να καρφωθεί πάνω στο αυτοκίνητο. 

Ο οδηγός τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο ενώ η γυναίκα ήταν σε κατάσταση σοκ! Έρευνες διενεργεί η Τροχαία Πατρών. 


Καλαμάτα: Την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου η υποδοχή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου

 

Με την παρουσία του Μακαριωτάτου Πατριάρ­χου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεοδώρου, θα εορτάσει η Καλαμάτα την πολιούχο και προστάτιδά της «Παναγία Υπαπαν­τή», κατά το διήμερο 1 και 2 Φεβρουαρίου.

Την παραμονή της εορτής και ώρα 6 μ.μ., θα λάβει χώρα η υποδοχή του Πατριάρχου στα προπύλαια του Μητροπολιτικού Ναού της Υπαπαντής του Χριστού, ενώ στη  συνέχεια θα χοροστατήσει του πα­νη­γυρικού πολιαρχιερατικού Εσπερινού.

 

Την Υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, συνάντησε στην Αθήνα ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός. Στη συνάντηση ο Δημήτρης Πτωχός, γνωστοποίησε στην Υπουργό, το σχέδιο της ολοκληρωμένης στρατηγικής και του χαρτοφυλακίου που έχει να κάνει με τα τουριστικά προιόντα της Πελοποννήσου.

Στόχος της περιφερειακής αρχής είναι να γίνει η Πελοπόννησος, πρότυπος προορισμός βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης. Για το λόγο αυτό, θα υπάρξει συνεργασία της Περιφέρειας με το Υπουργείο Τουρισμού. Η Περιφέρεια, επιθυμεί να αναπτύξει εξειδικευμένες υπηρεσίες και προιόντα προβολής, ενώ παράλληλα, θα υλοποιήσει σημαντικές και πολλαπλές συνέργειες.

Ενισχύει τη θέση του το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου Κορινθίας

 Ενισχύει τη θέση του το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου Κορινθίας 

Mνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Αστεροσκοπείου Αθηνών και των Hellas Sat, Thales Alenia Space, υπογράφηκε πρόσφατα. Το μνημόνιο αφορά και το Αστεροσκοπείο του Κρυονερίου Κορινθίας, αφού αποτελεί οπτικό, επίγειο σταθμό του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το Αστεροσκοπείο του Κρυονερίου, μαζί με τους αντίστοιχους σταθμούς της Γαλλίας και του Ευρωπαικού Οργανισμού Διαστήματος, προωθούν τις τηλεπικοινωνίες, μέσω της τεχνολογικής εξέλιξης. Στην υπογραφή του μνημονίου, παρευρέθηκε και ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος.

Στους χώρους του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου, γίνονται εργασίες επέκτασης και εκσυγχρονισμού της δομής.

Αμέλια Έρχαρτ: Εντόπισαν με σόναρ το αεροπλάνο της θρυλικής πιλότου στα βάθη του Ειρηνικού;

 amelia_earhart_arthrou 

Περίπου 4.875 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του Ειρηνικού, ανάμεσα στη λάσπη και τα θαλάσσια ιζήματα, ένα ισχυρό σόναρ εντόπισε το σχήμα ενός αεροπλάνου. Είναι άραγε το αεροπλάνο της Αμέλια Έρχαρτ, της πρώτης γυναίκας που διέσχισε τον Ατλαντικό με το μονοκινητήριο αεροπλάνο της;

Η τελευταία πτήση της Αμερικανίδας ήταν το 1937.

Το όνομά της σχετίζεται μ' ένα από

Κύπρος: 15 συλλήψεις για κύκλωμα εικονικών γάμων – Είχαν κάνει πάνω από 130

Κύπρος: 15 συλλήψεις για κύκλωμα εικονικών γάμων – Είχαν κάνει πάνω από 130 

15 συλλήψεις έγιναν σε Κύπρο, Λετονία και Πορτογαλία που φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα τέλεσης εικονικών γάμων στην Κύπρο.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Αστυνομίας τέσσερις από τους συλληφθέντες φέρονται να διοργάνωσαν πάνω από 130 εικονικούς γάμους στην Κύπρο, με στόχο τη διευκόλυνση της παράνομης παραμονής υπηκόων τρίτων χωρών σε χώρες της ΕΕ.

