Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Η βαθμολογία της Superleague μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού

 https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2020/11/BATHMOLOGIA_NTERMPI.jpg

Ο Ολυμπιακός νίκησε… απουσίες και Παναθηναϊκό, παίρνοντας με 1-0 το «αιώνιο» ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την 9η αγωνιστική της Superleague. Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα οι «ερυθρόλευκοι», με το γκολ του Φορτούνη (19 β.). Πλέον, περιμένουν το αποτέλεσμα του Παναιτωλικός – Άρης  για να δουν εάν θα συνεχίσουν να έχουν «συγκάτοικο».

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0: Δεν τον λύγισαν απουσίες και «πράσινοι»

 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0: Δεν τον λύγισαν απουσίες και «πράσινοι» 

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ξεπεράσει τα σοβαρά του προβλήματα και να νικήσει 1-0 τον Παναθηναϊκό που στην επανάληψη είχε αρκετές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει

Πάντα ένα παιχνίδι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Έτσι και αυτό είχε τη σημασία του για τους δύο αντιπάλους. Οι "πράσινοι" από την πλευρά τους ήθελαν να δώσουν μία απάντηση για τις κακές εμφανίσεις και οι "ερυθρόλευκοι" από την άλλη ήθελαν να ξεπεράσουν τα προβλήματα τους και να ξεκινήσουν νικηφόρα τις υποχρεώσεις τους. Οι Πειραιώτες πήραν τη νίκη με σκορ 1-0 χάρη στο γκολ του Φορτούνη στο 21' με το οποίο έσπασε και η γκίνια των πρώτων ημιχρόνων που ήθελε τον Ολυμπιακό να μη σκοράρει. Ο Παναθηναϊκός αφού πέρασε πολύ δύσκολα στο πρώτο μέρος, στην επανάληψη πήρε θάρρος και είχε αρκετές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει.

Η Βουλή των Ελλήνων τιμά την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων με ειδική προβολή στην πρόσοψη του κτηρίου της

 

Η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχει στον πανελλήνιο εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, τιμώντας με έναν ξεχωριστό τρόπο αυτούς που τάχθηκαν στην υπεράσπιση της πατρίδας μας, στη διαφύλαξη των ελληνικών αλλά και ευρωπαϊκών συνόρων.

 

Απόψε, στην πρόσοψη του κτηρίου της Βουλής “ζωντανεύουν” -μέσα από μια οπτική, εικαστική σύνθεση- στιγμές και γεγονότα της ιστορίας μας που αναδεικνύουν τη μεγάλη συνεισφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, κατά την ιστορική εξέλιξή τους, στην ελευθερία, στην ασφάλεια, στην ίδια την ύπαρξη του έθνους και του λαού μας.

 

Το προβαλλόμενο οπτικό αφιέρωμα μάς υπενθυμίζει ότι και στις σημερινές συνθήκες οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, με υψηλό φρόνημα και προσήλωση στις δημοκρατικές αρχές και τις ανθρωπιστικές αξίες, προασπίζουν με αποφασιστικότητα την εθνική κυριαρχία και την αξιοπρέπεια της πατρίδας μας, προασπιζόμενες ταυτόχρονα την ειρήνη και την ευημερία του τόπου μας.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Τα κρούσματα από τον Κορωνοϊό στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο από την αρχή της πανδημίας

 

Κορωνοϊός - Σοκ με τους 34 νέους θανάτους και τα 2556 νέα κρούσματα - 207 οι διασωληνωμένοι

Μειώθηκαν σχεδόν κατά το ήμισυ , σε σχέση με χθες, τα κρούσματα  από τον Κορωνοϊό στους 7 νομούς της Πελοποννήσου.

Σήμερα κατεγράφησαν σήμερα 48 νεα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, κοντεύουν τα 2.800  κρούσματα ,  έφτασαν τα 2.797.  Από τα 48 νέα κρούσματα 25  κατεγράφησαν  στις Περιφερειακές ενότητες Αχαΐας και Ηλείας, ενώ τα υπόλοιπα 23 κατεγράφησαν στις 5 περιφερειακές ενότητες που αποτελούν την Περιφέρεια Πελοπόννησου.

Σήμερα ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (19),  Μεσσηνίας  (14) ,  Κορινθίας (5), Ηλείας (6), Αργολίδα (-) , Αρκαδία(3) και Λακωνία (1) .

