Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και οι μεταδόσεις της ΕΡΤ

 Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και οι μεταδόσεις της ΕΡΤ 

Εχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του 18ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Όρεγκον (15-24/7), στην πρώτη διοργάνωση στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. 

Η Ελλάδα συμμετέχει με 19 αθλητές και αθλήτριες στο σύνολο των 1.900 αθλητών και αθλητριών που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση από 192 χώρες του πλανήτη.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ3 σε ζωντανή μετάδοση, αλλά και μαγνητοσκοπημένα την επόμενη ημέρα.

Χάνει τη μάχη του κέντρου ο Τσίπρας - Δημοσκόπηση: Στις 8 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Πότε θέλουν εκλογές οι πολίτες

   

Στην παράσταση νίκης αδιαμφισβήτητο είναι το προβάδισμα της ΝΔ καθώς συγκεντρώνει το 57% έναντι 26% που απαντούν ότι νικητής των εκλογών θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανήσυχοι για τα ελληνοτουρκικά αλλά και πιεσμένοι από την ακρίβεια σε ηλεκτρικό ρεύμα, τρόφιμα και καύσιμα δηλώνουν οι πολίτες οι οποίοι «μοιράζονται» στο ερώτημα για το πότε πρέπει -ουσιαστικά πότε θέλουν- να γίνουν οι εκλογές.

Παράσταση νίκης της ΝΔ

Πέθανε η Ιβάνα Τραμπ

 Ιβάνα Τραμπ: Χρειαζόμαστε τους μετανάστες για να καθαρίζουν τα σαλόνια μας  | ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ 

Πέθανε σε ηλικία 73 ετών  η πρώτη σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνα

Η Ιβάνα Τραμπ βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στο Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη. Την είδηση επιβεβαίωσε η οικογένειά της με δήλωση που μοίρασε στα αμερικανικά ΜΜΕ.

Η αστυνομία ανταποκρίθηκε σε κλήση ατόμου για καρδιακή ανακοπή στην 10 East 64th Street. Ο θάνατός της δεν θεωρείται ύποπτος και οι αξιωματούχοι λένε ότι φαίνεται να πέθανε από φυσικά αίτια.

Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο «Νέοι Ορίζοντες» στα ΑΕΙ

 Βουλή - Κεραμέως προς ΣΥΡΙΖΑ για επίθεση Βερναρδάκη: «Τσίπα δεν έχετε;» -  CNN.gr 

Με 157 θετικές ψήφους ενέκρινε η Ολομέλεια της Βουλής επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας «Νέοι Ορίζοντες για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα». 

Υπέρ των προωθούμενων ρύθμισε ψήφισε η ΝΔ, ενώ το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης καταψήφισαν. Δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ που είχε αποχωρήσει.

Συγκεκριμένα ψήφισαν συνολικά 213 βουλευτές, 157 υπερψήφισαν και  56 καταψήφισαν. Σημειώνεται ωστόσο, πως πολλά από τα άρθρα του νομοσχεδίου στήριξε και η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Τον Νικόλα Παπαγγελόπουλο από το Ξυλόκαστρο απέκτησε ο Ολυμπιακός

 Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε την απόκτηση του Νικόλα Παπαγγελόπουλου! 

Την απόκτηση του Ξυλοκαστρίτη Νικόλα Παπαγγελόπουλου ανακοίνωσε σήμερα (Πέμπτη 14/7/22)  η ανδρική ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού , με τους «ερυθρόλευκους» να εντάσσουν στο δυναμικό τους τον έμπειρο κεντρικό. 

Ο Ξυλοκαστρίτης κεντρικός υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο κι αποτελεί μέλος του ρόστερ τους.

Η επίσημη ανακοίνωση του Ολυμπιακού αναφέρει:

Πέθανε ο ψευδομούφτης Ξάνθης Μετέ - Παρουσία Τούρκων αξιωματούχων η κηδεία

 Πέθανε ο ψευδομούφτης Ξάνθης Μετέ  Παρουσία Τούρκων αξιωματούχων η κηδεία 

Πέθανε το πρωί της Πέμπτης, λίγο μετά τις 7 π.μ., ο αυτοανακηρυχθείς μούφτης της Ξάνθης, Μετέ. Ο «ψευδομούφτης» της Ξάνθης ήταν άρρωστος κατά τους τελευταίους μήνες.

Η κηδεία του Μετέ θα γίνει αύριο στις 17:30, στα νεκροταφεία Ασά Μαχαλέ, στην Ξάνθη. Στην κηδεία αναμένεται να παραβρεθούν και υψηλόβαθμοι παράγοντες της Τουρκίας.

ΗΠΑ: Επίσημο το μπλόκο στην πώληση και αναβάθμιση των F-16 στην Τουρκία – Πέρασε η τροπολογία

 ΗΠΑ: Επίσημο το μπλόκο στην πώληση και αναβάθμιση των F16 στην Τουρκία – Πέρασε η τροπολογία 

«Πάγωσε» οριστικά η πώληση και αναβάθμιση των F-16 στην Τουρκία από τις ΗΠΑ καθώς πέρασε η σχετική τροπολογία του Κρις Πάπας από τη Βουλή των αντιπροσώπων.

Για να μπορέσει να ξεμπλοκάρει η διαδικασία για τα F-16, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα πρέπει να πιστοποιήσει

Δωρεά πυροσβεστικού οχήματος από τη Βουλή των Ελλήνων στο Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Ελυμνίων Β.Εύβοιας

 

«Η Βουλή των Ελλήνων, με ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων όπου εκπροσωπούνται όλα τα κόμματα, σας παραδίδει σήμερα τα κλειδιά ενός πυροσβεστικού οχήματος πολλαπλών χρήσεων που θα λειτουργήσει ως ασπίδα την ώρα της μάχης». Με αυτά τα λόγια ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, παρέδωσε στο Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Ελυμνίων της Βόρειας Εύβοιας ένα υπερσύγχρονο, τετρακίνητο πυροσβεστικό όχημα, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί τόσο για κατάσβεση πυρκαγιών όσο και για απάντληση υδάτων, με δυνατότητα πρόσβασης σε δύσβατες περιοχές, εκεί που δεν μπορούν να μεταβούν τα συμβατικά οχήματα.