Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Γιάννα Αγγελοπούλου: Τα Καλάβρυτα έγιναν σύμβολο της ελευθερίας

  

Στα Καλάβρυτα βρέθηκε έπειτα από τη Μάνη, η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, προκειμένου να παραστεί στη δοξολογία, που τελέστηκε έξω από τον Καθεδρικό Ναό των Καλαβρύτων, για την διακοσιοστή επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από τους Οθωμανούς. Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος, ενώ παρών ήταν και ο Ευσέβιος Σπανός, Hγούμενος της Μονής της Αγίας Λαύρας.

Καιρός : «Μετεωρολογική βόμβα» με ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια ακόμα και στην Αττική

 Καιρός : «Μετεωρολογική βόμβα» με ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια ακόμα και στην Αττική 

«Τι κι αν η Άνοιξη μας χτυπά ημερολογιακά την πόρτα, ο καιρός δεν δείχνει να εναρμονίζεται εύκολα με την εποχή» σημειώνει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, κάνοντας λόγο ακόμη και για χιόνια στην Αττική.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Μαρουσάκης, «στα μέσα της εβδομάδας που ανοίγεται μπροστά μας, αναμένεται να μας επισκεφτούν πολικές αέριες μάζες από την περιοχή της Ουκρανίας, φέρνοντας αρκετό κρύο και ταυτόχρονα τα χιόνια σε πολύ χαμηλά υψόμετρα».

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 3-1: Την προσπέρασε...

 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 3-1: Την προσπέρασε...  

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ, πήρε το ντέρμπι (3-1), ξεπέρασε την αντίπαλό του στον βαθμολογικό πίνακα και πλησίασε στον πόντο τον Άρη.

Ο ΠΑΟΚ πήρε νωρίς το προβάδισμα (3’) σε μια φάση όπου η άμυνα της ΑΕΚ...κοιμήθηκε. Οι γηπεδούχοι χωρίς να παίξουν ποδόσφαιρο της προκοπής είχαν

Κίνημα Αλλαγής : Τα εκλογικά σενάρια και ο πονοκέφαλος των ψηφοδελτίων

 Κίνημα Αλλαγής : Τα εκλογικά σενάρια και ο πονοκέφαλος των ψηφοδελτίων 

«Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας, ως λύση στα δικά τους αδιέξοδα, διαμορφώνουν συνειδητά το πλαίσιο μιας διχαστικής εκλογικής αναμέτρησης». Η ανακοίνωση με την οποία υποδέχθηκε το Κίνημα Αλλαγής τα θλιβερά γεγονότα της Νέας Σμύρνης είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στη Χαριλάου Τρικούπη. Η όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης οδηγεί τα επιτελικά στελέχη του κόμματος, ακόμη και αυτά που ακόμα διατηρούν τις επιφυλάξεις τους, στην πεποίθηση ότι οι εκλογές δεν αργούν.

Κορωνοϊός: «Κόκκινος συναγερμός» στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας– Δέκα νεκροί μέσα σε λίγες ημέρες

 Κορωνοϊός: Πάνω από 1,75 εκατ. νεκροί παγκοσμίως 

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται στη Μαλεσίνα καθώς τουλάχιστον 10 θάνατοι καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες από κορωνοϊό, με έναν ακόμη κάτοικο να καταλήγει στη ΜΕΘ του Γενκού Νοσοκομείου Λαμίας.

Μετά την απώλεια του 38χρονου πατέρα προχθές, τα ξημερώματα της Κυριακής πέθανε ένας 44χρονος, πατέρας δυο παιδιών, παρά το ότι δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Θυμίζουμε ότι για την περίπτωση της Μαλεσίνας, όπου διαπιστώθηκε ασύμμετρη διασπορά και μετάδοση του ιού, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, έχει παραγγείλει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 85 νέα κρούσματα σήμερα ( 36 στην Αχαΐα - 15 στην Κορινθία.)

 Κορωνοϊός: «Ασφυξία» στις ΜΕΘ με 100% πληρότητα - Τι λέει στο Eleftherostypos.gr πνευμονολόγος του «Σωτηρία»

Μεγάλη μείωση (σε σχέση με χθες) κρουσμάτων κορωνοϊού  , καταγράφηκε σήμερα,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν  85  νέες μολύνσεις  το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων 36 καταγράφονται στην  Αχαΐα και 18 στην Ηλεία.  Επίσης διψήφιο νούμερο μολύνσεων (15)  κατεγράφη  και στην Κορινθία.

Τριανταένα  (31) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τα μισά (15)  εξ αυτών  να ανακοινώνονται  στην Π.Ε. Κορινθίας.

 Επίσης 54 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας και  Ηλείας. 

