Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Συναντηση στη Τριπολη Νίκα - Μενδώνης για θεματα πολιτισμού που αφορουν την ΠΕ Κορινθίας

 

Κόρινθος 07-08-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Τέταρτη 5 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη του Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα με την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδωνη -  έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων φορέων της Περιφέρειας και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής καθώς και η Αντιπεριφεριάρχης Παιδείας και Πολιτισμού κα Αθηνά Κόρκα όπου όσο αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, συζητήθηκε ο προγραμματισμός των κάτωθ ιμεγάλων έργων:

 

1.      ΕΝΤΑΓΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΠΕΠ/ΕΣΠΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2014 – 2020

1.1  Προστασία – αποκατάσταση και ανάδειξη του Αρχαίου Διολκού

1.2  Αποκατάσταση και ανάδειξη της Ενετικής Υδατογέφυρας στον Άσσο, Δήμου Κορινθίων

1.3  Στερέωση, αποκατάσταση και ανάδειξη των καταλοιπων του Αρχαίου Λιμένα των Κεχριών

1.4  Κτιριολογική και ηλεκτρομηχανολογική αναβάθμιση ιστορικού λαογραφικού μουσείου Κορίνθου

2.      ΥΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΠΕΠ / ΕΣΠΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2014 – 2020

2.1  Στερέωση, αποκατάσταση, ανάδειξη του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Χαλκί του Δήμου Βέλου Βόχας

2.2  Στερέωση και αποκατάσταση νότιας πτέρυγας και τμήματος δυτικής πτέρυγας κελιών της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλία Ζάχολης του Δήμου Ευρωστίνης Ξυλοκάστρου

2.3  Στερέωση, αποκατάσταση και ανάδειξη τμήματος του Εξαμιλιου Ιουστινιανείου τείχους στα Ίσθμια του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας

3.      ΕΝΤΑΓΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΚΑΠ

3.1  Ολοκλήρωση ανασκαφικού προγράμματος ανάδειξης της Αγοράς Αρχαίας Σικυώνας

4.      ΕΝΓΑΓΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΚΑΠ20%

4.1  Αποκατάσταση των όψεων του Ι.Ν. Αγίας Τριάδας στο Βασιλικό Δήμου Σικυωνίων

4.2  Αντικατάσταση στέγης και επισκευές τοιχοποιίας Ι.Ν. Αγίου Νικολάου του Εν Βουνενοις στην ΤΚ Φενεού του Δήμου Σικυωνίων

5.      ΕΝΤΑΓΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ

5.1  Ανασκαφική έρευνα Ρωμαϊκής Επαυλης στην Κουτουνίστρα Λουτρακίου

5.2  Αποκάλυψη, προστασία και ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου της Σικυωνας (Β Φάση) και διερεύνηση του Αρχαίου Σταδίου Σικυώνας

5.3  Προστασία, ανάδειξη και προβολή του Κάστρου Ακροκορίνθου (νέο εργο)

5.4  Αρχαιολογική έρευνα, προστασία και ανάδειξη Αρχαίας Τενέας στο Χιλιομόδι Κορινθίας (νέο έργο)

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Το ΜέΡΑ25 Κορινθίας για την υφυπουργοποίηση του Νίκου Ταγαρά στο Υουργείο Κορινθίας

 

ΜέΡΑ 25 ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Η τοποθέτηση του συντοπίτη μας βουλευτή Κορινθίας, κ. Νίκου Ταγαρά, στη θέση του υφυπουργού Υπουργού Περιβάλλοντος κι Ενέργειας μας επιτρέπει ως ΜέΡΑ 25 Κορινθίας, αφού του ευχηθούμε καλή επιτυχία στο έργο του, να του υπενθυμίσουμε κάποιες βασικές προτεραιότητες που αφορούν και το νομό μας και άπτονται των αρμοδιοτήτων του χαρτοφυλακίου μου μόλις ανέλαβε.

