Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Τα «σπασμένα» του Άρη πλήρωσε ο ΟΦΗ. Έχασε 0 - 3 στο Ηράκλειο από τον ΠΑΟΚ

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 0-3: Τα «σπασμένα» του Άρη (Highlights) Έψαχνε αντίδραση ο ΠΑΟΚ μετά τη βαριά ήττα από τον Άρη για το πρωτάθλημα και τη βρήκε αυτή σε παιχνίδι Κυπέλλου με αντίπαλο τον ΟΦΗ. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν στο Ηράκλειο με σκορ 3-0 και ουσιαστικά καθάρισαν την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού.
Κορυφαίος για τον «Δικέφαλο» του Βορρά ήταν ο Μίσιτς, ο οποίος χάρισε

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ

 https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/81464021_10157891147314660_3793880930523807744_n.jpg?_nc_cat=105&_nc_ohc=9VRuiOawA7cAX90extw&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=d4c7292e4e00d82a0ba66587cf7d6494&oe=5EA0AE9D
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια το Δερβένι εορτάζει τον Πολιούχο του Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή Άγιο Ιωάννη στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό ναό της πόλης. Σήμερα Τρίτη  7 Ιανουαρίου 2020, ημέρα εορτασμού της Σύναξης του Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου  κ. κ. Διονύσιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό.   Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγία «Πάντων Χαρά» Καλεντζίου, Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, αναφερόμενος στην ασκητική μορφή του Τιμίου Προδρόμου, στην διδασκαλία του και στην μη υποχωρητικότητά του στον αγώνα κατά του ψεύδους και της αμαρτίας. Κάλεσε επίσης, τους πιστούς να μιμηθούν τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή και να αγαπήσουν την Αλήθεια - Χριστό, που δίδαξε, διότι αυτή είναι η μόνη οδός προς την αιωνιότητα. 
Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, στην σύντομη προσλαλιά του, αναφέρθηκε στην μεγάλη εορτή των Αγίων Θεοφανείων και στην εξέχουσα για την Εκκλησία μας προσωπικότητα του Τιμίου Προδρόμου.

Στην πανυγηρική Θεία Λειταυργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Βλάσιος Τσιώτος,ο Υφυπουργός Έρευνας και Ανάπτυξης κ. Χρίστος Δήμας, οι Βουλευτές Κορινθίας κ. Νίκος Ταγαράς και η κα Μαριλένα Σούκουλη - Βιλιάλη, οι Αντιπεριφερειάρχες ο κ. Αναστάσιος Γκιολής και η κα Αθηνά Κόρκα, οι Αντιδήμαρχοι  Σπύρος Αποστολόπουλος, Αναστάσιος Λόντος, Γιόλα Μαστέλου - Βασιλάκη  και  Ελίνα Μενούνου ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Λάσκος, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Συμβουλος για την Δημοτική  Ενότητα Ευρωστίνης Ανδρέας Καραβάς , οι Δημοτικοί Σύμβουλοι , Ιωάννης Σκέρος , Δημήτριος Κάσσιος,  Σπύρος Καραβάς , Φάνης ΜπρακούλιαςΣπύρος Μετεβελής και Απόστολος Αγγελίδης, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γιάννης Ροδόπουλος , ο κοινοτικός σύμβουλος  και Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δερβενίου Αναστάσιος  Προδρομίδης, ο τ. Δημαρχος Ευρωστίνης Δημήτρης Δούσκας , ο πρόεδρος της ΔΗΜ. Τ.Ο. Νεας Δημοκρατίας κ. Μπάμπης Διαμαντόπουλος και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας της  Θ. Λειτουργίας επακολούθησε κέρασμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού και η υποβολή του σεβασμού και των εορτίων ευχών εκ μέρους των παρισταμένων Τοπικών Αρχών προς τον σεπτό Ποιμενάρχη μας. ο οποίος απηύθυνε εόρτιες ευχές προς το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τον εορτάζοντα, δραστήριο και καλό προϊστάμενο του Ι. Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Ευρωστίνης, π. Ιωάννη Γιαννακά, τους επισήμους και το Εκκλησίασμα, επικαλούμενος τον φωτισμό και την χάρι του Επιφανέντος εν Ιορδάνη Χριστού για όλους τους.