Επίσης από την αρχή της πανδημίας έχουν αναφερθεί 17 θάνατοι ( 14 στην Αχαΐα, 2 στην Ηλεία και 1 στην Κορινθία)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας               946 (14)

Π.Ε. Μεσσηνίας        523 (0) 

.Ε. Κορινθίας            437 (1) 

Π.Ε. Αργολίδας        315 (0)

Π.Ε. Ηλείας              279 (2) 

Π.Ε. Αρκαδίας         187 (0)

Π.Ε. Λακωνίας        102 (0)

Κορωνοϊός: «Μαύρο» Σάββατο με 108 νεκρούς – 2311 νέα κρούσματα ( 5 κρούσματα στην ΚΟρινθία– 522 διασωληνωμένοι - Ο χάρτης των κρουσμάτων

 Κορωνοϊός: «Μαύρο» Σάββατο με 108 νεκρούς - 2311 νέα κρούσματα - 522 διασωληνωμένοι  

Συνεχίζεται η πίεση που ασκεί η πανδημία στη χώρα μας, με υψηλά νούμερα στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ που αφορούν κρούσματα, θανάτους εξαιτίας του ιού αλλά και διασωληνώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από εκείνον.

Σήμερα ανακοινώνουμε 2311 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 18 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 90121, εκ των οποίων το 53.4% άνδρες.

Ο χάρτης των κρουσμάτων 

"Ροντέο" στο Περιστέρι και ισοπαλία 2 - 2 ο Ατρόμητος με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Ατρόμητος - Απόλλων Σμύρνης 2-2: "Ροντέο" στο Περιστέρι και ισοπαλία 

Σε έναν αγώνα...ροντέο στο Περιστέρι, Ατρόμητος και Απόλλων Σμύρνης αναδείχθηκαν ισόπαλοι (2-2). Ο Ατρόμητος βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ από τον Απόλλων Σμύρνης, αλλά “γλίτωσε” το διπλό με δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι του Μανούσου, οι οποίες και διαμόρφωσαν το τελικό 2-2 στο ματς. 

Οι Περιστεριώτες έχασαν έτσι την ευκαιρία για δεύτερη συνεχόμενη νίκη, μετά την “άλωση” του ΟΑΚΑ και γκέλαραν ξανά στο Περιστέρι, την ώρα που οι

Χωρίς νικητή ισόπαλος 2 - 2 ο αγωνας της Λαμίας με τον Αττέρα Τρίπολης

 Λαμία-Αστέρας Τρίπολης 2-2: «Ροντέο» χωρίς νικητή  (highlights)!  

Ισόπαλο 2-2 έληξε το Λαμία – Αστέρας Τρίπολης με τους γηπεδούχους να γυρνούν το εις βάρος τους 0-1 σε 2-1 αλλά να ισοφαρίζονται σε ένα ματς, με μπόλικο... VAR

  Παρότι η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ πέτυχε την ανατροπή κόντρα στον Αστέρα Tρίπολης, γυρνώντας το εις βάρος της 0-1 του ημιχρόνου σε 13 λεπτά σε 2-1 δεν κατάφερε να πάρει το πρώτο της φετινό τρίποντο δεχόμενη την ισοφάριση εννέα λεπτά αργότερα.

Ένταξη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου η Στερέωση και αποκατάσταση νότιας πτέρυγας και τμήματος δυτικής πτέρυγας κελιών της Μονής Προφήτου Ηλιού Ζάχολης,

 

Δέκα έργα , προϋπολογισμού 11,5 περίπου εκατ. ευρώ, που αφορούν πολιτιστικά μνημεία της Πελοποννήσου, εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, με απόφαση της περιφερειακής αρχής.

Μεταξύ των έργων που εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Πελοπόννησου είναι  η Στερέωση και αποκατάσταση νότιας πτέρυγας και τμήματος δυτικής πτέρυγας κελιών της Μονής Προφήτου Ηλιού Ζάχολης, συνολικού προϋπολογισμού 1.688.880 ευρώ,

Τα 10 έργα που εντάχθηκαν στο ΠΕΠ  κατά περιφερειακή ενότητα είναι τα εξής

Τηλεδιάσκεψη για την συντηρηση και την δρομολόγηση τρένου στη σιδηροδρομική γραμμή Κόρινθος – Ναύπλιο

 https://i.ytimg.com/vi/vDyGioQvTrY/maxresdefault.jpg

Τηλεδιάσκεψη με θέμα τη συντήρηση της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος-Ναύπλιο και την επαναλειτουργία του τρένου, την άνοιξη του νέου έτους, θα  γίνει την Τρίτη 24 Νοεμβρίου.