Τα «πέντε πραγματάκια» για το καθεστώς και η καταστροφή στο Μάτι

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη*

 Πέντε πραγματάκια! Τόσα σύμφωνα με τις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις της «Καθημερινής» φέρεται, βάσει των αποκαλυπτικών διαλόγων, να ζητούσε το «καθεστώς» να περιλάβει ο πραγματογνώμονας στο πόρισμα που θα κατέθετε στον εισαγγελέα για την καταστροφή στο Μάτι.

Πέντε πραγματάκια, διότι υπήρχε άνωθεν εντολή.

Πέντε πραγματάκια, γιατί θα τον… έσχιζαν!

Πέντε πραγματάκια, γιατί το έγκλημα έπρεπε να συγκαλυφθεί.

Πέντε πραγματάκια στα οποία δεν θα χρειαζόταν να φθάσουμε ποτέ αν στη συλλογική συνείδηση είχαν

Τηλεδιασκέψεις Προεδρείου, Μόνιμης Επιτροπής και Ολομέλειας Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου

 

Συνεδρίασαν σήμερα μέσω τηλεδιασκέψεων οι συμμετέχουσες κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες στο Προεδρείο, τη Μόνιμη Επιτροπή και την Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου (ΟΣΕΠ).

Ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας κ. Σίμος Κεδίκογλου, κατά τη συνεδρίαση του Προεδρείου, στο οποίο μετέχει ως Αντιπρόεδρος, εξέφρασε την προσδοκία να πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ΟΣΕΠ με την παρουσία όλων των συμμετεχόντων στην Ελλάδα, που έχει και την προεδρία για το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Θέση εργασίας στην Κόρινθο

 
 
Η RAP MEDIA, εταιρεία επικοινωνίας με έδρα την Κόρινθο, αναζητά άτομο για τεχνικό - καμεραμάν με γνώσεις σε προγράμματα μοντάζ, γραφιστικής και σε social media.

Αποστολή βιογραφικών: info@rapmedia.gr
Πληροφορίες: 27410 74488
  

Rap Media info

Europa League: “Κλείδωσε” το Final8 – Αυτά είναι τα “ζευγάρια” για τον τίτλο μετά τον άδικο αποκλεισμό του Ολυμπικού

Γι’ αυτό αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός από τη Γουλβς  

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερετην ίδια ώρα να αποκλείσει την Γουλβς κι έτσι οι “λύκοι” θα βρεθούν μεταξύ των 8 ομάδων που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο σε αυτό το πρωτόγνωρο τουρνουά που θα διεξαχθεί στη Γερμανία. Για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την Γουλβς , οι Πειραιώτες έχουν έντονα παράπονα από τη διαιτησία. Ο ρέφερι της αναμέτρησης ακύρωσε ένα γκολ του Καμαρά στο πρώτο ημίχρονο για οριακό οφσάιντ, ενώ δεν έδωσε κι ένα πέναλτι στο δεύτερο μέρος στον Ελ Αραμπί. 

Ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν μάλιστα έξαλλος και τα “έχωσε” και στον διαιτητή μετά τη

Κρίμα και άδικο για τον καλύτερο Ολυμπιακό που ηττήθηκε από τη Γουλβς με 1-0 από ένα ανόητο πέναλτι του Αλέν

Γουλβς-Ολυμπιακός 1-0: Κρίμα και άδικο για τον καλύτερο Ολυμπιακό
Ένα γκολ με κόντρα στον Μπουχαλάκη στο Καραϊσκάκη και ένα με ανόητο πέναλτι ήταν αρκετά για να αφήσουν τον Ολυμπιακό εκτός προημιτελικών του Europa League. Η ομάδα του Πειραιά ηττήθηκε από τη Γουλβς στο Γουλβερχάμπντον με 1-0 από ένα πέναλτι που έκανε ο Αλέν στον Ποντένσε στο 8’. Η ομάδα του Πειραιά αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης, αλλά σύμφωνα με την εικόνα που έδειξε στο γήπεδο δεν άξιζε να μείνει εκτός. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος στο γήπεδο, ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο του αγώνα και είχε τις ευκαιρίες για να σκοράρει, ενώ του ακυρώθηκε για χιλιοστά και το γκολ του Καμαρά στο πρώτο ημίχρονο.