Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

Ο Κασσελάκης ως “ξένο σώμα” (προς την ελληνική πραγματικότητα)

https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2024/01/Screenshot-2024-01-12-at-11.23.52-AM-600x369.png 

Του Νίκου Φυλάγγελου

Η περίπτωση του Στέφανου Κασσελάκη απασχολεί την πολιτική και όχι μόνο επικαιρότητα, με ανατροφοδοτούμενες αφορμές και αφετηρίες.

Ο διάδοχος του Αλέκη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυταπόδεικτα διαφορετικός από τη συντριπτική πλειοψηφία του πολιτικού δυναμικού της χώρας. Η διαφορετικότητα, θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να λειτουργήσει προωθητικά και ενισχυτικά για τον ίδιο.

Δεν συμβαίνει ωστόσο κάτι τέτοιο. Παρά τα προφανή επικοινωνιακά χαρίσματά του, ο Στέφανος Κασσελάκης… κατάφερε να περάσει στο υποσυνείδητο της κοινωνίας ως κάτι “ξένο” προς την ελληνική πραγματικότητα.

Η παγίωση ενός συμπεράσματος που υπονομεύει την πολιτική παρουσία του και συρρικνώνει τις προοπτικές του μέλλοντός του.

Ο χρόνος μετράει πλέον αντίστροφα. 

ysterografa.gr

Καιρός: Κρύο και χιόνια το Σάββατο και στην Αττική - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

 Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: Έρχονται μπόρες χιονιού στην Αττική – Τσουχτερό κρύο το Σάββατο 

Νέο κύμα κακοκαιρίας, με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα νότια σήμερα και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα της ανατολικής χώρας (από το ύψος της Μαγνησίας και νοτιότερα) από σήμερα το βράδυ ως αύριο το μεσημέρι, θα προκαλέσει βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο κινούμενο ανατολικά. 

Σύμφωνα με τα πρωινά προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, για σήμερα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Εύβοια, ενώ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανόν τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα στην Κρήτη ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα. Χιονοπτώσεις αναμένονται αρχικά στα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, βαθμιαία στα ημιορεινά και από αργά το απόγευμα σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (Χαλκιδική), Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.

Νέα Δημοκρατία: Πόσοι βουλευτές δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Νέα Δημοκρατία: Πόσοι βουλευτές δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια 

Το «θρίλερ» συνεχίζεται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με το σχέδιο νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Συγκεκριμένα, 53 βουλευτές λένε –προς το παρόν– «όχι» επί της αρχής στον σχεδιασμό της κυβέρνησης, ενώ, 63 στελέχη είναι θετικά και 42 βρίσκονται υπό σκέψη, δηλώνοντας «ίσως», σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA

Ενόσω παραμένουν οι αντιδράσεις στο «στρατόπεδο» της Νέας Δημοκρατίας για το νομοσχέδιο που αφορά την επέκταση του πολιτικού γάμου και στα ομόφυλα ζευγάρια, ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έστειλε τροχιοδεικτική βολή κατά του νομοσχεδίου, μιλώντας από τη Μεσσηνία.

Παράλληλα, ήταν δηκτικός στην αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη περί δυνατότητας αποχής Υπουργών και βουλευτών που διαφωνούν με το επικείμενο νομοσχέδιο.

«Στη συντριπτική της πλειοψηφία, η κοινωνία έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη γι’ αυτό το ζήτημα κι εγώ θα τοποθετηθώ όταν έρθει η ώρα στη Βουλή. Εγώ ξέω ότι επί χρόνια όλοι οι πολιτικοί λέμε στον ελληνικό λαό ότι πρέπει να μην απέχει από τις εκλογές και να ψηφίζει για το καλό της δημοκρατίας», τόνισε. Τέλος, διερωτήθηκε: «Θα λέμε στον ελληνικό λαό να ψηφίζει και να μην απέχει, και λέμε ταυτόχρονα στους Υπουργούς και στους βουλευτές να απέχουν;».

 

Ηλεκτρικές κουβέρτες: Ποιoι δεν πρέπει να τις χρησιμοποιούν, Πόσο ασφαλής είναι η χρήση τους

Ηλεκτρικές κουβέρτες: Ποιoι δεν πρέπει ν... 

 Οι ηλεκτρικές κουβέρτες μπορούν να παρέχουν μια ασφαλή πηγή θερμότητας για τους περισσότερους ανθρώπους. Ωστόσο, υπάρχουν και παρενέργειες από τη χρήση τους. 

Οι ηλεκτρικές κουβέρτες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται αρχικά, σύμφωνα με τα τρέχοντα πρότυπα ασφαλείας και να διαθέτουν μηχανισμό απενεργοποίησης για την αποφυγή υπερθέρμανσης ή πυρκαγιάς. Είναι επίσης σημαντικό για τους ανθρώπους να συντηρούν σωστά την ηλεκτρική τους κουβέρτα και να διασφαλίζουν ότι αποθηκεύεται σωστά προκειμένου να αποφεύγονται προβλήματα.

Λαϊκό Νοσοκομείο: Εξιτήριο πήρε η 23χρονη που υποβλήθηκε στην πρώτη μεταμόσχευση ήπατος από ζώντα δότη

 Λαϊκό Νοσοκομείο: Εξιτήριο πήρε η 23χρονη που υποβλήθηκε στην πρώτη μεταμόσχευση ήπατος από ζώντα δότη 

Η 23χρονη Ελένη Χαϊλαμάκη επιστρέφει στο σπίτι της για να συνεχίσει την αποθεραπεία, μετά την επιτυχημένη μεταμόσχευση ήπατος στο Λαϊκό Νοσοκομείο από ζώντα δότη και συγκεκριμένα από μόσχευμα που έλαβε από τον 50χρονο πατέρα της.

Η μεταμόσχευση ήπατος πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Λαϊκό Νοσοκομείο από την ομάδα του καθηγητή Χειρουργικής Γεωργίου Σωτηρόπουλου, με τη συμμετοχή του Γερμανού καθηγητή Dieter Broering. 

Πένθος στον Πανευρωστινιακό. Πέθανε ο πρώτος πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Καΐτσας.

 https://scontent.fskg1-2.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-1/294504023_528587525727464_8102668190690450338_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=596444&_nc_ohc=4d6XFP_dKy8AX-9Kve3&_nc_ht=scontent.fskg1-2.fna&oh=00_AfDwPJwA2wB9kMmpcvEwu7sceXqpG7cz-yxtVQZChOoFfQ&oe=65A62175

Σε ανακοίνωσή του ο Πανευρωστινιακός αναφέρει:
 
"Η οικογένεια του Πανευρωστινιακός Γ.Α.Σ. πενθεί
Έφυγε από κοντά μας για το μεγάλο ταξίδι ο ΠΡΏΤΟΣ ΠΡΌΕΔΡΟΣ του συλλόγου Κώστας Καιτσας
Ήταν πατέρας του παλιού ποδοσφαιριστή της ομάδας Σπύρου και του τωρινού μέλους του συμβουλίου Κικης
Το συμβούλιο της ομάδας αποφάσισε να καταθέσει χρήματα στην εκκλησία υπέρ μνήμης του και να παρευρεθεί σύσσωμο στην κηδεία
Καλο παράδεισο
Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ε όλων μας"
Οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" απευθύνουν στην οικογένεια του εκλιπόντος Θερμά συλλυπητήρια