Σήμερα   21  / 3 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 85 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 13.739 ( 6.153 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Κυριακή 21 / 3 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (36),  Μεσσηνίας  (1) ,  Κορινθίας (15), Ηλείας (18), Αργολίδας (7), Αρκαδίας (6) και Λακωνίας (2) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                6.345

Π.Ε. Κορινθίας           2.103

Π.Ε. Αργολίδας          1.397

Π.Ε. Ηλείας                1.235

Π.Ε. Μεσσηνίας         1.062

Π.Ε. Αρκαδίας           1.016      

Π.Ε. Λακωνίας            577

Ολυμπιακός-Άρης 1-0: Από ατσάλι και στο +19

Ολυμπιακός-Άρης 1-0: Από ατσάλι και στο +19

Μετά τον θόρυβο που προκάλεσε το διπλό στο Λονδίνο, ο Ολυμπιακός ήταν υποχρεωμένος να κοιτάξει την επόμενη μέρα και να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο μίνι πρωτάθλημα των play off. Οι Πειραιώτες υποδέχτηκαν τον Άρη και επικράτησαν δύσκολα με σκορ 1-0 χάρη στο γκολ του Μασούρα στο 38'. Οι πρωταθλητές Ελλάδας από το 41' υποχρεώθηκαν να αγωνίζονται με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Λαλά. Ο Άρης στην επανάληψη πίεσε τον Ολυμπιακό, τον έκλεισε στα καρέ του, αλλά ήταν περισσότερο φλύαρος και δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα βρίσκοντας απέναντι του και έναν εξαιρετικό Σα.

Κορωνοϊός 21/03: 1514 νέα κρούσματα ( 15 στην Κορινθία), 674 διασωληνωμένοι και 41 νέοι θάνατοι / Ο χάρτηςτης διασποράς.

 Κορωνοϊός: «Ασφυξία» στις ΜΕΘ με 100% πληρότητα - Τι λέει στο Eleftherostypos.gr πνευμονολόγος του «Σωτηρία»

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα (21/3) ότι τα  νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.514, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

 Οι περισσότερες από τις νέες μολύνσεις αφορούν στην Αττική, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας με 774 κρούσματα σε 24 ώρες. Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 179 νέες μολύνσεις και 36 στην Αχαΐα.

Δείτε αναλυτικά την κατανομή:

Με γκολ του σούπερμαν τερματοφύλακα Νίκου Παπαδόπουλου στο 97’ ο Αστέρας Τρίπολης έφερε… τούμπα το ματς και ισοφάρισε σε 2-2 τον Παναθηναϊκό, που είχε προηγηθεί με 0-2 στο 59’

 Αστέρας Τρ.- Παναθηναϊκός 2-2: Ο… σούπερμαν Παπαδόπουλος! 

Αρχίζει η δράση και στα Playoffs της Super League με τρεις αναμετρήσεις την Κυριακή 21 Μαρτίου για την 1η αγωνιστική.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος… σόκαρε τον Παναθηναϊκό στην Τρίπολη, καθώς ισοφάρισε σε 2-2 στο 97’ με δυνατό σουτ και χάρισε στον Αστέρα τον βαθμό της ισοπαλίας σε ένα παιχνίδι ουσιαστικά χαμένο.

 Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός: Με γκολ του τερματοφύλακα Παπαδόπουλου το 2-2 στο 97'! (vid)

Ο πανύψηλος τερματοφύλακας δικαιώθηκε για την απόφασή του να… στρατοπεδεύσει στην περιοχή του Διούδη από το 93’ και να εκμεταλλευτεί βέβαια τα τραγικά λάθη του Λάζλο Μπόλονι και των παικτών του.

Super League 2: Μόνος πρώτος ο Ιωνικός, πέρασε από την Ιεράπετρα – Διπλό η Δόξα στην Ρόδο

 Super League 2: Μόνος πρώτος ο Ιωνικός, πέρασε από την Ιεράπετρα – Διπλό η Δόξα στην Ρόδο (hl)  

Ο Ιωνικός ήταν ο μεγάλος κερδισμένος στην 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 2. Η ομάδα της Νίκαιας, για μια ακόμα φορά πέτυχε νικητήριο γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο αναμέτρησης, νίκησε στο «Βουζουνεράκειο» την Ιεράπετρα (1-2) και καμαρώνει μόνος στο ρετιρέ της κατάταξης.

 Σπουδαίο διπλό πήρε η Δόξα στην Ρόδο επί του Διαγόρα (1-3). Οι «Μαυραετοί» δείχνουν να βρίσκουν ξανά ρυθμό, σε αντίθεση με τους Νησιώτες, οι οποίοι μετυρούν τρεις συνεχόμενες ήττες.

Γκέλα για τον Λεβαδειακό σε ένα ακόμα ματς στην Βοιωτία, όπου συνηθίζει φέτος να παραχωρεί ισοπαλίες. Αυτήν την φορά τα Τρίκαλα που δεν έχουν κερδίσει στα εννιά πιο πρόσφατα παιχνίδια ήταν αυτά που πήραν τον πόντο (0-0) κόντρα στους Βοιωτούς, που πάντως δεν έχουν δεχθεί γκολ στα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια.

 Οι δύο πιο φορμαρισμένες ομάδες της κατηγορίας αναμετρήθηκαν στα Περιβόλια, αλλά δεν μπόρεσαν να δώσουν συνέχεια στα θετικά αποτελέσματά τους, καθώς τα Χανιά και η Ξάνθη περιορίστηκαν στην λευκή ισοπαλία (0-0).

Τα αποτελέσματα (16η αγωνιστική)