Στη τηλεδιάσκεψη θα λάβουν μέρος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας   και στελέχη του ΟΣΕ.

Super League: Επιστροφή στη δράση με ντέρμπι «αιωνίων», Ατρόμητος – Απόλλων και Λαμία- Αστέρας τα άλλα δύο ματς

  

Με τρεις αναμετρήσεις ανοίγει σήμερα το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής της Super League Interwetten.

Στις 19:30 στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι αιωνίων…

Γενική κατακραυγή για την πολιτική… τυμβωρυχία ΣΥΡΙΖΑ

  

Την ώρα που η χώρα βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η αξιωματική αντιπολίτευση επιστρέφει στην πολιτική του 2014, την πολιτική που έχει στόχο να προκαλέσει τα κατώτατα ένστικτα της κοινής γνώμης.

«Ισως χρειαστούν και άλλοι», ήταν το σχόλιο της «Αυγής» δίπλα σε μία φωτογραφία από τάφους στις Σέρρες, χωρίς να θυμίζει πλέον τίποτε από την πάλαι ποτέ ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς και τα τελευταία χρόνια της Ανανεωτικής Αριστεράς. «Για τους εχθρούς δεν ευθύνεται η “Αυγή”. Η κυβέρνηση ευθύνεται για τους νεκρούς», είπε σε πρωινή εκπομπή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, για να καλύψει την αθλιότητα.

Με την εξαίρεση της Κουμουνδούρου και προσωπικά του κ. Τσίπρα, που ακόμα

Καιρός: Παγετός στα ορεινά της χώρας – Πού έδειξε κάτω από το μηδέν το θερμόμετρο - Στους -4,2 βαθμούς έπεσε η θερμοκρασία στην Βυτίνα.

  

Αρκετά κάτω από το μηδέν έπεσε η θερμοκρασία σήμερα το πρωί στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου της Βόρειας Ελλάδας, με αποτέλεσμα να επικρατήσει παγετός.

Το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr (εξαιρουμένων των ορεινών καταφυγίων και χιονοδρομικών κέντρων) κατέγραψε τις χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες στο Νευροκόπι (-6,8 βαθμούς), στο Παρανέστι Δράμας (-4,1), στη Βυτίνα Αρκαδίας (-4,2) και στη Βωβούσα Ιωαννίνων (επίσης -4,2).

Κορωνοϊός: Στιγμές αγωνίας για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο – Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν

  

Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» συνεχίζει να νοσηλεύεται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Όπως αναφέρει το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, «Η κατάσταση της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου παραμένει σταθερή. Έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαιτούμενες εξετάσεις και ακολουθείται η ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή, σύμφωνα με τις υποδείξεις των θεραπόντων ιατρών».

Η Εθνική δεν μπόρεσε να πάρει πρωτιά στον 3ο όμιλο του Nations League. 0 - 0 με τη Σλοβενία στη Ριζούπολη

 

 Η Εθνική Ελλαδος απέτυχε να πάρει την πρωτιά στον τρίτο όμιλο της τρίτης κατηγορίας του Nations League.

Στον τελικό για την πρωτιά έμεινε στο 0-0 με τη Σλοβενία στη Ριζούπολη κι έχασε την ευκαιρία να κερδίσει μία ευκαιρία για το Μουντιάλ του Κατάρ το 2022. Τουλάχιστον ανέβηκε στο 3ο γκρουπ της κλήρωσης των προκριματικών.

Η Ελλάδα ήταν σαφώς ανώτερη, αλλά άργησε να ρισκάρει κι όταν το έκανε ήταν άστοχη ή βρήκε απέναντί της τον Όμπλακ.

Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgbes35EW5Jae1ArZR6Xt2rLXxpPI2vLoxufHvAzHIuQa8SfIvBbin9OglRxlXhHa2e1LgNpXDQ0l0lDkj7qJEm-U5xtQN9z0HfOifUWF__nxaWSyYAUF4dbKLPRmHxpmGhOXN4OlT6AJA/w286-h400/21-NOE-20-HNDGS-8710-1068x1494.jpg


Της Λέττας Καλαμαρά

Σε όλα τα πεδία των μαχών που συμμετείχε η Τουρκία πρόσφατα, άμεσα ή έμμεσα, πέτυχε τα επιδιωκόμενα επιχειρησιακά οφέλη της. Πέρα από την εμπειρία συμμετοχής του προσωπικού της σε πραγματικές επιχειρησιακές συνθήκες, αποκτώντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα κάθε πιθανού αντιπάλου της, τα δημοσιεύματα τη φέρνουν να υλοποιεί σύγχρονες πρακτικές πολέμου που παραγκωνίζουν και καθιστούν άχρηστες ουσιαστικά παραδοσιακές τακτικές που θεμελιώθηκαν στο Β'ΠΠ.