Περαιτέρω η Αστυνομία αναφέρει ότι τα 13 πρόσωπα, που συνελήφθησαν στην Κύπρο οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου, ενώ για τους άλλους δύο συλληφθέντες, έχουν αρχίσει οι διαδικασίες για έκδοσή τους στην Κύπρο.

Πάνω από 5 δισεκατομμύρια χρήστες στα social media το 2023

 Πάνω από 5 δισεκατομμύρια χρήστες στα social media το 2023 

Οι ενεργοί χρήστες στα social media ξεπέρασαν το όριο των 5 δισεκατομμυρίων το 2023, ήτοι το 62,3% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Οι χρήστες στα social media έχουν αυξηθεί κατά 5,6% σε διάστημα ενός έτους, όταν ο παγκόσμιος πληθυσμός γνώρισε μια ανάπτυξη κατά 0,9%, διευκρινίζει η έκθεση την οποία συνέταξαν η υπηρεσία We are social και η εταιρεία Meltwater, βάσει των εκτιμήσεων του Kepios, ενός εξειδικευμένου συμβουλίου στη μελέτη των ψηφιακών χρήσεων. 

Συγκριτικά, 5,35 δισεκατομμύρια

Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 0-2: «Κρέμασμα» πρόκρισης με γκολ του Μλαντένοβιτς στις καθυστερήσεις.!

 Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 0-2: Στα ημιτελικά με buzzer beater του Μλαντένοβιτς 

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-0 τον Ατρόμητο στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου και ανέτρεψε το αποτέλεσμα της πρώτης αναμέτρησης (1-2), με τους Πράσινους να παίρνουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Το Τριφύλλι βρήκε το «χρυσό» γκολ της πρόκρισης με την ψιλοκρεμαστή κεφαλιά του Μλαντένοβιτς στις καθυστερήσεις του αγώνα. 

Με αυτό το γκολ η ομάδα του νίκησε 2-0 τον Ατρόμητο, ανέτρεψε το 1-2 του πρώτου αγώνα και έδωσε στον Παναθηναϊκό την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου όπου περιμένει ο ΠΑΟΚ εφόσον λογικά αποκλείσει τον Πανσερραϊκό. Το πρώτο γκολ (και της καριέρας του στον ΠΑΟ) είχε πετύχει ο Πέρεθ στο πρώτο μέρος.

Ιστορική πρόκριση για τον Παναιτωλικό τον ΟΦΗ 3-1: Με δεύτερη νίκη στα ημιτελικά πρώτη φορά στα χρονικά οι Αγρινιώτες!

 Παναιτωλικός - ΟΦΗ 3-1: Με δεύτερη νίκη στα ημιτελικά πρώτη φορά στα χρονικά οι Αγρινιώτες! 

Με ...προίκα τη νίκη 2-1 στο Ηράκλειο πριν 8 μέρες ο Παναιτωλικός έγραψε ιστορία με την παρθενική του πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας αφού νίκησε με 3-1, τον ΟΦΗ και στο Αγρίνιο και πέρασε πανηγυρικά στην επόμενη φάση!

Τα «καναρίνια» έτσι ...πέταξαν στην 4αδα όπου θ' αντιμετωπίσουν τον Άρη (που απέκλεισε τη Νίκη Βόλου) για μια θέση στον τελικό του δεύτερου τη τάξει εγχώριο θεσμού!

Μητσοτάκης σε μπλόκο αγροτών στη Βόνιτσα: Ούτε γκαρσόνια θα γίνετε, ούτε θα φύγετε στη Γερμανία

 Μητσοτάκης σε μπλόκο αγροτών στη Βόνιτσα: Ούτε γκαρσόνια θα γίνετε ούτε θα φύγετε στη Γερμανία 

Με αγρότες στο μπλόκο της Βόνιτσας συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τα εγκαίνια του οδικού αξονα Ακτίου-Αμβρακία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μία μέρα μετά τη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και το μέτρο για την πρώτη αρωγή έως 10.000 ευρώ στους αγρότες, άκουσε τα αιτήματά τους στη Βόνιτσα και λέγοντάς τους πως ούτε γκαρσόνια θα γίνουν αλλά ούτε και θα μεταναστεύσουν στη Γερμανία. «Για μένα η στηριξη του

Παραβίασαν το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Νεμέα– Πήραν το κυτίο ασφαλείας με χρήματα και έγγραφα

Περιστατικό παραβίασης του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στη Νεμέα  σημειώθηκε, νωρίς τα ξημερώματα της Τετάρτης, 31 Ιανουαρίου 2024.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστοι, δράστες, παραβίασαν την κύρια είσοδο του υποκαταστήματος. Έσπασαν, μάλιστα και μία πλάγια, γυάλινη πόρτα.

Μπόρεσαν και αφαίρεσαν ένα μεταλλικό κυτίο ασφαλείας και εξαφανίστηκαν. Είναι άγνωστο το χρηματικό ποσό ή οτιδήποτε άλλο, μπόρεσαν και απέσπασαν. Οι δράστες αναζητούνται.

Την έρευνα και τις υπόλοιπες ενέργειες έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφαλείας της Κορίνθου.

Με μάσκες και καπνιστήρια οι μελισσοκόμοι στο συλλαλητήριο της Τρίπολης

 Με μάσκες και καπνιστήρια οι μελισσοκόμοι στο συλλαλητήριο της Τρίπολης 

Έτοιμοι δηλώνουν οι μελισσοκόμοι της Πελοποννήσου για το συλλαλητήριο – διαμαρτυρία της Τρίπολης.

Η Πελοποννησιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη, την 1η Φεβρουαρίου 2024.

Η πορεία και η συγκέντρωση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί απ’ τους εξωτερικούς χώρους του Παναρκαδικού Νοσοκομείου της Τρίπολης.

Συμμετέχουν αρκετοί μελισσοκομικοί σύλλογοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Θα διαμαρτυρηθούν για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ θα επιδώσουν και σχετικά ψηφίσματα στους αρμόδιους Αυτοδιοικητικούς παράγοντες.

Θα συμμετέχουν με τα αυτοκίνητά τους, ενώ θα δούμε και μάσκες και καπνιστήρια.

Ανάλογες πορείες και συγκεντρώσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Οι παραγωγοί, μιλούν για πρόβλημα με τα μέλια που προωθούνται ως ελληνικά, ενώ στέκονται και σε άλλα θέματα, όπως το ενεργειακό κόστος, το κόστος παραγωγής, την πυροσβεστική διάταξη που τους βγάζει εκτός δασών, όταν υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς.

Επίσης, ζητούν την ελεύθερη κίνηση των αυτοκινήτων τους, στους παράπλευρους δρόμους, ενώ, στέκονται και σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την απονομή σήματος και με τα αδιάθετα και απούλητα μέλια.

Πελοπόννησος: Άρση αποφάσεων για υποχρεωτικό εφοδιασμό αυτοκινήτων με αλυσίδες στο οδικό δίκτυο

 Πελοπόννησος: Άρση αποφάσεων για υποχρεωτικό εφοδιασμό αυτοκινήτων με αλυσίδες στο οδικό δίκτυο 

Άρση αποφάσεων που είχαν να κάνουν με τον υποχρεωτικό εφοδιασμό με αλυσίδες ή άλλα, ανάλογα αντιολισθητικά μέσα των οχημάτων, όλων των κατηγοριών, στους αυτοκινητόδρομους της Πελοποννήσου, είχαμε πρόσφατα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, έχουμε άρση των αποφάσεων για τον υποχρεωτικό εφοδιασμό των αυτοκινήτων με αλυσίδες, στο σύνολο του δρόμου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα, από το 85,2ο χλμ. έως το 242,8ο χλμ.

Το ίδιο ισχύει και για τον κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτη (έως το 45,53ο χλμ.).

Η απόφαση αφορά και το σύνολο του οδικού δικτύου σε Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία.

Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων, στο σύνολο του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, διεξάγεται κανονικά.

Κοπή Πίτας Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ξυλοκάστρου

 

 

Το Δ.Σ.του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ξυλοκάστρου, διοργανώνει εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στις 20.00 στο club "MARKIZ" (Κ.Τσαλδαρη 15).

Αντιπροσωπεία Κινέζων στο Ξυλόκαστρο

  

Στις 29 Ιανουαρίου, επισκέφθηκε την πόλη του Ξυλοκάστρου, ομάδα από την Λ.Δ. της Κίνας, αποτελούμενη από 20 Κινέζους Καθηγητές, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Οικολογίας του Πεκίνου. Η ομάδα αυτή επισκέφθηκε Ινστιτούτα και Πανεπιστήμια στη χώρα μας με κύριο θέμα  την βιοασφάλεια, τον έλεγχο και την πρόληψη ασθενειών και επιδημιών και ήταν κάτω από την επίβλεψη της Κινεζικής Πρεσβείας, αφού εκτός των άλλων συμμετείχε ο επίσημος μεταφραστής της Πρεσβείας ο κ.Peter Chang.

  
Σε ειδική τελετή στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος του Δ. Ξυλοκαστρου -Ευρωστίνης  κ.Βλασιος Τσιωτος, καλωσόρισε τους επισκέπτες του, ενώ ο αντιδήμαρχος κ. Τάσος Λόντος παρουσίασε βίντεο με τα χαρακτηριστικά του Δήμου.
Ακολούθησε επιστημονική ημερίδα με θέματα όπως η έγκαιρη αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης σε περιστατικά δημόσιας υγείας της άγριας ζωής, σε σχέση με την άγρια πανίδα καθώς και ερευνητικές μεθόδους σχετικά με τα πρότυπα μετανάστευσης των άγριων ζώων και τα πρότυπα εμφάνισης επιδημικων ασθενειών. 
 
 
Η μελέτη παρουσιάστηκε από τον Κωνσταντίνο Σαλή και έκλεισε με την παρουσίαση των τοπικών χαρακτηριστικών της ντόπιας άγριας πανίδας.
Την εκδήλωση για την  πόλη του Ξυλοκάστρου καθώς και την επίσκεψη, διοργάνωσε ο κ.Σωτηρης Σαλής, μέσα από την συμμετοχή του στην Κινεζική Υπηρεσία εμπειρογνωμόνων.
 
 www.xylokastro-evrostini.gov.gr 

Eurovision 2024 | Στον δεύτερο ημιτελικό η Ελλάδα, στον πρώτο η Κύπρος!

  

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κλήρωση των ημιτελικών για τον 68ο Διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, που θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας! Η Ελλάδα, κληρώθηκε στο  ΧΧΧΧ που θα διεξαχθεί στις  Μαΐου ενώ Η Κύπρος αντίστοιχα θα συμμετάσχει στο πρώτο μισό του δεύτερου ημιτελικού. Ο διαγωνισμός θα φιλοξενηθεί για δεύτερη φορά στο “Malmö Arena“.

Όπως αναφέρει το gpstomusic.gr, την σημερινή τελετή που ξεκίνησε στις 20:00 ώρα Ελλάδος παρουσίασαν η Pernilla Månsson Colt και η Farah Abadi. Παρόντες στη τελετή ήταν οι Δήμαρχοι του Λίβερπουλ και του Μάλμε Joanne Anderson και Katrin Stjernfeldt Jammeh. Πριν από την έναρξη της διαδικασίας πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο πλέον Host City Insignia, στο οποίο οι περσινοί οικοδεσπότες από το Ην. Βασίλειο (Λίβερπουλ) παρέδωσαν τα κλειδιά του διαγωνισμού στους φετινούς από τη Σουηδία (Μάλμε)!