Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

ΑΕΚ - Ιωνικός 4-1: Με το δεξί στην «OPAP Arena» και μόνη δεύτερη

 ΑΕΚ - Ιωνικός 4-1: Με το δεξί στην «OPAP Arena» και μόνη δεύτερη  

Η ΑΕΚ μετέτρεψε σε «πάρτι», με...καλεσμένο τον Ιωνικό, την επιστροφή της στη φυσική της έδρα ύστερα από 19 χρόνια. Συνέτριψε τους Νικαιώτες με 4-1 στην «OPAP Arena» και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας

Η ΑΕΚ με τον κόσμο να δίνει ώθηση, κυνήγησε ένα γρήγορο γκολ και τα κατάφερε αφού μόλις στο 6’ ο Γκατσίνοβιτς με σουτ άνοιξε το σκορ. Οι παίκτες του Αλμέιδα πίεζαν ψηλά, ο Ιωνικός ήθελε να κυκλοφορήσει την μπάλα αλλά μέχρι το 30ο λεπτό δεν είχε καταφέρει να περάσει τη σέντρα!

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός 1-4: Σφραγίδα Καρέλη!

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός 1-4: Σφραγίδα Καρέλη! 

Πολύ σημαντική και εντυπωσιακή νίκη για τον Παναιτωλικό στους «Ζωσιμάδες» επί του ΠΑΣ με 4-1, με πρωταγωνιστή τον Νίκο Καρέλη που πέτυχε τρία τέρματα και ήταν ο κορυφαίος στον τομέα της αποτελεσματικότητας για την οποία διακρίθηκε όλη η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου. Καθώς ο ΠΑΣ δεν ήταν για να συντριβεί με βάση την εικόνα και τις ευκαιρίες του, αλλά ο Καρέλης ήταν απολαυστικός σε κάθε στιγμή που βρέθηκε σε θέση βολής. Σε μια σημαντική βραδιά για την καριέρα του καθώς ήταν το πρώτο του χατ-τρικ με την ομάδα του Αγρινίου.

Προφυλακιστέος ο 33χρονος που κατηγορείται ότι απήγαγε και βίασε την πρώην σύζυγό του στην Αλμηρή.

  

Προφυλακιστέος κρίθηκε, αφού οδηγήθηκε στον ανακριτή Κορίνθου, ο 33χρονος άνδρας που κατηγορείται πως κακοποίησε και χτύπησε την 28χρονη εν διαστάσει σύζυγό του. Θα οδηγηθεί στις φυλακές της Τρίπολης.

Ο αλβανικής καταγωγής 33χρονος την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα επιβίβασε με την βία την εν διαστάσει σύζυγό του στο αυτοκίνητο, την οδήγησε σε ερημική τοποθεσία στην Αλμυρή Κορινθίας. Εκεί τις προκάλεσε σωματικές βλάβες και μετά την οδήγησε στο σπίτι του, την εξανάγκασε σε συνουσία και της έκαψε τα μαλλιά με αναπτήρα.

Η 28χρονη πήγε στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου δέχθηκε τις πρώτες βοήθηειες από τους γιατρούς και αργότερα αποχώρησε.

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Προτάσεις EΒΔΟΜΑΔΑ 3/10-9/10 2022


 

Και Εγένετο Φως

Δευτέρα, 3/10 στις 23:00 

Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία των Μίλα Αούνγκ-Τουίν και Βαν Ρόικο με τους: Αλεσάντρο Μπονίτο-Ολίβα, Μπερνάρ Μπιγκότ (Καναδάς 2017). Στη νότια Γαλλία, επιστήμονες από 37 χώρες κατασκευάζουν την πιο σύν­θετη μηχανή στην ιστορία της τεχνολογίας: έναν τεχνη­τό ήλιο! Αν τα καταφέρουν, θα ρίξουν φως στην υπόθε­ση της παραγωγής φθηνής και άφθονης ενέργειας για εκατοντάδες χρόνια. 

 

 

 

Παντζάρια ένα ισχυρό φάρμακο, που μας δώρισε η φύση. Πίνακας με θρεπτικά συστατικά.

  

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr

Τα παντζάρια είναι πλούσια σε μια ισχυρή φυτική χρωστική και αντιοξειδωτική ουσία την βητακυανίνη, η οπαία δίνει το βαθύ κόκκινο χρώμα σε αυτό το λαχανικό.

Το παντζάρι (Beta vulgaris) ανήκει στην ίδια οικογένεια με το σπανάκι. Tο παντζάρι ή αλλιώς κοκκινογούλι είναι βολβοειδές λαχανικό και αναπτύσσεται μέσα στο χώμα. Θεωρείται υπερφάρμακο λόγω των πολλών και θρεπτικών συστατικών, βοηθώντας μας έτσι να αντιμετωπίσουν αρκετές ασθένειες χωρίς να καταφύγουμε σε φάρμακα.

Οι Ρωμαίοι είναι εκείνοι που φρόντισαν για την συστηματική καλλιέργεια του στην Νότια Ευρώπη. Στην αρχαιότητα οι βολβοί του άγριου παντζαριού χρησιμοποιούνταν ως φάρμακο σε περιπτώσεις πονοκεφάλων και οδοντόπονων. Ο Γαληνός και ο Διόσκουρος, πίστευαν ότι είχε μια ισχυρή αιμοποιητική δύναμη, κάτι που και σήμερα έχει αποδειχθεί. Γι αυτό συστήνουν, τα παιδιά που έχουν αναιμία να πίνουν χυμό παντζαριού. Αναφέρονται επίσης περιστατικά ατόμων που έπασχαν από λευχαιμία, να θεραπεύονται καταναλώνοντας ένα κιλό παντζάρια την ημέρα. .................

read more

Τελετή Αγιασμού για την έναρξη της Δ΄ Συνόδου της ΙH΄ Περιόδου της Βουλής και εκλογή Κοσμητόρων και Γραμματέων

 

Η καθιερωμένη τελετή Αγιασμού για την έναρξη των εργασιών της  Δ΄ Συνόδου της ΙΗ΄ Κοινοβουλευτικής Περιόδου πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Ακολούθησε η Εκλογή Κοσμητόρων και Γραμματέων, σύμφωνα με τα άρθρα 6 και 8 του Κανονισμού της Βουλής.