Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε πως θα υπάρξει αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2% από 1η Ιανουαρίου 2022, αλλά και δεύτερη αύξηση μέσα στο 2022, βάσει των πραγματικών δεδομένων της οικονομίας.

 Κυριάκος Μητσοτάκης: Η συνέντευξη του στο MEGA

Για όλους και για όλα μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA.

Αποκάλυψε πως θα υπάρξει αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2% από 1η Ιανουαρίου 2022, αλλά και δεύτερη αύξηση μέσα στο 2022, βάσει των πραγματικών δεδομένων της οικονομίας. Επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι εν πρόκειται να γίνει lockdown ενώ απάντησε και στον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τα όσα έχει πει για τον χειρισμό της πανδημίας.

Καιρός: Μυρίζει «καλοκαιράκι» την Πέμπτη – Στους 29 βαθμούς αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία

 Καιρός: Μυρίζει «καλοκαιράκι» την Πέμπτη – Στους 29 βαθμούς αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία 

«Μικρό καλοκαιράκι» θα θυμίζει το σκηνικού του καιρού την Πέμπτη (3/11/2021), σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Συγκεκριμένα, καλός θα είναι ο καιρός την Πέμπτη με ηλιοφάνεια και λίγες μόνο νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά και νότια τις πρωινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα βρεθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Αυξημένα θα είναι τα ποσοστά υγρασίας, τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά, ενώ ασθενείς άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο και τοπικά ισχυροί νοτιάδες στο Ιόνιο.

Η κλήρωση του Κυπέλλου Κορινθίας ( β΄ φάση)

 ΑΟΛ και Ισθμιακός πέρασαν στο κύπελο Κορινθίας

Η κληρωτίδα είχε «κέφια»  σήμερα , κατά την κλήρωση της Β΄φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας, που έγινε στα γραφεία της  ΕΠΣ, στην Κορινθο, καθώς ανέδειξε ένδιαφέρουσες αναμετρήσεις και ντέρμπι.

Η κλήρωση ανέδειξε ντέρμπι  ανάμεσα στους πρωτοπόρους της Β΄ Κορινθίας  ΑΟ Μαψού και Ηρακλή Λεχαίου όπως και ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις όπως του Αστέρα Δερβενίου  με την Ελλάδα Βέλου, του Πέλοπα Κιάτου με τον Παννεμεατικό, του Τενεάτη Αθικίων με τον Ισθμιακό και του ΠΑΣ Κλένια με τον ΑΟ Λυκοποριάς

Επίσης  ο ΠΑΣ Κόρινθος κληρώθηκε  να αντιμετώπιση  σε εκτός έδρας νοκ αουτ αγώνα , τον Πανευρωστινιακό, όπως και ο ΑΟ Λουτράκι , τον Αστέρα Κορίνθου

Η  κλήρωση της Β΄ φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας έχει ως εξής:

 

ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ  - ΑΣ ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ 

ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ  - ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ

ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ  - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ

ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ

 ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ 

 ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ

ΘΥΕΛΛΑ Κ.ΔΙΜΗΝΙΟΥ  - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ

ΠΑΣ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 

ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06

ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ  - ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ

ΑΣ ΡΟΜΑ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ 

 ΑΟ ΜΑΨΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ

 ΤΕΝΕΑΤΗΣ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ

 ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ

.“Όχι στη φορολόγηση των αναδρομικών” λένε οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας

  

Επιστολή στον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, έστειλε προ ημερών το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας.

Η επιστολή έχει να κάνει με τις φορολογήσεις στα αναδρομικά που έλαβαν οι συνταξιούχοι, σύμφωνα και με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Όπως υποστηρίζει η επιστολή, όσοι πήραν αναδρομικά κλήθηκαν να επιστρέψουν χρήματα, αφού υπήρξε φορολόγηση.

“Καλούμε την κυβέρνηση, μετά από όλες αυτές τις περικοπές που έχουν δεχθεί οι συνταξιούχοι, να μην προβεί σε καμιά φορολόγηση των αναδρομικών, από όπου και αν προκύπτουν και να επιστραφούν σε όσους τα έχουν καταβάλει, αφού αυτά καταβάλλονται, μετά από μεγάλο διάστημα, πολύ περισσότερο, αφού τα ποσά αυτά, καταβάλλονται στους συνταξιούχους ατόκως”, αναφέρει η επιστολή του σωματείου των συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας.

Τα αναδρομικά αφορούν το διάστημα του 11μηνου των μηνών Μάιος 2015 – Ιούνιος 2016.

Και νέα άνοδος 607 νέα κρούσματα σήμερα ( 61 στην Κορινθία - 74 στην Αρκαδία - 103 στην Μεσσηνία - 238 στην Αχαΐα.) / Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα...

 

Νέα  αύξηση, κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς σε σχέση με χθες, (+7), καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο.  Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 607 νέες μολύνσεις, , εκ των οποίων  δύο περιοχές  ( Αχαΐα και Μεσσηνία ) παρουσιάζουν  και σήμερα σχεδόν  πολλαπλάσιο αριθμό (341) νέων κρουσμάτων, σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (265).  

  Συγκεκριμένα:

Τριακόσια σαράντα δυο (342) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 61  νέες μολύνσεις παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 103 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 178 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (5361Αρκαδίας (74) και Λακωνίας (43).

Επίσης άλλα 265 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (238) και Ηλείας (27).   

Σήμερα 3 / 11 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 605 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 56.242 (28.224 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Τετάρτη 3 / 11 / 21, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (238),  Μεσσηνίας  (103),  Κορινθίας (61), Ηλείας (27), Αργολίδας (61), Αρκαδίας (74) και Λακωνίας (43)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                21.970

Π.Ε. Μεσσηνίας           8.115

Π.Ε. Κορινθίας             8.111

Π.Ε. Ηλείας                  5.948

Π.Ε. Αργολίδας           4.8141

Π.Ε. Αρκαδίας             4.477

Π.Ε. Λακωνίας            2.707