Τράπεζα Πειραιώς: Κλείνουν καταστήματα σε Κορινθία , Αχαΐα, Ηλέία , Μεσσηνία και Λακωνία (λίστα)

 
 

Στο κλείσιμο 53 καταστημάτων σε όλη την χώρα προχωράει η Τράπεζα Πειραιώς, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες. 

Μεταξύ αυτών κλείνουν και 8 καταστήματα της τράπεζας στην Πελοπόννησο   σε Κορινθία , Αχαΐα, Ηλέία , Μεσσηνία και Λακωνία

Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς κατέληξε στην απόφαση να κλείσει δεκάδες καταστήματα, στο πλαίσιο του σχεδίου μετασχηματισμού της. Οι εργασίες των καταστημάτων, η λειτουργία των οποίων παύει, θα μεταφερθούν σε άλλα καταστήματα της ευρύτερης περιοχής.

Για τους υπαλλήλους των καταστημάτων που κλείνουν και μόνο, η τράπεζα παρατείνει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου το πρόγραμμα εθελούσιας

ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ

 


Της Λέττας Καλαμαρά 

Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων και ο Πρωθυπουργός των Ελλήνων όρισε ως υπέρτατο δημόσιο αγαθό την Υγεία! Με δήλωσή του: "Όταν απειλείται η υγεία, που είναι το υπέρτατο δημόσιο αγαθό, για εμένα δεν υπάρχει κρατική και ιδιωτική δράση. Όλες οι δράσεις γίνονται δημόσιες καθώς η αποστολή τους για ένα διάστημα είναι εθνική.", όχι μόνο υποβαθμίζει την Ελευθερία ως

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ - ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

  

Κόρινθος 20-11-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας  πραγματοποίησε την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, συνάντηση με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής ,η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας κα Αθηνά Κόρκα και ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Κορινθίας – Αργολίδας κ. Χάρης Βυτινιώτης.

Σε συνέχεια της συνάντησής τους  όπου πραγματοποιήθηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου, και με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών του Νομού Κορινθίας  αναφέρθηκαν σε θέματα μείζονος σημασίας όπως μεταξύ άλλων της συνεργασίας της ΠΕ Κορινθίας και ειδικότερα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων προκειμένου στην εκπόνηση μελέτης  για τη δημιουργία νέου Στρατηγείου ύστερα από δωρεά του Δήμου Κορινθίων κοντά στην περιοχή των Εξαμιλίων.

Τέλος κατόπιν συνεννοήσεως και με άλλες αστυνομικές διευθύνσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στη στήριξη που θα παρέχει η Περιφέρεια για την προμήθεια εξοπλισμού όπως κράνη, μπότες αλεξίσφαιρα γιλέκα ωτοασπίδες  κ.α.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

«Πράσινες Αποστολές - Green Missions» - Μαθαίνουμε να ανακυκλώνουμε σωστά & Κερδίζουμε

 

Λουτράκι, 20 Νοεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μπες στον διασκεδαστικό κόσμο της ανακύκλωσης!

Ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ.Θεοδώρων προσφέρει στους δημότες την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στον κόσμο ανακύκλωσης, μέσα από ολιγόλεπτες εκπαιδευτικές «Πράσινες Αποστολές - Green Missions». Ολοκληρώνοντας ο δημότης τους απαιτούμενους στόχους, κερδίζει επιπλέον πόντους επιβράβευσης από το ενημερωτικό υλικό και παράλληλα αποκτά συμμετοχή σε κληρώσεις Followgreen για υπέροχα δώρα.

Κάθε 10 ημέρες,

 μία νέα «Πράσινη Αποστολή» θα είναι στη διάθεση των δημοτών!

Λάβε μέρος και μπες στην κλήρωση για ένα Xiaomi Redmi 9A 32GB: www.followgreen.gr/loutraki/Mission/Single/427

Τα «Green Missions» εμφανίζονται με συγκεκριμένη θεματική και χωρίζονται σε δύο κατηγορίες την «εκπαίδευση» και τη «δράση»: