Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Ορειβατικός Σύλλογος Κορίνθου: Πεζοπορική εξόρμηση στο βουνό Σκόλλις της Αχαΐας

 Κορινθία: Πεζοπορική εξόρμηση στο βουνό Σκόλλις

Την Κυριακή 20/10/24 ο Ορειβατικός Σύλλογος Κορίνθου διοργανώνει πεζοπορική εξόρμηση στο βουνό Σκόλλις. Η Σκόλλις είναι επίμηκες βουνό της Αχαΐας, νοτιοδυτικά της Πάτρας και δυτικά του Ερύμανθου, με μέγιστο υψόμετρο στα 1.016 μέτρα περίπου.

Όμορφη μικρή διαδρομή με ωραία θέα στον Ερύμανθο, το Παναχαϊκό, την τεχνητή λίμνη Πηνειού και τα πεδινά της Αχαΐας και της Ηλείας.

Το βουνό σηκώνεται αρκετά απότομα από τον κάμπο και σου δίνει την αίσθηση ότι κάνεις κάτι «δυνατό».

Καλάβρυτα: Ανατροπή λεωφορείου που μετέφερε και μαθητές – Δεν υπάρχουν τραυματίες

 Καλάβρυτα: Ανατροπή λεωφορείου που μετέφερε και μαθητές – Δεν υπάρχουν τραυματίες (Βίντεο – φωτογραφίες) 

Ανατροπή λεωφορείου που μετέφερε και μαθητές στην περιοχή των Καλαβρύτων το πρωί της Παρασκευής. Πρόκειται για λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αχαΐας που πήγαινε στις 7.30 το πρωί από Πάτρα προς Καλάβρυτα, όταν λίγο έξω από το χωριό Μάνεσι, εξετράπη της πορείας και ανατράπηκε στο πρανές του δρόμου και σταμάτησε σε δέντρο. Ευτυχώς όλοι οι επιβάτες φορούσαν ζώνες ασφαλείας και δεν υπάρχουν τραυματίες και είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Μέσα στο λεωφορείο επέβαιναν 20 άτομα, ανάμεσά τους και 5 μαθητές, οι οποίοι όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος του ΕΡΤΝews, Nίκος Γιαπρακάς, επικοινώνησαν ήδη με τους γονείς τους και τους μετέφεραν ότι είναι καλά. Επίσης, κάποια άτομα μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο, ενώ άλλο λεωφορείο μετέφερε τα υπόλοιπα άτομα προς τα Καλάβρυτα.

Σύμφωνα με τον οδηγό του λεωφορείου του ΚΤΕΛ ένα αυτοκίνητο κόκκινου χρώματος απο το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας βρισκόταν πάνω στην διπλή γραμμή του δρόμου και προκειμένου να τον προφυλάξει και να μην τον χτυπήσει τράβηξε το λεωφορείο δεξιά, η ρόδα του λεωφορείου πάτησε στην άκρη του δρόμου με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και το λεωφορείο να ανατραπεί.

Μετά το ατύχημα επι τόπου πήγε άλλο λεωφορείο που μετέφερε τους επιβάτες και τους μαθητές στο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κάποιο πρόβλημα, ενώ στη συνέχεια πήγαν στο σχολείο τους, όπου ο διευθυντής του έδωσε το ελεύθερο να επιστρέψουν στα σπίτια κυρίως λόγω του σοκ που είχαν υποστεί.

 

 

Καιρός: Τσουχτερό κρύο το Σαββατοκύριακο με θερμοκρασίες υπό το μηδέν – Έρχονται τα πρώτα χιόνια

 Καιρός: Τσουχτερό κρύο το Σαββατοκύριακο με θερμοκρασίες υπό το μηδέν – Έρχονται τα πρώτα χιόνια 

Αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες με τους θυελλώδεις ανέμους να επικρατούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Οι βροχές, παρά την έλευση του φθινοπώρου, θα απουσιάζουν ενώ όσο οι μέρες πλησιάζουν προς την 28η Οκτωβρίου το θερμόμετρο θα καταγράψει άνοδο.  

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας,  προειδοποίησε για «πασπάλες χιονιού» στα ορεινά της δυτικής και βορειοδυτικής Ελλάδας, με τη θερμοκρασία σε ορισμένες περιοχές τη χώρας να πέφτουν υπό το μηδέν. Οι βροχές, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, θα περιοριστούν κυρίως στη δυτική – βορειοδυτική χώρα.

Στη Μοσιά Φενεού Κορινθίας έκθεση σύγχρονου Ελληνικού Πολιτισμού σε συνεργασία με το MOMUS

 Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και πλήθος

Είναι γεγονός!
📍Πλέον στη #Μοσιά Κορινθίας -στον #Φενεό-γίνεται έκθεση σύγχρονου Ελληνικού Πολιτισμού σε συνεργασία με το MOMUS, με δύο πρωτιές. Είναι στο μεγαλύτερο υψόμετρο και στο μικρότερο πληθυσμιακά χωριό που εχει γίνει τέτοια εκθεση.
🏞️ Η σύγχρονη τέχνη δυστυχώς είναι ως επί το πλείστον προσβάσιμη σε κατοίκους και επισκέπτες στα μεγάλα αστικά κέντρα. Ειδικά τον χειμώνα είναι ελάχιστες εκθέσεις σύγχρονης τέχνης διαθέσιμες εκτός αστικών κέντρων.
Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα
 
🌄 Σήμερα στον Φενεό Κορινθίας, στην Μοσιά, εγκαινιάσαμε στο παλιό σχολείο μία έκθεση ψηφιακής φωτογραφίας με θέμα το περιβάλλον. Μέσω QR code ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να μάθει επιπλέον πληροφορίες και να περιηγηθεί ψηφιακά στην έκθεση. 
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και κείμενο
🎑 Το γυμνάσιο Καλλιάνων είχε την τύχη να επισκεφτεί πρώτο την έκθεση και οι μαθητές του ολοκλήρωσαν την διαδραστική εμπειρία με κολάζ και προσωπικά σημειώματα. 
🙏🏻 Ευχαριστώ πολύ το Momus για την άμεση υλοποίηση της ιδέας που είχαμε πριν ένα χρόνο και τον Δήμο Σικυωνίων που το έκαναν πράξη.
 
Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα
🚙 Τώρα μένει να το επισκεφτούμε και να την απολαύσουμε. Θα είναι ανοιχτή τα Σαββατοκύριακα μέχρι την άνοιξη και αξίζει να την δείτε από κοντά.

" Με το στόμα κλειστό" η θεατρική ομάδα Ευρωστίνης "ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ" στις 24-11-24, 20:30 στο θέατρο "ΆΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ" στο Ξυλόκαστρο.

 Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο

Αύριο το Πανελλήνιο Συνέδριο του Συνδέσμου Φιλολόγων Κορινθίας

Με χαρά σας περιμένουμε αύριο στο Πανελλήνιο Συνέδριο του Συνδέσμου μας.

Θα σας στείλουμε βεβαιώσεις παρακολούθησης, εφόσον συμπληρώσετε την φόρμα που θα ανακοινωθεί κατά την διάρκεια του Συνεδρίου.

Για να συνδεθείτε, απλά πατήστε επάνω στο link που θα βρείτε σε κάθε σελίδα του Προγράμματος του Συνεδρίου: https://drive.google.com/file/d/18vP3H9oVkzXBa-CHpgsa6f-gNockbYEJ/view?fbclid=IwY2xjawF_JOJleHRuA2FlbQIxMQABHUpmX9-f6E0wWoqnNf-LnGKCDu1twIjimTMFNbCy9eIXF0vCL9lGwWl3cA_aem_mk00PEpDIBeeQ3wdHxHFvg.

Εδώ και η δημοσίευση του Alfavita:

https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/anakoinoseis/459983_panellinio-synedrio-nees-proseggiseis-sti-didaskalia-ton-filologikon

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Eurovision 2025 | Ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχών για τον εθνικό τελικό της ΕΡΤ!