χρόνια πολλά

Ο Ατρόμητος "κλε'ιδωσε" στο Βόλο την πρόκριση στους 8 του Κυπέλλου Ελλάδος

Βόλος – Ατρόμητος 0-3: Πέταξε για τους «8» του Κυπέλλου (highlights)
Με δύο αναμετρήσεις ξεκίνησε σήμερα Τρίτη (7/1) η φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας. με τον ΠΑΟΚ να δοκιμάζεται στο Ηράκλειο (21.30) απέναντι στον  ΟΦΗ , ενώ λίγο πιο πριν η παράδοση που θέλει τον Ατρόμητο να κερδίζει όταν ταξιδεύει στη Θεσσαλία συνεχίστηκε και απόψε.
Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» όχι μόνο έβαλε τις βάσεις για να βρεθεί στα προημιτελικά αλλά για να μην συνεχίσει

Έκτακτο: Πυροβόλησαν τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Ντάρκο Κοβάσεβιτς στην Γλυφάδα

Πυροβόλησαν τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς
Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία καθώς πριν από λίγο σημειώθηκαν πυροβολισμοί στη Γλυφάδα.
 Θύμα ένοπλης επίθεσης έπεσε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού δέχτηκε πυροβολισμούς σύμφωνα με πληροφορίες, έξω από το σπίτι του, με τον δράστη να βγαίνει μέσα από αυτοκίνητο μικρού κυβισμού και συγκεκριμένα smart και να πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής τον Σέρβο. Ο  Κοβάσεβιτς μεταφέρεται στο Ασκληπιείο της Βούλας, με την Αστυνομία να «σαρώνει» την περιοχή αναζητώντας τους δράστες.
Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως το όχημα από το οποίο δέχτηκε την επίθεση ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς βρέθηκε καμμένο κοντά στο  γήπεδο γκολφ της Γλυφάδας και συγκεκριμένα και στο σημείο μεταβαίνει η ΕΛ.ΑΣ..
Όσον αφορά στην κατάσταση του πρώην ποδοσφαιριστή οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας προκειμένου να λάβει ιατρική φροντίδα, αφού φέρεται να έχει τραυματιστεί χαμηλά στο πόδι του.

Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ στον Λευκό Οίκο – Τι είπαν για τα F-35

 

Έφθασε λίγα λεπτά μετά τις 9 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) στον Λευκό Οίκο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, όπου τους υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια.
Οι δύο ηγέτες είχαν τον καθιερωμένο διάλογο μπροστά στις κάμερες, και έπειτα αποσύρθηκαν  για την κατ’ ιδίαν συνάντηση, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες με τις αντιπροσωπείες των δύο κυβερνήσεων.
Κατά τον καθιερωμένο διάλογο μπροστά στις κάμερες, ο κ. Τραμπ αναφέρθηκε

Οι πίνακες για αναδρομικά και αυξήσεις σε 2 εκατομμύρια συνταξιούχους

«Έκλεψαν» από έως 80 έως 300 ευρώ σε 300.000 επικουρικές συντάξεις!


 Aπό τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ
Αποκατάσταση αδικιών στις συντάξεις με αυξήσεις κύριων και επικουρικών έως και 200 ευρώ τον μήνα και με αναδρομικά από τις ακυρωθείσες μειώσεις, που κατά μέσο όρο κυμαίνονται στις 6.500 με 7.000 ευρώ, φέρνουν οι αλλαγές που ετοιμάζονται στο ασφαλιστικό με το νέο νόμο και οι αποφάσεις που, εκτός απροόπτου, θα επικυρώσει το Συμβούλιο της Επικρατείας με τη συνεδρίασή του στις 10 Ιανουαρίου.
Το 2020 φέρνει Δώρα σε 2 εκατ. συνταξιούχους.
Τα πρώτα Δώρα που θα δουν από τον Φεβρουάριο ή Μάρτιο του 2020 είναι:

O Μητσοτάκης κλείνει το γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα

 

Συνάντηση με τη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης, λίγη ώρα μετά την συνάντησή του, ανακοίνωσε ότι θα κλείσει το γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή που έρχεται

Νέα έρευνα: Η Πειραματική Πολιτική στη Φινλανδία




Πώς νέες, καινοτόμες μεθοδολογίες πειραματισμού μπορούν να βοηθήσουν στον σχεδιασμό πιο αποτελεσματικών μεταρρυθμίσεων για τα κράτη; Πώς ένα κράτος μπορεί μέσα από αυτές τις δοκιμές, τα πειράματα και τις πιλοτικές εφαρμογές στη διαδικασία παραγωγής πολιτικής να δοκιμάσει διάφορα μέτρα σε όλους τους τομείς προκειμένου να διαπιστωθεί αν εκπληρώνουν τον σκοπό τους, αν λειτουργούν ή όχι;

Η νέα δημοσιογραφική έρευνα της διαΝΕΟσις που δημοσιεύεται σήμερα, μας παρουσιάζει την "Πειραματική Φινλανδία", ένα καινοτόμο πρόγραμμα που υλοποιείται εδώ και μερικά χρόνια. Ο Senior Editor της διαΝΕΟσις Ηλίας Νικολαΐδης παρουσιάζει το πώς μια τέτοια πειραματική προσέγγιση στην παραγωγή πολιτικής μπορεί να φέρει καλύτερες μεταρρυθμίσεις, να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος και να ενισχύσει τον δημόσιο διάλογο με αξιόπιστα δεδομένα.

Θα μπορούσε μια τέτοια μεθοδολογία να λειτουργήσει και στη δική μας χώρα; Και ποια ήταν τα αποτελέσματα του "Φινλανδικού πειράματος";
Το Βασικό Εισόδημα: Ένα διάσημο πείραμα

ΑΣΕΠ: Εντός Ιανουαρίου οριστικοί πίνακες για δύο προκηρύξεις (λίστα)

 
Ανακοινώσεις για οριστικούς πίνακες δύο μεγάλων προκηρύξεων ετοιμάζει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το ΑΣΕΠ. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν εντός Ιανουαρίου και αφορούν:

Μητρώο Επιχορηγούμενων Φορέων:Δίμηνη προθεσμία για τις δηλώσεις


Εγκύκλιο εξέδωσε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αναφορικά με την “έναρξη δηλώσεων έτους 2019 στο Μητρώο Επιχορηγούμενων Φορέων κατ’ εφαρμογή του άρθρου 10Β Διαύγεια” ...

Το πόρισμα για τον θάνατο του Βούλγαρου οπαδού

Τι έδειξε το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον 28χρονο Βούλγαρο οπαδό ο οποίος παρασύρθηκε από αυτοκίνητο αφού πρώτα τον καταδίωξαν αντίπαλοι οπαδοί στη Θεσσαλονίκη.
Σε κακώσεις πυελού κοιλίας, που προκλήθηκαν από την παράσυρσή του από το αυτοκίνητο, φέρεται να

Αναβολή του αγώνα Κυπέλλου Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ για λόγους ασφαλείας

Αναβολή του αγώνα Κυπέλλου Αστέρας - ΑΕΚ για λόγους ασφαλείας

Ο αγώνας Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ για τους "16" του Κυπέλλου Ελλάδος δεν θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (8/1), καθώς ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αποφάσισε να το αναβάλει για λόγους ασφαλείας.
Η απόφαση του υφυπουργού ήρθε κατόπιν σχετικού αιτήματος της ΕΛ.ΑΣ., η οποία έκρινε ότι η μετάβαση των οπαδών της ΑΕΚ στην Τρίπολη εγκυμονεί κινδύνους, λόγω του ότι λίγο νωρίτερα, οπαδοί του Ολυμπιακού θα κατευθυνθούν στην Καλαμάτα.
Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται στην Καλαμάτα στις 15:00 το παιχνίδι της ΑΕΚ στην Τρίπολη είχε προγραμματιστεί για τις 17:15 και τελικά υπό το φόβο συνάντησης των οπαδών της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, λήφθηκε η απόφαση της αναβολής του αγώνα στην Αρκαδία.

Τραγωδία στην κηδεία του Σουλεϊμανί: Ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου 50 άνθρωποι – Νέες απειλές προς τις ΗΠΑ


https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2020/01/Screenshot-2020-01-07-at-3.10.50-PM-850x560.png 
Σε τεράστια και οργισμένη αντιαμερικανική διαδήλωση μετατράπηκε η κηδεία του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, στην Τεχεράνη.
Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στο ποδοπάτημα κατά την διάρκεια της κηδείας του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί στην πόλη Κερμάν, ενώ οι επικήδειες εκδηλώσεις και ο ενταφιασμός του αναβλήθηκαν λόγω της σημερινής τραγωδίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Isna.
«Δυστυχώς, 32 συμπατριώτες μας έχασαν την ζωή τους σε αυτό το στάδιο της πορείας του φερέτρου του Σουλεϊμανί», ανακοίνωσε στην κρατική τηλεόραση ο Πιρ Χοσέιν Κουλιβάντ, επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας εκτάκτων περιστατικών, προσθέτοντας ότι οι τραυματίες ανέρχονται σε 190, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ούτε ο Ανδρέας (σε… σκηνοθεσία Μπιρσίμ) δεν συγκέντρωνε τέτοια πλήθη

https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2020/01/Screenshot-2020-01-07-at-3.10.50-PM-850x560.png
Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Οι συγκρίσεις είναι φυσικά άτοπες. Προσφέρουν ωστόσο ένα δείγμα γραφής, κυρίως για να διαγνώσει κανείς την κοινή συναισθηματική και ψυχολογική αφετηρία.
Γιατί βγαίνει κάποιος στους δρόμους, και μάλιστα με τέτοια μαζικότητα; Φυσικά, επειδή του το υποδεικνύει η καρδιά του.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου έμεινε στην Ιστορία για τα ιστορικά πλήθη που συγκέντρωνε στις ομιλίες του, σε… σκηνοθεσία Τάσου Μπιρσίμ.
Οι εικόνες από το Ιράν όλες αυτές τις μέρες, από πόλη σε πόλη, με ογκώδεις συγκεντρώσεις για τη δολοφονία του Κασίμ Σολεϊμανί, προκαλούν δέος. Και… εξηγούν την έντονη ανησυχία, εντός Ουάσινγκτον, για την παράτολμη απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να διατάξει τη δολοφονία του αρχηγού των Φρουρών της Επανάστασης, κάτι δηλαδή που δεν έκανε κανένας προκάτοχός του στο Οβάλ Γραφείο.
Φυσικά, διαισθάνεται ότι… χάνει τις εκλογές του Νοεμβρίου, γι’ αυτό και βγήκε εκτός πλαισίου. Αντίστοιχη ανάγκη επιθυμούσε να εξυπηρετήσει και ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, που επίσης βρίσκεται πίσω από τον Μπένι Γκαντζ στις δημοσκοπήσεις για τις νέες εκλογές στο Ισραήλ, την άνοιξη, τρίτες μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο.
Ας σταθούμε όμως στη δύναμη της εικόνας. Το αδιανόητο μέγεθος του πλήθους. Που… δεν χρειάζεται Μπιρσίμ. Γι’ αυτό και ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας, Τζαβάντ Ζαρίφ, επέλεξε να στείλει το μήνυμα στον Ντόναλντ Τραμπ, μέσω Twitter.
Κοίτα τι έκανες…

ysterografa.gr

To Κορινθιακό Ραδιόφωνο κοντά σας ( Πρόγραμμα εκπομπών 8-1-20)

Κύπελλο Ελλάδος: Ξεκινάει η φάση των «16» με δοκιμασίες για ΠΑΟΚ στην Κρήτη και Ατρόμητο στο Βόλο.

Κύπελλο Ελλάδος: Ξεκινάει η φάση των «16» με δοκιμασίες για ΠΑΟΚ στην Κρήτη και Ατρόμητο στο Βόλο
Με δύο αγώνες ανοίγει σήμερα Τρίτη (7/1) η αυλαία της 6ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, με τον ΠΑΟΚ να δοκιμάζεται στο Ηράκλειο (21.30) απέναντι στον  ΟΦΗ , ενώ λίγο νωρίτερα (19.30) ο Βόλος αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο στο Πανθεσσαλικό.
Όσον αφορά τον αγώνα του «δικέφαλου του Βορρά» απέναντι στους Κρητικούς, ο Αμπέλ Φερέιρα μετά την ταπεινωτική  ήττα της ομάδας του από τον Άρη (4-2 για τους «κίτρινους») θα χρησιμοποιήσει στο τέρμα τον Πασχαλάκη και όχι τον Ζίβκοβιτς (δεν ταξίδεψε στην Κρήτη), ενώ για την ομάδα του Σίμου εκτός έμειναν ο Γιαννούλης και οι Σακόρ, Ναμπί.
Στο πρώτο χρονικά ματς ο Ατρόμητος ταξιδεύει στη Μαγνησία για τον αγώνα απέναντι στο Βόλο,  που νίκησε τον ΟΦΗ και έχει πλέον προπονητή τον Αλμπέρτο Γκαγέχο και θα παραταχθεί χωρίς απουσίες για σκορ πρόκρισης.
Από την άλλη μεριά η ομάδα του Περιστερίου δε θα έχει στη διάθεσή της, τους Ρισβάνη και Κατράνη ωστόσο προέρχεται από την νίκη στο πρωτάθλημα επί του Αστέρα Τρίπολης με 2-1, και έχει σε πάρα πολύ καλή κατάσταση τον Μανούσο που σκοράρει κατά ριπάς. Οι δυο ομάδες θέλουν να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς, ενώ το ίδιο ισχύει και για το μεγάλο ματς στο Γεντί Κουλέ. 
Την Τετάρτη θα γίνουν πέντε αναμετρήσεις.
Ο Ολυμπιακός θα παίξει με την Καλαμάτα εκτός έδρας στο πρώτο χρονικά ματς. Λίγο αργότερα ο Παναθηναϊκός θα δοκιμαστεί στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα και η ΑΕΚ σε αυτή του Αστέρα Τρίπολης. Στις 19:30 στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός θα περιμένει τον Πανιώνιο ενώ το αγωνιστικό πρόγραμμα για την Τετάρτη θα 0ολοκληρωθεί με την κόντρα της Ξάνθης με τον Αρη στο πιο σημαντικό ματς της ημέρας,.
Η αναμέτρηση των Τρικάλων με την Λαμία θα ρίξει την αυλαία αναφορικά με τους πρώρους αγώνες της φάσης των 16 του κυπέλλου.
Οι επαναληπτικές συναντήσεις είναι προγραμματισμένες για 14,15,16 και 29/1.

Το πρόγραμμα της 6ης φάσης του Κυπέλλου:
Τρίτη 7 Ιανουαρίου
Βόλος-Ατρόμητος (19:30, CosmoteSport2HD)
ΟΦΗ-ΠΑΟΚ (21:30, CosmoteSport1HD)
Τετάρτη 8 Ιανουαρίου
Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ (15:00, CosmoteSport2HD)
Καλαμάτα-Ολυμπιακός (15:00, CosmoteSport3HD)
ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός (17:15, CosmoteSport1HD)
Παναιτωλικός-Πανιώνιος (19:30, CosmoteSport2HD)
Ξάνθη-Άρης (21:30, CosmoteSport1HD)

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου
Τρίκαλα-Λαμία (19:30, CosmoteSport1HD)

Αλλάζουν οι τιμές στα διόδια – Δείτε αναλυτικά πόσο θα πληρώνετε

Αλλάζουν οι τιμές στα διόδια – Δείτε αναλυτικά πόσο θα πληρώνετε | in.gr
Αναπροσαρμόζονται από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 8 Ιανουαρίου προς Πέμπτη 9 Ιανουαρίου οι τιμές στα διόδια σε αυτοκινητόδρομο Πατρών – Αθηνών, βάσει του δείκτη τιμών καταναλωτή του Σεπτεμβρίου 2019, όπως ανακοίνωσε η Ολυμπία Οδός.
Από την αναπροσαρμογή προκύπτει, μείωση της τάξης των 0,10 ευρώ στην κατηγορία (βαρέα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ.) στους μετωπικούς σταθμούς διοδίων Ρίου και Ελευσίνας. 
Συγκεκριμένα, στην Ελευσίνα η τιμή καθορίζεται στα 7,50 ευρώ (από 7,60 ευρώ) και στο Ρίο η τιμή καθορίζεται στα 8,00 ευρώ (από 8,10 ευρώ).
Σε όλους τους υπόλοιπους σταθμούς διοδίων, οι χρεώσεις για όλες τις κατηγορίες οχημάτων παραμένουν οι ίδιες.
Σημειώνεται ότι «τα εκπτωτικά προγράμματα για τα οχήματα κατηγορίας 1 (Μοτοκάρτα) και 2 (O-pass για ΙΧ) θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν κανονικά».

Αναλυτικά οι τιμές:

Οι τιμές όλων των διοδίων ανά σταθμό διοδίων και ανά κατηγορία οχήματος είναι ως εξής:
Στον μετωπικό σταθμό Ρίου:
*Δίκυκλα και τρίκυκλα 1,60 ευρώ.
*Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 2,30 ευρώ.
*Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ. 5,70 ευρώ.
*Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος 2,20μ., 8,00 ευρώ.
Στον μετωπικό σταθμό Ελαιώνα:
*Δίκυκλα και τρίκυκλα 2,30 ευρώ.
*Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 3,30 ευρώ.
*Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ., 8,20 ευρώ.
*Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ., 11,50 ευρώ.
Στον μετωπικό σταθμό Κιάτου:
*Δίκυκλα και τρίκυκλα 1,60 ευρώ.
*Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 2,30 ευρώ.
*Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ., 5,80 ευρώ.
*Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ., 8,10 ευρώ.
Στον μετωπικό σταθμό Ισθμού:
*Δίκυκλα και τρίκυκλα 1,20 ευρώ.
*Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 1,80 ευρώ.
*Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ., 4,60 ευρώ.
*Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ., 6,40 ευρώ.
Στον μετωπικό σταθμό Ελευσίνας:
*Δίκυκλα και τρίκυκλα 1,50 ευρώ.
*Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 2,10 ευρώ.
*Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ., 5,40 ευρώ.
*Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ., 7,50 ευρώ.
Στον πλευρικό σταθμό Δρεπάνου:
*Δίκυκλα και τρίκυκλα 1,20 ευρώ.
*Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 1,70 ευρώ.
*Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ., 4,30 ευρώ.
*Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ., 6,10 ευρώ.
Στον πλευρικό σταθμό Καλαβρύτων:
*Δίκυκλα και τρίκυκλα 1,70 ευρώ.
*Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 2,40 ευρώ.
*Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ., 6 ευρώ.
*Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ., 8,50 ευρώ.
Στον πλευρικό σταθμό Ακράτας:
*Δίκυκλα και τρίκυκλα 1,20 ευρώ.
*Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 1,70 ευρώ.
*Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ., 4,40 ευρώ.
*Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ 6,20 ευρώ.
Στον πλευρικό σταθμό Δερβενίου:
*Δίκυκλα και τρίκυκλα 0,90 ευρώ.
*Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 1,30 ευρώ.
*Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ., 3,40 ευρώ.
*Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ., 4,70 ευρώ.
Στον πλευρικό σταθμό Κιάτου:
*Δίκυκλα και τρίκυκλα 0,60 ευρώ.
*Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 0,80 ευρώ.
*Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ., 2,20 ευρώ.
*Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ., 3,10 ευρώ.
Στον πλευρικό σταθμό Ζευγολατιού:
*Δίκυκλα και τρίκυκλα 0,50 ευρώ.
*Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 0,70 ευρώ.
*Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ., 1,90 ευρώ.
*Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ., 2,70 ευρώ.
Στον πλευρικό σταθμό Αγίων Θεοδώρων:
*Δίκυκλα και τρίκυκλα 0,30 ευρώ.
*Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 0,50 ευρώ.
*Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ., 1,40 ευρώ.
*Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ., 1,90 ευρώ.
Στον πλευρικό σταθμό Πάχης:
*Δίκυκλα και τρίκυκλα 0,60 ευρώ.
*Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 0,90 ευρώ.
*Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ., 2,30 ευρώ.
*Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ., 3,30 ευρώ.
Στον πλευρικό σταθμό Νέας Περάμου:
*Δίκυκλα και τρίκυκλα 1 ευρώ.
*Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 1,40 ευρώ.
*Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ., 3,60 ευρώ.
*Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ., 5,10 ευρώ.

Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα

Τις τιμές των διοδίων που θα ισχύσουν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 8 Ιανουαρίου προς Πέμπτη 9 Ιανουαρίου στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη, ανακοίνωσε η «Μορέας Α.Ε.».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, προκύπτουν μειώσεις τιμών της τάξης των 5 λεπτών στον μετωπικό σταθμό Σπαθοβουνίου για τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, στον μετωπικό σταθμό Νεστάνης για φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και στους μετωπικούς σταθμούς Καλαμάτας και Πέτρινας για φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος 2,20μ.
Οι υπόλοιπες τιμές παραμένουν ίδιες με αυτές του 2019.

Αναλυτικά, οι τιμές όλων των διοδίων ανά σταθμό διοδίων και ανά κατηγορία οχήματος είναι ως εξής:

Στον μετωπικό σταθμό Σπαθοβουνίου:
*Δίκυκλα και τρίκυκλα 1,70 ευρώ.
*Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 2,50 ευρώ.
*Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ. 6,35 ευρώ.
*Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος 2,20μ., 8,90 ευρώ.
Στον μετωπικό σταθμό Νεστάνης:
*Δίκυκλα και τρίκυκλα 1,60 ευρώ.
*Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 2,40 ευρώ.
*Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ., 6 ευρώ.
*Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ., 8,45 ευρώ.
Στον μετωπικό σταθμό Γέφυρας Μάναρη:
*Δίκυκλα και τρίκυκλα 1,30 ευρώ.
*Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 1,95 ευρώ.
*Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ., 4,90 ευρώ.
*Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ., 6,85 ευρώ.
Στον μετωπικό σταθμό Βελιγοστής:
*Δίκυκλα και τρίκυκλα 0,80 ευρώ.
*Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 1,25 ευρώ.
*Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ., 3,15 ευρώ.
*Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ., 4,45 ευρώ.
Στον μετωπικό σταθμό Καλαμάτας:
*Δίκυκλα και τρίκυκλα 1,30 ευρώ.
*Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 1,90 ευρώ.
*Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ., 4,80 ευρώ.
*Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ., 6,70 ευρώ.
Στον μετωπικό σταθμό Πετρίνας:
*Δίκυκλα και τρίκυκλα 2 ευρώ.
*Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 2,90 ευρώ.
*Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ., 7,35 ευρώ.
*Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ., 10,25 ευρώ.
Στον πλευρικό σταθμό Παραδεισίων:
*Δίκυκλα και τρίκυκλα 0,50 ευρώ.
*Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 0,75 ευρώ.
*Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ., 1,90 ευρώ.
*Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ., 2,70 ευρώ.
Στον πλευρικό σταθμό Αρφαρών:
*Δίκυκλα και τρίκυκλα 0,50 ευρώ.
*Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 0,75 ευρώ.
*Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ., 1,90 ευρώ.
*Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ 2,65 ευρώ.
Στον πλευρικό σταθμό Θουρίας:
*Δίκυκλα και τρίκυκλα 0,30 ευρώ.
*Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα 0,45 ευρώ.
*Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με 2-3 άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20μ., 1,20 ευρώ.
*Φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος από 2,20μ., 1,70 ευρώ.

Ιονία Οδός

Όπως ανακοινώθηκε από την «Νέα Οδό Α.Ε.», από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 8 Ιανουαρίου, προς Πέμπτη 9 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια τιμαριθμική προσαρμογή διοδίων τελών στην Ιόνια Οδό.
Σύμφωνα λοιπόν με όσα ανακοινώθηκαν, προκύπτουν μειώσεις της τάξεως των 0,05 ευρώ στον μετωπικό σταθμό Κλόκοβας για φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες, στον μετωπικό σταθμό Αγγελοκάστρου και στον πλευρικό σταθμό Άρτας για φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες και στον μετωπικό σταθμό Τερόβου για τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα.
Οι υπόλοιπες τιμές παραμένουν αμετάβλητες σε σύγκριση με το 2019.
Ειδικότερα, οι τιμές ανά σταθμό διοδίων και ανά κατηγορία οχήματος είναι οι ακόλουθες:
Στον μετωπικό σταθμό της Κλόκοβας:
*Δίκυκλα και τρίκυκλα 2,10 ευρώ.
*ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 3,00 ευρώ.
*Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες 7,60 ευρώ.
*Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 10,60 ευρώ.
Στον μετωπικό σταθμό του Αγγελοκάστρου:
– Δίκυκλα και τρίκυκλα 2,50 ευρώ.
– ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 3,55 ευρώ.
– Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες 8,90 ευρώ.
– Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 12,50 ευρώ.
Στον μετωπικό σταθμό Μενιδίου:
– Δίκυκλα και τρίκυκλα 2,10 ευρώ.
– ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 3,00 ευρώ.
– Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες 7,60 ευρώ.
– Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 10,65 ευρώ.
Στον μετωπικό σταθμό Τερόβου:
– Δίκυκλα και τρίκυκλα 2,20 ευρώ.
– ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 3,10 ευρώ.
– Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες 7,85 ευρώ.
– Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 11 ευρώ.
Στον πλευρικό σταθμό Γαβρολίμνης:
– Δίκυκλα και τρίκυκλα 1,5 ευρώ.
– ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 2,15 ευρώ.
– Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες 5,35 ευρώ.
– Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 7,50 ευρώ.
Στον πλευρικό σταθμό Μεσολογγίου:
*Δίκυκλα και τρίκυκλα 0,85 ευρώ.
*ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 1,25 ευρώ.
*Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες 3,20 ευρώ.
*Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 4,45 ευρώ.
Στον πλευρικό σταθμό Κουβαρά:
– Δίκυκλα και τρίκυκλα 1,15 ευρώ.
– ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 1,65 ευρώ.
– Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες 4,15 ευρώ.
– Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 5,80 ευρώ.
Στον πλευρικό σταθμό Άρτας:
– Δίκυκλα και τρίκυκλα 0,50 ευρώ.
– ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 0,75 ευρώ.
– Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες 1,90 ευρώ.
– Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 2,70 ευρώ.
Στον πλευρικό σταθμό Γοργόμυλου:
– Δίκυκλα και τρίκυκλα 0,70 ευρώ.
– ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα 1 ευρώ.
– Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες 2,55 ευρώ.
– Φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες 3,60

Γκάφα ολκής από τις ΗΠΑ: Διαψεύδουν τα περί αποχώρησης στρατευμάτων από το Ιράκ

Γκάφα ολκής από τις ΗΠΑ: Διαψεύδουν τα περί αποχώρησης στρατευμάτων από το Ιράκ | in.gr
Σε μνημειώδες λάθος φαίνεται πως υπέπεσαν οι ΗΠΑ με την υποτιθέμενη αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ. Ανώτατος αμερικανός στρατηγός απέδωσε τη δημοσιοποίηση της επιστολής σε λάθος, υποστηρίζοντας πως δεν έπρεπε να κυκλοφορήσει, ενώ διάψευση ήρθε και από τον υπουργό Αμυνας, Μαρκ Έσπερ «Ουδεμία απόφαση έχει ληφθεί για να φύγουμε από το Ιράκ. Τελεία».
«Αυτή η επιστολή δεν αντιστοιχεί στο πνεύμα που μας διακατέχει σήμερα»